Profile cover photo
Profile photo
Заман Македонија
5 followers -
Заман Македонија, Онлајн Вести, Заман Интернационален Весник
Заман Македонија, Онлајн Вести, Заман Интернационален Весник

5 followers
About
Communities and Collections
Posts

Post has attachment
Најголемата шанса за членство во #НАТО #Македонија ја имаше на самитот во Букурешт во 2008 година. Но, поради ветото на #Грција, нашата земја остана надвор од Алијансата. Македонија, доколку го реши спорот со името до самитот во Јули, има големи шанси да добие покана за полноправно членство. Сите технички услови за членството се исполнети, сега се очекува само решението на спорот со Грција. Доколку не се реши овој спор, Македонија ќе треба да изнајде друг модел. На оваа тема ја имаме поддршката од највлијателните европски земји, како и од #САД. Ова го потврдуваат средбите со највисоките преставници на овие земји.
На сите овие теми имавме можност да разговараме со Националниот координатот за НАТО интеграции Стево Пендаровски, кој не почести со неговата посета во нашата редакција.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
ПРЕКРШУВАЊЕТО НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА ВО #ТУРЦИЈА СЕ НАЈДОА НА ДНЕВНИОТ РЕД ВО #КАНАДСКИОТ #ПАРЛАМЕНТ
Канадските парламентарци ја искажаа својата загриженост во врска со прекршувањето на основните човекови права во Турција.
Лидерот на опозициската „Зелена партија“ Хелена Меј, говорејќи на еден симпозиум организиран во зградата на парламентот на Канада, рече: „Навистина сум згрозена од ваквиот однос на турската влада,
затоа треба да реагираме со повишен тон“
Претседателот на Меѓународниот комитет за човекови права и членот на владеачката „Либерална парија“
Мајкл Левит изјави: „Актуелната угнетувачка состојба во Турција преставува многу голем проблем. Јас и моите пријатели од останатите партии имаме голема загриженост за оваа состојба. Во текот на наредните денови ќе се обидеме да направиме нешто на оваа тема“.
Zaman Makedonija
Zaman Makedonija
facebook.com
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded