Profile cover photo
Profile photo
Editorial Afers
8 followers
8 followers
About
Editorial Afers's posts

Post has attachment
La setmana que ve tindrem un nou llibre de la col·lecció «Mirmanda». Es tracta de «Viure com a bons veïns. Identitats i solidaritats als Pirineus (segles CVI-XIX», de Patrici Pojada que mira de respondre a la pregunta si foren els Pirineus una barrera entre realitats diferents o un lloc de contactes, trobades i intercanvis entre poblacions que compartien moltes similituds. Aquest assaig reflexiona sobre les no­cions d’identitat i solidaritat als Pirineus en una època en què els lligams entre les poblacions frontereres eren forts. El punt de partida n’és la llengua, tot posant èmfasi en les relacions occita­nocatalanes. Certament, ser fronterer significava exposar-se als perills de la guerra. Les poblacions, però, cercaven la convivència. La pau era la condició necessària per a viure i practicar les activitats econòmiques pirinenques, com ara la ramaderia o el comerç. Així s’han d’entendre els tractats de lligues i patzeries que unien valls de sobirans diferents i que en feien terres gairebé neutrals. Així doncs, a més de la conflictivitat local, de les violències entre valls i d’una forta identitat «interna», existia una vertadera solidaritat entre fronterers. Tanmateix, entre poblacions culturalment i lingüísticament molt properes, fenòmens exteriors van fer néixer identitats diferents en benefici dels dos grans Estats en construcció que les inclogué. Com a conseqüència, la frontera esdevingué cada vegada més present no sols com a realitat física sinó també mental i simbòlica. Tot això és el que estudia al llibre Patrici Pojada actualment catedràtic d’història moderna de la Universitat de Perpinyà. Les seves recerques concerneixen el tema de les fronteres, tant des d’una perspectiva política i geopolítica com des del punt de vista de l’economia, els intercanvis i les xarxes comercials i les mobilitats mercantils. A més, ha investigat les relacions occitanocatalanes, i és membre del consell lingüístic del Congrès Permanent de la Lenga occitana i de l’Acadèmia Aranesa de la Llengua occitana. En quize dies el podreu trobar a les millors llibreries i abans encara a la nostra web sense despeses d’enviament.
Photo

Post has attachment
Ens acaba d’arribar un nou llibre de la col·lecció «Actes de congressos». «Focs a la Mediterrània», coordinat per Xavier Roviró, recull les ponències, les comunicacions, les presentacions i les conclusions del I Simposi de Focs a la Mediterrània celebrat a Vic el 27 i el 28 de maig del 2016. El volum, editat amb el patrocini de l’Institut Ramon Muntaner, dóna testimoni de la importància del foc com a element festiu i com a significació profunda de la cultura catalana i de totes les cultures del Mediterrani. Cal destacar la variabilitat de manifestacions que presenta el foc, com també la gran vitalitat i popularitat de costums que hi ha al voltant seu i la seva funció com a cohesionador i símbol de pau, llengua, cultura i festa. Un poble que celebra amb foc els solsticis és un poble acollidor, amb arrels, que estima la terra i té esperança en el futur. El simposi s’emmarca dins els actes de celebració del cinquantenari de l’arribada de la Flama del Canigó al Principat de Catalunya i a Vic organitzats per Tradicat (l’associació cultural que promou la Flama del Canigó a Osona i el Ripollès). Aviat el trobareu a les millors llibreries i a la nostra web...
Photo

Post has attachment
l dia 1 de juny (dijous), amb els amics de la Bressola i els del Grup Mirmanda, presentarem a l'Espai Mallorca, a Barcelona, el llibre «Una memòria compartida. Els llocs de la memòria dels catalans del nord i del sud», editat per Afers i Mirmanda. Serà a 2/4 de 8 del vespre i hi intervindran l'editora i l'editor del llibre (Queralt Solé i Enric Pujol) i Geoffroy Lourdou, del Grup Mirmanda. No cal ni dir que ens agradaria que omplireu l'Espai Mallorca... Anoteu-ho a l'agenda...

Post has attachment
El catedràtic d'Història Moderna de la Universitat Autònoma de Barcelona Antoni Simon Tarrés ha guanyat el XXXII Premi Ferran Soldevila de biografia, memòries i estudis històrics per «Llengua i política a la Catalunya del segle XVII, Alexandre Ros i Gomar (1604-1656)», publicada per l'editorial Afers, ha informat aquest dimarts la Fundació Congrés de Cultura Catalana en un comunicat. El jurat, format per Agustí Alcoberro, Teresa Abelló, Queralt Solé, Eva Serra, Antoni Furió, Quim Torra i Eudald Carbonell, ha destacat l'«enfocament original» de l'estudi sobre les relacions entre llengua, poder i nació en la Catalunya del segle XVII, que s'insereix en la seva investigació sobre la formació de les identitats nacionals i les institucions polítiques en l'edat moderna.

Post has attachment
"Faire les Français. Quelle identité nationale ?" d'Anne-Marie Thiesse, «Parti pris», Stock, Paris, 2010 [trad. cat., "França. Quina identitat nacional?", «El món de les nacions», Afers/PUV, Catarroja-València, 2017].

Post has attachment
El proper divendres, dia 19 de maig, presentarem a la Cambra de Comerç d’Alcoi el llibre «Una nova via per a l’empresa valenciana. Bases i propostes econòmiques per la futur», coordinat per Elies Seguí i Editat per Afers i la Fundació Nexe. En l’acte, presentat per Enrique Rico (President de la Cambra de Comerç d’Alcoi) i moderat per l’amic Jordi Davó, hi intervindran Vicent Soler (Conseller d’Hisenda i Model Econòmic), Júlia Company (Directora General de l’IVACE), Elies Seguí (coordinador del llibre i autor) i Eladio Silvestre (empresari d’Alcoi). L’economia del País Valencià viu un moment de crisi que pot acabar convertint-se en atàvica per culpa de les polítiques del govern de l’Estat. Un llibre que despeja dubtes i aporta vies de solució en temps de canvi social, empresarial i tecnològic. No cal dir que en agradaria trobar-vos aquell dia.

Post has attachment
Els dues 25, 26 i 27 de maig no us podeu perdre «Litterarum Móra d’Ebre» que enguany celebra els deu anys de vida per continuar refermant la simbiosi entre literatura i arts escèniques amb més de 30 espectacles literaris. Els mateixos dies, la Fira del Llibre Ebrenc, reuneix i exposa un importantíssim fons de llibres antics i moderns, així com d’autors, llibreters, editorials i centres d’estudis de les Terres de l’Ebre i les comarques vinculades culturalment (Priorat, Baix Cinca, Matarranya, Ports i Maestrat) per tal de fomentar el llibre fet en aquest territori o que parle d’aquest territori. Precissament, el dia 28, a les 11:30 h, a la carpa de la fira, tindrà lloc l’espai de presentacions de llibres ebrencs amb Ràdio Móra d’Ebre SER, on entre molts altres estarà present l’Editorial Afers i un dels seus autors, Josep Igual, que poarlarà del seu darrer llibre «L’incert alberg». Un esdevenimen consolidant que paga la pena visitar..
Photo
Photo
17/5/17
2 Photos - View album

Post has attachment
«El món de les nacions», una col·lecció imprescindible d'estudis sobre el fet nacional que compta amb alguns dels millors estudiosos... Coeditada per Afers i Publicacions de la Universitat de València.
Photo

Post has attachment
Acabem de comprar els drets d’un altre magnífic llibre per a la col•lecció «El món de les nacions» que coeditem amb Publicacions de la Universitat de València. El Regne Unit, la Gran Bretanya, les Illes Britàniques; les Nacions Llar... Una gran quantitat d’apel•latius que impliquen incertesa i, de vegades discòrdia, i una capacitat per inventar i ajustar. En un any que veu un referèndum sobre la independència d'Escòcia, Linda Colley, professora d'Història de la Universitat de Princeton i membre de l'Acadèmia Britànica, analitza algunes de les forces que han unificat la Gran Bretanya en el passat. Examina la «mitologia» de l’«ànima» britànica i en quina mesura —i per quins motius— s'ha esvaït. Se centra en les Actes de la Unió amb el País de Gal•les, Escòcia i Irlanda, i les seues limitacions, alhora que aprofondeix en trobar els «punts febles» d’Anglaterra. L’autora d’estudis tan reeixits com ara Wolfson Prize-winning Britons: Forging the Nation 1707-1837; Captives: Britain, Empire and the World, 1600-1850 i The Ordeal of Elizabeth Marsh: A Woman in World History, demostra com el Regne Unit ha estat modelat pel moviment dels britànics a altres països i continents, i pel de les persones, les idees i les influències que els han arribat d'altres llocs al llarg de la seua història. A mesura que les Actes de la Unió i la Desunió esdevenen cada vegada més rellevants per a la vida quotidiana i política... Esperem tenir-lo per finals d’enguany o per l’inici del vinent...
Photo

Post has attachment
Queralt Solé i Bajau lo explicó en un libro imprescindible, «Els morts clandestins. Les fosses comunes de la Guerra Civil a Catalunya, 1936-1939» (Editorial Afers, 2008), que debería leer la diputada del PP [Alicia Sánchez Camacho] pero también el indocumentado diputado socialista, David Pérez, para paliar sus comentarios xenófobos en una tertulia de Catalunya Ràdio opinando que ERC impidió la apertura de las fosas comunes en Cataluña «porque demostraría que son gente de España que defendieron Catalunya» (…) 
Wait while more posts are being loaded