Profile cover photo
Profile photo
Holt-tenger SPA sószalon
About
Posts

Post has attachment
Holt-tengeri lebegés
Holt-tengeri lebegőfürdő – lebegés és a Holt-tengeri sós fürdő együttes semmihez nem hasonlítható csodálatos érzést nyújt!
Lebegjen 1/2 órát és adja át magát az élvezetnek, érezze ahogy a stressz hatása lassan megszűnik, izmai, idegei ellazulnak, bizsergető érzés ahogy a vérkeringése fokozódik,miközben értékes ásványi elemekkel telítődik bőre,majd mélyebb rétegekbe is behatolnak az ásványok és egész szervezetre kifejtik jótékony hatásukat. Légzőszerve megtelik a sós párával, fokozatosan megtisztulva, fél órányi lebegés alatt regenerálódik, mintha 3-4 órát aludt volna!

Post has attachment
Bőrmegújító csomag
Iszappakolás – Lebegőfürdő – Testápolós bőrápolás
Adjon új életet bőrsejtjeinek, intenzív ásványi anyagterápia, egészen a sejtekbe hatolva, aktivizálja   a sejtek enzimműködését, így megújítva a bőr egész szerkezetét, működését. Látványos hatás,a  bőr selymesen puha, feszes, élettel teli, ragyogóvá válik.
Ekcémás, pszoriázisos bőrre kúraszerűen javasolt 2-3 hétig heti 2-3 alkalommal.
Árak: 1 alkalom 13 800 Ft helyett 11 000 Ft
            bérlet: 6 alakalom 60 000 Ft
             12 alkalom 115 000 Ft

Post has attachment

Post has attachment
Power Step
Vibrációs Tréning
A vibrációs edzés nagy előnye a hagyományos edzésekkel szemben, hogy nem csak az erőt növeli, hanem az izmok rugalmasságát is. Az izomerő növekedése gyakran az izmok rövidülésével jár együtt. Ezt kiküszöbölhetjük a vibrációs edzéssel, valamint megsokszorozzuk az edzés hatékonyságát

Post has attachment
Chi-gép
A GERINCOSZLOP HATÁSA AZ EGÉSZSÉGRE
A központi idegrendszer az agyban és a gerincvelőben helyezkedik el. A belőle szerteágazó idegek behálózzák az egész testet és gondoskodnak többek közt szerveink akaratunktól független működéséről (légzésről, emésztésről, szívverésről, stb.) is. Ez a kiterjedt ideghálózatot nevezik vegetatív idegrendszernek, amely szimpatikus és paraszimpatikus részekre osztható. Ezek biztosítják a testben az idegi működés életfontosságú egyensúlyát. A gerincoszlop bármilyen károsodása vagy a porckorongokra, a csigolya közti ízületekre ható rendellenes nyomás a vegetatív idegrendszer károsodásához vezethet. Ennek következménye a szervek funkciózavara, a test rendellenes működése, számos betegség.
A TELJES GERINCOSZLOP MOZGATÁS KIHASZNÁLÁSA
A gerincoszlop felépítése lehetővé tesz olyan oldalirányú “kígyózó” mozgásokat, amelyek enyhítik a csigolyák ízületeire ható nyomást, ezáltal növelik a jó közérzetet. A mai kor embere azonban nem tudja kihasználni ezt a “konstrukciós” előnyt, mert a szellemi feszültség következtében nyak- és hátizmaink megfeszülnek és gerincünk merevvé válik. A gerincoszlop mozgatása, amit a test feszült állapota is korlátoz, a felsőtest előrehajló és kiegyenesítő mozgatására csökken. Mikor felébredünk vagy fáradtságot érzünk, karunkat felemeljük, kinyújtózkodunk és ásítunk, vagyis gerincoszlopunkat egy csavaró, kígyószerű mozdulattal meggörbítjük. Egy pillanat alatt érezzük, hogy testünket kellemes energia járja át és éberek leszünk. Ennek oka, hogy ásítás közben a tüdő megtelik levegővel, a sejtek több oxigénhez jutnak, a csigolyák közötti porckorongokra ható nyomás pillanatnyilag enyhül, ami serkenti a vegetatív idegrendszert. (Próbáljon csak ki most egy “ásításos” nyújtózkodást és ellenőrizze, milyen sokat jelent az oxigénnel való telítődés és gerincoszlop megcsavarása).
MÉREGTELENÍTÉS ÉS A NYIROKNEDVEK HATÁSA AZ EGÉSZSÉGRE
A fokozódó környezetszennyezés miatt naponta fogyasztunk káros vegyi anyagokat, melyek a mezőgazdasági termékekben maradó vegyszerekből, a feldolgozott élelmiszerekből, a vezetéki vízből és a belélegzett levegőből származnak. A nem megfelelő táplálék alkalmazása mellett egészségünk károsodása a rossz légzési szokások, a munkahelyi vagy tanulmányi stresszhelyzetek és az ülő életmód rovására írható. A Chi-gép hozzásegít a testben lévő mérgező anyagok eltávolításához és anélkül szolgáltatja a sportolás és a fitnesz programok kínálta előnyöket, hogy megterhelné a gerinc csigolyák közötti ízületet, szívünket vagy tüdőnket. Sérülést nem okozhat, a test energiaszintjét növeli. A méregtelenítési mechanizmus a következő: A testben lévő nyirokfolyadék feladata a test megtisztítása a hulladék anyagoktól. A nyirokfolyadék mennyisége nagyobb, mint a véré, de nincs olyan “szivattyú-hatás”, ami a mozgatná a testen belül. Ezért a tisztító-méregtelenítő hatást a fizikai tevékenységnek kell aktiválnia. A Chi-gép hatékonyan megmozgatja a testnedveket és segíti a nyirokáramlást, ami különösen azok számára fontos, akik nem mozognak eleget. A tisztulási folyamat rossz leheletet okozhat, ennek kiküszöbölésére, a tisztulási folyamat elősegítésére igyunk sok vizet.

Post has attachment
Kineziológiai tapasz
Mit lehet tudni a taping terápiáról?
A kinesio tape terápia a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer.  Gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban is. A különböző szakszerű ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást lehet vele elérni.
Mi is az a kineziológiai tapasz?
A kineziológiai tapasz egy rugalmas pamutanyagból készült, bőrre ragasztható szalag, amely segítségével a fájdalom és a mozgáskorlátozottság rövid időn belül mellékhatások nélkül csökkenthető.

Post has attachment
Pulzáló mágnesterápiás kezelés
Pulzáló mágnese mező terápia
Több életerő a mágneses erőtérrel elért megújulásnak köszönhetően
Az egészség a legfőbb kincsünk, de tennünk is kell érte. Egészségünk megóvása, károsodásának elhárítása érdekében, szervezetünk öngyógyító erejét következetesen működtetnünk kell. E folyamat alapját az energia képezi.

A FEKVŐ INFRASZAUNA!
Mi is az az infravörös fény?A szabad szemmel láthatatlan infravörös fény a napsugárzás meleget adótartománya, mely azonban nem tartalmazza a károsító UV-sugarakat.Az infraszauna jótékony hatásai
A fekvő infraszauna előnyei a kabinos infraszaunával szemben:
A kabinban az infrasugárzás nem mindenhol és nem egyenletesen éri a testet. A függőleges helyzet jobban megterheli a szívet. Ülő pozícióban nem tökéletes a relaxáció! Az arcunkat mindenképpen éri infrasugárzás, akkor is, ha nem bírjuk olyan jól a meleget.
…a finn szaunával szemben:
A nagyobb hőmérséklet (70-100C) és az alacsony pára-tartalom miatt megterhelőbb a szervezet számára. Időseknek és gyerekeknek nem ajánlott! Előbb a levegőt, majd az a testet kívülről befelé melegíti fel.
A finn szauna 20%ban melegíti fel magát a testet,és 80%-ban a környező levegőt Kizárólag a meleg levegő segítségével éri el jótékony hatását, és csupán néhány milliméter mélyen hatol a bőr alá. A kiizzadt verejtéknek 98%-a víz, és csupán a maradék2% a méreganyag. Méregtelenítő hatása lényegesen alacsonyabb,így kevésbé hatékony immunerősítő.
A finn szaunában ugyanannyi idő alatt harmad annyit izzad a testünk. A finn szaunában ugyanannyi idő alatt harmad annyi kalóriát égetünk el. Használata után energiaszintünk jelentősen lecsökken.

Post has attachment
Holt-tengeri iszapkezelések
Az ember arany nélkül tud élni, de só nélkül nem – mondta Cassiodorus római történetíró valamikor 1500 évvel ezelőtt.
A Holt-tengeri iszap alkalmazása napjainkban széles körben elterjedt, hiszen tudományos kutatások által bizonyított, hogy nagy mennyiségben tartalmaz jótékony hatásokkal bíró ásványi sókat, nyomelemeket, valamint, különböző hatóanyagokat és vizet, melyek segítségével hatékonyan gondoskodhatunk egészségünk és szépségünk megőrzéséről.
A Holt-tenger az egyik legmélyebben fekvő “tó”, mely a tengerszint alatt 400 méterre fekszik. Magas sótartalmát annak köszönheti, hogy nem ered belőle egyetlen folyó sem, tehát csak párolgás útján távozik a tengervíz. A Holt-tenger vizének átlagos sótartalma 300 gr/kg, így hatalmas koncentrációban tartalmaz ásványi sókat. A víz magas sótartalma lehetetlenné teszi, hogy bármilyen élőlény megéljen benne, még a Jordán folyóból érkező halak is elpusztulnak, amikor a tengerbe érnek. A Holt-tenger sója eltér a konyhasótól, mivel nagy mértékben tartalmaz magnéziumot és káliumot. A só és iszap évezredek alatt magába szívta a tengervíz ásványi anyag tartalmát, valamint a környező hegyek hordalékában található állati és növényi eredetű anyagokat, nyomelemeket, így kiemelkedő gyógyhatását a 26 féle ásványi anyagnak és nyomelemnek köszönheti.

Post has attachment
Csokoládés és kávémasszázs
A csokoládé és a kávé élénkítő hatása nem csak akkor érezhető, ha elfogyasztjuk őket, hanem masszázskrémként alkalmazva is kifejtik jótékony hatásukat. Antioxidánsokban gazdagok, így megkönnyítik a szervezet méregtelenítését, és megújulási folyamatait
Az aromás csokoládé krémmel végzett masszázs felébreszti az érzékeket, növeli a boldogság érzetet, segíti a méreganyagok távozását a szervezetből.
Wait while more posts are being loaded