Profile

Cover photo
abrar chekteh
Lives in Kota Damansara
49 followers|2,252 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
Hutang Budi part 3
Sambungan ke-3 Kota yang mati itu kembali hidup dengan perkhabaran pembunuhan di pinggir kota. Mayat mangsa ditemui mati dengan kesan hentakan bertalu-talu di kepala. Tangan dan kakinya jelas dipotong. Sesiapa yang melihatnya pasti terkeluar semula isi peru...
 ·  Translate
Sambungan ke-3 Kota yang mati itu kembali hidup dengan perkhabaran pembunuhan di pinggir kota. Mayat mangsa ditemui mati dengan kesan hentakan bertalu-talu di kepala. Tangan dan kakinya jelas dipotong. Sesiapa yang melihatnya...
1
Add a comment...

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
Jom tambah saham syurga
Setiap pagi apabila terjaga dari tidur, masa yang dipinjamkan kepada kita semakin defisit. Masa seciput itu, kita habiskan mencari rezeki untuk kelangsungan hidup. Di penghujung hari, baru kita tersedar yang dunia sudah lama merompak modal kita ke akhirat. ...
 ·  Translate
Setiap pagi apabila terjaga dari tidur, masa yang dipinjamkan kepada kita semakin defisit. Masa seciput itu, kita habiskan mencari rezeki untuk kelangsungan hidup. Di penghujung hari, baru kita tersedar yang dunia sudah lama ...
1
Add a comment...

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
Hutang Budi Part 2
Baiklah ini sambungan ke-2 hutang budi . maaf lambat post sebab kurang sihat Pukul 10 malam Aishah sedang asyik menonton filem di HBO. The Pursuit of Happyness. Walaupun sudah banyak kali diulang tayang, filem itu tidak pernah gagal membasahi pipinya. Sarah...
 ·  Translate
Baiklah ini sambungan ke-2 hutang budi . maaf lambat post sebab kurang sihat Pukul 10 malam Aishah sedang asyik menonton filem di HBO. The Pursuit of Happyness. Walaupun sudah banyak kali diulang tayang, filem itu tidak per...
1
Add a comment...

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
Ulasan buku denaihati
[Ini entri fiormal sikit] Minggu lepas, alhamdulillah saya diberi kesempatan menghadiri program Sepetang Bersama Blogger dan Yeo's anjuran Denaihati Network Dan Yeo's di Saloma Bistro. Setiap blogger yang hadir diberikan goodies bag. Di dalam beg tu ada ter...
 ·  Translate
[Ini entri fiormal sikit] Minggu lepas, alhamdulillah saya diberi kesempatan menghadiri program Sepetang Bersama Blogger dan Yeo's anjuran Denaihati Network Dan Yeo's di Saloma Bistro. Setiap blogger yang hadir diberikan go...
1
Add a comment...

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
mari buat game sendiri
Buat game sendiri? Pasti ramai yang angkat kain putih apabila ditanya. Kalian mesti terbayang baris demi baris kod yang perlu ditaip dan dihafal? Usah serabutkan fikiran anda dengan bayangan tu. Kali ni aku tunjukkan cara mudah tanpa perlu ada basic program...
 ·  Translate
Buat game sendiri? Pasti ramai yang angkat kain putih apabila ditanya. Kalian mesti terbayang baris demi baris kod yang perlu ditaip dan dihafal? Usah serabutkan fikiran anda dengan bayangan tu. Kali ni aku tunjukkan cara mud...
1
Add a comment...
Have him in circles
49 people
Nazrien Zaraini's profile photo
Anarm Khairul's profile photo
Shahril Samsudin's profile photo
Ariff Mazuan's profile photo
Bahrain Ramlan's profile photo

abrar chekteh

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
ziarah balas dari superabrar.com. selamat datng ke dunia blog. moga2 terus menulis ya!
 ·  Translate
1
Add a comment...

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
sesi terjah bersama Hasrul Hassan
Kali saudara Harul Hassan open table. sesi terjah blogger baru. Nama blog ini ialah super abrar. Dan tagline dia dia ialah super osem tanpa had. Maklumat lanjut tentang tagline tu boleh rujuk sini. sedia berkhidmat Blog ini boleh dilawat di www.superabrar.c...
 ·  Translate
Kali saudara Harul Hassan open table. sesi terjah blogger baru. Nama blog ini ialah super abrar. Dan tagline dia dia ialah super osem tanpa had. Maklumat lanjut tentang tagline tu boleh rujuk sini. sedia berkhidmat Blog ...
1
Add a comment...

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
Hutang Budi Part 1
Cerita fiksyen. Jika ada yang sama, cuma kebetulan sahaja. Cerita ini merupakan entri untuk contest #Jalan Tengah oleh Roman Buku. Sedih gak sebab tak dapat menang. Jadi, aku kongsikan di sini. Cerita ini bakal ada berapa bahagian sebabnya terlalu panjang. ...
 ·  Translate
Cerita fiksyen. Jika ada yang sama, cuma kebetulan sahaja. Cerita ini merupakan entri untuk contest #Jalan Tengah oleh Roman Buku. Sedih gak sebab tak dapat menang. Jadi, aku kongsikan di sini. Cerita ini bakal ada berapa bah...
1
Add a comment...

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
mari buat game sendiri
Buat game sendiri? Pasti ramai yang angkat kain putih apabila ditanya. Kalian mesti terbayang baris demi baris kod yang perlu ditaip dan dihafal? Usah serabutkan fikiran anda dengan bayangan tu. Kali ni aku tunjukkan cara mudah tanpa perlu ada basic program...
 ·  Translate
Buat game sendiri? Pasti ramai yang angkat kain putih apabila ditanya. Kalian mesti terbayang baris demi baris kod yang perlu ditaip dan dihafal? Usah serabutkan fikiran anda dengan bayangan tu. Kali ni aku tunjukkan cara mud...
1
Add a comment...

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
stop motion
Korang mesti dah tengok The Lego Movie? Awesomekan? Teringin nak buat satu buat hilangkan bosan ketika menanti loceng punch card berbunyi? Sini ada jawapannya. Seperti mana yang kita tahu, movie tu dibuat menggunakan software yang memang power. Kali ini, ak...
 ·  Translate
Korang mesti dah tengok The Lego Movie? Awesomekan? Teringin nak buat satu buat hilangkan bosan ketika menanti loceng punch card berbunyi? Sini ada jawapannya. Seperti mana yang kita tahu, movie tu dibuat menggunakan sof...
1
Add a comment...
People
Have him in circles
49 people
Nazrien Zaraini's profile photo
Anarm Khairul's profile photo
Shahril Samsudin's profile photo
Ariff Mazuan's profile photo
Bahrain Ramlan's profile photo
Work
Occupation
creative tech instructor
Skills
game making
Basic Information
Gender
Male
Story
Introduction
Tiada super power. cukup gembira sekiranya berjaya mengisi masa kosong pembacanya
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Kota Damansara
Links
Contributor to