Profile cover photo
Profile photo
Galeria Alexandra's
2 followers
2 followers
About
Posts

Post has attachment
Expozitia cu vânzare "Destin și comuniune"
Destinul nu poate fi redus la o sumă de coincidențe, mai mult sau mai puțin matematice, dar nu ne poate face să nu ne întrebăm dacă nu cumva are vreo legatură cu felul în care se naște tot ce va fi să se întâmple în viețile noastre, căci, cu punctul în care trebuie să ajungem - sigur are.
Un librar și nu orice librar, ci cel mai bun din Transilvania, proprietar al vestitei “Libraria Noastră” - e un personaj în această poveste.
Ion Minulescu - poetul dantelar de vorbe meșteșugite de dragoste - este coincidența din poveste.
Se spune că atunci când moare cineva, altcineva se naște.
Pe 11 aprilie 1944 murea Ion Minulescu, iar librarul nostru devenea tatăl celui care, în zilele noastre, este cunoscut drept “cel mai vândut pictor român” - Nicolae Maniu.
Stabilit în Germania în 1983, pentru 10 ani - și mai apoi în Franța, unde trăiește și astăzi, pictorul Nicolae Maniu spune despre sine “destinul vieții mele a fost creat de opera mea”. Un om care nu a așteptat ca viața să i se întâmple, ci un făuritor - de destin, de culori și forme, de continuitate.
Fluid și dur, în aceeași măsura, în exprimările sale artistice, “Nicolae Maniu este, de fapt, un magician al picturii, creând fără încetare în tablourile sale simbioza reuşită a realului pe care îl trăim cu fantasticul pe care îl visăm toţii.” ( “Hyperréalisme et trompe-l’oeil” în “Arts actualités magazine”, nr.18/1991, pg:24-25)
“Unui pictor, stăpânirea perfectă a tuturor tehnicilor îi permite să exprime, până în cele mai fine nuanţe, a ceea ce doreşte să transmită. În pofida gesticii spaţiale, în structura compoziţiei enunţurile sale plastice sunt formulate concis şi clar. Strălucirea de mătase a culorilor, jocul strălucitor al reflexelor, umbrele şi contrastele de lumină, ca şi gesturile controlate ale reprezentărilor corporale fac din tablourile lui Nicolae Maniu intrări în scenă emoţionante ale unei vieţi care dă impresia că se poate desprinde de pânză.” (Rüdiger Müller în “Le trompe-l’oeil contemporain” – ed.Menges, 1993)
O altă formă de artă pe care o practică pictorul Nicolae Maniu este una rară, pe care doar cei alintați de soartă o pot practica - arta de a dărui. Nu oricui și nu oricând, însă. Așa a descoperit-o pe Alexandra Andone căreia i-a devenit mentor și prieten, critic și părinte spiritual, iar ea a devenit depozitarul comorii pe care Nicolae Maniu i-o transmite, dar și fauritorul propriului său destin. Nu mai puțin adevărat este faptul că astfel a descoperit Alexandra Andone sensul profund și complex al termenului de comuniune, care se regăsește ca leit motiv ubicuu în toate lucrările sale, despre care, însăși artista ne dezvăluie:
“Constantin Brâncuși spunea că simplitatea este o complexitate rezolvată.
Sunt multe virtuți ce merită contemplate într-o existență umană.
Într-un cosmos atât de complex ca cel în care ne aflăm, abundența are dimensiunea încăpatoare a sufletelor noastre. Noaptea cerul poartă diamante, ziua respiră proaspăt luminat, dacă alegem să le privim așa.
Suntem creați și suntem creatori. Totul este o bibliotecă signifiantă de cunoaștere. Natura ne este casă, mamă, profesor. Tot ce este viu, este însuflețit. Putem fi separați sau putem fi în comuniune. Cu tot. Atât de liberi suntem.
Tematica aleasă este comuniunea, virtutea cea mai generoasă în accepțiunea mea. Tablourile sunt o invitație la o înțelegere și conexiune mai profundă cu universul în care ne aflăm și totodată o plecăciune de admirație față de măreția întregii Creații din care facem și noi parte.
Dorința imaginilor este de a comunica fără vorbe - stări de spirit. Conștiința este prezentă în fiecare execuție.
Le-am creat cu libertate și prospețime, din orizont imaginar, cu scop de revelare și bucurie.“

În perioada 2 - 16 iulie, Galeria Alexandra's este gazda expoziției "Destin si comuniune" în cadrul căreia puteți admira și achiziționa lucrări semnate de Nicolae Maniu și Alexandra Andone.
Galeria Alexandra’s aparține Alexandrei Bucur, doctorandă în ultimul an de studii, în cadrul ASE București. După experiența în companii multinaționale, pe perioada studenției, Alexandra Bucur și-a dat seama că vrea să devină antreprenor și și-a ales un domeniu deloc usor - acela al artei, într-o țară cu un prezent contorsionat și valori despuiate de sens, dorindu-și să pună în aplicare ceea ce a învățat în școala într-un domeniu pentru care are chemare, iubire și respect.

Galeria Alexandra’s
Str. Piața Amzei, nr. 5

http://alexandra-s.com/
https://www.facebook.com/galeria.alexandras/
https://www.youtube.com/channel/UCH5aUofWaRU9yG-Efm_0Icg
Wait while more posts are being loaded