Profile cover photo
Profile photo
Qiwie
7 followers -
REKRUTERINGSCOMMUNICATIE, Jobsite Advertising, Social Recruiting, Profile Targeting, Print Advertising, Heeft-nieuwe-jobs, Q-Plus, Q-Consulting
REKRUTERINGSCOMMUNICATIE, Jobsite Advertising, Social Recruiting, Profile Targeting, Print Advertising, Heeft-nieuwe-jobs, Q-Plus, Q-Consulting

7 followers
About
Posts

Post has attachment
Hoe maken we van uw campagne een succes?
 
Talent is dé hoeksteen van elke gesmeerd lopende organisatie. Maar het juiste talent vinden voor uw vacatures is niet altijd even makkelijk. Net dat is onze sterkte: uw organisatie snel in contact brengen met geschikte kandidaten.

1. U bezorgt ons de nodige informatie en documentatie met de bijbehorende doelstellingen en verwachtingen. Zijn er vanuit uw organisatie elementen die van belang zijn bij de sollicitatie? Zoals extra selectiecriteria, een specifieke sollicitatieprocedure of de noodzaak om een extra document voor te leggen bij de sollicitatie. Wij verzorgen alle volgende stappen en koppelen terug waar nodig. 
 
2. In welke regio moet de campagne zichtbaar zijn? Welke kandidaten willen we bereiken? Hoe bereiken we de juiste kandidaten? Welke media schakelen we in? Qiwie tekent voor u een doeltreffende campagne uit op maat van uw vacature.
 
3. Is de vacature aantrekkelijk? Heeft ze de juiste titel?  Is het aanbod aanlokkelijk? Staat uw bedrijf in de kijker? Qiwie analyseert en optimaliseert uw vacature zodat ze terecht komt bij uw doelgroep en uitnodigt om te reageren.
 
4. Wij publiceren uw vacature met uw bedrijfsnaam, logo, foto, video en alle andere informatie op de meest geschikte jobsites, nieuwsites, social media en andere kanalen. Dit alles gaat ontzettend snel; binnen de 48 u is uw campagne gelanceerd en kan u al reacties verwachten.
 
5. Uw campagne staat gedurende 60 dagen online. Verandert er tussentijds iets in de situatie dan kunt u deze kosteloos aanpassen en ook wij sturen continu bij. Wij zorgen ervoor dat uw advertenties steeds zichtbaar zijn en blijven. De klikgegevens en het surfgedrag van actieve en latente kandidaten volgen we continu op. Ook de jobadvertenties in kranten en magazines analyseren we in detail. Meten is weten en weten is verbeteren.
 
6. Het hele proces vanaf vacatureopstelling tot publicatie is geautomatiseerd. Van automatische bevestigingsmails tot het versturen van mails naar niet-weerhouden kandidaten.Uw eigen jobsite maakt het eenvoudig om reacties en cv’s van kandidaten te verzamelen. Verder kunt u gebruik maken van de Q-Filter, Q-Assessment en zelfs van de Q-Selection.
 
7. U gaat verder met de meest geschikte kandidaat. De overige kandidaten en reacties wijzen we voor u af, uiteraard op een correcte en professionele manier, passend bij uw huisstijl.

U bespaart tijd en kosten door de juiste kandidaten op de juiste plaats te bereiken.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Qiwie werkt samen met meer dan 150 jobsites die op hun beurt over een gezamenlijk netwerk van meer dan 500 websites beschikken. Door dit grote netwerk kunnen we u niet alleen prefect adviseren, maar bieden wij u ook scherpe tarieven.
 
Door iedere vacature te meten op kwalitatieve en kwantitatieve respons, vertellen we u per vacature welke jobsites het beste werken.
 
Binnen onze Jobsite Advertising formules maken we ondersheid tussen enerzijds onze Q-Standard formules en anderzijds de Q-Niche formules. De Q-Standards zijn kant en klare formules samengesteld op basis van meer dan 1000 verschillende campagnes.
Add a comment...

Post has attachment
De tijd dat kandidaten enkel naar een nieuwe uitdaging zochten via de klassieke kanalen is voorbij.
 
Bij social recruiting spelen we hierop in, we werven nieuwe medewerkers via het internet door gebruik te maken van deze social media en andere online kanalen.
 
Het is van belang om bij uw zoektocht naar de geschikte kandidaten alle middelen aan te wenden, wie de beste kandidaten wil bereiken, moet opvallen binnen de juiste doelgroep.
 
Rekening houdend met deze nieuwe trends hebben we voor u een aantal nieuwe formules samengesteld waardoor u maximaal inspeelt op deze veranderingen en de nieuwe sociale media kanalen optimaal benut waardoor u ook deze evoluerende groep van kandidaten bereikt.
Add a comment...

Post has attachment
Uit objectief marktonderzoek blijkt dat meer dan 72% van de zoekopdrachten van jobs beginnen bij de klassieke en algekende zoekmachines (42 %) zoals Goolge, Yahoo, Bing en diverse andere.
 
Een jobaggregator, ook bekend als job spider of job crawler, is een zoekmachine specifiek voor jobs. Het is speciaal ontwikkeld zodat kandidaten sneller en eenvoudiger alle online jobaanbiedingen kunnen vinden. Indeed en Careerjet zijn de grootste en meeste gebruikte jobaggregators in België. Door hun kracht en gebruiksgemak worden ze ook “de Google’s van de jobsites” genoemd. Jobaggregators worden niet alleen door kandidaten gebruikt, ze worden ook ingezet door grote jobsites als Monster.be en Vacature.be, omdat ze zeer hoog scoren in Google en dus gemakkelijk gevonden worden.
 
Tot 30 % van de bezoekers van jobsites wordt gegenereerd door de jobaggregators.
 
Bij profile targeting gaan we online adverteren op basis van specifieke profielkenmerken. We tonen zeer gericht uw vacature aan een bepaalde groep van potentiële kandidaten die voldoen aan het gezochte profiel. Profile targeting of behavioral targeting heeft ook betrekking op een methode waarin bezoekersgedrag van websites wordt vastgelegd. Dit heeft als doel de interesses van de bezoekers te bepalen zodat u hierop kan inspelen. Behavioral targeting wordt voornamelijk gebruikt om de clicktrough en conversion rates te verhogen.
Add a comment...

Post has attachment
Qiwie werkt samen met alle grote persgroepen in België.
 
Door dit uitgebreide netwerk kunnen we u niet alleen goed adviseren, maar bieden wij u ook scherpe tarieven.
 
Net zoals bij online jobadvertenties is het ook bij print jobadvertenties belangrijk om een duidelijke en rendabele rekruteringsstrategie te hebben met de nodige return on investment.
 
Onze jarenlange ervaring en ons marktonderzoek leert ons precies wat werkt en hoe we uw vacature kunnen maximaliseren.
Add a comment...

Post has attachment
Wat is uwbedrijfsnaam.heeft-nieuwe-jobs.be?
 
Uwbedrijfsnaam.heeft-nieuwe-jobs.be is een gepersonaliseerde jobsite, volledig in de stijl van uw bedrijf. Hier centraliseren en beheren we de vacatures die we op meerdere jobsites, via printmedia en op partnersites publiceren. Het is een centraal platform waar we elke potentiële kandidaat, via welk kanaal dan ook, naartoe leiden. Elke geplaatste jobadvertentie zorgt voor interactie met uw jobsite. Uwbedrijfsnaam.heeft-nieuwe-jobs.be doet meer dan jobs aanbieden, de site gunt de kandidaat ook een kijkje binnen uw organisatie. Het is een platform waar u sollicitanten informeert over uw bedrijf en hen het gevoel geeft dat ze bij u welkom zijn, nog voor ze reageren. Er is plaats voorzien om uw bedrijf voor te stellen, uw medewerkers aan het woord te laten en foto’s of een bedrijfsfilm te tonen. Uw eigen jobsite verhoogt de kans op een succesvolle campagne en het snel invullen van uw vacatures. Bedrijven met een gepersonaliseerde jobsite ontvangen zelfs tot 50% meer directe sollicitaties en tot 20% meer spontane.

Vraag de volledige presentatie of een demo aan via onze Q-Helpdesk.
Add a comment...

Post has attachment
Q-PLUS
Wat is Q-PLUS?
 
Q-PLUS is een samenstelling van diensten en oplossingen die u bovenop een standaardcampagne ondersteunen in uw zoektocht naar de geschikte kandidaat. Deze diensten zijn speciaal ontwikkeld voor vacatures die moeilijk in te vullen zijn of een heel specifieke opvolging vragen. In deze gevallen is het nodig om een stap verder te gaan dan een doorsnee campagne. Door het aanbieden van deze diensten, maken we het u gemakkelijk en slagen we erin om zelfs de meest veeleisende vacature met succes te promoten. De Q-PLUS diensten worden steeds aangeboden ter aanvulling van onze Qiwie campagnes.
 
Hoe werkt Q-PLUS?
 
Het Q-PLUS aanbod bestaat uit 6 verschillende diensten: Q-MAIL, Q-BANNER, Q-FILTER, Q-ASSESSMENT, Q-SELECTION en Q-JOBSITE. U kunt deze diensten onderling combineren of afzonderlijk gebruiken. Q-PLUS diensten worden steeds op maat samengesteld en uw investering is afhankelijk van de vacature en het verwachtte bereik.
Add a comment...

Post has attachment
Q-CONSULTING
Wat is Q-CONSULTING?
 
Wij delen bij Qiwie graag onze kennis met u. Dit doen we in de vorm van trainingen en opleidingen. Heeft u zelf de capaciteit, maar niet de kennis in huis? Dan bent u bij Qiwie aan het juiste adres. Onze experts leren uw werknemers de geheimen van het online- en offlinewerven en begeleiden hen bij hun eerste stappen. Hoe schrijf ik een aantrekkelijke vacature? Hoe definieer ik mijn doelgroep? Wat zijn de eigenschappen van een goede rekruteringsstrategie? Hoe werk ik aan mijn employer brand? Allemaal vragen waar Qiwie u via zijn trainingen en opleidingen een antwoord op geeft.
 
Hoe werkt Q-CONSULTING?
 
De Q-Consulting stemmen we volledig af op uw behoeften. Een senior Qiwie Adviseur met een achtergrond in Human Resources, Recruitment & Selection, Marketing en Social Media, komt bij u langs en brengt uw huidige rekruteringsstrategie in kaart op basis van een diepgaande analyse, waarna hij die samen met u evalueert. Zo komen we te weten waar Qiwie kan bijsturen en met welke concrete praktijkervaring we u op weg kunnen zetten.
 
De Q-CONSULTING zorgt ervoor dat u het gebruik en de toegevoegde waarde van onze Q-diensten kunt maximaliseren, we leren u welke mogelijkheden er zijn en hoe u deze zo optimaal mogelijk inzet. Qiwie werkt steeds op basis van een best practice, 1 op 1 training, 100% praktijkgericht. Het resultaat van deze training is dat u rekruteringscommunicatie veel breder ziet, dat u begrijpt wat de mogelijkheden zijn en hoe u deze zelf concreet en eenvoudig kunt toepassen. Het belangrijkste van een goede rekruteringsstrategie is alle communicatiekanalen bundelen tot een sterk en krachtig geheel zodat ze elkaar versterken.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded