Profile cover photo
Profile photo
Av Toimikunta
20 followers
20 followers
About
Posts

Post has attachment
MEDIUMIT
...
MEDIUMIT
MEDIUMIT
av-toimikunta.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Slideshow-ominaisuus mahdollistaa helposti albumien kuvaesitykset ilman loputtomalta vaikuttavaa naputtelua.

Kuvaesityksen saa päälle kun avaa albumin ja minkä tahansa kuvan. Kuvassa ollessa kuvaesitys alkaa kyseisestä kuvasta, kun painaa valikkoa ja sieltä Slideshow-valintaa. Esimerkiksi Chromecastin avulla puolestaan kuvat saa helposti televisioon.

Sekä verkkopalvelu että Android-sovellus tukevat nyt kuvaesityksiä.
Add a comment...

Post has attachment
SKANNERIN haluaa kotiinsa enää harva. Paperilla olevan informaation muuttaminen digitaaliseen muotoon on silti välillä tarpeen. Puhelimen kameralla voi napsia kuitteja talteen, mutta paremmin se onnistuu skanneriohjelmalla.

Scanbotissa ruudulla näkyy ohjeita, miten puhelinta pitää siirtää optimaalisen tuloksen saamiseksi. Kun puhelin on parhaassa paikassa, Scanbot napsaisee kuvan. Se myös rajaa itse ylimääräiset reunat pois kuvasta.
Add a comment...

Post has attachment
KUULUN Taito Taskisen (HS Mielipide 9.5.) tavoin ikäluokkaan, joka aloitti kansakoulun syyskuussa 1941. Kävin sotavuosina Töölön kansakoulua Helsingissä ja kyläkoulua Kangasalla, mutta en muista minkäänlaista hurmoshenkisyyttä kummassakaan koulussa. Sen sijaan muistan tapauksen, jota voidaan pitää eräänlaisena Pirkkalan tien alkuna (HS 8.5.).

Eräänä koulupäivänä lukuvuonna 1945–46 oli jokaiseen pulpettiin tuotu mustepullo ja -kyniä. Opettaja käski ottamaan historian ja maantiedon kirjat esille. Sitten hän ilmoitti, että kouluhallituksen käskyn mukaisesti kummastakin kirjasta viivataan musteella näkymättömäksi kaikki Neuvostoliitolle kielteiset asiat. Hän luki ne kappaleet ja kohdat vakavalla ja mieleenpainuvalla tavalla, ja sen jälkeen peitimme ne huolellisesti musteella. Se oli ehkä mieleenpainuvin tunti koko kansakoulun ajalta.
Add a comment...

Post has attachment
TOUKOKUU 1966: Audiovisuaalisten menetelmien käyttö opetustehtävissä on parhaillaan erittäin voimakkaasti valtaamassa alaa. Tuo opetus vetoaa samanaikaisesti kuuloon ja näköön.

Tutkimusten mukaan ihminen muistaa keskimäärin 7–15 % kuulemastaan ja 35–37 % näkemästään. Jos oppiminen tapahtuu kummankin aistin avulla, on muistamisprosentti vielä korkeampi, kertoi lehdellemme johtaja Tuure A. Korhonen Wulff Oy:stä.

Maassamme on parhaillaan saamassa jalansijaa amerikkalainen opetusheijastinjärjestelmä, johon sisältyy uudenlainen kuvien valmistusmenetelmä. Opetusheijastinta käytetään täysin valaistussa huoneessa. Kuva asetetaan valotaululle ja se heijastuu telineisiin tai kattoon kaltevaan asentoon kiinnitetylle kankaalle terävänä ja kirkkaana. Luennoitsija on koko ajan kääntyneenä kuulijoihin, joten henkilökohtainen kosketus säilyy, eikä opetuksessa synny kuolleita hetkiä. Halutessaan esimerkiksi näyttää kuvan yksityiskohtaa luennoitsijan tarvitsee vain osoittaa sitä filmiltä tarvitsematta kävellä kankaan luo.

Ehkä tärkeintä järjestelmän sovellutuksia ajatellen on se, että tapahtuma – matemaattisen kaavan johto, kemiallinen prosessi tms. – voidaan esittää kätevästi vaihe vaiheelta ns. selailukuvien avulla.

Näin mikä tahansa aihe voidaan "annostella" jakamalla se osiin, ja oppiminen portaittain on paljon helpompaa kuin valmiin kokonaisuuden käsittäminen. – –
Add a comment...

Post has attachment
PEARCE on palkittu lontoolainen tiedetoimittaja, esimerkiksi New Scientistin ja The Guardianin avustaja. Aiemmin hän kirjoitti vieraslajeista kauhukertomuksia, kuten mediassa on tapana tehdä. Muukalaiset esiintyvät kirjoituksissa pahiksina, jotka pilaavat koskemattomia, luonnollisia ekosysteemejä.

Sitten hän perehtyi tarkasti eri mantereiden ja saarten tulokkaisiin sekä niitä koskeviin tutkimuksiin. Hän kokosi aineistosta viime vuonna ilmestyneen teoksen. Pearce esittää suorastaan hengästyttävän määrän esimerkkejä, kun kuljettaa lukijaa kohti hätkähdyttävää päätelmäänsä: vieraslajit pelastavat luonnon monimuotoisuuden.

Virallinen näkemys on päinvastainen. EU:sa on voimassa vieraslajiasetus, jonka tarkoitus on ehkäistä haitallisten vieraslajien leviämistä. Suomen alkuperäisiä lajeja on tammikuusta lähtien suojannut myös oma kansallinen vieraslajilakimme.

TEOKSESSAAN Pearce kumoaa monia yleisiä käsityksiä. Ensinnäkin valtaosa vieraslajeista on harmittomia tulokkaita, jotka uusissa oloissa tuhoutuvat tai sopeutuvat paikallisten joukkoon.

Vitsaukseksi koituvat tulijat taas harvoin leviävät muualle kuin alueille, jotka ihminen on jo jotenkin turmellut. Pahimmat tapaukset näyttävät aluksi lisääntyvän hallitsemattomasti, mutta lopulta jokin taltuttaa ne.
Add a comment...

Post has attachment
Lausuntopyyntö Media-alan tutkintojen perusteista päättyy 16.5.2016
Tutustu uusiin Media-alan tutkintojen perusteisiin ja jätä lausuntopyyntö linkissä olevien ohjeitten mukaan: Opetushallitus pyytää lausuntoanne (7/421/2016, 26.4.2016) media-alan ammattitutkinnon ja media-alan erikoisammattitutkinnon perusteiden luonnoksist...
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded