Profile cover photo
Profile photo
Editorial Afers
8 followers
8 followers
About
Posts

Post has attachment
Conversem amb Xavier Serra que és doctor en Filosofia. Ha escrit diverses obres d’assaig i una sèrie de biografies sobre personatges que han tingut una repercussió en la cultura del País Valencià en les darreres dècades. Ara, l’editorial Afers li acaba de publicar el quart volum («Impuls»), de la sèrie «Biografies parcials». Unes vides contades que es corresponen amb uns veritables retrats humans i personals que fan història. En aquest lliurament, com en els precedents, a més de narrar una sèrie de trajectòries vitals, l’autor ens ofereix una visió de la història del País Valencià en les darreres dècades del segle XX i les primeres del segle XXI. El nou volum aplega les biografies de l’actriu Pepa López, el professor de literatura Donimic Keown, l’editor Vicent Olmos, l’arqueòleg Ferran Arasa, la soprano Enedina Lloris i el periodista Vicent Partal. Tots són nascuts entre el 1951 i el 1960. Les seves peripècies biogràfiques, per tant, «s’han trobat circumscrites pels mateixos fets: el final de la dictadura militar del general Franco, els tripijocs de l’anomenada Transició, l’auge del neoliberalisme, la recuperació de l’autogovern, la caiguda del mur de Berlín...».
Add a comment...

Post has attachment
L’editorial Afers acaba de publicar «Internacionalisme o nacionalisme? Socialisme i nació als territoris de llengua catalana (1931-1936)» de l’historiador d’Aurelio Martí Bataller. Si bé sovint s’ha concebut l’internacionalisme obrer com un obstacle per a la identificació nacional dels socialismes marxistes de la primera part del segle XX, en la majoria dels casos la relació entre ambdós elements no ha estat incompatible. El llibre de Martí estudia com van encaixar aquestes variables els socialismes europeus, espanyol, valencià, català i balear, tot observant el procés d’integració política i cultural socialista europeu en el marc de l’Estat nació i aprofundeix en el cas espanyol per mostrar l’adhesió socialista a Espanya i conèixer algunes de les característiques definidores de la seua idea de nació. Així mateix, para esment en el comportament del socialisme als territoris del domini lingüístic català, esbrina si la seua idea d’Espanya coincidia amb la de la resta del socialisme espanyol. Tot plegat, es tracta d’una investigació sobre el procés de construcció i difusió social de la identitat nacional espanyola que il·lustra el dinamisme de l’articulació de les identitats socials, polítiques, nacionals, regionals i locals.
Add a comment...

Post has attachment
«Registre de veus. Entrevistes de la revista DISE (1988-1997)» (Afers), editat a cura de Ferranda Martí recull una tria d’entrevistes de la revista DISE, una publiació periòdica d’informació universitària editada per la Universitat de València. (…). Es tracta d’un recull de converses que ens retroba amb les opinions i idees de James Casey, Ernst Tugendhat, Predrag Matvejevic, Jürgen Habermas, Joan Fuster, Samir Amin, Agustín García Calvo, Marie Claire Zimmermann, Ata Jundi, Javier Muguerza, Josep Fontana, Miquel Batllori, Antoni Marí, Peter Burke, Sami Naïr, Paul Bové, José María López Piñero, Silvia Tubert, Salvador Cardús, Ignacio Sotelo, Phillippe Quéau, Noam Chomsky i Karl-Otto Apel.
Add a comment...

Post has attachment
L’editorial Afers acaba de publicar l’assaig «Una pintura filosòfica. Antoni Tàpies i l’informal» del filòsof i assagista italià Giuseppe Di Giacomo, catedràtic d’estètica de la Universitat La Sapienza de Roma. Di Giacomo ha estat director del museu d’art contemporani d’aquesta universitat, i en particular, s’ha ocupat de la relació entre estètica i literatura i de la relació entre aquestes disciplines i les arts figuratives. L’obra d’Antoni Tàpies té un paper essencial en l’art contemporani, tant en si mateixa com per les seues implicacions filosòfiques. No debades, la seua obra pot ser definida com una «pintura filosòfica», caracteritzada per una recerca constant sobre la matèria, la qual és tractada com si fos un cos que es fa carn; una matèria, a més, ferida i fragmentada, però que en Tàpies es fa manifestació del transcendent o bé en mostra la dimensió espiritual.
Add a comment...

Post has attachment
Faust Ripoll es mostra atret per la personalitat de l’editor Josep Maria de Casacuberta: no és estrany. La trajectòria de l’editor i humanista unifica vida i obra. En aquest sentit, centrar l’estudi de la tasca casacubertiana en la fundació d’una editorial al servei d’un projecte intel·lectual i polític (l’editor com a intel·lectual col·lectiu) suposa centrar la recerca en el caire més significatiu, sense el qual és impossible de comprendre el perquè d’una dedicació abnegada i, sobretot, comprendre el perquè del manteniment d’una idea de cultura del tot allunyada del producte massificat i despersonalitzat. Aquest és l’objectiu del treball, ben reeixit, de l’autor. [Faust Ripoll i Domènech: «Josep Maria de Casacuberta. La construccióde la nació catalana». Pròleg de Josep Massot i Muntaner, Editorial Afers, Catarroja-Barcelona, 280 pp.]
Add a comment...

Post has attachment
La revista «Afers, Fulls de Recerca i Pensament» ha publicat recentment un número doble dedicat a Sant Vicent Ferrer en els 600 anys de la seva mort. L’editor de la revista, Vicent Olmos, té una cura molt especial a assegurar el compliment de tots els requeriments exigibles a una revista que aspira amb mereixement a situar-se en els nivells més alts de les revistes indexades. En resulta un volum acurat en els aspectes formals i en el seu contingut, que inclou, a part del dossier, una secció miscel·lània d’articles diversos i una secció de recensions.
Add a comment...

Post has attachment
Quan fa pràcticament dos anys vam decidir dedicar els mesos a deba¬tre i parlar de fets essencialment humans i terribles que estaven succeint al nostre voltant, com ara l’arribada massiva de persones fugint de la guerra i la misèria a Síria i a d’altres indrets, i la forma com Europa els estava acollint, el nostre primer pensament ens va dur a 1939: Argelers. Argelers com a símbol de diversos despropòsits: el de la mateixa guerra, el del drama de l’exili i la fugida, però també el de la reacció política o, més aviat, el de la negació de la dimensió del succés. El fet de saber que aquella arribada de republicans del sud, que havia anat fent-se amb comptagotes fins llavors, es podia convertir en una allau humana de dimensions desconegudes i difícils de gestionar. I així va ser. Tanmateix, entre ésser desbordat i la reacció de menysteniment hi ha un fossar molt gran, massa gran. I aquelles imatges que, durant un temps, massa poc temps segurament, han omplert actualment les pàgines dels diaris i de la televisió, de persones refugiades, amuntegades o en condicions de vida pèssimes i miserables a Calais el 2015 i aquelles que els catalans mantenim a la retina de l’Argelers de febrer de 1939, no hi ha gaires diferències. Potser la diferència major és que ara no hi ha un Argelers, sinó que n’hi ha molts, diversos i repartits a les portes filferrades d’Europa, una Europa que nega el que és una evidència.
Add a comment...

Post has attachment
Ahir vam presentar a l'Ateneu de Bétera el darrer lliurament de les «Biografies parcials» de Xavier Serra, amb Vicent Partal. Gràcies a la colla de l'Ateneu per la seua càlida acollida.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
4/1/19
6 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Ja ho havia anunciat fa dies, però per si de cas... Demà, 28 de desembre, a les vuit del vespre, presentarem a la Vila el darrer volum («Impuls») de les «Biografies parcials» de Xavier Serra. Ens han invitat els amics de L'Olivera Grossa... Serà a la Llar del Pensionista; hi serem, a més de l'autor, l'actriu Pepa López i un servidor, que som dos dels biografiats. Presentarà l'acte l'amic Josep Castiñeira, el llibreter de la Vila... a Afers sempre ens sentim a gust quan baixem al sud del país... I ara li toca a la Marina Baixa... Reserveu-vos el vespre...! Les fotografies del llibre són de l'amic Francesc Vera...
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
27/12/18
6 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Comencem el 2019 amb una nova presentació del darrer volum de les «Biografies parcials» de Xavier Serra («Impuls»). Serà el dia 3 de gener a Bétera, al Camp de Túria, a l'Ateneu (plaça del mercat, 5), a les 20 hores. Ens presentarà l'amic Albert Dasí i, a més de l'autor hi serem dos dels biografiats: Vicent Partal i un servidor. Us esperem...
Photo
Photo
26/12/18
2 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded