Profile cover photo
Profile photo
Srboljub Ilić
14 followers
14 followers
About
Posts

Post has attachment
SOLARNI SISTEMI ZA GREJANJE SANITARNE VODE
Solarno grejanje sanitarne vode tj. solarni SPLIT sistemi za toplu vodu predstavljaju idealno rešenje svakom domaćinstvu, solarno grejanje vode za ugostiteljstvo i industrijske objekte, donoseći veoma visoku uštedu u novcu koji se troši na električnu energiju ili neki drugi oblik konvencionalne energije.

Svako domaćinstvo prosečno troši čak 70-80% električne energije samo na grejanju sanitarne potrošne vode, što finansijske izdatke čini veoma visokim, uzevši u obzir da se topla voda svakodnevno troši u većim količinama.
Ugradnjom solarnog SPLIT sistema za solarno grejanje sanitarne vode, mogu se postići veoma značajne finansijske uštede, kako na mesečnom, tako i na godišnjem, posebno na višegodišnjem nivou.
Za turističke objekte, motele, SPA centre, posebno za industrijske objekte gde su potrebe za sanitarnom toplom vodom visoke, postižu se veoma značajne finansijske uštede.
https://unissgrejanje.com/solarni-sistemi/solarno-grejanje-san.vode.php
Photo

Post has attachment
SOLARNI FOTONAPONSKI SISTEMI ZA PROIZVODNJU STRUJE
Solarni sistemi za proizvodnju struje Off-Grid - Solarni autonomni sistem za priozvodnju struje, električne energije za vikendice, kuće i namenske objekte udaljene od elektrodistributivne mreže

Direktna konverzija sunčevog fotonskog zračenja u električnu energiju, solarni fotonaponski paneli sa pratećim komponentama sačinjavaju autonomni električni sistem, nezavisnu solarnu elektranu off-grid za proizvodnju struje, električne energije koja se koristi za osvetljenje i pokretanje aparata na vikendicama, udaljenim kućama, kamp kućicama, jahtama, splavovima, čamcima, kamp prikolicama, repetitorima i na mnogim drugim mestima gde postoji potreba autonomije električne energije za rad i pokretanje električnih uredaja i aparata raznih namena.
https://unissgrejanje.com/solarni-sistemi/solarni-sistemi.php
Photo

Post has attachment
SOLARNI SISTEMI ZA ISPOMOĆ GREJANJU
Zbog promenjljivosti delovanja (snage) sunčevog zračenja tokom dana, meseca i godine, ne može se izvesti konstrukcija solarnog sistema koja bi omogućila potpuno grejanje kuće tokom celog zimskog perioda. Iz istih razloga, solarni sistemi za solarno grejanje kuće kombinuju se sa nekim od drugih izvora energije u kojima se troši neki od drugih oblika konvencionalne energije: tečno gorivo, gasno gorivo, električna energija, pelet, čvrsto gorivo...
Energetski najefikasniji sistem, tj. kombinacija za grejanje kuće je korišćenje toplotne energije iz konstrukcije solarnih vakuumskih kolektora u sprezi sa toplotnom pumpom, gde se postiže najviši stepen energetske efikasnosti i finansijske uštede od 90%
Jasno je da se kod solarnog sistema namenjenog za grejanje kuće u periodu najnižih temperatura tokom zime, nemogu u dovoljnoj meri koristiti, međutim čim su spoljni uslovi povoljniji i mogućnost korišćenja toplotne energije iz solarnih vakuumskih kolektora, tj. prijemnika sunčeve toplotne energije je veća, a najviši stepen efikasnosti korišćenja solarne energije za solarno grejanje kuće može ostvariti u prelaznim periodima između jeseni i zime i između zime i proleća a takodje i u toku zimskog perioda ispod 0° C ukoliko ima sunčevog zračenja, gde je neophodna upotreba solarnih vakuumskih kolektora.
https://www.unissgrejanje.com
Photo

Post has attachment
TOPLOTNE PUMPE VAZDUH/VODA - VIESSMANN
Toplotna pumpa vazduh voda Viessmann, Vitocal 200-S energetske klase A++ proizvedena u nemačkoj je mašina visokih performansi i kvaliteta sa koeficijentom energetske efikasnosti (Coefficient of Performance) prema EN 14511 = COP >4,6.
Sa toplotnom pumpom Viessmann imaćete toplotnu energiju i grejanje tokom cele zime i na ekstremno niskim temperaturama, takođe imaćete veoma pouzdanu funkcionalnost i dugi vek trajanja.
https://unissgrejanje.com/toplotne-pumpe/toplotne-pumpe---vazduh-voda-viessmann---cenovnik.php
Photo

Post has attachment
GREJANJE NA TOPLOTNU PUMPU
Grejanje na toplotnu pumpu je najekonomičnije i najkomfornije, u najčešćoj primeni su toplotne pumpe za grejanje, toplotne pumpe za grejanje i hlađenje kao i za rekuperaciju toplotne energije. U najčešćoj upotrebi su toplotne pumpe VAZDUH / VODA, kao i njihove kombinacije resursa preuzimanja energije ZEMLJA / VODA, VODA / VODA, takođe u češćoj primeni i VAZDUH / VAZDUH u zavisnosti iz kojeg resursa se apsorbuje energija i na koji način se ista energija ( uvećana i do 5 - 6 puta ) predaje, tj. preuzima na korišćenje.
https://unissgrejanje.com/toplotne-pumpe/toplotne-pumpe-vazduh---voda---zemlja.php
Photo

Post has attachment
ŽELITE PRORAČUN SA KAPACITETOM I CENOM ZA GREJANJE NA TOPLOTNU PUMPU ILI HIBRIDNI MULTI-FUNKCIONALNI SISTEM OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE Pristupite konfiguratoru za unos podataka - Klikni na link
https://unissgrejanje.com/konfigurator.php
Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
NAŠA VIZIJA I MISIJA
Multi-hibridni sistemi i besplatna energija za 21. vek, oživljavanje svesti o korišćenju obnovljivih izvora energije, ekološko oživljavanje i ekološki oporavak naše planete, život i rad u ekološki čistom okruženju, tj. životni komfor u energetski efikasnoj kući sa sopstvenim izvorima obnovljive energije, njihova kombinovana primena na kući koja će generisati besplatnu energiju za sopstvene potrebe bez sagorevanja i emisije štetni gasova.
BESPLATNA ZELENA ENERGIJA
Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
TOPLOTNE PUMPE I SOLARNA ENERGIJA / Ekološki sistemi za grejanje i struju - Energija za 21.vek.
Korišćenje obnovljivih izvora energije kao što su toplotne pumpe i solarna energija za grejanje i struju, tj. ekološki sistemi bez sagorevanja i emisije štetnih gasova, kako u svetu tako i kod nas sve više zauzima pažnju i interesovanje za primenu novih energetski efikasnih i ekološki prihvatljivih tehnologija za dobijanje toplotne i električne energije, čijom se primenom direktno utiče na uštedu energije i novca koji se troši na upotrebu fosilnih goriva, čijim se sagorevanjem oslobađaju velike količine CO2 u atmosferu stvarajući pri tome "efekat staklene bašte" i izazivajući sve veće globalno zagrevanje koje predstavlja visok stepen opasnosti za dramatični poremećaj već narušenih klimatskih uslova i uništenje naše planete.
Photo
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
ŠTEDLJIVO EKOLOŠKO GREJANJE / TOPLOTNE PUMPE I SOLARNA ENERGIJA - Bez sagorevanja i emisije štetnih gasova
Zašto štedljivo ekološko grejanje i ekološki sistemi?
Uzevši u obzir zalihe konvencionalnih izvora energije i njihove visoke cene kao i ekološke zahteve, ekstremno visoke i ekstremno niske temperature koje će postati sve učestalije zbog narušene klimatske ravnoteže naše planete, obnovljivi izvori energije dobivaju sve veću važnost i značaj.
Uključenje u svetske trendove energetske efikasnosti kuća, zgrada i objekata, kao i razvoja upotrebe obnovljivih izvora energije, nameće nam potrebu za postavljanjem i korišćenjem agregata za proizvodnju energije zasnovanih na obnovljivim izvorima energije kao i stepenu energetske efikasnosti grejnih sistema.
Takođe iz istih razloga, nameće nam se potreba za projektovanjem i izgradnjom "Energetski efikasne kuće sa sopstvenim izvorima obnovljivih energija", odnosno autonomna kuća koja će generisati energiju za sopstvene potrebe.
Photo
Commenting is disabled for this post.
Wait while more posts are being loaded