Profile cover photo
Profile photo
Σταματάκη Βασιλική, DDS / Οδοντιατρείο VSmile
2 followers
2 followers
About
Posts

Post is pinned.Post has attachment
Πώς μπορεί να κλείσει το κενό ανάμεσα στα πρόσθια δόντια?

- με bonding
- με όψεις πορσελάνης
- με όψεις Edelweiss
- με ολοκεραμικές θήκες
- με θήκες ζιρκονίου

Στο οδοντιατρείο VSmile, θα αξιολογήσουμε τις ανάγκες σας και θα προτείνουμε την καταλληλότερη μέθοδο αποκατάστασης για εσάς!
Ενημερωθείτε με λεπτομέρειεs : www.vsmile.gr
Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
Έχεις παιδιά?..
Προστάτεψε τα δόντια τους με Sealants!

- πρόκειται για προστατευτικές επικαλύψεις από υγρή ρητίνη, που τοποθετούνται σε δόντια με στενές και βαθιές αύλακες
- σκοπός είναι να εμποδίσουμε την είσοδο των τροφών σε αυτές, που ευνοούν την ανάπτυξη της τερηδόνας
- μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε νεογιλά, όσο και σε μόνιμα δόντια
- για την τοποθέτησή τους, δεν απαιτείται καθόλου τρόχισμα των δοντιών
- είναι απολύτως ασφαλή και δεν υπάρχει καμία παρενέργεια μετά την εφαρμογή τους
- μαζί με την φθορίωση, την καθημερινή στοματική υγιεινή και τον τακτικό οδοντιατρικό έλεγχο, αποτελούν την βάση της προληπτικής αγωγής στα παιδιά
www.vmile.gr

# photo: τα 6 απλά στάδια τοποθέτησης των sealants
Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
DIGITAL SMILE DESIGN

Το Digital Smile Design είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος, που μας επιτρέπει μέσα από την ψηφιακή ανάλυση του χαμόγελου, να προσφέρουμε στους ασθενείς μας ένα μοναδικό πλεονέκτημα:
να γνωρίζουν από την αρχή το τελικό αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης αισθητικής προσθετικής αποκατάστασης στα δόντια τους, πριν ακόμα ξεκινήσει οποιαδήποτε παρέμβαση σε αυτά.
Μέσα από ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει φωτογράφιση, προσδιορισμό του σχήματος των δοντιών με βάση τον χαρακτήρα και ψηφιακό σχεδιασμό του χαμόγελου, κατασκευάζουμε ένα mock up, μια μακέτα δηλαδή των τελικών δοντιών, το οποίο εφαρμόζεται πάνω στα υπάρχοντα δόντια.
Έτσι ο ασθενής μας βλέπει στον καθρέφτη τον εαυτό του, με την εικόνα που θα έχει στο τέλος της θεραπείας, πριν ακόμα την αρχίσει.
Ο έλεγχος και η εικόνα των δοντιών στο προσχέδιο, επιτρέπει την οποιαδήποτε παρέμβαση θελήσουμε και διώχνει το άγχος και την αμφιβολία για τη φυσικότητα και την αρμονία του τελικού αποτελέσματος.

Η γιατρός Σταματάκη Βασιλική είναι κάτοχος του OFFICIAL DSD CERTIFICATE και πιστοποιημένο μέλος της παγκόσμιας DSD COMMUNITY, γεγονός που θεμελιώνει την εγκυρότητα της επιστημονικής μεθόδου στο οδοντιατρείο VSmile.
www.vsmile.gr
Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
Πώς να "βγάλουμε" τα νεογιλά δοντάκια που κουνιούνται:

Η αντικατάσταση των νεογιλών δοντιών από τα μόνιμα δόντια, ξεκινάει όταν τα παιδιά φτάσουν περίπου στην ηλικία των 6 ετών και ολοκληρώνεται όταν φτάσουν στην ηλικία περίπου των 12 ετών.
Τα παιδιά καταφέρνουν συνήθως μόνα τους να "βγάλουν" τα δοντάκια που κουνιούνται, χωρίς δυσκολία. Μερικές φορές μάλιστα, αυτά φεύγουν κατά τη διάρκεια της μάσησης.
Ένα νεογιλό δόντι είναι έτοιμο να "πέσει" όταν κουνιέται πολύ και σχεδόν κρέμεται από το ούλο.Τότε μπορούμε με μικρές κινησούλες μπρος-πίσω, να το τραβήξουμε ελαφρά και να το βγάλουμε. Αν νιώσουμε ιδιαίτερη αντίσταση δεν πρέπει να επιμείνουμε, αλλά να περιμένουμε μερικές μέρες και να ξαναδοκιμάσουμε.
Ποτέ δεν τραβάμε απότομα και με δύναμη ένα παιδικό δόντι.
Μια τέτοια κίνηση είναι επώδυνη για το παιδί, που αμέσως αποκτά ένα άσχημο βίωμα που μπορεί ενδόμυχα να του δημιουργήσει φόβο για τον οδοντίατρο.
Ένα βίαιο τράβηγμα αυξάνει επίσης την πιθανότητα να σπάσει το δόντι και να παραμείνουν θραύσματα μέσα στη γνάθο προκαλώντας προβλήματα ακόμα και στο μόνιμο δόντι που είναι από κάτω.
Αν κατά την επόμενη δοκιμή νιώσουμε αρκετή αντίσταση, θα πρέπει να απευθυνθούμε στον οδοντίατρο, ο οποίος θα κάνει την εξαγωγή ανώδυνα και με ασφάλεια.
www.vsmile.gr
Photo

Post has attachment
Περιορίστε τη ζάχαρη που δημιουργεί προβλήματα στα δόντια, διαβάζοντας προσεχτικά τα συστατικά των πρoϊόντων που αγοράζετε.
Η ζάχαρη είναι κρυμμένη σε όλα σχεδόν τα επεξεργασμένα τρόφιμα, ακόμα και σε αυτά που ποτέ δεν θα υποψιαζόσασταν.
Ακόμα και ορισμένα τρόφιμα, τα οποία θεωρούνται υγιεινά, όπως τα δημητριακά πρωινού και οι χυμοί φρούτων μπορεί να περιέχουν έως και 50% ζάχαρη.
Αν μια ετικέτα γράφει "χωρίς πρόσθετη ζάχαρη", αυτό σημαίνει ότι δεν προστέθηκε κατά την επεξεργασία της τροφής και όχι ότι η ίδια η τροφή δεν περιέχει ζάχαρη.
Όταν αγοράζετε κονσέρβες μειώστε το ποσοστό ζάχαρης, ξεπλένοντας και στραγγίζοντας το περιεχόμενό της.
Όταν αγοράζετε φρούτα σε κονσέρβα. επιλέξτε να είναι μέσα σε νερό και όχι σε χυμό ή σιρόπι.
www.vsmile.gr
Photo

Post has attachment
SOS!! Προσοχή στις χρωστικές από μπλε και κόκκινο κρασί!

Το μπλε κρασί κατασκευάζεται στην Ισπανία από ένα άγνωστο μείγμα λευκών και κόκκινων σταφυλιών, που κατά κύριο λόγο προέρχονται από αμπελώνες που βρίσκονται κοντά στη Μαδρίτη. Το κρασί διατίθεται ήδη σε επιλεγμένες χώρες στην Ευρώπη και σύντομα αναμένεται και στην Ελλάδα.

Η μπλε απόχρωση προέρχεται από τις ανθοκυανίνες, μια χρωστική που βρίσκεται στη φλούδα των συγκεκριμένων σταφυλιών και λίγο χρώμα που προκύπτει από το εκχύλισμα του φυτού Isatis tinctoria.

Οι χρωστικές αυτές, όταν έρθουν σε επαφή με τα δόντια, επικάθονται στην αδαμαντίνη και μεταβάλλουν το χρώμα της, όπως ακριβώς κάνουν και οι ερυθρές χρωστικές, που περιέχονται στο ροζέ και στο κόκκινο κρασί! Αν οι χρωστικές δεν απομακρυνθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, εισχωρούν ολοένα και περισσότερο στα στρώματα της αδαμαντίνης,σχηματίζοντας μόνιμα στίγματα που φεύγουν δυσκολότερα!

Προσοχή λοιπόν! O τρόπος πρόληψης είναι απλός!
Κατά τη διάρκεια που απολαμβάνουμε ένα ποτήρι κρασί που δεν είναι λευκό ... απομακρύνουμε τις χρωστικές από τα δόντια, ξεπλένοντας ανά μερικές γουλιές το στόμα, με λίγο νερό!
www.vsmile.gr
Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ: πώς δρα στη στοματική κοιλότητα

- ενισχύει και επιταχύνει τη φυσική επούλωση ελκών και τραυματισμών, που προέρχονται από ορθοδοντικούς μηχανισμούς, τεχνητές οδοντοστοιχίες, προσθετικές εργασίες ή οποιδήποτε άλλη αιτία
- μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών σε γναθοχειρουργικές
επεμβάσεις, περιοδοντικές επεμβάσεις, τοποθέτηση εμφυτευμάτων
- συμβάλλει συνεργιστικά στην αντιμετώπιση της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας
- μειώνει τις φλεγμονώδεις διεργασίες στις στοματίτιδες
- συνεργεί ευεργετικά με χλωρεξιδίνη και φυσικά βότανα όπως αλόη, χαμομήλι, καλέντουλα,εκχύλισμα φύλλων ελιάς και πρόπολη, με αποτέλεσμα αυξημένη αντιμικροβιακή δράση, φυσική επούλωση, πρόληψη και προστασία.

Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει πλέον σαν συστατικό, σε στοματικά διαλύματα και οδοντόκρεμες.
Στο οδοντιατρείο VSmile, στοχεύοντας πάντα στο ιδανικό και πιο ανώδυνο θεραπευτικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε υαλουρονικό οξύ στις χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά και στις περιοδοντικές θεραπείες, πληρώνοντας με αυτό τους περιοδοντικούς θυλάκους.
www.vsmile.gr
Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις άφθες:

- έχουν τη μορφή μικρών ή μεγάλων ελκών, με λευκοκίτρινο πυθμένα που περιβάλλεται από ερυθρό δακτύλιο (ερυθρή άλω)
- εμφανίζονται μονήρεις ή και πολλές μαζί
- εντοπίζονται στα χείλη, τη γλώσσα, τις παρειές ή τη μαλακή υπερώα
- είναι συνήθως επώδυνες
- είναι αγνώστου αιτιολογίας
- προδιαθεσικοί παράγοντες για την εμφάνισή τους είναι: το stress, αλλεργίες, ορμονικές διαταραχές, βακτηρίδια, ιοί, έλλειψη βιταμίνης B12 ή σιδήρου, τραυματισμοί, γενετική προδιάθεση
- δεν είναι μεταδοτικές
- διαρκούν συνήθως 7-14 ημέρες, αλλά σε μερικές περιπτώσεις έως και 6 εβδομάδες
- συχνά υποτροπιάζουν σε διάστημα 1-3 μηνών
- κατά κανόνα επουλώνονται χωρίς να αφήσουν ουλή, αλλά σε περιπτώσεις συχνών υποτροπών στην ίδια θέση, μπορεί να αφήσουν ουλώδη ατροφία
- κορτικοστεροειδή σε μορφή αλοιφής έχουν κάποια συμβολή ευνοώντας την επούλωση
- στοματοπλύματα με αντιβιοτικά ή γενική χορήγηση αντιβιοτικών αντενδείκνυνται
www.vsmile.gr
Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
Έσπασε το δόντι μου! Τι να κάνω?

_ εάν βρείτε το σπασμένο κομμάτι, τοποθετήστε το μέσα σε φυσιολογικό ορό ή φρέσκο παγωμένο γάλα και επισκεφθείτε το συντομότερο οδοντίατρο - πιθανότατα να μπορέσει να το συγκολλήσει ξανά
_ εάν συνυπάρχει αιμορραγία, σταθεροποιήστε το τραυματισμένο δόντι που έχει μείνει στο στόμα, δαγκώνοντας απαλά ένα μαντήλι ή μια πετσέτα
_ εάν πονάτε, μπορείτε να πάρετε ένα παυσίπονο, μέχρι να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο
_ εάν πονάτε με τον αέρα, μπορείτε να καλύψετε το δόντι προσωρινά με λίγο κερί
_ αν πονάτε πολύ, φροντίστε να μην φέρνετε το δόντι σε επαφή με τα αντίστοιχα πάνω ή κάτω δόντια ή τη γλώσσα, γιατί αν έχει εκτεθεί το νεύρο του δοντιού, έστω και η απλή επαφή δημιουργεί μεγαλύτερο πόνο
Σε κάθε περίπτωση επισκεφθείτε άμεσα οδοντίατρο
www.vsmile.gr
Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
Μας ρωτάτε συνέχεια....Σας λύνουμε την απορία! Τα ορθοδοντικά σιδεράκια είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο και άλλα ελαφρά μέταλλα που δεν διεγείρουν τον ανιχνευτή μετάλλων στα αεροδρόμια! Περνάτε ανενόχλητοι και...καλές διακοπές!! www.vsmile.gr
Photo
Commenting is disabled for this post.
Wait while more posts are being loaded