Profile cover photo
Profile photo
Emaskuning Emas
4 followers
4 followers
About
Posts

Post has attachment
REZEKI DI TANGAN ALLAH
REZEKI DI TANGAN ALLAH 1.Kegawatan Ekonomi 2016 Pakar ekonomi menjangkakan tahun 2016 adalah tahun kegawatan ekonomi. Kegawatan ini dikatakan kerana ekonomi negara eropah dan China susut. Ditambahlagi dengan penurunan harga minyak ke paras terendah dalam te...
Add a comment...

Post has attachment
Panduan Mengisi SSO
Assalamualaikum dan Selamat sejahtera. Makluman penting dari pihak KPM mewajibkan semua guru dan staf sekolah mmbuat pendaftaran id dan password didalam sistem SSO(Single Sign On) yang mana sistem ini akan diguna pakai sepenuhnya pada awal tahun 2016. SETEL...
emaskuning999: Panduan Mengisi SSO
emaskuning999: Panduan Mengisi SSO
emaskuning999.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
ahmad amar
ALLAHYARHAM AHMAD AMMAR Tadi baru baca beberapa muka surat buku Ahmad Ammar. Tebal bukunya. ada 400 muka surat. Tapi banyak gambar. Memang dah lama cari buku ni, namun tak sempat nak cari.  Kebetulan pula wife saya beli, so dapat lah baca  sikit. Petikan ka...
emaskuning999: ahmad amar
emaskuning999: ahmad amar
emaskuning999.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
cikgu insaf
Teringat jumpa seorang brader. Anaknya pompuan 2orang.  Sebenarnya ada 3, yang last tu meninggal dlm kandungan. Menurut brader tu , keguguran anak ketiga nya terjadi ketika brader tu sedang melakukan kegiatan yg tidak baik. Sejak dr itu hatinya dibelengu ra...
Add a comment...

Post has attachment
21 ogos DATO YANG SUKA BERSEDEKAH
SUBHANALLAH Dato yang suka bersedekah. Beberapa bulan sebelum berpuasa, saya jumpa seorang costumer. Rumah banglo 3 tingkat. Saya pun tak tahu apa 'biz' dato ni. Cuma nampak banyak kotak rayna, kot. Ingatkan kotak kaca. Pada masa tu saya ingatkan Dato ni be...
Add a comment...

Post has attachment
23 ogos
mimpi rasul? Seorang syeikh bertemu wanita tua....lalu beliau tanya pada wanita tua, apa sakit mu? wanita tua kata dah tiga malam makcik tidak bermimpikan rasullullah,.. terkesima syeikh... terkedu syeikh tersebut... katnya bagaimana kita nak mimpi rasul ji...
Add a comment...

Post has attachment
IMPIAN BEBAS HUTANG
HUTANG Hutang boleh terjadi apaila kita meminjam daripada sesorang atau sesuatu pihak. Dulu semasa saya masih belajar di universiti , saya berazam untuk menjelaskan hutang JPA saya dengan seberapa cepat. Saya juga berazam untuk membayar semua perkara sacara...
emaskuning999: IMPIAN BEBAS HUTANG
emaskuning999: IMPIAN BEBAS HUTANG
emaskuning999.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
ALLAHDI ZAMAN SAHABATTETAP SAMA DENGAN ALLAH SEKARANG
KISAH BENAR Apa saya tulis ni bukanlah pengalamn saya sendiri. Bahkan adalah dari syeikh yg saya dengar.  Ia juga bertujuan menyindir atau perli sesiapa . Ia ditulis semata mata peringatan pada diri saya sendiri. Ia juga bukan penanda aras kesolehan atau ke...
Add a comment...

Post has attachment
KUNCI DALAM KERETA
Pada beberapa minggu lepas , isteri saya membawa kereta ini. Kereta ini alat kawalan jauh (remoto control ) dah lama rosak. JAdi apabila balik dari kursus nak buka pintu, ttiada kunci dalam beg tangannya.  Rupanya kunci tertinggal dalam kereta. Lalu kami be...
emaskuning999: KUNCI DALAM KERETA
emaskuning999: KUNCI DALAM KERETA
emaskuning999.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
HATI KOTOR
HATI KOTOR. Sebelum anak sulungvsaya yg perempuan masuk sekolah rendah tahfiz, saya jarang solat bersama sama. Kalau solat kat umah ajak anak sulung solat keladang jer. Tapi sejak bersekolah tahfiaz sains ni saya tekan kan solat bersama. Kisah nya bermula b...
emaskuning999: HATI KOTOR
emaskuning999: HATI KOTOR
emaskuning999.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded