Profile cover photo
Profile photo
Puan Jiha
98 followers -
From Engineer to a Work At Home Mom
From Engineer to a Work At Home Mom

98 followers
About
Posts

Post has attachment
Yang ada PARUT JERAWAT, Tinggalkan SKIN CARE REGIMEN ini dan anda akan MENYESAL
Memang nampak mudah kalau pakai satu atau dua produk sahaja. Jimat masa dan duit kononnya. Tetapi kita kena tahu kepentingan adanya 'skin care regimen' yang lengkap. Pakar kecantikan dan dermatologi hasilkan 'skin care regimen' yang lengkap kerana setiap la...
Add a comment...

Post has attachment
Simpul biawak semasa hamil tanda kurang kalsium?
Simpul biawak atau pun kekejangan pada betis semasa hamil sangat menyeksakan kan? Ramai ibu hamil yang mengadu tidak tahan. Jiha sendiri pun pernah ada pengalaman simpul biawak ni semasa hamil anak pertama. Esoknya terhencut-hencut berjalan. Tetapi anak ked...
Add a comment...

Post has attachment
Persiapan Baby nombor 4 macam baby nombor 1
Alhamdulillah hari ni dah 32minggu 4 hari dah kandungan ke 4 ni. Persiapan baby dan ibu belum 100% ready lagi sebab banyak yang perlu dibeli. Macam persiapan nak sambut anak pertama juga. Sebab tak sangka yang Amna Haneena akan dapat adik ka, jadi semua dah...
Add a comment...

Post has attachment
Muntah dan Cirit-Birit Tanda Penyakit Kencing Tikus (Leptospirosis)
Penyakit Kencing Tikus semakin kerap terjadi. Lewat mendapat rawatan boleh menyebabkan masalah kesihatan yang serius seperti kerosakan buah pinggang, meningitis dan boleh juga membawa maut. Jangkitan bakteria boleh terjadi sekiranya terkena urine tikus ters...
Add a comment...

Post has attachment
Test untuk GBS Positif??
Alhamdulillah hari ni 23weeks and 2 days. kurang 5 minggu lagi nak masuk trimester ketiga iaitu trimester terakhir kehamilan. Terasa lama mengandung kali ini sebab Jiha dapat detect awal kali ini. Tak macam tiga pregnancy sebelum ini, HCG level agak low, so...
Test untuk GBS Positif??
Test untuk GBS Positif??
jihapimpom.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Pengalaman Sendiri Punya Cyst Semasa Mengandung
Cyst semasa mengandung? Lately ni dapat tahu beberapa orang yang keguguran sebab cyst dah pecah. Allahu sedihnya tetapi Allah sebaik-baik perancang. Kita kena lah redha dengan segala ketentuan-Nya. Jiha nak kongsi pengalaman Jiha sendiri ada cyst semasa men...
Add a comment...

Post has attachment
Hello 19 weeks
Hmmmm lamanya tak menulis di blog. Kali ni memang agak dasyat sikit la tahap aloya tu hehehe. Rasanya 18weeks la baru takde muntah. Tapi tekak rasa loya tu ada juga sikit-sikit. Alhamdulillah dah boleh beraksi kembali di dalam dapur. Hahaha Dasyat tau kali ...
Hello 19 weeks
Hello 19 weeks
jihapimpom.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Wanita Gemuk Tinggi Risiko Patah Tulang
'Gemuk is awesome'. Pernah dengar orang keluar kan kenyataan ini? Tetapi ternyata kegemukan atau obesiti lebih mengundang banyak risiko kesihatan. Antara risikonya ialah, wanita yang berlebihan berat badan dan obese lebih berisiko tinggi untuk patah tulang....
Add a comment...

Post has attachment
Baby No 4?
Lama tak cerita perkembangan anak-anak kat Jihapimpom ni. Hehehe biasa lah cerita yang paling banyak dalam ni mesti la pasal anak pertama je, Aqeef Danial. Bila masuk Auni Nadra mula berkurang. Amna Haneena lagi la kan ehehehe. Anyway now Amna Haneena nak m...
Baby No 4?
Baby No 4?
jihapimpom.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Review Movie 'THE BOSS BABY'. Must Watch...
Weekend baru ni bawa anak-anak berjalan. Since anak-anak nampak trailer The Boss Baby, asek la tanya bila nak tengok. So bawa la juga. Bila check kat GSC online, almost full house. Kat Queensbay yang available row paling depan. Oh No.... So try tengok kat G...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded