Profile cover photo
Profile photo
Redbeans Espresso
16 followers -
www.redbeans.nl | koffie op het werk | koffie voor de horeca
www.redbeans.nl | koffie op het werk | koffie voor de horeca

16 followers
About
Posts

Post has attachment
'ISSpresso' voor ruimtestation
Het internationale ruimtestation ISS krijgt een echte #espresso-machine. Het apparaat, de ISSpresso, wordt precies op tijd ingevlogen voor de eerste vrouwelijke Italiaanse astronaut, Samantha Cristoforetti. Zij zal eind dit jaar voor zes maanden de ruimte in gaan.

Astronauten klaagden regelmatig over de slappe #koffie aan boord: instantkoffie die door een rietje moet worden gedronken. Het rietje blijft, anders zweeft de vloeistof door het ISS, maar de koffie wordt aanzienlijk sterker.

Het zal niet lukken een perfect bakje te zetten: door de gewichtloosheid vormt zich een schuimlaag op de koffie. Toch noemt astronaut Don Pettit, die meewerkte aan de ontwikkeling van de ISSpresso, het de beste koffie die ooit in de ruimte is gemaakt.

Proef
De ISSpresso is gemaakt door een Italiaanse koffiebrander in samenwerking met een ontwikkelaar uit Turijn. Het apparaat is 35 bij 45 centimeter groot en weegt 20 kilo. Het kan ook thee en bouillon maken.

De zeskoppige bemanning van het ISS krijgt het apparaat op proef: er gaan eerst twintig porties espresso mee. Als dat bevalt, zullen er meer worden gestuurd.

Post has attachment
Fairtrade koffie
Fairtrade koffie gaat over smaak en een eerlijk product. Wij weten dat de kwaliteit en de smaak van goede koffie begint bij de boer. Daarom kiezen wij voor #fairtrade koffie. Door in te kopen volgens de handelsvoorwaarden van Max Havelaar is fair trade koffie van Redbeans niet alleen goed voor de boer en de koffie, maar ook voor u. De koffie heeft een (h)eerlijke smaak.

Fairtrade koffie is belonen van vakmanschap

Fairtrade koffiebonen worden geteeld door boeren die weten hoe ze een topproduct kunnen leveren. Redbeans beloont deze inzet. Want als je mensen beloont voor hun vakmanschap en een eerlijke prijs betaalt, kunnen ze met liefde een topproduct maken. Net zoals je man, vrouw of moeder nog net wat beter kookt als je af en toe een bloemetje meeneemt! Daardoor hebben ze hart voor wat ze maken en dat proef je!

Post has attachment
Goede koffie bij het Boordhuys te Nuenen – een uniek “vergaderhuis”.
Het Boordhuys in Nuenen is de passie van Karin van der Grinten en haar dochter Karlijn: een inspirerende omgeving waar zakelijke overleggen plaatsvinden, waar maatwerk, comfort, kwaliteit en privacy toverwoorden zijn.

Van bedrijfsovernames tot vergaderingen, van brainstormsessies tot teambuilding en van feestelijke bijeenkomsten tot condoleances. Blijft u dineren of slapen? Ook dat behoort tot de oneindige mogelijkheden: een smaakvol ingericht huis voor één besloten groep, van 4 tot 200 personen. “Zoals thuis, maar dan beter, én met culinaire verwennerijen”, zei een van de gasten. Die huiselijke sfeer en de persoonlijke gastvrijheid dragen bij aan een hoger eindresultaat en dat is waar het in het Boordhuys om gaat. U bent van harte welkom!

Het Boordhuys heeft gekozen voor Redbeans #koffie waarmee zij haar gasten een kwalitatieve top koffie kan serveren.

Post has attachment
VOOR DE HORECA-ONDERNEMER DEEL 1 : BETERE KOFFIE DOOR TECHNIEK.

Koffie is voor iedere horeca ondernemer een belangrijk aandachtspunt. Het is marge-technisch enorm interessant én bij uitstek het drankje dat iedereen drinkt. Toch is het zo dat de kwaliteit van dit drankje bij de meeste horeca ondernemingen ondermaats is. Waarom….?
Met dit artikel, dat onderdeel is van een reeks, ga ik advies geven aan de horeca-ondernemer. Advies om de koffiekwaliteit, diezelfde dag, nog te verbeteren. Vanzelfsprekend dat dit voor de horeca-ondernemer is geschreven die koffie echt serieus neemt en een espresso machine in de zaak heeft staan. Het advies komt van professionals uit de markt en is toegespitst op de volgende onderwerpen; Techniek, Koffie, Melk en Gastvrijheid. In dit eerste deel staat Techniek centraal. Hiervoor heb ik Alessandro Piccolo, benaderd. Alessandro is free-lance barista en barista-trainer. Daarbij is hij nu zelf bezig met het maken van zijn eigen koffie. In welke horeca gelegenheid je ook komt met Alessandro, hij kan het niet laten om even achter het espresso apparaat te duiken en te helpen, zo ook tijdens onze afspraak.

Post has attachment
'Beste koffie wordt niet meer gedronken in gewone horeca'.
De tweedeling is een feit. De beste koffie wordt niet langer gedronken in de gewone horeca, maar in een van de vele koffiebars met een gepassioneerde barista.

© Cor de Kock.
Goed nieuws voor koffieliefhebbers. Wie wil kan vandaag de dag buitenshuis op talrijke plaatsen een goede tot voortreffelijke kop koffie krijgen. Maar ga daarvoor wel naar een van de gespecialiseerde espressobars, die in steeds grotere getale in het straatbeeld verschijnen. Want als de AD Koffietest 2013 één ding duidelijk maakt, is het wel dat de tweedeling tussen koffiespeciaalzaak en de 'gewone' horeca een feit is. Waar de eerste veelal uitblinkt in passie, vakmanschap en het werken met speciale melanges, beperkt de ander zich - overdreven - tot het ongeïnteresseerd uitserveren van warm bocht getrokken uit goedkope bonen.

Post has attachment
Good Things Just Take Time

Op de Horecava in Amsterdam introduceerde Redbeans eveneens zeer veel nieuws. Alle koffie bij Redbeans wordt gebrand volgens het principe van slow roast: lekker langzaam. Kortom topkwaliteit in de hele keten: hand geplukte Arabica, biologisch geteeld, slow roast gebrand en vers verpakt. De bekende bestaande melanges worden binnenkort verpakt in een nieuwe, hoogwaardige verpakking.

Behalve de nieuwe verpakkingen werd de nieuwe Rocket Boxer geïntroduceerd: het nieuwe paradepaardje voor de horeca (zie hierboven). Daarnaast werd de nieuwe lijn special blends gepresenteerd: drie nieuwe exclusieve smaken, verpakt in blik. Bovendien konden de bezoekers kennis maken met een nieuwe lijn heel bijzondere origin koffies, met name ontwikkeld voor slowcoffee, maar ook geschikt voor #espresso.
Photo

Post has attachment
Succesvolle Beursgang Redbeans

Your Office Will Never Be The Same

Dat was het beursthema van Redbeans op de Beurs Facilitair vorige week in Den Bosch. Redbeans introduceerde daar heel veel nieuws: een nieuwe lijn Beanmachines (espressomachines voor op het werk), een hoogwaardig espressomeubel (de Redbeans Espressobar voor kantoor), nieuwe verpakkingen en nieuwe papercups en servies. 

Met name de nieuwe lijn Beanmachines #koffieautomaten trok veel bekijks.
Photo

Post has attachment
Redbeans Introduceert: de Rocket Espresso Boxer.
Redbeans presenteert: De Rocket Boxer. Deze horeca #koffiemachine bewijst dat design, hoge kwaliteit en een scherpe prijs prima kunnen samengaan. De perfecte combinatie van ambacht met snelheid en gemak. De Rocket Boxer heeft alles wat de echte barista nodig heeft!
 
• Gebruiksvriendelijk
• Bedrijfszeker
• Altijd optimale water temperatuur
• Scherpe prijs / kwaliteits verhouding
• Handgemaakt in Milaan

Het instelbare thermosiphon systeem zorgt voor de juiste temperatuur van het koffiewater. Het is mogelijk om elke zetgroep afzonderlijk te fine-tunen. Dankzij de grote boiler en het krachtige verwarmingselement kan deze Boxer een constante output leveren voor de bereiding van espresso en cappuccino.

De Rocket Boxer is tijdelijk extra aantrekkelijk geprijsd! Dat maakt deze machine nog interessanter...

Post has attachment
'Nederlanders slobberen de meeste koffie weg'
Amsterdam - Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat er nergens zoveel koffie wordt gedronken als in Nederland. Met 2,4 koppen koffie per hoofd van de bevolking per dag, zijn de we de absolute nummer 1.

Koffieconsultant Rose van Asten zegt in een interview met het AD dat het drinken van zoveel koffie met ons klimaat heeft te maken. 'Ook in Scandinavische landen wordt veel koffie gedronken om op te warmen. Daarnaast heeft het te maken met verkrijgbaarheid: in Nederland hebben we nu eenmaal goede voorzieningen; gratis #koffie op het #werk is bijna een primaire arbeidsvoorwaarde. En de kwaliteit van de koffie houdt ons op #kantoor enorm bezig.'

Van Asten zegt wel verbaasd te zijn omdat uit een eerder onderzoek bleek dat Nederlanders 3,3 koppen koffie drinken en dat er in de Scandinavische landen nog meer koffie gedronken wordt. Uit het Amerikaanse onderzoek blijkt dat in Finland met 1,8 koppen koffie drinkt en in Zweden 1,4.

 

Post has attachment
Naast onze eigen Beanmachines bieden we bij Redbeans een selectie van de beste #horeca #koffiemachines.
De professionele horeca koffiemachines die door onze strenge selectie heen zijn gekomen, zijn dan ook zonder uitzondering echte paradepaardjes. 
Wait while more posts are being loaded