Profile cover photo
Profile photo
Laila Ismail
12 followers
12 followers
About
Posts

Post has attachment
Kebiasaannya apabila kita sebut produk yang boleh mencerahkan kulit cepat atau beri kesan dengan cepat adalah produk yang beracun kan? Produk yang mengandungi merkuri atau hydroquinone atau bahan-bahan beracun yang lain. Itu memang bahaya sangat sebab…
Add a comment...

Post has attachment
Saya dapat email dari Abang Kevin Zahri tentang Jom Kurus 1 Malaysia (JK1M) musim ke 10. Jemput baca untuk korang yang mencari info dan group untuk bersenam turunkan berat badan. Memang berbaloi-baloi sangat join JK1M ni. Saya pernah join musim ke 7 dulu.…
Add a comment...

Post has attachment
Ayam Bakar Crispy 300-350g dada ayam 2 weetbix/rolled oat/oat biasa 1 sudu kecil paprika, 1 sudu kecil canyene, 1 sudu kecil garam 1 biji telur Cara-cara : 1. Hancurkan weetbix dan gaulkan bersama serbuk perasa yang telah ditetapkan. 2. Celupkan dada ayam…
Add a comment...

Post has attachment
Sepanjang hidup ni ada beberapa kali juga yang saya rasa saya mengambil langkah drastik untuk berubah atas beberapa sebab. Saya nak kongsi 2 kisah. Kisah 1 : Belajar berenang di usia 27 tahun! Kali pertama saya rasa serius nak turunkan berat badan. Saya…
Add a comment...

Post has attachment
Beberapa minggu lepas saya dapat whatsapp daripada Puan Eff (bukan nama sebenar). Beliau mengambil keputusan untuk mencuba produk Shaklee untuk turunkan berat badan beliau yang mencecah 90 kg. Pada mulanya beliau beli dengan kawan beliau. Dah lengkap juga…
Add a comment...

Post has attachment
Masih ingat lagi semasa kelahiran anak pertama pada tahun 2008, 9 tahun yang lepas. Sebagai ibu baru, kami suami isteri agak naif tentang produk-produk yang selamat dan sesuai untuk bayi di pasaran. Apa sahaja yang ada di pasaraya tu main beli jer. Tak…
Add a comment...

Post has attachment
Penyakit jantung adalah salah satu punca kematian yang utama di negara kita Malaysia dan juga seluruh dunia. Antara penyebab penyakit jantung ini ialah -Tekanan darah tinggi -Kolesterol tinggi -Gaya hidup tidak sihat dan tidak aktif -Merokok -Keturunan…
Add a comment...

Post has attachment
Ada pepatah mengatakan, [alert-warning] Ibu yang sihat melahirkan bayi yang sihat[/alert-warning] Pemakanan adalah merupakan satu faktor paling besar dan penting dalam menentukan kesuburan pasangan di Malaysia. Sekaligus mempengaruhi kesihatan ibu dan…
Add a comment...

Post has attachment
Menurut Tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan III, penyakit jantung dan strok menyumbang satu perempat daripada jumlah kematian di Malaysia. Ia berpunca daripada pengumpulan lemak atau plak di dalam salur darah dalam jangka masa yang panjang.…
Add a comment...

Post has attachment
Waktu berpantang adalah antara waktu paling kritikal bagi ibu lepas bersalin terutamanya untuk minggu pertama dan kedua. Lebih-lebih lagi untuk ibu yang terpaksa berpantang sendiri tanpa pembantu atau ahli keluarga yang lain di rumah. Tips Berpantang…
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded