Profile cover photo
Profile photo
Azrin Ros
639 followers -
Blog Gajet dan Famili Koning
Blog Gajet dan Famili Koning

639 followers
About
Azrin's posts

Post has attachment
KELEBIHAN SIMPAN EMAS UNTUK ORANG MUDA.
====================================

1# Emas dan Perak adalah aset fizikal
Seringkali kita terdengar nasihat kepada orang muda perlu kumpul ASET FIZIKAL seperti rumah dan tanah. Tahu tak emas dan perak juga adalah aset fizikal.

Bagi orang muda yang baru bekerja nak beli hartanah dan tanah belum mampu memandangkan kemampuan kewangan belum mantap dan memerlukan kos yang tinggi. Alternatifnya mengumpul simpanan aset fizikal emas untuk belian besar. Emas boleh dimiliki dibawah RM200 segram.

2# Simpanan emas pupuk sifat menyimpan dan mengekang BOROS

Orang muda gaji pertama belum keluar tetapi didalam kepala dah idam macam-macam galak berbelanja. Lebih-lebih lagi untuk berbelanja diatas talian yang mudah golongan muda terjebak menggunakan transaksi Online banking lagilah mudah duit gaji berpindah tangan.

Macam mana nak kekang beli bukan keperluan dan boros? Simpan dahulu dengan ketepikan dalam bentuk emas fizikal supaya tidak mudah dibelanjakan. Dapat selamat dari belanja dahulu dan ada baki baru simpan.

3# Emas magnet rezeki
Kemampuan emas fizikal adalah menyimpan nilai dan kalis HYPER INFLASI. Emas simpanan jangka panjang yang mana nilainya akan meningkat jangka masa panjang. Harga emas pada tahun 2000 sekitar RM40. Murahkan. Emas tidak boleh dicipta dan dimusnahkan ia perlu di lombong.

Duit yang kita guna untuk perbelanjaan dengan tanpa sedar kita dirompak secara senyap oleh INFLASI. Kuasa membeli menjadi lemah dengan duit RM50 berapa banyak barang yang boleh dibeli sekarang?

4# Emas fizikal buka peluang perniagaan
Barang kemas emas, jongkong emas dan dinar sentiasa ada permintaan kepada mereka yang tahu NILAI menyimpan emas. Peluang menjana pendapatan dengan samada mendapat keuntungan dengan jual emas atau mendapat insentif dengan introduce kepada yang berminat nak dapatkan emas.

Bila dah faham dan nampak peluang jangan bertangguh nak mula simpan emas fizikal kerana emas sentiasa orang kata mahal. Selagi kita belum mula kita tidak akan tahu emas yang kita beli murah atau mahal?

#AzrinRos blog writer at azrinros.com

#GAP #JomSimpanEmas #PublicGold
Animated Photo

Post has attachment
Bismillah

Sahabat ada alami masalah kebocoran wang setiap bulan?

Izinkan saya kongsi hasil kajian KWSP menunjukkan peratusan besar gemar habiskan simpanan mereka dalam tempoh 2 hingga 5 tahun selepas bersara

Pernah alami situasi belum sampai tengah bulan duit dah tinggal sipi-sipi sebab bayar hutang.

Adakah cara pengurusan wang kurang sehat ini merisaukan sahabat?

Laporan tahunan KWSP pada 2015 mencatatkan kira-kira 80% ahlinya yang masih aktif mempunyai purata simpanan RM100k ke bawah yang mana tidak cukup untuk tampung tempoh persaraan

Simpan emas dapat atasi duit cepat habis dan terpakai selain paksa diri sahabat menyimpan. Tukar duit kepada aset fizikal seperti emas

kata bro Hairul, dah mampu menabung setiap bulan dengan menukar wang kepada emas untuk simpanan

Saya boleh tolong bantu sahabat bersama 90k penyimpan emas tegar lain. Klik sini >> http://azrinros.com

#AzrinRos #GAP #JomSimpanEmas
Photo

Post has attachment
Panduan simpan 1 gram emas setiap bulan dengan GAP.

Post has attachment
Panduan Simpan emas dengan Gold Accumulation Porgram(GAP) Public Gold

Post has attachment
Video panduan simpanan emas 1 gram setiap bulan.

Post has attachment
JUALAN STOCK CLEARANCE DENGAN FREE POSTING.

Buku Bank Susu 2000oz.

Taip 'BS2000' WhatsUp ke 016-6475702
Photo

Post has attachment
Teknik & Strategi Pemasaran SIMPLE di Facebook.

Nak tahu klik disini.[+]http://bit.ly/fb_instant_sale

#FacebookMarketing 
Photo

Post has attachment
Mi Band 2 untuk mereka aktif dan bajet kecil. #MiBand2 #gajet #akubiomed

Mi Band 2 adalah Fitness Tracker mampu milik. Siapa pernah dengar gajet Fitness Tracker? Salah satunya adalah Mi Band 2. Sekarang ini ada bermacam-macam gajet berteknologi dicipta untuk membantu kita didalam kehidupan seharian.

Post has attachment
Mendaki Broga Hill bersama Public Gold Supporter Group #BrogaHill #AkuBiomed

Ide tercetus mendaki Broga Hill bersama Public Gold Supporter Group adalah terhasil ide spontan dari tuan Pokli merupakan founder Public Gold Supporter Group.

Post has attachment
Panduan selesai masalah atm duit tak keluar tetapi duit dalam akaun dipotong #akubiomed

Panduan selesai masalah atm duit tak keluar tetapi duit dalam akaun dipotong. Siapa pernah alami pengalamn cucu duit di ATM dan duit tidak keluar tetapi duit didalam akaun dipotong? Ini adalah pengalaman pertama kali terkena pada diri sendiri dan saya…
Wait while more posts are being loaded