Profile cover photo
Profile photo
Syahbinar Shuib
6 followers -
I'm not that typical, I'm just rare.
I'm not that typical, I'm just rare.

6 followers
About
Posts

Post has attachment
Jahit Tepi Menggunakan Mesin Portable
Hai. Bagi sesiapa yang beginner dalam jahitan atau hanya tahu basic untuk menjahit sahaja, bukanlah sebagai tukang jahit profesional yang mengambil upah menjahit. Sekiranya anda mempunyai mesin jahit portable, anda boleh menggunakan mesin jahit tersebut unt...

Post has attachment

Post has attachment
Mencari Siput di Datai
Baru-baru ini aku berkesempatan untuk pergi mencari siput di Datai. Datai ni terletak di penghujung Langkawi, kiranya memang jarang la orang nak datang atau lalu lalang disini, sebab jauh nun disana. Tapi tempat ni memang biasa menjadi port untuk memancing ...

Post has attachment
Daging Masak Merah
Lama tak update resepi. Jadi terimalah masakan ini. Bahan-bahan: Daging lembu hiris kasar 2 ulas bawang putih diketuk 1 labu bawang besar dihiris 1 sdb cili kisar 2 sdb sos tiram 1 sdb sos ikan 1/4 cawan sos tomato Garam dan gula secukup rasa 1 batang lobak...

Post has attachment

Post has attachment
Buah Hati Baru
Assalamualaikum. Memperkenalkan........ Buah hati baru akuu....... Brother AS2730S Tercapai juga untuk memiliki mesin jahit pink ni walapun sebenarnya nakkan mesin jahit Hello Kitty. Apa pun, semoga ini menjadi pemangkin semangat untuk aku terus menjahit. H...

Post has attachment
Juadah di Hari Raya Aidilfitri 2017
Salam Syawal. Masih belum terlambat lagi untuk kita meraikannya. Jadi apa menu juadah korang di hari lebaran yang lalu? Ini di antara masakan hari raya yang aku masak.   Mee Kuah  Cara Penyediaan: Tumiskan bawang merah dan bawang putih sehingga naik bau, ma...

Post has attachment
Meniti Kaca
Entry khas untuk support member. Perempuan sundal!  Perempuan durjana!  Ya benar itu diriku. Tidak pernah sesekali aku nafikan suatu kenyataan yang amat pahit untuk ditelan. Ada diriku kisah dengan lemparan kata-kata orang sekeliling ?  Mereka tidak tahu ap...

Post has attachment
Rezeki
Assalamualaikum.  Rasa macam dah lama tak menaip post yang berilmiah sikit. Hoho. Entry ini juga untuk peringatan dan muhasabah diri sendiri juga.  Apa yang dimaksudkan dengan REZEKI? Seringkali kita dengar setiap orang mempunyai rezeki yang berbeza-beza, s...

Post has attachment
Brownies Kedut
Hari ini nak berkongsi resepi brownies yang mudah, semua orang boleh ikut dan inshaAllah menjadi. Ini sesuai untuk adunan loyang 8x8. Bahan A - 85 gm butter atau unsalted butter 170 gm coklat masakan (Dark compound coin Beryl's) - 1/4 sk garam Bahan B  - 2 ...
Wait while more posts are being loaded