Profile cover photo
Profile photo
Rekreacijski center Korant - TD Dol pri Ljubljani
About
Posts

Post has attachment
Rekreacijski center Korant je idealna izbira za športno in rekreativno druženje, saj ponuja prostor za piknike, igrišča za nogomet, košarko in odbojko na mivki ter številne druge priložnosti za druženje.

Pridružite se nam na Facebooku: facebook.com/rckorant

Post has attachment
Rekreativni turnir trojk v odbojki na mivki,
sobota, 28.06.2014,
Rekreacijski center Korant
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Turnir v odbojki na mivki na Korantu - 28.06.2014
28 Photos - View album

Post has attachment
Radi bi se zahvalili vsem igralcem, obiskovalcem, tistim, ki ste pomagali pri organizacij in seveda našim sponzorjem, saj smo ponovno zelo dobro izpeljali turnir v odbojki na mivki. Se vidimo na naslednjem turnirju 30.8. 2014.

Post has attachment
TD Dol pri Ljubljani in Rekreacijski center Korant skozi čas

Turistično društvo Dol pri Ljubljani je bilo ustanovljeno leta 1971. Idejni oče in prvi predsednik društva, g. Franc Česen iz Dola, je v krajevni skupnosti zbral krajane, ki jim ni bilo mar za okolje naše doline. V prvem letu se je v društvo včlanilo kar 197 članic in članov, ki so začeli prostovoljno oblikovati in graditi naše društvo.

Franc Česen je organiziral nakup zemljišča na jasi nad vasjo Zaboršt, zraven ostankov Korantove domačije, ki je urejena v spomenik NOB. V tem času se je prav tako uredila in razširila cesta na Korant ter napeljala elektrika. Tako je začel nastajati in se oblikovati Rekreacijski center Korant.

Prvi predsednik g. Česen je ostal vodja društva vse do svoje smrti leta 1975. Naslednji dolgoletni predsednik društva je bil Gregor Musi, ki je društvo vodil v več mandatih med obdobjem od leta 1975 do 1989 in od 1992 do 1996. Rekreacijski center Korant se je v tem obdobju počasi razvijal. S pomočjo mladincev se je leta 1976 izgradilo zajetje in samostojni vodovod. S pomočjo podjetja JUB se je postavila lesena koča na Korantu. V tem času se je tudi uredilo zasilno travnato igrišče za nogomet. Ob koči se je izgradila 22 metrska smučarska skakalnica, prekrita z umetno maso. Skakalnica je bila v 90. letih prejšnjega stoletja na žalost mnogih ljubiteljev smučarskih skokov odstranjena.

V vseh teh letih je društvo prirejalo čistilne akcije, sodelovalo v tekmovanju za najbolj urejen kraj, gostilo raznovrstne športne, kulturne in zabavne prireditve, krajanom pa je uredilo idealne pogoje za rekreacijo in druženje. Društvo sta v teh letih vodila še dva aktivna predsednika Janez Špenko (1989-91) in Anton Zupan (1991).

Od leta 1996 pa do danes je predsednik društva Jure Kuhar iz Vidma. Območje delovanja društva se je leta 1994 odcepilo od ljubljanske občine Bežigrad, nastala je nova občina Dol pri Ljubljani. Nastankom nove občine je tudi prinesel večji interes za vlaganje v infrastrukturo Rekreacijskega centra KORANT. Prav tako so se v tem času organizirali nogometaši in ustanovili Nogometni klub Dol, ki z našim društvom sobiva na Korantu.

Nogometno igrišče, ki je od leta 2011 v dimenzijah mednarodnih nogometnih standardov, se je začelo urejati na kraju manjše jase. Jasa na Korantu je začela dobivati nogometno podobo na osnovi pogodbe med KS Dol pri Ljubljani in podjetjem HIDROTEHNIK iz Ljubljane leta 1994. Na Rekreacijski center Korant vodi asfaltirana cesta, kjer je zagotovljeno parkiranje za več kot sto vozil hkrati. Leta 1996 se je naredila asfaltna ploščad za igranje košarke oz. malega nogometa, 2003 se je naredilo prvo igrišče za igranje odbojke na mivki, ki smo ga leta 2009 razširili na standardne mere. Ob pisanju tega članka je v izgradnji tudi novo, moderno igrišče za badminton.

Največja pridobitev rekreacijskega centra je večnamenski zidan objekt Dom na Korantu (gradila se je med leti 1999 in 2008), ki turističnemu in nogometnemu društvu nudi ustrezne pogoje za nemoteno delovanje.

Rekreacijski center Korant se je razvijal zadnje štiri desetletja in se bo tudi v prihodnje. Korant vsako leto obišče več kot deset tisoč različnih obiskovalcev, ki pogosto obiščejo Korant in se tja tudi z veseljem vračajo.

Avtor: +Miha Ucakar 

Post has attachment
Tudi v letošnjem letu  je +Rekreacijski center Korant - Turistično društvo Dol pri Ljubljani gostil tradicionalno srečanje Jubovcov.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Rekreativno družabno srečanje s 500 udeleženci - Jub d.d. 2014
15 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded