Profile cover photo
Profile photo
Green Report
Afaceri, legislație și educație pentru un mediu curat
Afaceri, legislație și educație pentru un mediu curat
About
Posts

Post has attachment
Lucrările au fost realizate de cei de la Mioritics între septembrie 2013 și februarie 2015.

Post has attachment
Recent, ne-am bucurat de victoria ecologiștilor în instanță care au reușit să oprească defrișarea din Parcul Tineretului. Pierderea spațiilor verzi din București este, însă, în continuare o problemă majoră. Dan Trifu de la Eco-Civica ne povestește ce lupte duce alături de ONG-uri și bucureșteni pentru salvarea spațiilor verzi.

Post has attachment
Grațiela Gavrilescu răspunde întrebărilor Green Report referitoare la cele mai presante probleme actuale de mediu din România, de la exploatarea resurselor naturale la procedura de infringement pe calitatea aerului demarată de UE împotriva României.

Post has attachment
În România la data de 16 martie 2015 erau înmatriculate 322 de mașini electrice, dintre care 25 aparțin persoanelor fizice, iar 297 firmelor. Doar una dintre acestea a fost cumpărată prin programul Rabla. Piața mașinilor electrice din România este una aproape inexistentă, în mare parte din cauza lipsei infrastructurii de încărcare.

Post has attachment
Grădinarii urbani coordonați de Laurențiu au reușit de anul trecut până acum să facă o grădină pe acoperiș și una mobilă, pe lângă multe acțiuni de grădinărit prin spații abandonate din București și continuă anul acesta să arate ce ușor ne putem crește hrana în oraș. Chiar și pe Casa Poporului, de ce nu?

Post has attachment
Delta Văcărești este în plin proces de transformare în arie protejată, iar în tot acest timp autoritățile sunt obligate să asigure paza în zonă astfel încât animalele și habitatele să fie protejate, însă, potrivit asociației Parcul Natural Văcărești, evenimentul de miercuri arată adevăratul interes al autorităților.

Post has attachment
Noua lege cadru încurajează producția internă, valoarea adăugată a lemnului, introduce plata pentru serviciile ecosistemelor și catalogul pădurilor virgine. Dar efectele pozitive depind de înțelepciunea cu care prevederile vor fi aplicate.

Post has attachment
Tică ne-a impresionat prin dăruirea lui și prin perseverența cu care vrea să arate de când s-a mutat la Roșia Montană că există soluții pentru comunitatea locală. El a pornit magazinul online Made in Roșia Montană de unde ne putem cumpăra șosete din lână împletite de 30 de femei din Roșia Montană.

Post has attachment
Blocurile de locuințe din România pierd până la 50% din energia termică.

Post has attachment
Alin folosește taste și dischete pentru a crea coșari, mărțișoare, bijuterii, genți și alte accesorii. O poveste despre reciclarea creativă care ne-a inspirat.
Wait while more posts are being loaded