Profile cover photo
Profile photo
Asyraf Khalib
118 followers -
"Allah is my everything. Take him out of my life and I am nothing."
"Allah is my everything. Take him out of my life and I am nothing."

118 followers
About
Asyraf's posts

Post has attachment
Blog Tak Update, Awak Dah Mati Ke?
Amboi tajuk, seram pulak kita. Haha. Sebenarnya beberapa hari yang lalu saya terima emel daripada seorang hamba Allah ni. Soalannya ringkas, tapi hahahaha. Sentap kita ni tau awak.  "Blog tak update, awak dah mati ke?" Waktu tu saya tengah sibuk di tempat k...

Post has attachment
Blog Tak Update, Awak Dah Mati Ke?
Amboi tajuk, seram pulak kita. Haha. Sebenarnya beberapa hari yang lalu saya terima emel daripada seorang hamba Allah ni. Soalannya ringkas, tapi hahahaha. Sentap kita ni tau awak.  "Blog tak update, awak dah mati ke?" Waktu tu saya tengah sibuk di tempat k...

Post has attachment
House of Cat, Seksyen 7 Shah Alam: Teratak Kucing
  Shah Alam: Teratak Kucing atau House of Cat (HOC) kini mula dibuka secara rasmi di Seksyen 7 Shah Alam. Pusat terapi kucing berkonsepkan suasana kampung ini menempatkan lebih 20 ekor kucing daripada pelbagai baka terpilih dari dalam dan luar negara. Menur...

Post has attachment
Asyik, asyik cerita Palestin. Kenapa?
Jenayah kejam rejim Yahudi Zionis di Palestin dan di kawasan-kawasan sekitarnya bukanlah sesuatu yang baru di dalam sejarah peradaban dunia moden. Beberapa dekad pasca Deklarasi Balfour 1917 menyaksikan penghijrahan Yahudi Eropah dan Rusia secara pukal ke b...

Post has attachment
Saya mahu pegang Anjing. Anjingkah saya?
Memang benar, siapalah kita untuk jadi hakim. Siapalah kita untuk tentukan halal haram dan siapalah kita mahu mempertikaikan perkara yang dilaung-laungkan ramai orang sebagai 'amalan baik' dan mesra dengan binatang. Namun, sebagai seorang Islam, sebagai ham...

Post has attachment
Pemergianmu dirindui, Abah.
Khas buat Allahyarham ayahanda tercinta. "ABAH, REHATLAH" Al-Quran ku aku tutup. Aku letakkan disisi katil, bersebelah dengan satu susuk tubuh yang paling aku sayang – abah. Aku renung wajah abah yang sedang tidur, dengan saluran bantuan pernafasan berselir...

Post has attachment
Alhamdulillah, Kulit Bersih, Badan Sihat, Bebas Kanser - Austranesia Collagen
Dah lama tak menulis, sebenarnya banyak peristiwa pahit berlaku sepanjang saya menyepi. Namun begitu, tak ada apa yang menarik untuk diceritakan tentang semua cerita pahit itu. Nama pun peristiwa pahit. Maka, biarlah ia berlalu pergi. Cukup sekadar dijadika...

Post has attachment
Sebab Freshie Benci Minggu Haluan Siswa
Bismillahirrahmanirrahim Minggu haluan siswa atau minggu orientasi atau nama-nama program lain yang berkenaan adalah salah satu minggu di mana pelajar-pelajar baru yang melangkah masuk ke universiti diwajibkan mengikuti program yang dikendalikan oleh pelaja...

Post has attachment
Tersungkur mengejar Maghfirah
“Dan tidak (dinamakan) kehidupan dunia melainkan permainan yang sia-sia dan hiburan yang melalaikan: dan demi sesungguhnya negeri akhirat itu lebih baik bagi orang-orang yang bertaqwa. Oleh itu, tidakkah kamu mahu berfikir?” Surah Al-An’am ayat 32.   Ramadh...

Post has attachment
Terima Kasih Cik Nurris
“,….kesenangan dunia ini hanya sebentar dan akhirat itu lebih baik untuk orang-orang yang bertakwa, dan kamu tidak akan di aniaya sedikitpun” An Nisaa':77          "Sebenarnya saya ada benda nak bagi pada Asyraf."  Cik Nurris bersuara sambil tangannya sibuk...
Wait while more posts are being loaded