Profile cover photo
Profile photo
I AM OD
33 followers -
Sempoi... Selumbur... Semile...
Sempoi... Selumbur... Semile...

33 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
TOILET R&R KENE SERBU | NEW DELHI - TAJ MAHAL
Assalamualaikum & Namaste... Agak lama jugak aku meninggalkan dunia blog ni...! Rasa bosan dan jugak malas nak update bila dah ade Instagram ni. Tapi bila belek-belek balik story yang lama, aku rase ghindu puler. So aku gegehkan diri jugaklah nak update ni....
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
BUKIT SELONG | LOMBOK
Bukit Selong antara salah satu keindahan atau tarikan yang ade dekat Lombok.... Hasil tanaman yang tersusun rapi membuatkan mata kite terpukau... Hasil tanaman seperti padi dan sayur-sayuran hidup subur berdekatan dengan bukit... Menurut teman dari Lombok a...
BUKIT SELONG | LOMBOK
BUKIT SELONG | LOMBOK
journalbyod.blogspot.my
Add a comment...

Post has attachment
AIR TERJUN MANGKU SAKTI | LOMBOK
Air terjun lagi selepas " Air Terjun Sendang Giler " dan " Air Terjun Tiu Kelep ". Kali ni nama die Air Terjun Mangku Sakti... Perjalanan agak jauh so kene naek motor kalau korang nak kesini... Sewa sebijik motor dalam 50,000rp, kalau kongsi 2 orang murah a...
AIR TERJUN MANGKU SAKTI | LOMBOK
AIR TERJUN MANGKU SAKTI | LOMBOK
journalbyod.blogspot.my
Add a comment...

Post has attachment
AIR TERJUN TIU KELEP | LOMBOK
Dari " Air Terjun Sendang Giler " kite orang menuju ke "Air Terjun Tiu Kelap"... Lokasi die dekat situ jugak so hanya jalan kaki lebih kurang 20 ke 30 minit untuk sampai ke destinasi... Air Terjun Tiu Kelap ni memang sangat sangat famous sebab keunikkan air...
AIR TERJUN TIU KELEP | LOMBOK
AIR TERJUN TIU KELEP | LOMBOK
journalbyod.blogspot.my
Add a comment...

Post has attachment
AIR TERJUN SENDANG GILER | LOMBOK
Seperti mimpi jadi kenyataan... Akhirnya tempat yang aku dah lame idamkan dapat jugak jejak...  Percutian 9 hari aku dengan kengkawan insta melakar memori pahit manis dekat Lombok... 9 hari tak lame ke? Konpem ade yang tanya... Jawapan die seperti setahun r...
AIR TERJUN SENDANG GILER | LOMBOK
AIR TERJUN SENDANG GILER | LOMBOK
journalbyod.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
TIADA LAGI ODITUSUFI
Assalamualaikum... Lama rasenyer tak menulis... So jari telunjuk... jari hantu dan segala bagai jenis jarilah boleh dikatekan kaku nak bermadah... Hidup aku sekarang ni busy dengan Instagram... Sampai blog sendiri pun dah diketepikan... Dengan adenyer azam ...
TIADA LAGI ODITUSUFI
TIADA LAGI ODITUSUFI
journalbyod.blogspot.my
Add a comment...

Post has attachment
RINDU
Salam Lebaran... Senarnya banyak kali aku dok tulis pastu padam balek... Yelah kekok dah lama tak berblog... Serius lama giler aku dah tinggal dunia blog ni bila dah ade "Instagram". Tambah pulak bz dengan keje... Last entry pun Febuari 2014... Insyaallah d...
RINDU
RINDU
oditusufi.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
PENCAPAIAN
INTREND | INSKRIPSI ARJUNA REMAJA | BLOGSPOT INTREND | 65 BLOG MALAYSIA PILIHAN | TRAVELISTA EH! APARTMEN IMPIANA UTUSAN .COM | BLOGGER PILIHAN UTUSAN .COM | CUTI-CUTI BAJET UTUSAN .COM | SELEBRITI ONLINE (INSTAGRAM) UTUSAN .COM | PERCUTIAN UTUSAN .COM | FOKUS
PENCAPAIAN
PENCAPAIAN
oditusufi.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
AKU OD
Nama panggilan "OD" diberi oleh rakan rapat... Pemalu di awal perkenalan, peramah sesudah berkenalan... Tidak kenal erti jemu dengan berkongsi karya gambar... Diri yang masih belom sempurna untuk digelar master...  CONTACT Email : sufian.ghaffar@gmail.com T...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded