Profile cover photo
Profile photo
Dynamic Polyester Center
6 followers -
Specialisten in Polyester!
Specialisten in Polyester!

6 followers
About
Communities and Collections
Posts

Onze nieuwe website is online! Neem eens een kijkje op www.polyester.nl
Add a comment...

Post has attachment
Polyester niet waterdicht?


Een EPOXY behandeling kunnen wij voor u verrichten als uw boot of schip osmose vertoont of ter preventie van osmose. Bij deze epoxy behandeling is het van belang dat alle stappen zorgvuldig worden uitgevoerd.

Mocht uw boot of schip al last van osmose hebben dan gaan we als volgt te werk:
Eerst wordt de gelcoat verwijderd met onze gelplane machine. Een Gelplane is eigenlijk een grote frees speciaal ontwikkeld voor het schillen van gelcoat. We stellen de Gelplane zo in dat we precies het laagje gelcoat van uw boot of schip afpellen.

Daarna moet het oppervlak grondig gereinigd worden en vervolgens moet alles goed drogen, dit heeft tijd nodig. We bespoedigen het droogproces met verhitting.

Als na een aantal vochtmetingen blijkt dat het vochtgehalte van het polyester weer optimaal is maken we het onderwaterschip strak en werken deze af met meerder lagen epoxy coating. Ons advies is om het onderwaterschip af te werken met aangroei werende coating zoals anti-fouling maar dit is niet noodzakelijk.

Het grote verschil van Epoxy ten opzichte van Polyester is dat Epoxy 100% waterdicht is en dus geen vocht meer door kan laten.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Polyester en Osmose:

Osmose, een term die u vast en zeker regelmatig gehoord heeft maar misschien niet helemaal weet wat het nu precies is.

Osmose, wat is dat?
Osmose is een degeneratieproces in het glasvezellaminaat en wordt veroorzaakt door een chemische reactie tussen water en de reststoffen in de scheepsromp. Het water dringt door de gelcoat heen het laminaat in en reageert met de daar aanwezige chemische stoffen tot zuren. Deze zuurhoudende stoffen bouwen op hun beurt druk op achter de gelcoat, waardoor blazen en uiteindelijk ook barsten kunnen ontstaan. Wanneer de gelcoat op deze manier beschadigd wordt, zuigt het onderliggende laminaat water op als een soort spons
Osmose wordt niet alleen veroorzaakt door water buiten de romp, maar ook het bilgewater kan dit probleem veroorzaken. Het is daarom zinvol te proberen de bilges droog te houden.

Wanneer treedt osmose op?
Iedere onbeschermde romp kan tekenen van osmose gaan vertonen zoals een auto kan gaan roesten.
Hoe lang het duurt voordat osmose optreedt, hangt af van vele factoren; bijvoorbeeld het soort water waarin het schip ligt afgemeerd en de temperatuur van het water. De meest belangrijkste factor is de kwaliteit van de constructie.
In enkele gevallen kan osmose al zeer vroeg ontstaan, zelfs als de boot nog niet zo oud is. Dit wordt dan veroorzaakt door onzuiverheden in de gelcoat en het laminaat. Dit is een constructieprobleem waarmee u zeker terug moet gaan naar de fabrikant. Hoe dan ook, zelfs goedgebouwde polyester rompen lopen kans op osmose. Dit is waarom wij het aanbrengen van een epoxy bescherming aanraden, zelfs op een nieuwe boot.

Wat kunnen wij er tegen doen?
Voorkomen is altijd beter dan genezen en het is dan ook verstandig om zowel nieuwe als oudere boten goed te beschermen. Hiervoor moet u de romp een ondoordringbare laag geven en het oppervlak afsluiten. Dit wordt gedaan over de bestaande gelcoat heen. Het beste moment om aan antiosmose te doen is voordat de boot te water gelaten wordt.

Polyester waar de meeste boten mee gebouwd zijn is niet 100% waterdicht, epoxy is daarentegen wel 100% waterdicht. Alle Osmose plekken zullen gelokaliseerd dienen te worden en vervolgens open geslepen worden tot op het glasweefsel. De Osmose plekken zullen met een epoxy hersteld worden en vervolgens zal de gehele romp afgewerkt worden in een epoxy coating waardoor er geen water meer door kan dringen tot de glasweefsels.
Na de behandeling is uw boot voorzien een epoxy coating, deze coating kunnen wij in iedere RAL kleur bestellen zodat het zo min mogelijk opvalt. Deze epoxy coating is een ideale grondlaag voor antifouling echter is dit niet verplicht. Doordat de epoxy zo hard is en 100% waterdicht kan deze ook zonder extra bescherming het water is. De epoxy coating laat zich prima afspuiten en chemische reinigen of de oorspronkelijk kleur weer terug te krijgen.

Voor deze epoxy behandeling werken wij alleen met professionele systemen zoals De Ijssel Coatings of International.
Interesse of meer informatie? Wij staan u graag te woord!

www.polyester.nl
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Yamaha Waverunner en NanoXcel

De nieuwste Yamaha Waverunners(vanaf circa 2008) zijn allemaal gebouwd in NanoXcel, dit is een zeer sterk en licht materiaal maar door de samenstelling van dit composiet is dit zeer lastig te repareren. Bij NanoXcel brengt men geen loswas aan in de mal zoals dat normaal het geval is maar zit de loswax in de grondstoffen verwerkt. Dit werkt met nieuwbouw uitstekend echter in geval van schade betekent dit dat de schadeplek nooit vetvrij te krijgen is omdat de loswas altijd weer naar het oppervlak komt. Hierdoor is er dus geen hechting te krijgen op het bestaande materialen en is reparatie bijna onmogelijk. In het begin zal alles er goed uit zien maar na een paar keer gebruik komt de reparatie plek onherroepelijk weer los.

Dit probleem hebben wij in de beginfase ook ondervonden, stuk voor stuk kwamen de gerepareerde scooters terug met loslatende reparaties. We kwamen er al snel achter dat dit wereldwijd een probleem was en ook Yamaha kon geen juiste oplossing geven. Vanwege dit feit zijn wij met alle betrokken partijen en producenten van grondstoffen om de tafel gaan zitten. Na vele gesprekken en tests heeft dit er toe geleid dat DPC een correcte herstelprocedure ontwikkeld heeft voor NanoXcel.

Door gebruik te maken van onze speciaal ontwikkelde lijmen en harsen krijgen wij de waterscooter of jetski weer in nieuwstaat en net zo sterk als voorheen.

Wij zijn officieel YAMAHA SCHADE HERSTELBEDRIJF en dus als enige gespecialiseerd en bevoegd om schades aan NanoXcel te repareren. Uiteraard met GARANTIE!

www.nanoxcel.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ook voor Simulatoren is polyester uitstekend te gebruiken:

Simulatoren

In de Simulator wereld is Dynamic Polyester Center inmiddels een bekende naam. Polyester is een uitstekend materiaal om toe te passen in simulatoren.
Polyester is licht van gewicht, duurzaam maar ook zeer sterk en buiten dat zijn de mogelijkheden eindeloos.

Professionele Flightsimulators

Een van onze prestige projecten zijn de professionele Flight simulators die wij bouwen. Wij bouwen als Flight simulator momenteel de Boeing 737-800, Boeing 737-NG en de Airbus A320. Voor deze modellen bouwen wij de complete cockpit. Omdat deze Flight simulators wereldwijd verkocht worden om piloten te trainen is het van belang dat alle onderdelen exact overeenkomen met de originele vliegtuigen. Dat betekent dat ieder onderdeel grondig geïnspecteerd en getest wordt alvorens deze zijn certificaat krijgt. Uiteraard moet het uiterlijk overeenkomen maar ook het geluid dat sommige knoppen en panelen maken mag niet afwijken. Ook beschikken wij over de originele kleuren van Boeing en Airbus zodat we alle componenten in de correcte kleur af kunnen werken.

Wij hebben standaard altijd een complete lining set op voorraad liggen om in geval van nood zo snel mogelijk uit te kunnen leveren. Ook zijn losse delen leverbaar.
Op onze project pagina vind u een aantal voorbeelden van onze flight simulators.

Formule 1 simulators

Ook hebben wij reeds een aantal polyester Formule 1 simulatoren gebouwd. Hiervoor hebben wij gebruik mogen maken van de originele mallen van een Arrows Formule 1 auto. Omdat een originele Formule 1 auto uit heel veel losse delen bestaat was het voor ons belangrijk deze samen te voegen tot een complete Monocock die uit één mal te maken was. Nadat we de polyester delen uit de originele Arrows mallen gemaakt hadden hebben we deze aangepast en samengevoegd in één product. Dit product wordt door ons gespoten in de gewenste kleuren en gaat vervolgens naar de klant om afgebouwd te worden.

Powerboat simulator

In 2014 hebben we iets unieks neergezet. In 2 weken tijd hebben we een Phantom 21ft powerboat ongebouwd tot een full motion powerboat simulator. Benieuwd hoe deze geworden is? Kijk dan eens op: http://dpcpolyester.nl/projecten/project.php?ID=25

Benieuwd wat we voor u of uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan eens contact op of loop eens binnen.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Gebruik van polyester in de tuin

Dat met polyester de mogelijkheden eindeloos zijn hebben wij al vaker benoemd. Wist u dat wij met polyester ook hele mooie polyester producten voor in uw tuin kunnen produceren?

Denk hierbij bijvoorbeeld aan :

 Polyester Plantenbakken en bloembakken
 Polyester Vijvers
 Polyester Verlichting
 Polyester Tafels
 Polyester Stoelen
 Polyester Wande

Polyester producten zijn light van gewicht, sterk, duurzaam en geschikt tegen alle weersinvloeden. Waarom dus voor iets anders kiezen?
Al onze producten worden naar wens van u als klant gemaakt. Al onze polyester producten kunnen afgewerkt worden in allerlei stijlen. Zo is het mogelijk om een reliëf te verwerken in ons product met uw tekst of logo, denk daarbij aan bijvoorbeeld:

 Uw naam of bedrijfsnaam
 Straat en/of huisnummer
 Familiewapen
 Etc….

Als afwerking van uw polyester product kunt u voor verschillende stijlen kiezen. We kunnen het product in een gekleurde gelcoat maken met een hoogglans, zijdeglans of matte afwerking maar het polyester product kan ook gespoten worden. Met spuiten zijn alle wensen mogelijk.

Enkele voorbeelden:
 Hoogglans/zijdeglans/mat
 Structuur
 Metallic
 Ferrometaal (roest-, chroom-, koper-, brons-, goud look)
 Betonlook
 Industriële afwerking

Ook is het mogelijk het product te voorzien van verlichting zodat het mooi oplicht in het donker. Dit geeft een prachtig en uniek effect.
Heeft u zelf een idee voor een tuinmeubel, lamp, luifel of een decoratiestuk? Bespreek dit met ons en wij kunnen uw unieke ontwerp realiseren. Wij kunnen allerlei meubelen van polyester voor binnen of buiten maken. Polyester is licht, sterk en het roest niet. Tevens is het makkelijk te reinigen vanwege de afwerking met gelcoat, die overigens in alle RAL kleuren te verkrijgen is.

Benieuwd naar de mogelijkheden wat polyester voor u kan doen?
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Polyester badkamer vloer?

Met een polyester badkamer vloer maakt u de badkamer vloer 100% waterdicht. Polyester is hiervoor uitstekend geschikt. U kunt er voor kiezen om een polyester ondervloer te laten plaatsen alvorens het tegelwerk geplaatst wordt. Op deze manier creëren we eigenlijk een soort van lekbak boven de bestaande vloer. Omdat wij bij het aanbrengen van polyester op de vloer ook altijd de zijwanden een deel meepakken zal de ondervloer nooit meer door kunnen gaan lekken. Mocht er na enige tijd toch wat haarscheurtjes in het voegwerk ontstaan kan het water nog steeds geen kant op.

Ook is het mogelijk een polyester vloer aan te brengen en deze vervolgens te coaten in een slijtvaste topcoat. Deze topcoat kan in alle ral kleuren aangebracht worden. Ook is anti slip een mogelijkheid. Op deze manier ontstaat er een strakke vloer met een industriële afwerking.

Enkele voordelen van een polyester vloer:
 Complete waterdichte vloer
 Geen hoge instap in vergelijking tot beton
 Polyester vloer is vele malen lichter dan beton (3kg/m2 vs 250kg/m2)
 Ons polyester is na een dag uitgehard en dus begaanbaar / betegelbaar

Onze polyester vloeren zijn uitermate geschikt als badkamervloeren maar zijn ook prima inzetbaar in bijvoorbeeld:

 Openbare toiletten
 Koelcellen
 Koelwagens
 Veewagens
 Paardenwagens / paardentrailer
 Balkons
 Daken
 Natte cellen in boten, caravans, campers, …

Wij lichten u graag voor over de mogelijkheden bij u!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Deze eerste serie lampen uit de reeks Clair de Lune hangen in de vestiging van Beds & Beddings te Amstelveen.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Vandaag hebben we weer een drukke dag voor de boeg. Erik en Dennis zijn in Schoorl om een polyester zwembad te voorzien van een polyester bak om het rolnet te monteren. Deze bak is uit aluminium geproduceerd en hebben wij vervolgens geheel in gelamineerd met polyester om deze waterdicht te maken en een mooie afwerking te geven. De polyester bak is geplaatst bij het zwembad en nu aan ons de taak om het één geheel te maken met het zwembad.
Ondertussen wordt er in de werkplaats en op kantoor hard gewerkt aan onze andere projecten.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Momenteel zijn we bezig met het bouwen van een aantal prachtige grote polyester lampen. Met een breedte van 100cm en een hoogte van 50cm zijn deze polyester lampen niet te missen. Zowel de binnenkant als buitenkant zijn afgewerkt met rauw polyester wat hem de mooie industriële look geeft.

Al onze polyester lampen zijn leverbaar in diverse maten en kleuren. Zoekt u iets speciaals? Kijk eens op www.polyesterdesign.nl
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded