Profile cover photo
Profile photo
amirul imran
53 followers
53 followers
About
amirul's posts

Post has attachment
APA ITU KANJOU-ZOKU
SALAM (gambar kredit dari GOogle) Kanjou-zoku (環状族) adalah gabungan dua perkataan iaitu Kanjou yang bermaksud Bulatan dan Zoku yang bermaksud Kumpulan. Apabila digabungkan kedua-dua perkataan tersebut, ia merujuk kepada satu kumpulan yang menggunakan jalan ...

Post has attachment
PELABURAN UNTUK MASA TUA ANDA
SALAM Dalam post sebelum ni, aku ada bagi tahu yang sekarang ni aku ngah buat part time as a Unit Trust Consultant untuk CWA. so apa itu Unit Trust, ataupun dalam bahasa melayu nya disebut sebagai Amanah Saham? Unit Trust merupakan satu struktur dana bersam...

Post has attachment
KERJA PART TIME SEBAGAI AGEN CWA
Assalamualaikum Tahun 2016 ngah siap-siap packing barang nak berlalu pergi, baru lah aku terhegeh-hegeh nak tulis post. haha. dah bersarang tebuan blog aku ni. so hari ni aku nak bersih bersihkan sket sarang tebuan tu dengan post pertama aku untuk tahun 201...

Post has attachment
RESTAURANT REVIEWS - BIGBOB CAFE
SALAM minggu lepas aku pergi makan kat BIG BOB Cafe di Kepala Batas. time ngah tunggu makanan yang di order tak kunjung tiba tu, tiba-tiba terlintas kat kepala otak aku ni yang aku nak mula start untuk tulis review pasal restoran yang aku singgah. so, of co...

Post has attachment
POKOK BERDUIT
AS-SALAM aku dilahirkan dengan sifat microphobia. tahu apa itu microphobia? sila lah google sendiri yerk. kalau nak lagi mudah paham, do use google image. dan alang-alang kamu tengah cari apa itu microphobia, kamu google lah juga pasal trypophobia. ingat, s...

Post has attachment
MAKCIK SI PEKERJA KEDAI MAKAN
AS-SALAM haha. korang perasan something tak yang pelik kat blog ni??? semua gambar yang upload, tak de kaitan lansung dengan tajuk post.. nak tahu kenapa?? sebabnya laptop aku rosak, jadi tak boleh nak pilih gambar yang lebih mesra dengan tajuk post. hehehe...

Post has attachment
TAZKIRAH DI PERHIMPUNAN SEKOLAH
as-salam motif sangat kan aku upload bendera jepun? haha. aku sebenarnya tak ada gambar perhimpunan sekolah, so that's why I uploaded gambar bendera jepun. ala-ala bendera time perhimpunan tu. btw,, sape kat sini pernah bertugas untuk naikkan bendera ketika...

Post has attachment
MOVIE REVIEW: DRACULA UNTOLD AND THE EQUALIZER
SALAM hyee, uolzzzzzz. amacam? sihat ke smua? sorry sebab lama tak post apa apa.. haha. and like usual, alasan dia sama je, sebab sibuk... serious,, memang aku sibuk... pergi kerja pukul 7.30 pagi, balik kerja pukul 7 malam.. sampai rumah, tak sempat nak bu...

Post has attachment
MOVIE REVIEW : THE CURSED HOUSE
AS-SALAM Ahlan wa sahlan ya Ramadhan!! haha. walaupun dah seminggu, tapi aku tetap nak ucapkan "selamat datang wahai Ramadhan yang kami nanti-nanti kan. Moga Ramadhan kali ini lebih bermakna dari tahun-tahun sebelumnya". korang ada apa apa cerita menarik un...
Wait while more posts are being loaded