Profile cover photo
Profile photo
Jacobus de Boer
64 followers
64 followers
About
Jacobus's posts

Post has attachment
Een blog van alweer een tijdje terug. Het kan verkeren. Ik heb inmiddels twéé bijenkasten staan, maar ben vorig jaar rond deze tijd gestart met eentje. Voorzichtig heb ik al plaats gemaakt voor een derde kast. Volgend jaar rond deze tijd? Waarschijnlijk wel.

Ik heb vorig jaar een workshop bijen houden gevolgd bij Life & Nature Centrum De Rietnymf in Munnekeburen. Onder de bezielende leiding van imker Auke Kuiper. Wij jij ook bijen houden? Meld je dan aan voor deze workshop. Er valt enórm veel te weten over bijen.

Post has attachment
Mijn bijenvolk is gisteren aan het zwermen geslagen. En dan moet er gestersteld worden. Behalve dat "stertselen" een prachtig woord is voor galgje en deelnemers tot wanhoop kan drijven is het heel bijzonder om stertselende bijen aan het werk te zien. Maar wat ís stertselen? Je leest het in mijn blog!

Post has attachment
Winnie de Poeh loopt met Knorretje door het bos. "Wat voor dag is het vandaag Knorretje?" vraagt Poeh. "Het is vandaag." antwoordt Knorretje. "Ah," zegt Poeh..., "dat is mijn favoriete dag!"

Post has attachment
Ik hou van veel soorten muziek. Metal is één van mijn favoriete soorten. Zo kwam ik bij de Australische band 4Arm terecht. Die gebruikt op één van hun albums een introtrack genaamd "Sinn macht Frei". Hele mooie pianomuziek met daarin ineens een oude Engelstalige speech over vrijheid.

Ik heb die originele speech gezocht en gevonden op, uiteraard, YouTube. Het bleek een speech van Charlie Chaplin te zijn, uit de film "The Great Dictator".
Als achtergrondmuziek in dit filmpje wordt de track "Time" gebruikt uit de film "Inception". Filmmuziek is één van mijn andere favoriete soorten muziek. Ik heb de speech vertaald en op mijn site gezet. Lees, luister, geniet van je kippenvel en neem Charlie's woorden mee je leven in.

Post has shared content
Fotografie is een fantastische hobby, zéker als je in je eigen tuin de nodige onderwerpen tot je beschikking hebt. Nieuwsgierig naar wat er groeit, bloeit, klimt, kruipt, zwemt, glijdt, vliegt, wandelt, rent en sluipt in onze tuin? Via http://goo.gl/hH8r3O vind je nog véél meer foto's!
Fotografie is schrijven met licht toch? In dit geval avondlicht...
Photo

Post has attachment
Afgelopen week kreeg Nelleke een fraaie mok thuis gestuurd vanuit een webshop. Met veel, veel en nog veel meer verpakkingsmateriaal dan mok. En ik kón het natuurlijk niet laten daar een blog aan te wijden.

Post has attachment
Nelleke heeft een nieuwe site en die ziet er wonderschoon uit. Check 'm snel, doe mee met haar give-away en wellicht ga jij naar huis met het Proeven met Liefde verrassingspakket!

Post has attachment
Als je op dit moment bij ons de tuin in wandelt hoor je enig gepiep uit het kippenhok komen. Sinds gisteren heeft ons Wyandotte hennetje namelijk haar 2 eieren uitgebroed, waardoor ze nu de zorg heeft over twee kuikentjes. Op de foto zie je de brutaalste van de twee...
Photo

Post has attachment
Nieuw op mijn site..., "De Otterweg op een vroege ochtend". Eén van de redenen dat we niet in een stad wonen maar op het platteland is dit uitzicht 's ochtends. Alsof Nelleke en ik in een schilderij wonen.

www.jacobusdeboer.nl
Photo

Ik gleed bijna uit over een bovengemiddeld gladde stoeptegel. "Dat ging bijna fout" zeg ik. "Dat ging net goed" zegt mijn lieve vriendin op hetzelfde moment. Dit is zo'n leermomentje om te bewaren...
Wait while more posts are being loaded