Profile

Scrapbook photo 1
Scrapbook photo 2
Scrapbook photo 3
Scrapbook photo 4
Scrapbook photo 5
Mensa Sverige
106,865 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Mensa Sverige

Shared publicly  - 
 
Medlem?
Missa inte vår spännande medlemsgrupp på G+ http://bit.ly/MensaSverige - gruppen där varje inlägg är så fruktansvärt högintelligent och genomtänkt att det ofta tar flera månader mellan postningarna!
Ansök om tillgång till gruppen genom att fylla i följande formulär:
 ·  Translate
Drive
Mensa Sverige på Google+ Mensa Sverige har en sida och en grupp på Google+ Gruppen finns här: http://bit.ly/MensaSverige Och här är sidan: http://bit.ly/MensaSverigePage Gruppen är sluten och inlägg samt medlemslista syns endast för verifierade medlemmar. Sidan skriver både offentliga inlägg, samt inlägg synliga endast för medlemmar. För att bli medlem i gruppen och för att få se sidans medlemsinlägg ska du fylla i nedanstående formulär.
2
Add a comment...

Mensa Sverige

Shared publicly  - 
 
Mycket bra skrivet av Arne Engström, som bemöter skolverkets senaste artikel.
 ·  Translate
5
1
Add a comment...

Mensa Sverige

Shared publicly  - 
 
Får det lov att vara en klurighet så här på tisdagsförmidda'n?
(kommentera och lös den i originalinlägget)
 
Du är kejsare i ett intergalaktiskt rymdimperie och du ska ha värsta festen i morgon. Det är den viktigaste festen på tusen år och du har 1999 flaskor härlig dryck som du tänker använda vid festligheten men tyvärr är en flaska förgiftad.

Giftet uppvisar inga symtom förrän man coolar och döden inträffar mellan 11 och 22 timmar efter konsumtion av minsta lilla uns av gift.

Du har över tre tusen slavar till ditt förfogande och lite mindre än 24 timmar på dig att ta reda på vilken flaska som är förgiftad. Du har också ett gäng infångade rebeller som väntar på att bli avrättade och skulle någon av dina slavar dö skulle det säkerligen dämpa festligheterna.

Vilket är det minsta antalet rebeller du måste tvinga att dricka från flaskorna för att försäkra dig om vilken flaska som innehåller giftet på 24 timmar?
1

Mensa Sverige

Shared publicly  - 
 
Här har vi något som många av medlemmarna i Mensa tyvärr känner igen från sin skoltid.
 ·  Translate
4
Add a comment...

Mensa Sverige

Shared publicly  - 
 
"The true sign of intelligence, is not knowledge, but imagination" -Einstein

http://bigthink.com/going-mental/what-is-intelligence-2
Einstein said, "The true sign of intelligence is not knowledge but imagination." Socrates said, "I know that I am intelligent, because I know that I know nothing." For centuries, philosophers have tri...
2
2
Add a comment...

Mensa Sverige

Shared publicly  - 
 
Nästa GCP-utbildningsdag för informatörer är 20/10 i Göteborg. Vi kör kl. 10-17 på Järntorget. 

Kl. 10-11 är allmänheten också välkommen för information om Mensa i allmänhet och GCP i synnerhet. Tipsa dina nära, kära, kollegor och övriga nyfikna om möjligheten att få reda på mer om Mensa.

Anmälan till callisto@mensa.se

Medlemmar som vill anmäla sig skriver "Utbildning GCP" som ämne, övriga skriver "Information". 

Välkommen. 
//Callisto
 ·  Translate
1
1
Add a comment...

Mensa Sverige

Shared publicly  - 
 
Vi kan nu stolt meddela att vi uppdaterat vår definition av intelligens och därmed öppnar oss för fler medlemmar. Från och med i sommar kan du söka medlemskap inte bara genom IQ-test utan även genom att testa din emotionella intelligens (EQ) och sociala intelligens (SQ). Läs mer på vårt pressrum via länken nedan!
 ·  Translate
4
Habil Kantur's profile photoMensa Sverige's profile photo
2 comments
 
De flesta svar på sådana frågor, +Habil Kantur, kan du hitta här:
http://mensa.se/bli-medlem/provtest/
...och på de andra sidorna under fliken 'Bli medlem'.
Du kan välja att göra det test vi erbjuder på olika orter i landet, eller så kan du bli medlem efter att ha gjort ett godkänt standardiserat IQ-test hos en psykolog eller liknande - uppgifter om var våra tester hålls finns också här:
http://mensa.se/bli-medlem/overvakat-test/ - vill du bli medlem genom ett annat test måste du kontakta vår psykolog, vars e-postadress du hittar här:
http://mensa.se/bli-medlem/faq/ 
 ·  Translate
Add a comment...

Mensa Sverige

Shared publicly  - 
 
 ·  Translate
Namn, Plats, Datum, Tid, Platser kvar. Testtillfälle i Jön.. Jönköping, 2012-11-12, 18:00, 6, Läs mer och boka. Testtillfälle i Esk.. Eskilstuna, 2012-11-17, 11:00, 6, Läs mer och boka. Testtillfälle ...
1
Daniel Börresen (Oedlan)'s profile photoJennie Karlsson's profile photoMensa Sverige's profile photo
3 comments
 
EFtersom det är ett test var 4e månaden eller så, och det bara skriver upp sig 3-6 på varje test, finns inte underlag för fler än så. Men det går utmärkt att testa sig på annan ort om man nu är otålig.
 ·  Translate
Add a comment...

Mensa Sverige

Shared publicly  - 
 
Logiska matriser och talföljder gillar vi... och naturen.
 
Ren och vacker matematik
 ·  Translate
5
2
Add a comment...

Mensa Sverige

Shared publicly  - 
 
If I ran a school, I’d give the average grade to the ones who gave me all the right answers, for being good parrots. I’d give the top grades to those who made a lot of mistakes and told me about them, and then told me what they learned from them.
– R. Buckminster Fuller, inventor and former Mensa International president
3
Add a comment...

Mensa Sverige

Shared publicly  - 
 
Då närmar vi oss nästa GCP-informatörsutbildning, som går av stapeln i Sundsvall 29/9 kl. 10-17. Esplanaden 10 är adressen vi ska hålla till på. 

Första timmen är öppen för allmänheten, så nära, kära, nyfikna och andra tänkbara kandidater kan komma och få information om mensa och GCP (Gifted Children Programme). Anmälan till callisto@mensa.se 

Medlemmar som vill anmäla sig skriver "Utbildning GCP" som ämne, övriga skriver "Information". 

Är det bara jag, eller är inte Norrland väldigt vackert i september?
 ·  Translate
1
Add a comment...
Story
Tagline
Identifierar och främjar mänsklig intelligens sedan 1946
Introduction

Det här är Mensa Sveriges officiella Google+sida.

Mensa är en internationell förening som bildades i England 1946. Föreningens syfte är att lokalisera intelligenta människor världen över och föra dem samman genom tidningar, möten, korrespondens o.dyl. Ordet Mensa är latin och betyder bord. Mensa är en rundabordsförening som saknar politisk och religiös målsättning.

Mensa har idag mer än 100.000 medlemmar spridda över hela världen. Flest medlemmar finns i USA och Storbritannien, följt av Tyskland och Nederländerna. Sverige är, med ca 3000 medlemmar världens femte största mensaland. Kravet för medlemskap i Mensa, förutom att man betalar medlemsavgiften, är att man presterar ett resultat bland de översta två procenten av befolkningen på ett standardiserat intelligenstest.

Mensa Sverige postar både offentliga inlägg och inlägg för bara medlemmar - om du är medlem och vill ha tillgång till medlemsinläggen registrerar du dig här: bit.ly/Mensaform
Om du som medlem vill posta inlägg för bara medlemmar kan du göra det i vår grupp.
Contact Information
Contact info
Address
Mensa Sverige c/o Föreningshuset Virkesvägen 26 120 30 Stockholm Sweden