Profile cover photo
Profile photo
Chenetha Seymour
13 followers
13 followers
About
Chenetha's posts

Post has attachment

Post has shared content
I dont believe it for a minute.

Post has shared content
This is high tech!!!
When I took this photo and saw it came out.. I was amazed at how well this little camera could capture this...
Photo

Post has shared content
Nice!!!

Post has shared content
Now this a a thought.

Post has shared content
Nicae!!!
art science museum marnia bay sand
Photo

Post has shared content
I wonder!!!
Old House in Germany 
Photo

Post has shared content
Interesting!!!
Киевская станция метро
Photo

Post has shared content
Nice!!!
K RELAX!, uno de mis lugares favorito para pasarme la vida : )
Photo

Post has shared content
Nice!!!
ADIA Headquarters in Abu Dhabi.
Designed by Kohn Pedersen Fox Associates (KPF)
Design manifest: Taking inspiration from regional elements such as billowing sails and shifting sand dunes, the dramatic form of the corporate headquarters for the Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) transforms the city’s waterfront skyline.
The design of the facility, which symbolizes the bank’s mission and values, emphasizes transparency and openness by folding the structure’s vertical plane three times to create two outstretched “arms” in an inviting gesture. Designed to represent contemporary commerce and culture in Abu Dhabi, the ADIA Headquarters building also subtly echoes themes found in age-old Islamic architecture. Its slim stair tower creates a dialogue with the slender minarets of the adjacent mosque: an intriguing juxtaposition of modernity and tradition.
Cellular and open-plan office spaces were required, as were zones for interaction and meetings. The building’s two wings provide well-lighted cellular offices and allow for intimate, open-plan work areas. Informal meetings take place within central landscaped atria and their sky gardens—recalling the Islamic tradition of planted interior spaces. The atrium, which soars 492 feet (150 meters), also serves as an extract chimney for stale air. In the lower ground floor, a grand auditorium can be combined with the adjacent reception area to provide a formal gathering space for ADIA’s employees.
The building is responsive to natural forces. Its “active” façade comprises three layers: a low-e-coated, double-glazed outer skin; a single-glazed internal skin; and a solar-controlled blind in the cavity. This composite provides a high shading coefficient and U-value and lowers the cooling load on the building.
Photo
Wait while more posts are being loaded