Profile cover photo
Profile photo
Dukagjin Zeqiraj (dr)
About
Posts

Post has attachment
Disease Risk Reduction of Vitamin D
Bone disorders Adequate amounts of vitamin D throughout one's life - in combination with exercise, proper nutrition, calcium, and magnesium - are necessary for building up and maintaining bones and preventing bone loss. Vitamin D is needed to properly absor...

Post has attachment
Infusion Dosages
Heparin Infusion = 5 -10 Units/kg/hr Fentanyl Infusion = 0.5 -2 mcg/kg/hr Morphine infusion = 0.01-0.04 mg/kg/hr Midazolam Infusion = 0.25 -1.5 mcg/kg/min, 0.05-0.1 mg/kg/hr Vecuronium Infusion = 0.8 -1.4 mcg/kg/min, 0.1-0.3 mg/kg/hr Atracurium Infusion = 5...

Post has attachment
Examination of Olfactory Nerve (CN 1)
Smell, if tested, requires soft musks, floral and ketone smells rather than astringents, such as ammonia or cloves. The reason for this is that astringents are also noxious. They may stimulate trigeminal (CN V) nerve endings in the nose, causing perception ...

Post has attachment
Furuncles and Carbuncles
Introduction Folliculitis may progress to form subcutaneous inflammatory abscesses known as furuncles, or boils, which usually drain and resolve spontaneously; however, they may coalesce to form more extensive collections involving multiple hair follicles ca...

Post has attachment
Ingrezza : Aprovohet ilaci I pare per discinezine tardive
Lajmin e kane
konfermuar  në 11 prill 2017 Food and
Drug Administration. Behte fjale per hedhjen ne treg te  kapsulave Ingrezza (Valbenazine) për trajtimin
e të rriturve me discinezi tardive. Miratimi erdhi vetëm pas një numri te madh studimesh,
ku I tetëmb...

Post has attachment
Ndihma e parë tek diarretë
E gjitha që ju
duhet të bëni është që të thirrni ambulancen apo ta dergoni në spital, nëse
pacienti ka: ·          Dehidrim ·          Apo
dhimbje të forta barku Trajtimi i
dehidrimit: pyesni mjekun tuaj se çfarë lëngjes janë më të mira
për ju apo fëmijën t...

Post has attachment
Përfitimet shëndetësore të shalqirit!
Posa të mbërrin
vera, pothuajse çdo mbrëmje në tryezën tuaj krahas ushqimeve tjera do të këtë
dhe shalqi. Ky frutë është mese i domosdoshëm dhe i pa shmangshëm gjatë verës,
deri vonë është menduar që përfitimi i vetëm është pasi përmban 92% vetëm uji,
po kr...

Post has attachment
Programi i vaksinimit të fëmijëve nga 0-6 vjet
Qendra amerikane
për kontrollin e sëmundjeve rekomandon vaksinimin e mëposhtëm për fëmijët 0-6
vjet: Vaksina e Hepatitit B (HepB): mosha minimale në lindje. Në lindje –
administrohet si monovalente HepB për të gjithë të sapolindurit para lëshimit
nga spital...

Post has attachment
Repeated USMLE Questions 1 Step 1
A 6 year old girl presents to the emergency room with her mother for a deep wound on her right forearm. Her mother tells you that her daughter was playing at school today and wounded herself when she fell on a big rock. When you ask her about her vaccinatio...

Post has attachment
Prolapsi vaginal
Prolapsi vaginal është një fryrje dhe rënie e mureve
vaginale. Kjo ndodh kur indet mbështetëse të pelvisit dobesohen. Mungesa e
mbeshtetjes shkakton që muret vaginale të dobësohen, madje shkakton dhe edëm
dhe kolaps. Prolabsi mund të ndodh edhe pas një hist...
Wait while more posts are being loaded