Profile cover photo
Profile photo
Miloš Krčedinac
44 followers -
Reklamiranje na internetu proizvoda, firme, sajta; kako se reklamirati i gde se reklamirati u ambijentu; izrada web sajta, održavanje web sajta, administriranje web sajta, riselovanje hostinga
Reklamiranje na internetu proizvoda, firme, sajta; kako se reklamirati i gde se reklamirati u ambijentu; izrada web sajta, održavanje web sajta, administriranje web sajta, riselovanje hostinga

44 followers
About
Posts

Post has attachment
Kako se reklamirati sa Onsalakorv proizvodom Onsala: savijanjem, meh harmonika busa narezuje kobasicu

Proizvod Onsala sendvič kobasica je napravljena i dizajnirana po recepturi Johan-a Oscar-a Olausson-a 1896 god., firma se prvo zvala Filos a zatim je postala poznata kao Onsalakorv, kasnije je postala brend Atria-e, sedište firme je bilo u Boras-u, Švedska, a web stranica je https://www.atria.se/vara-varumarken/onsalakorv.

Atria je Finska kompanija - proizvođač hrane, Atria je preuzela firmu Onsalakorv i pretvorila u svoj brend, sedište je u Seinäjoki, Finska, web sajt je https://www.atria.fi/en/group.

Posle 50 godina prisutnosti na tržištu, Onsalakorv je postao najpoznatiji brend sendvič kobasice u Švedskoj.

Tokom decenija dizajn: paketa, naziva firme i logo znaka firme Onsalakorv za reklamiranje proizvoda kobasice je ostao manje više isti, veoma prepoznatljiv na policama supermarketa u Švedskoj, u gornjem redu se nalazi nalazi naziv firme Onsalakorv, ispod je logo znak u obliku bele elipse na kome je pri vrhu rogata glava krave a ispod je naziv kobasice Onsala.

Cilj ideje kako se reklamirati je bio predstavljanje Švedskom tržištu stare dobro poznate Onsala sendvič kobasice u novom ruhu već narezane na kriške.

Koncept kako se reklamirati sa proizvodom Onsala sendvič kobasicom je bio u postavljanju slike kobasice: na buseve, u buseve, na bilborde, u kolica supermarketa i na kupone u Švedskoj.

Nema više potrebe za oštrim noževima, čak i deca mogu napraviti sopstvene sendviče bez rizika od gubitka prsta ili dva, nova kobasica je istog ukusa kao i stara, jedina razlika što je sada već pripremljena u pakovanju iseckana na kolutiće.

Slika 1 - na bočnu stranu busa harmonike je postavljena ogromna slika sendvič kobasice radi reklamiranja proizvoda Onsala, desni kraj kobasice zajedno sa omot nalepnicom je postavljen preko prozora a levi kraj preko harmonike meha, rebra meha su malo razmaknuta zato su i vertikalne trake kobasice postavljene na ivice rebara harmonike meha, kada prolaznik iz daljine pogleda prizor a naročito kada bus savija u suprotnu krivinu tada se harmonika meh širi i trake postaju sve više razmaknute i baš tada usled optičke iluzije kobasica počinje izgledati kao da se secka na kolutiće.

Slika 2 - u unutrašnjost busa pri plafonu na bočnu stranu je postavljena velika slika Onsala sendvič kobasice koja je iseckana na vertikalne trakice pa podseća na vertikalne venecijanere, budući da su trakice od papira mekane, kada se bus kreće ili kada neko od putnika prolazi ispod ili kada je prozor busa otvoren tada trakice počinju da se vijore na vetru i tada usled optičke obmane izgleda kao da se kobacica reže na kriškice i tek tada putnik u busu shvata način kako se reklamirala Onsalakorv firma.

Slika 3 - na bočnu stranu bilborda je postavljen poster slika Onsala sendvič kobasice koja je iseckana na vertikalne trakice kao kod vertikalnih venecijanera, budući da su trakice od papira mekane, kada vetrić pirka ili kada se neki prolaznik kreće pored njega tada trakice počinju da se vijore na vetru i tada usled optičke varke prolazniku izgleda kao da se kobasica narezuje na kolutiće i baš tada on shvata ideju kako se reklamirati sa Onsala proizvodom.

Slika 4 - na unutrašnju prednju stranu žičanih kolica za kupovinu u supermarketima je postavljena slika Onsala sendvič kobasice koja je iseckana na vertikalne trakice kao vertikalni venecijaneri, budući da su trakice od papira mekane, kada kupac gura kolica tada trakice usled strujanja vazduha prema unutrašnjosti kolica počinju da se vijore na vetru i tada usled optičke iluzije izgleda kao da se kobasica secka na kriškice i tek tada kupac shvata koncept kako se reklamirala firma Onsalakorv.

Slika 5 - flajer za deljenje po ulici u obliku kupona je dizajniran tako što je slika Onsala sendvič kobasice iseckana na vertikalne trakice veoma slično vertikalnim venecijanerima baš kao što vidimo u ovom reklamiranju proizvoda Onsala a budući da je kupon od mekanog papira, trakice prilikom nošenja usled strujanja na vazduhu se pomeraju i usled optičke iluzije izgledaju kao da se kobasica narezuje.

Slika 5 - na kuponu u gornjem redu je tekst - 1 € popusta a ispod je tekst - Pažnja klasična onsala sendvič kobasica je sada narezana. Više nema potrebe da koristite nož za narezivanje. Nemojte da zaboravite da ostavite ovaj kupon prodavcu kako biste ostvarili 1€ popusta.

Slika 6 - ovako izgleda novo pakovanje narezane Onsala sendvič kobasice koje se prodaje u supermarketima: na levoj strani je tvorac Onsala sendvič kobasice Johan-a Oscar-a Olausson, na žutoj pozadini gore je logo znak i naziv brenda čija je svrha reklamiranje firme Onsalakorv, dole je ime i prezime tvorca kobasice Johan-a Oscar-a Olausson-a a desno je krajičak narezane kobasice.

Reklamiranje proizvoda Onsala je trajalo 7 dana, posle završenog reklamiranja prodaja gotovih kobasica je bila veća za 140% od planirane.

Taj narezujući odgovor na pitanje kako se reklamirati sa Onsalakorv proizvodom Onsala sendvič kobasicom je video veliki broj prolaznika ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na online magazine i šerovano.

http://www.reklamiranje-firme-na-internetu.com/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Reklamiranje firme Powerhouse Gym i usluge nožne prese: bodibilder nogama gura vrata kamiona

Firma Powerhouse Gym je najveća organizacija fitnes klubova na svetu, postoji više od 40 godina, sastoji se od 300 fitnes centara u 39 američkih i 17 država širom sveta i ima 1.2 miliona članova, sedište firme je u Highland Park, Michigan, SAD, web sajt je www.powerhousegym.com.

Powerhouse Gym firma u svom programu teretane pruža uslugu najnovijih vežbi: personalne treninge, prilagođene ciljno orijentisane vežbe širokog spektra inspirativnih grupnih treninga i oblikovanje nogu.

Cilj nožnog reklamiranja firme Powerhouse Gym fitnes kluba je bio propagiranje zdravog načina života i lepo oblikovanih nogu uz upotrebu fitnes sprave za vežbanje - nožne prese.

Presa za noge - slika 2 - lepo preplanula dizačica seksi nogu, baš kao što vidimo kod dizačice nogu u ovom reklamiranju usluge nožne prese, sedište prese za noge zahteva sledeće aktivnosti:

• Da se postave stopala na ploču,
• Da se saviju kolena pod uglom od 90 stepeni prilikom guranja prese,
• Da se isprave leđa na naslonu prese,
• Da se šakama uhvate ručke sa leve i desne strane kako bi se leđa na presi u potpunosti stabilizovala,
• Da se stegnu trbušnjaci zbog dodatne stabilizacije kičme,
• Da se nožnim mišićima: guznim i butnim kao i stopalima gurne ploča prese napred,
• Da se nastave istezati noge i ispravljati kolena sve do potpune istegnutosti i opuštenosti mišića.

Firma Powerhouse Gym je u svrhu reklamiranja usluge vežbanja na nožnoj presi zalepila 2 slike na kamionima za smeće koji su se vozili širom SAD-a: crnog bodibildera sa zgrčenim nogama i sa ispruženim nogama radi dovođenja novih klijenata u fitnes klub.

Na kamionu za smeće na zadnjem delu se nalaze teška vrata koja zatvaraju kamion u zadnjem delu kako ne bi smeće ispalo napolje, baš kao što vidimo u ovom reklamiranju firme Powerhouse Gym teretane, na tim vratima se takođe nalaze i pneumatski cilindri po jedan sa leve i desne strane, oni dižu i spuštaju ta vrata istezanjem i skupljanjem.

Pneumatski cilindar koristi komprimovani gas kako bi se povećanim pritiskom linijski istezao i time gurao zadnja vrata a ispuštanjem gasa se skupljao i time privlačio zadnja vrata kamiona za smeće.

Na slici 1 gornji deo - na levom delu crne pozadine kamiona za smeće vidimo tamnoputog mišićavog muškarca u poluležećem stavu kako se snažno šakama drži za ručke i skupljenih nogu a desno od njega u svrhu reklamiranja firme naziv Powerhouse Gym i u sredini logo znak nabildanog dizača tegova kako drži podignute teške tegove kojima se šipka od silne težine savila u polukrug sve do pucanja.

Na slici 1 donji deo - vidimo istog tog čokoladnog muškarca kako je ispružio noge van kamiona i stopala naslonio na unutrašnji gornji deo poluotvorenih zadnjih vrata, i kada sada u ovom reklamiranju usluge nožne prese uporedimo gornju i donju sliku vidimo razliku, na gornjoj polovini slike vidimo savijene noge muškarca i zatvorena zadnja vrata a na donjoj polovini slike vidimo ispružene noge muškarca i otvorena zadnja vrata kamiona za smeće i tada shvatamo usled optičke iluzije da je to bodibilder na nožnoj presi u teretani Powerhouse Gym.

I upravo u ovom reklamiranju firme Powerhouse Gym fitnes kluba postoji veoma velika analogija sličnosti usled optičke obmane između pneumatskog cilindra na kamionu za smeće koji se isteže i podiže zadnja vrata, crnog bodibildera na kamionu i bele preplanule dizačice snažnih nogu u teretani koja dižući seksi noge i gurajući stopala a zatim istežući kolena gura ploču nožne prese.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju usluge nožne prese, vozač kamiona za smeće drži stalno spuštena zadnja vrata, zato vreme tamnoputi bodibilder drži stalno zgrčene noge u kolenima, kada se šoferov kolega čistač komunalac u narandžastom odelu vukući za sobom kantu za smeće približava zadnjem delu kamiona šofer tada diže zadnja vrata a čokoladni bodibilder tada isteže noge.

I kada vidimo tu čitavu scenu u kojoj mišićavi muškarac usled optičke varke skupljanjem kolena spušta vrata a ispružanjem nogu diže vrata i desno od njega logo znak tada shvatamo da je to veoma suptilno reklamiranje firme Powerhouse Gym fitnes kluba koji nas poziva da vežbamo na nožnoj presi i da i mi imamo tako snažne i lepo oblikovane noge.

To dižuće reklamiranje firme Powerhouse Gym-a i i usluge nožne prese je bilo veoma efikasno jer postavljanje na internet ove fitnes slike koja poziva na vežbanje je potpuno besplatno a efekat reklamiranja na internetu se povećava lajkovanjem.

www.reklamiranje-firme-na-internetu.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Gde reklamirati firmu CB i uslugu osiguranja: šofer gleda unazad i zato bus vozi u pogrešnom smeru

Firma Centraal Beheer - CB je osiguravajuća kompanija, najviše je poznata pod nazivom Apeldoorn, deo je Achmea najveće osiguravajuće kuće u zemlji, glavna usluga je osiguranje vozila od svih vrsta rizika i štete, smeštena je u Apeldoorn-u, Holandija, web sajt je www.centraalbeheer.nl.

Cilj koncepta gde reklamirati firmu CB je bio u privlačenju pažnje prolaznika preko puteva kao i vozača po putevima na zadnju stranu busa koji se vozio po Amsterdam-u, Holandija.

Kao što se vidi gde je reklamirana usluga auto osiguranja, ogromna slika nalepnica prednjeg dela busa je zalepljena preko zadnjeg dela tog istog busa sa motivom dramatičnog efekta u kome šofer gleda u zadnji deo busa.

U ovom reklamiranju firme CB na nalepnici u središnjem delu kroz vetrobransko staklo se vidi unutrašnjost busa: plafon, prozori, vertikalni rukohvati prečke, sedišta i samo jedan putnik, na desnoj strani je vozač koji levom rukom drži volan i gleda unazad u unutrašnjost busa a iznad njega je tekst "Samo pozovite Apeldoorn".

U ovoj ideji gde reklamirati uslugu auto osiguranja u donjem delu te nalepnice sa plavom pozadinom pri vrhu se nalaze metlice, u gornjem redu levo se nalaze: slova xx, desno su cb slova, ispod njih je tekst Centraal Beheer a desno achmea, ispod u srednjem redu levo i desno su farovi, u sredini su slova man a ispod je slika lava, dok u donjem redu levo i desno su poziciona svetla i levi i desni žmigavac a u sredini je registarska tablica.

Gde su reklamirane firme na busu: slova xx na busu u Amsterdamu su veoma dobro poznata i ona su logo znak Connexxion autobuske transportne kompanije u javnom saobraćaju u Holandiji, slova man su naziv proizvođača buseva, takođe veoma dobro poznata a slika lava je njihov logo znak.

Kao što vidimo u ovom reklamiranju usluge auto osiguranja, ono što se stvarno nalazi na zadnjem delu busa, što je svetlosna oprema zadnje signalizacije i što se vidi kroz nalepnicu su u levom i desnom gornjem uglu narandžasti žmigavci, u sredini između njih je narandžasti broj linije po kojoj u Amsterdamu saobraća bus a pored farova sa nalepnice sa leve i desne strane su vertikalna stop i parkirna svetla i to stvarna iz razloga da bi vozači iza mogli znati namere busa.

U ovom konceptu gde reklamirati firmu CB kada neki vozač iza tog busa primeti čitavu scenu: prvo ugleda srebrno bele farove pri dnu i odmah mu se učini usled optičke iluzije da bus bezglavo juri prema njemu a onda kada pogleda prema gore ugleda: vetrobransko staklo, šofera kako gleda unazad, sedišta i vertikalne rukohvate i tada u deliću sekunde: premre od straha, sledi mu se krv u žilama, pomisli došao je sudnji dan, oči mu se rašire kao kolači, srce mu siđe u pete, padne mu mrak na oči, proleti mu misao da ide bogu na istinu, možda čak napuni gaće...

Ali onda vozač iza busa protokom vremena i vožnjom primećuje da mu se bus ne približava nego da ostaje na istom odstojanju i onda mu sine ideja a da ovaj ludak od šofera ne vozi možda bus unazad kako bi impresionirao svoju koleginicu vozačicu sa posla ili hoće da pokaže svom šefu da je najbolji vozač u firmi, međutim šofer iza busa malo pažljivijim gledanjem iznad vozača ugleda poruku "Samo pozovite Apeldoorn" zatim počinje tražiti još teksta radi objašnjenja, ispod su cb slova, zatim tekst Centraal Beheer a desno achmea i tada usled optičke obmane počinje shvatati da je to reklamiranje usluge osiguranja jer je osiguravajuća kuća Centraal Beheer poznatija kao Apeldoorn veoma poznata u Amsterdamu a i veoma je često prisutna sa mnogobrojnim reklamama.

Razlog zašto je slogan "Samo pozovite Apeldoorn" prilično mali a cb slova, tekst Centraal Beheer i achmea veoma sitan je verovatno zato da bi se izazvao i pojačao efekat iznenađenja kod prvog bacanja pogleda, da bi se stekao utisak da bus stvarno vozi u suprotnom smeru a ne da se na prvi pogled odmah shvati da je to bio način gde reklamirati firmu CB čija je specijalnost auto osiguranje koje predviđa čak i takve neverovatne rizike nesavesnih vozača.

Nekoliko tih buseva je vozilo po ulicama Amsterdama 2 i po meseca i naravno svi oni koji su videli gde je reklamirana usluga auto osiguranja: vozači automobila iza busa, pešaci preko pešačkih prelaza, biciklisti na biciklističkim stazama, slučajni prolaznici kao i pešaci po trotoaru su veoma brzo shvatili usled optičke varke poruku da se iznenadne bizarne nesreće mogu desiti svakome kao ova...

U kojoj kao da je šofer busa zaboravio gde treba da gleda, možda gleda u jedinog putnika iz razloga što je šofer veoma hrabar jer je krenuo voziti prečicom do garaže na servis zbog iznenadnog kvara, ko zna možda je čak rešio da sebi prekrati muke... a putniku koji sedi izgleda kao da je klonula glava, verovatno je zaspao ili se možda samo pravi toša jer je ovisnik o adrenalinu i želi da mu ova suluda i bezglava samoubilačka vožnja udari u mozak i tako mu ulepša dan.

Ovaj samoubilački odgovor na pitanje gde reklamirati firmu CB i uslugu osiguranja je video veliki broj vozača ali još veći broj posetilaca sajtova je video to reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i šerovano.

www.reklamiranje-firme-na-internetu.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Reklamiranje firme P&G i proizvoda Pepto-Bismol: stomačne tegobe muškarca u bubnju veš mašine

Proizvod Pepto-Bismol se koristi za lečenje privremenih nelagodnosti stomaka, poznat je i kao ružičasti bizmut, Pepto-Bismol je brend firme Procter & Gamble, web sajt je www.pepto-bismol.com .

Firma Procter & Gamble - P & G je Američka multinacionalna kompanija koja proizvodi: sredstva za čišćenje; proizvode za: ličnu higijenu, zdravstvenu negu i zaštitu i kozmetiku..., vlasnik je brenda Pepto-Bismol, sedište firme je u Cincinnati-u, Ohio, SAD, web sajt je www.us.pg.com.

Proizvod Pepto-Bismol leči privremena nelagodna stanja stomaka: gorušicu, ciglu u stomaku, proliv, uznemireni stomak, loše varenje, mučninu, nadimanje, podrigivanje i gasove.

Ovom reklamiranju proizvoda Pepto-Bismol ciljna grupa je bila mlađa populacija: koja nema svoje veš mašine, koja voli dobro da se provodi, koja se neredovno hrani i koja ne pazi baš najbolje na svoju ishranu a to su bili: studenti, školarci, novopečeni zaposleni, pripravnici, putnici, oni koji ganjaju karijeru, oni koji žive u kiriji...

Reklamiranje firme P & G je usmereno ka veš mašinama u perionicama veša u New York-u, SAD.

U svrhu reklamiranja proizvoda Pepto-Bismol postavljane su slike 5 muškaraca od vrata pa do butina na prednje strane veš mašina ali tako da se prozor na poklopcu veš mašine i stomak muškarca poklapaju.

Kada žena kao što vidimo u ovom reklamiranju firme P & G ubaci prljav veš u bubanj veš mašine, obično posle sedne na plastičnu stolicu ispred i čeka završetak pranja, ispiranja, ceđenja i sušenja veša, za to vreme čekanja gleda u veš mašinu i tada spazi sliku muškarca kome se prozor bubnja nalazi na mestu stomaka.

A onda ugleda pri dnu veš mašine horizontalnu ružičastu traku na kojoj belim slovima piše poruka "Bez obzira šta baciš u svoj stomak, ružičasti će obezbediti olakšanje" a desno su prepoznatljiva žuta slova Pepto-Bismol čija je svrha reklamiranje proizvoda.

I tada usled optičke iluzije kada žena poveže sliku muškarca, mesto prozora veš mašine na muškarcu, funkciju bubnja na veš mašini, bubanj u akciji kako pere veš, zamišljenog muškarca kako prilikom hranjenja unosi hranu i piće u stomak i na kraju poruku "Bez obzira šta baciš u svoj stomak, ružičasti će obezbediti olakšanje" shvata da je to reklamiranje prizvoda Pepto-Bismol.

A onda kada baci pogled i na ostale 4 veš mašine i kada vidi 5 muškaraca u 5 različitih poza: kako pritiska stomak šakama, kako obuhvata stomak šakama, kako raširenim prstima stiska farke, kako se levom rukom udara u grudi i kako desnom rukom pridržava stomak a levom pridržava pozadinu tada shvata usled optičke obmane da je to reklamiranje proizvoda koji otklanja stomačne tegobe.

I tada žena usled optičke varke povezuje funkciju i pravi analogiju između bubnja i stomaka, kao što vidimo u ovom reklamiranju firme P & G da bi se ubacio prljav veš u veš mašinu prvo mora da se otvori stakleni poklopac a onda se ubacuje veš i zatim se startuje pranje tako što mašina uvlači prašak i vodu u bubanj i bubanj počinje da se okreće, slično se dešava sa stomakom, muškarac prvo mora da otvara usta i da ubacuje hranu a posle i piće i onda počinje proces varenja u stomaku tako što se luči želudačna kiselina i meša se zajedno sa hranom.

Žena u ovom reklamiranju proizvoda Pepto-Bismol ima utisak usled optičke iluzije kao da se tim muškarcima okreće stomak usled stomačnih tegoba, čini joj se kao da: tamnoplavi ima ciglu u stomaku, ružičasti kao da ima mučninu, zeleni kao da ima nemiran stomak, mrežasto beli kao da ima gorušicu i crveni kao da ima proliv.

Na 1-oj veš mašini sleva u ovom reklamiranju firme P & G vidimo muškarca u tamno plavom sakou kako pritiska stomak šakama, kao da ima osećaj da ima ciglu u stomaku, to je zbog toga jer je pojeo preteranu količinu hrane u odnosu na raspoloživu količinu stomačne kiseline i zato mu stomak usporeno vari hranu i stvara bol u stomaku.

Na 2-oj veš mašini sleva ovog reklamiranja proizvoda Pepto-Bismol vidimo muškarca u ružičastoj košulji kako obuhvata stomak šakama, kao da ima mučninu u stomaku što je neprijatan osećaj koji prethodi povraćanju, kao da je putovao vozilom i kao da je nastala zabuna između centra za ravnotežu u srednjem uhu i vida, kao da se informacije o kretanju ta 2 čula ne poklapaju i tada mozak zaključuje da jedno od ta 2 čula halucinira i zaključuje da je došlo do trovanja hranom i zato mozak šalje naredbu za povraćanje kako bi se izbacili toksini iz želuca.

Na veš mašini u sredini kao što prikazuje ovo reklamiranje firme P & G vidimo muškarca u zelenoj trenerci kako raširenim prstima stiska farke a to je zato što ima osećaj nemirnog stomaka, neke namirnice slabije podnosimo ili smo alergični na njih pa je stomak: nervozan, uznemiren, napet, javljaju se grčevi, probadanja...

Na 2-oj veš mašini sdesna ovog reklamiranja proizvoda Pepto-Bismol vidimo muškarca u beloj mrežastoj košulji kako se levom rukom udara u grudi, ima osećaj kao da ima gorušicu, kada se hrana iz želuca diže u jednjak tada želudačna kiselina peče u jednjaku u predelu grudnog koša.

Na 1-oj veš mašini sdesna u ovom reklamiranju firme P & G vidimo muškarca u crvenoj majici kako desnom rukom pridržava stomak a levom pridržava pozadinu, ima osećaj kao da ima proliv, kada se čvrsta stolica pretvara u tečnu, vodenastu i postaje učestalija usled virusa i bakterija.

Ovo reklamiranje proizvoda Pepto-Bismol je trajalo 2 nedelje i prema procenama videlo ga je otprilike 1.600 osoba, svaka od tih osoba je otprilike ovo reklamiranje gledala u proseku 45 minuta.

To stomačno reklamiranje firme P & G i proizvoda Pepto-Bismol je videlo oko 1.600 osoba ali je još veći broj posetilaca sajtova video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i opisivano.

www.reklamiranje-firme-na-internetu.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Kako reklamirati firmu Kellogg's i proizvod Special K: klupa u parku se savija kada debeljuca sedne

Special K je proizvod od žitarica za doručak, Special K je brend u vlasništvu firme Kellogg Company, web sajt je www.specialk.com.

Kellogg Company poznata i kao Kellogg's je Američka multinacionalna kompanija koja proizvodi hranu na bazi žitarica: kolače, krekere, toster peciva, žitne štanglice, zamrznute vafle i vegetarijansku hranu; asortiman se proizvodi u 18 zemalja i plasira se u preko 180 država, vlasnik je brenda Special K, sedište firme je u Battle Creek-u, Michigan, SAD, web sajt je www.kelloggcompany.com.

Special K proizvod je napravljen prvenstveno od zrna lako pečenog: pirinča,pšenice i ječma; predstavlja se tržištu prvenstveno kao nisko-masna žitarica koja se jede da bi se izgubila težina.

Cilj koncepta kako reklamirati firmu Kellogg's je bio u privlačenju pažnje prolaznika na klupe u zelenim parkovima Frankfurt-a u Nemačkoj.

Vidimo ideju kako je reklamiran proizvod Special K, na klupe u parkovima na sedalni horizontalni deo su postavljene drvene daske veoma savitljive a na naslon klupe je postavljena metalna pločica sa oznakom brenda Special K.

Slika 1 - kada se gleda iz daljine klupa u ovom reklamiranju firme Kellogg's se ni po čemu ne razlikuje od drugih, drvena klupa kao i svaka druga, efekat se vidi tek kada osoba sedne na klupu.

Slika 2 - u ovoj ideji kako reklamirati firmu Kellogg's vidimo u gornjem levom uglu kako žena seda na klupu koja se počinje polako savijati, u desnom gornjem uglu žena je sela i klupa se još savila, u levom donjem uglu žena se opustila i potpuno sela i tada se klupa i najviše savila a u donjem desnom uglu žena ustaje jer joj je tu nešto čudno.

Kada je žena ustala i okrenula se da vidi o čemu se tu zapravo radi, tada ugleda pričvršćenu na naslonu na gornjoj horizontalnoj dasci malu metalnu pravougaonu pločicu na kojoj piše tekst: "Krajnje je vreme za Kellogg's Special K - 99% oslobođen masti" čija je svrha reklamiranje proizvoda Special K.

Slika 3 - na metalnoj pločici u gornjem redu piše "Krajnje je vreme za", u srednjem redu gore piše naziv firme "Kellogg's" poznata crvena slova a ispod stoji naziv proizvoda "Special K" sa poznatim crvenim slovom K dok u potpuno donjem redu piše "99% oslobođen masti" i to je bila ideja kako reklamirati firmu Kellogg's.

I tek tada žena kada poveže savijajući efekat dasaka klupe i tekst koji se nalazi na pločici shvata usled optičke iluzije da je to reklamiranje proizvoda Special K, namirnice koja ima samo 1% masti i kada se dodaje obroku osoba može da reguliše prekomernu težinu, što se ono u običnom govoru kaže može da oslabi jer masti sadrže najviše kalorija i samim tim najviše i goje.

Što znači kada debeljuca sedne na tu klupu, ona će se praktično saviti do tla i svi okolo će upirati prstom u bucu, sa podsmehom je gledati i tračariti kako je toliko debela i teška da se čak i klupa savila baš kao što vidimo u ovom konceptu kako reklamirati firmu Kellogg's, bucka će veoma teško i ustati sa te klupe pa će se okolni šetači još više smejati nezgrapnom ustajanju i onda će debeljuca ili početi u ishrani da koristi Special K proizvod ili će u širokom luku zaobilaziti klupe jer nikada neće znati koja je ona specijalna klupa.

Ovaj savijajući odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Kellogg's i proizvod Special K je video veliki broj šetača u parku ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i lajkovano.

www.reklamiranje-firme-na-internetu.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Reklamiranje firme P&G i proizvoda M. Limpio: blještavi sjaj podnih pločica ispred kućnih vrata

Mr. Clean je univerzalno hemijsko sredstvo za čišćenje širokog spektra u domaćinstvu: prljavštine na podu, masti u kuhinji, gareži na zidovima... bez obzira gde se krila, u Argentini je poznat pod imenom Maestro Limpio, brend je u vlasništvu firme Procter & Gamble, web sajt je www.mrclean.com.

Firma Procter & Gamble - P & G je Američka multinacionalna kompanija koja proizvodi: sredstva za čišćenje, proizvode za negu i kozmetiku..., vlasnik je brenda Maestro Limpio, sedište firme je u Cincinnati-u, Ohio, SAD, web sajt je www.us.pg.com.

Reklamiranje firme P & G je usmereno ka providnim plastičnim folijama ispred vrata u domaćinstvima u Buenos Aires-u, Argentina.

U svrhu reklamiranja proizvoda Maestro Limpio postavljan je providni tanki pravougaoni list sjajne plastike veličine otirača ispred spoljne strane vrata kuća, stanova... u Buenos Aires-u.

Kada domaćin dođe do spoljnjih vrata kuće ili kada izlazi napolje iz stana ugleda deo poda kako se sija, kako blješti, kako reflektuje svetlost kao ovde u ovom reklamiranju čišćenja firme P & G.

A onda pažljivijim gledanjem iz radoznalosti i znatiželje domaćin uoči prvo rmpaliju ćelavca prekrštenih ruku kome se ispod ruku nalazi tekst "Učitelj čisti", levo od njega na beloj traci piše "Više sjaja za vaš pod" a još levo i broj telefona čija je svrha reklamiranje proizvoda Maestro Limpio.

I tada kada domaćin sve to zajedno ugleda: slogan "Učitelj čisti", poruku reklamiranja "Više sjaja za vaš pod", broj telefona i sjajan deo podnih keramičkih pločica tada mu biva jasno usled optičke iluzije da je to reklamiranje proizvoda Maestro Limpio za čišćenje.

A onda kada se sagne i približi shvata da taj blještavi deo podnih pločica je samo komad tanke plastične providne folije koja reflektuje svetlost i kroz koju se vidi boja i tekstura podnih pločica i time je optičkom obmanom stvoren efekat da je taj deo podnih pločica očišćen i žestoko uglancan proizvodom Maestro Limpio.

Neki brzopleti domaćini su čak usled optičke varke u prvih mah pomislili da sva ta blještava reflektujuća svetlost zrači od lepo obrijane ćelave glave Maestra Limpia, i tek kada su podigli plastičnu foliju i pročitali poruku reklamiranja "Više sjaja za vaš pod" shvatili su da se ne radi o frizerskom tretmanu nego o podnom tretmanu.

Prodaja proizvoda Maestro Limpio je povećana za 11% u supermarketima oko kojih je postavljana reklama, za vreme reklamiranja firme P & G služba prodaje proizvoda Maestro Limpio je primila 5.400 poziva.

To sjajno reklamiranje firme P & G i proizvoda Maestro Limpio je video veliki broj domaćina ali je još veći broj posetilaca sajtova video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i opisivano.

www.reklamiranje-firme-na-internetu.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
https://www.youtube.com/watch?v=IcF7yjq_n_4

Kako se reklamirati sa CdV-om i rulet uslugom: beskrajna traka prtljaga na aerodromu džinovski rulet

Roulette je kazino igra u kojoj se igrači mogu kladiti na brojeve 0-32-15-19-4-21-2-25-17-34-6-27-13-36-11-30-8-23-10-5-24-16-33-1-20-14-31-9-22-18-29-7-28-12-35-3-26 ili boje, raspored i izgled brojeva na rulet točku je na web stranici http://www.casinovenezia.it/en/french-roulette.html.

Casino di Venezia - CdV se nalazi u Venice, Italija, sagrađena je 1638 god., najstarija je igraonica na svetu, u stvari grad Venice je nekada bio Las Vegas Evrope, web sajt je http://www.casinovenezia.it/en.

Koncept kako se reklamirati sa Casino di Venezia-om je bio u lepljenju traka sa brojevima ruletnog točka na beskrajno kretajuću traku prtljaga na aerodromu.

Svake godine 20 miliona turista posete Venice ali samo mali broj njih je čulo za kockarnicu Casino di Venezia i zato je bilo potrebno odmah se reklamirati čim putnici slete na aerodrom Venice Marco Polo.

Na ruletnom točku se nalaze segmenti točka naizmenično obojene trake crvene i crne izuzev trake na kojoj je broj 0 ona je zelene boje, kao što se vidi kako se reklamirala kockarnica Casino di Venezia iste takve trake zelena, crvene i crne su postavljene na ploče beskrajne trake na kojoj se nalazi prtljag putnika koji stižu na aerodrom.

Da bi utvrdio pobednički broj ili boju krupije vrti točak u jednom smeru kao u ovom reklamiranju usluge ruleta a onda baca lopticu u suprotnom smeru oko nagnutog oboda točka i na kraju loptica gubi zamah i pada dole u jednu od pregrada točka.

I upravo kao što loptica na ruletnom točku pada sa oboda dole na jednu od traka sa brojem isto tako u ovoj ideji kako se reklamirati sa Casino di Venezia kofer pada dole na crvenu traku sa brojem 18 i zbog toga usled optičke iluzije izgleda kao da putnik igra rulet.

Kao što se vidi kako se reklamirala kockarnica Casino di Venezia, poruka "Nastavite sa igrom" se nalazi iznad beskrajne trake prtljaga a naziv igraonice Casino di Venezia, logo znak i slogan "Beskrajno kretanje" je u podnožju kretajuće trake prtljaga koja je pretvorena u džinovski rulet tako postajući uočljiva, zabavna i privlačna, podstičući turiste da pogađaju brojeve na koje će pasti njihov prtljag.

U ovom reklamiranju usluge ruleta putnici čekaju između 10 i 15 minuta kod beskrajne trake svoj prtljag, u međuvremenu oni mogu da pogađaju na kojem broju će se naći njihov prtljag, time skraćuju vreme, podižu adrenalin i osećaju kako je to stvarno igrati u kazinu, traženje prtljaga na aerodromu Marco Polo u Venice je uvek bila pomalo kocka jer se dešava da se prtljag može izgubiti ili dobiti kao što se i u pravom ruletu može izgubiti ili dobiti.

A poruka koncepta kako se reklamirati sa Casino di Venezia-om igranja na ruletu ironično kaže "Nastavite sa igrom" aludirajući da putnici posle mogu nastaviti sa igrom u kazinu doživljavajući još veće uzbuđenje.

Strategija onako kako je reklamirana usluga je bila da turisti odu u kazino, upoznaju najstariju igraonicu na svetu, zabave se, potroše nešto svog slobodnog vremena ali da potroše i nešto svog slobodnog novca.

Ukoliko je turista u ovom reklamiranju Casino di Venezia-e uživao u igri padanja njegovog prtljaga na brojeve ruleta on će biti podstaknut porukom "Nastavi igrati" ali u kockarnici Casino Di Venezia.

Putnici koji su imali prtljag na aerodromskoj beskrajnoj traci su imali pravo na 1 besplatan ulaz u kazino, posete su se povećale 60% kada se atraktivna, uzbudljiva i podstičuća ideja kako se reklamirati sa rulet uslugom pojavila na aerodromu a prihodi kazina su takođe porasli za 16% u poređenju na isti period prošle godine.

Jedna starija dama je dobila 7,000 $ kladeći se na beskrajnoj traci prtljaga na aerodromu Marco Polo u Venice.

Ovakav ruletni odgovor na pitanje kako se reklamirati sa Casino di Venezia-om i rulet uslugom je video veliki broj turista ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na društvene mreže i opisivano.

www.reklamiranje-firme-na-internetu.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Reklamiranje firme T.M.C. i građevinskih proizvoda: puta, golf terena, mosta, bazena i zgrade

Tal’at Mustapha Construction - T.M.C. je građevinska firma iz Egipta koja se bavi izgradnjojm raznoraznih građevinskih objekata.

Reklamiranje firme Tal’at Mustapha Construction je usmereno ka građevinskim proizvodima: postavljenom asfaltnom kolovoznom putu, napravljenom terenu za golf, izgrađenom mostu, sagrađenom bazenu i izgrađenoj zgradi neboderu u Egiptu.

Na slici 1 u ovom reklamiranju proizvoda kolovoznog puta vidimo u donjem delu donji deo građevinske mašine valjak koja ravna nedavno postavljen vruć asfalt a u gornjem delu vidimo gornji deo dečijih kolica sa slatkom malom bebicom i mamom koja gura kolica.

Na slici 1 valjak se optičkom iluzijom transformiše u dečija kolica pretapajući se zajedničkim karakteristikama točkovima, nosećim delom i kabinom, usled optičke obmane izgleda kao da bebica upravlja valjkom a zemljani put se optičkom varkom pretvara u asfaltni put što nam govori i slogan u dnu slike "Gradimo za budućnost" čime nam ovo u građevinarstvu reklamiranje firme Tal’at Mustapha Construction poručuje da firma transformiše sadašnjost u budućnost.

Na slici 2 ovog reklamiranja proizvoda terena za golf u donjem delu vidimo donji deo lopate i noge građevinskog radnika kako priprema zemljani teren, desno pored njega prednji deo kolica sa svežim betonom, dalje u pozadini građevinsku mašinu bager kašikaru a u gornjem delu vidimo golfera iznad pojasa kako rukama drži golf palicu i u pozadini uređeni zeleni golf teren.

Na slici 2 drška lopate se optičkom iluzijom transformiše u golf palicu, noge građevinskog radnika se pretvaraju u gornji deo tela golfera a zemljani teren se optičkom obmanom transformiše u uređeni zeleni golf teren što nam govori i slogan u dnu slike "Gradimo za budućnost" čime nam ovo reklamiranje firme Tal’at Mustapha Construction poručuje da firma transformiše sadašnjost u budućnost.

Na slici 3 u ovom reklamiranju proizvoda mosta u donjem delu vidimo guseničastu građevinsku mašinu bager kašikaru i donji deo nosača kašike kako sa kašikom kopa i raščišćava teren a u gornjem delu vidimo gornji deo horizontalnih nosača stubova i sagrađeni most.

Na slici 3 nosač kašike bagera se optičkom iluzijom transformiše u nosač mosta pretapajući se zajedničkom karakteristikom horizontalnim nosačem kašike u nosač mosta i vertikalnim nosačem kašike u stub mosta što nam govori i slogan u dnu slike "Gradimo za budućnost" čime nam ovo reklamiranje firme Tal’at Mustapha Construction poručuje da firma transformiše sadašnjost u budućnost.

Na slici 4 ovog reklamiranja proizvoda bazena u donjem delu vidimo donji deo ogromnog točka kamiona, donji deo ogromnog stepenika za penjanje na ogromni kamion i zemljani teren izbrazdan kramponima gume a u gornjem delu vidimo gornji deo bazena i zeleni teren oko njega u letnjikovcu.

Na slici 4 ogromni točak kamiona se optičkom iluzijom transformiše u bazen pretapajući se zajedničkim karakteristikama: spoljna guma u spoljni betonski obod bazena, šuplja felna u kontejner bazena sa vodom a izbrazdani zemljani teren kramponima gume se pretvara u uređeni zeleni zemljani teren letnjikovca što nam govori i slogan u dnu slike "Gradimo za budućnost" čime nam ovo reklamiranje firme Tal’at Mustapha Construction poručuje da firma transformiše sadašnjost u budućnost.

Na slici 5 u ovom reklamiranju proizvoda zgrade u donjem delu vidimo donji deo vibracione bušilice kako razbija stene i građevinskog radnika od pojasa pa na dole a u gornjem delu vidimo upravljač od gornjeg dela bicikla i biciklistu od pojasa na gore a u pozadini visoku zgradu neboder kako cepa nebo.

Na slici 5 vibraciona bušilica se optičkom iluzijom transformiše u volan bicikla, noge građevinskog radnika u gornji deo tela bicikliste a stenoviti teren razbijen vibracionom bušilicom se pretvara u visoki neboder što nam govori i slogan u dnu slike "Gradimo za budućnost" čime nam ovo reklamiranje firme Tal’at Mustapha Construction poručuje da firma transformiše sadašnjost u budućnost.

Takvo građevinsko reklamiranje firme T.M.C. i građevinskih proizvoda je video veliki broj posetilaca sajtova na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i lajkovano.

www.reklamiranje-firme-na-internetu.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
https://www.youtube.com/watch?v=4ZGyydcaazU

Kako reklamirati firmu Pacific i proizvod Birdy: automatska klizna vrata prodavnice sklapaju bajk

Birdy je sklopivi bicikl kojeg su dizajnirali Riese i Müller iz Nemačke, web stranica proizvođača je http://www.pacific-cycles.com/birdy a detalji: o bajku, specifikacija, upotreba i prednosti su na web stranici https://en.wikipedia.org/wiki/Birdy_(bicycle).

Pacific Cycles je firma koja proizvodi Birdy bicikl, sedište je u Taoyuan-u, Tajvan, web sajt je
http://www.pacific-cycles.com.

Cilj koncepta kako reklamirati firmu Pacific Cycles je bio u demonstriranju funkcije sklapanja Birdy bajka na kliznim vratima u marketima i prodavnicama u Taipei-u, Tajvan.

Vidimo ideju kako je reklamiran proizvod Birdy, slika bicikla je postavljena na klizna vrata prodavnice, prednja polovina bajka je postavljena na levi nepokretni stakleni zid a zadnja polovina bicikla je postavljena na levo stakleno krilo kliznih vrata.

U svrhu reklamiranja firme Pacific Cycles levo gore iznad kormana bajka je postavljen logo znak firme, desno od njega je naziv firme a iznad je naziv proizvoda Birdy.

Na video snimku su prikazana osnovna svojstva Birdy bicikla, da može da se veoma brzo spakuje u mali paket za putovanje i unese u automobil, bus, voz, tramvaj... ali da se unese i u kuću, stan, kancelariju, prodavnicu... i upravo je zato koncept kako reklamirati proizvod Birdy postavljan na klizna vrata prodavnica.

Kada kupac priđe vratima prodavnice ugleda sliku bajka na levoj polovini a kada se klizna vrata počnu automatski otvarati levo krilo vrata klizi iza levog nepokretnog staklenog zida i tada se uz pomoć optičke iluzije demonstrira sklapajuća funkcija bicikla a kada se levo krilo potpuno otvori tada se i zadnja polovina bicikla preklopi iza prednje polovine bajka i tada kupac najčešće ugleda gore levo naziv firme i počne usled optičke obmane da shvata kako je reklamirana firma Pacific Cycles.

Na video snimku se vidi reklamiranje proizvoda Birdy bicikla, Markus Riese je prikazao sklapanje Birdy-a: zadnji i prednji točak sa suspenzijom se uguraju ispod rama, korman se obori a cev sedišta se uvuče u ram, tako sklopljen bajk može da se vuče na svojim točkovima kao kofer sa točkićima.

Takav sklapajući odgovor na pitanje kako reklamirati firmu Pacific Cycles i proizvod Birdy je video veliki broj kupaca ali još veći broj posetilaca sajtova je video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na forume i opisivano.

www.reklamiranje-firme-na-internetu.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Reklamiranje Coop-a i apela šizofreničarima: desni mladić u ogledalu se ceri momku u plavoj košulji

Šizofrenija se manifestuje halucinacijama, paranoidnim ili čudnim obmanama, neorganizovanim govorom i razmišljanjem a sve to je praćeno značajnom socijalnom i poslovnom disfunkcijom.

Šizofreničari mogu čuti stvari koje ne postoje izuzev u sopstvenom umu, ne razumeju šta je stvarno a šta nije, pričaju na čudan i zbunjujući način, smatraju da ljudi žele da im naude ili da ih stalno nadziru, web stranica je https://sh.wikipedia.org/wiki/Shizofrenija.

Coop je radna grupa u oblasti socijalne psihologije za lečenje šizofrenije na klinici u Sao Paolo-u, Brazil.

Reklamiranje Coop-a je usmereno ka slici mladića i nalepnici levo od njega u ogledalu u javnim wc/toaletima-ima u Sao Paolo-u, Brazil.

U ovom reklamiranju apela šizofreničarima kada pogledamo mladića sa leve strane u svetlo plavoj košulji vidimo da nam je okrenut leđima kako pere ruke a vidimo i njegov odraz u ogledalu kako gleda u mladića sa desne strane.

Reklamiranje Coop-a nam prikazuje mladića sa desne strane koji je u crvenoj majici, pere ruke, gleda u mladića sa leve strane - više izgleda kao da netremice zuri u njega kao da ga nadzire, osmehuje mu se - više izgleda kao da mu se podrugljivo cereka u lice kao da se kezi, međutim kada se malo pažljivije pogleda vidi se samo odraz mladića u ogledalu ali ne i mladić ispred ogledala.

Coop je zalepio sliku mladića u crvenoj majici na desnu stranu ogledala, sa njegove leve strane je nalepnica na kojoj piše u levom delu "Šizofrenija se može lečiti, tražite pomoć" a desno je logo znak i naziv Coop čija je svrha reklamiranje apela šizofreničarima.

Kada se pogleda u ovom reklamiranju Coop-a mladić u crvenoj majici sa desne strane u ogledalu, usled optičke iluzije nekako izgleda kao da je u nekom halucinogenom svetu koji ne postoji u stvarnosti jer mladić u crvenoj majici ne stoji ispred ogledala.

Kada šizofreničar stane na mesto mladića u plavoj košulji i kada pogleda odraz mladića u crvenoj majici počinje da prepoznaje svoj halucinogeni svet i kada pročita poruku u ovom reklamiranju apela šizofreničarima "Šizofrenija se može lečiti, tražite pomoć" shvata da je poruka usmerena ka njemu i da se može rešiti mladića u crvenoj majici iz svog uma naravno ako ode na lečenje.

Takvo halucinogeno reklamiranje Coop-a i apela šizofreničarima je sigurno video određeni broj šizofreničara ali je još veći broj šizofreničara posetilaca sajtova video ovo reklamiranje na internetu gde je bilo postavljeno na blogove i komentarisano.

www.reklamiranje-firme-na-internetu.com
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded