Profile cover photo
Profile photo
Jacobus de Boer - Adema
64 followers
64 followers
About
Posts

Post has attachment
Nu al tien jaar lang ga ik iedere twee jaar met mijn schoonouders Hilbrand en Marijke Adema, hun dochters Nelleke, Doortje en Mickey en mijn collega schoonzoons Jelmer en Puck naar de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Vooral die rondom Verdun en in de Argonne. De twee laatste edities aangevuld met twee superlieve nichtjes.

Afgelopen week waren we weer in Frankrijk. Waar ik een bijzondere foto van Jule en Mare maakte. Inderdaad..., mijn twee nichtjes. En bij die foto hoort een verhaal.
Add a comment...

Post has attachment
Je staat er nooit echt bij stil, want je wilt er niet echt bij stilstaan, maar over 100 jaar ben jij er niet meer. Om je enige troost te bieden…, je bent er niet in je eentje niet meer. Want ik ben er dan ook niet meer.

Zelfs bijna iedereen die wij kennen is er dan niet meer. Enkele baby’s en kleuters met uitstekende genen uitgezonderd. Maar de dingen die jij bezit? Die gaan naar een ander. Zijn ze dan wel van jou?
Add a comment...

Post has attachment
Wil je weleens een andere kijk op je eigen wereld krijgen? Een wereld die je opgebouwd hebt door opvoeding, door de omgeving waarin je woont, door je vrienden, kennissen en familie en door leraren op school? Lees dan het boek "Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt" van de Zuid Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim. Ik weet zéker dat dit boek iets met je gaat doen.
Add a comment...

Post has attachment
Een blog van alweer een tijdje terug. Het kan verkeren. Ik heb inmiddels twéé bijenkasten staan, maar ben vorig jaar rond deze tijd gestart met eentje. Voorzichtig heb ik al plaats gemaakt voor een derde kast. Volgend jaar rond deze tijd? Waarschijnlijk wel.

Ik heb vorig jaar een workshop bijen houden gevolgd bij Life & Nature Centrum De Rietnymf in Munnekeburen. Onder de bezielende leiding van imker Auke Kuiper. Wij jij ook bijen houden? Meld je dan aan voor deze workshop. Er valt enórm veel te weten over bijen.
Add a comment...

Post has attachment
Mijn bijenvolk is gisteren aan het zwermen geslagen. En dan moet er gestersteld worden. Behalve dat "stertselen" een prachtig woord is voor galgje en deelnemers tot wanhoop kan drijven is het heel bijzonder om stertselende bijen aan het werk te zien. Maar wat ís stertselen? Je leest het in mijn blog!
Add a comment...

Post has attachment
Winnie de Poeh loopt met Knorretje door het bos. "Wat voor dag is het vandaag Knorretje?" vraagt Poeh. "Het is vandaag." antwoordt Knorretje. "Ah," zegt Poeh..., "dat is mijn favoriete dag!"
Add a comment...

Post has attachment
Ik hou van veel soorten muziek. Metal is één van mijn favoriete soorten. Zo kwam ik bij de Australische band 4Arm terecht. Die gebruikt op één van hun albums een introtrack genaamd "Sinn macht Frei". Hele mooie pianomuziek met daarin ineens een oude Engelstalige speech over vrijheid.

Ik heb die originele speech gezocht en gevonden op, uiteraard, YouTube. Het bleek een speech van Charlie Chaplin te zijn, uit de film "The Great Dictator".
Als achtergrondmuziek in dit filmpje wordt de track "Time" gebruikt uit de film "Inception". Filmmuziek is één van mijn andere favoriete soorten muziek. Ik heb de speech vertaald en op mijn site gezet. Lees, luister, geniet van je kippenvel en neem Charlie's woorden mee je leven in.
Add a comment...

Post has shared content
Fotografie is een fantastische hobby, zéker als je in je eigen tuin de nodige onderwerpen tot je beschikking hebt. Nieuwsgierig naar wat er groeit, bloeit, klimt, kruipt, zwemt, glijdt, vliegt, wandelt, rent en sluipt in onze tuin? Via http://goo.gl/hH8r3O vind je nog véél meer foto's!
Originally shared by ****
Fotografie is schrijven met licht toch? In dit geval avondlicht...
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Afgelopen week kreeg Nelleke een fraaie mok thuis gestuurd vanuit een webshop. Met veel, veel en nog veel meer verpakkingsmateriaal dan mok. En ik kón het natuurlijk niet laten daar een blog aan te wijden.
Add a comment...

Post has attachment
Nelleke heeft een nieuwe site en die ziet er wonderschoon uit. Check 'm snel, doe mee met haar give-away en wellicht ga jij naar huis met het Proeven met Liefde verrassingspakket!
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded