Profile

Cover photo
abrar chekteh
Lives in Kota Damansara
67 followers|70,999 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
Ketenangan jiwa
Dalam mengharungi kehidupan yang kian mencabar ini, kita selalu korbankan sesuatu untuk mencapai matlamat kita. Kita selalu kerja lebih masa bagi mendapat pendapatan lebih. Usai bekerja, pulang ke rumah dalam penat.Anak isteri tidak sempat hendak bermesra, ...
 ·  Translate
Dalam mengharungi kehidupan yang kian mencabar ini, kita selalu korbankan sesuatu untuk mencapai matlamat kita. Kita selalu kerja lebih masa bagi mendapat pendapatan lebih. Usai bekerja, pulang ke rumah dalam penat.Anak ister...
1
Add a comment...

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
Hati seorang blogger
Hati seorang blogger? Blogger ni ada hati ke? Oit! Blogger ni kan manusia. Makanya, ada hatilah. Asyik-asyik hati seorang isteri yang top. Kasi peluang la kepada blogger. Dunia sekarang banyak sudah berubah. Kalau dulu, kita kembang setalam kalau muka kita ...
 ·  Translate
1
Add a comment...

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
Hutang Budi part 4 (Tamat)
Ini adalah bab akhir cerita ini. Bagi yang belum baca bab-bab sebelum ni boleh klik sini : part 1 part 2 part 3 Azan Subuh sayup-sayup membelah suasana hening pagi. Fikri masih lagi belum dapat melelapkan mata. Otaknya masih lagi bekerja menyambung titik-t...
 ·  Translate
Ini adalah bab akhir cerita ini. Bagi yang belum baca bab-bab sebelum ni boleh klik sini : part 1 part 2 part 3 Azan Subuh sayup-sayup membelah suasana hening pagi. Fikri masih lagi belum dapat melelapkan mata. Otaknya mas...
1
Add a comment...

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
Hutang Budi part 3
Sambungan ke-3 Kota yang mati itu kembali hidup dengan perkhabaran pembunuhan di pinggir kota. Mayat mangsa ditemui mati dengan kesan hentakan bertalu-talu di kepala. Tangan dan kakinya jelas dipotong. Sesiapa yang melihatnya pasti terkeluar semula isi peru...
 ·  Translate
Sambungan ke-3 Kota yang mati itu kembali hidup dengan perkhabaran pembunuhan di pinggir kota. Mayat mangsa ditemui mati dengan kesan hentakan bertalu-talu di kepala. Tangan dan kakinya jelas dipotong. Sesiapa yang melihatnya...
1
Add a comment...

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
Jom tambah saham syurga
Setiap pagi apabila terjaga dari tidur, masa yang dipinjamkan kepada kita semakin defisit. Masa seciput itu, kita habiskan mencari rezeki untuk kelangsungan hidup. Di penghujung hari, baru kita tersedar yang dunia sudah lama merompak modal kita ke akhirat. ...
 ·  Translate
Setiap pagi apabila terjaga dari tidur, masa yang dipinjamkan kepada kita semakin defisit. Masa seciput itu, kita habiskan mencari rezeki untuk kelangsungan hidup. Di penghujung hari, baru kita tersedar yang dunia sudah lama ...
1
Add a comment...

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
Hutang Budi Part 2
Baiklah ini sambungan ke-2 hutang budi . maaf lambat post sebab kurang sihat Pukul 10 malam Aishah sedang asyik menonton filem di HBO. The Pursuit of Happyness. Walaupun sudah banyak kali diulang tayang, filem itu tidak pernah gagal membasahi pipinya. Sarah...
 ·  Translate
Baiklah ini sambungan ke-2 hutang budi . maaf lambat post sebab kurang sihat Pukul 10 malam Aishah sedang asyik menonton filem di HBO. The Pursuit of Happyness. Walaupun sudah banyak kali diulang tayang, filem itu tidak per...
1
Add a comment...
Have him in circles
67 people
Shahril Samsudin's profile photo
Lucas Chong's profile photo
Helmi Azmi's profile photo
Norline Kitchen's profile photo
Khairul Hilmi Sidek's profile photo
Bahrain Ramlan's profile photo
Anggerik Lodging's profile photo
Wan Zul's profile photo
afa nil's profile photo

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
hujan
Hujan Lewat petang kau turun di saat aku penat berkejaran mengejar jiwa entah ke mana Hilang tanpa punca Dalam mengah aku terduduk dengan suku nyawa tersisa Dalam dinginmu, seekor burung kecil hinggap di tingkap basah kuyup penanganmu Dalam ketar sayu kicau...
 ·  Translate
1
Add a comment...

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
Fikirkan halal baru buat
Dalam kita menghadapi tsunami GST tahun hadapan, ada pihak cuba ambil kesempatan. Pelbagai skim berbentuk bebas hutang, pendapatan sampingan, networking mula bercambah tanpa terkawal. Bukan aku mahu pukul rata, yang aku mahu ketengahkan ialah yang tanpa les...
 ·  Translate
Dalam kita menghadapi tsunami GST tahun hadapan, ada pihak cuba ambil kesempatan. Pelbagai skim berbentuk bebas hutang, pendapatan sampingan, networking mula bercambah tanpa terkawal. Bukan aku mahu pukul rata, yang aku mahu ...
1
Add a comment...

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
Tips menulis yang sempoi
penulis Idea dah mantap tapi apabila hendak dijadikan entri, tidak tahu hendak bermula. Bahasa mudah, writer block. Taip 2 -3 ayat lepas tu padam. Semua pernah mengalaminya. Di sini, aku akan kongsikan satu tips yang diberikan oleh seniorku masa bengkel pen...
 ·  Translate
penulis Idea dah mantap tapi apabila hendak dijadikan entri, tidak tahu hendak bermula. Bahasa mudah, writer block. Taip 2 -3 ayat lepas tu padam. Semua pernah mengalaminya. Di sini, aku akan kongsikan satu tips yang diberika...
1
Add a comment...

abrar chekteh

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
ziarah balas dari superabrar.com. selamat datng ke dunia blog. moga2 terus menulis ya!
 ·  Translate
1
Bro hantu's profile photo
 
Thanks.. Salam Ukhwah.. begitulah hendaknya
 ·  Translate
Add a comment...

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
sesi terjah bersama Hasrul Hassan
Kali saudara Harul Hassan open table. sesi terjah blogger baru. Nama blog ini ialah super abrar. Dan tagline dia dia ialah super osem tanpa had. Maklumat lanjut tentang tagline tu boleh rujuk sini. sedia berkhidmat Blog ini boleh dilawat di www.superabrar.c...
 ·  Translate
Kali saudara Harul Hassan open table. sesi terjah blogger baru. Nama blog ini ialah super abrar. Dan tagline dia dia ialah super osem tanpa had. Maklumat lanjut tentang tagline tu boleh rujuk sini. sedia berkhidmat Blog ...
1
Add a comment...

abrar chekteh

Shared publicly  - 
 
Hutang Budi Part 1
Cerita fiksyen. Jika ada yang sama, cuma kebetulan sahaja. Cerita ini merupakan entri untuk contest #Jalan Tengah oleh Roman Buku. Sedih gak sebab tak dapat menang. Jadi, aku kongsikan di sini. Cerita ini bakal ada berapa bahagian sebabnya terlalu panjang. ...
 ·  Translate
Cerita fiksyen. Jika ada yang sama, cuma kebetulan sahaja. Cerita ini merupakan entri untuk contest #Jalan Tengah oleh Roman Buku. Sedih gak sebab tak dapat menang. Jadi, aku kongsikan di sini. Cerita ini bakal ada berapa bah...
1
Add a comment...
People
Have him in circles
67 people
Shahril Samsudin's profile photo
Lucas Chong's profile photo
Helmi Azmi's profile photo
Norline Kitchen's profile photo
Khairul Hilmi Sidek's profile photo
Bahrain Ramlan's profile photo
Anggerik Lodging's profile photo
Wan Zul's profile photo
afa nil's profile photo
Work
Occupation
creative tech instructor
Skills
game making
Basic Information
Gender
Male
Apps with Google+ Sign-in
  • Tap Tap Dash
Story
Introduction
Tiada super power. cukup gembira sekiranya berjaya mengisi masa kosong pembacanya
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Kota Damansara
Links