Profile cover photo
Profile photo
Cristian China Birta
11,592 followers -
Mare maestru de isprăvi 2.0
Mare maestru de isprăvi 2.0

11,592 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Câteva păreri greșite despre săpunul natural. Care să vă ajute să înțelegeți mai bine acest produs. Și să luați decizia cea mai bună de cumpărare. Sau nu, pentru că și la asta vă ajută acest articol.

Cu mențiunea că textul este scris de Anghel Ionut, care chiar a dat drumul unei game de săpunuri și uleiuri de îngrijire naturale (toate sortimentele aici https://lnkd.in/dnqUDAF), deci știe ce vorbește. Pe pielea lui, dacă îmi permiteți jocul de cuvinte în acest context :)
Add a comment...

Post has attachment
Știu că unii dintre voi simt un imens disconfort față de ideea a de nu se duce la vot, pe motiv că votul este un gest civic fundamental și că trebuie să mergi la vot din principiu. Îi înțeleg perfect. Explic mai jos de ce îi înțeleg.

Numai că, vedeți voi, din perspectiva faptului că orice ați vota tot rău o să fie, totuși, răul cel mai mic în această ecuație nefericită (ca să nu îi zic mai rău) ar fi să nu mergeți la referendum.

Motivația cu ”dar este dreptul meu, trebuie să îl exercit!” seamănă cu motivația ”am cumpărat mâncarea asta multă și aproape stricată, deci trebuie să o mâncăm pe toată, că doar am dat bani pe ea!”. Nu contează că o să îți facă rău, tu zici că trebe să o mănânci pentru că ai dat bani pe ea. Nu contează că o să cheltuiești mai mult cu medicamentele și cu doctorii dacă mănânci mizeria aia, tu o mănânci, totuși, pentru că ai dat bani pe ea. Păi, nu e mai bine să nu mănânci, totuși, mâncarea aia? Chiar dacă ai dat bani pe ea?

Mai multe, în articol.
https://cristianchinabirta.ro/2018/10/05/cei-care-mergeti-la-referendum-sa-votati-nu-stiti-ca-votul-vostru-o-sa-fie-inregistrat-ca-da-da/
Add a comment...

Post has attachment
Domnul din imagine este campionul lumii la dezbateri universitare, titlu pe care l-a câştigat la Campionatelor Mondiale din Cork, Irlanda, la categoria English as a Second Language.

Și este specialist în discurs public. Și vrea să vă învețe și pe voi să deveniți mai buni în vorbitul în public, ca să îi zic mai din popor. Care, în caz că nu știați, este prima frică în topul mondial, chiar înainte de frica de accident de avion!

Cei care vreți să deveniți mai buni pe zona de discurs, înscrieți-vă gratuit la Sun Talks: Dezvoltă-te un pic altfel!, care are loc sâmbătă 13 octombrie, de la ora 11.00 la SUN PLAZA, completând formularul de aici: https://www.sun-plaza.ro/sun-talks/
Add a comment...

Post has attachment
Există 7 emoții de bază: mânia, frica, bucuria, uimirea, dezgustul, disprețul și tristețea. Fiecare din cele 7 emoții se declanșează automat. Nu avem ce să facem, nu avem cum să oprim declanșarea lor, este în ADNul nostru să reacționăm așa la anumiți stimuli.

Doar că, vedeți voi, o emoție durează de la câteva fracțiuni de secundă la câteva secunde. Atât. După care intri într-o stare pe care specialiștii o numesc dispoziție.

Una din caracteristicile păcătoase ale dispoziției este că, din fracțiunea de secundă în care intrăm în respectiva dispoziție, debutează perioada refractară.

Este o perioadă în care, pe românește, nu acceptăm decât informațiile care să ne alimenteze, care să ne justifice respectiva dispoziție, nimic altceva. Este acea perioadă în care, tradus în termeni de social media, vrem doar Likes și pe părerologii din bula noastră, aia care să ne confirme ”da, boss, ai dreptate, era să ai o scamă!”.

Să ne gândim un pic la ce se întâmplă zilele astea în societatea românească. Uitați-vă un pic la (non)discuțiile pe tema referendumului. Și veți vedea că imensa majoritate din cei care (non)discută sunt în ceea ce am putea numi perioada refractară civică.

Integral, în articol.
Add a comment...

Post has attachment
Din când în când, așa cum cei mai atenți dintre voi pot lesne să observe, îmi fac timp să mă opresc un pic din viteza cu care îmi gestionez activitatea de blogger (peste 13.000 de articole scrise, știți cum zic…) și de mare șef de trib la agenția digitală Kooperativa 2.0 (am făcut peste 500 de campanii alături de colegii mei, deci cam știm cât este ceasul, zic) ca să vă spun despre anumite inițiative, start-upuri sau cum vreți voi să le ziceți care, cumva, mi-au făcut cu ochiul.

Astăzi a venit rândul, ca să zic așa, celor de la Tabella.ro. Care, pe scurt, este un site unde puteți genera gratuit tot felul de documente (facturi, devize, foi de parcurs etc).

L-am rugat pe Bogdan Sturza, unul din inițiatori proiectului, să îmi răspundă la câteva întrebări pe mail. Așa că am încropit un mic interviu, care să vă ajute să înțelegeți mai multe. Enjoy.
Add a comment...

Post has attachment
Vin cu o nouă carte la #RaftulLuiChinezu: Richard Kunisch - București și Stanbul, scrisă pe la mijlocul secolului XIX http://vezidetalii.ro/kunisch

Apropo, acest autor neamț a fost cel care l-a influențat pe Eminescu să scrie Luceafărul. Adică neamțul a cules ceva folclor din zona noastră, Eminescu a citit ce a cules el și hopa, tropa, Penelopa, a scris Luceafărul.

Aici cronica filmată: https://www.facebook.com/cristian.china.birta/videos/1988194087868032/
Add a comment...

Post has attachment

Fetili, this on is dedicated to the one you love! http://vezidetalii.ro/zarafemei

Pardon, scuzați, mesajul era pentru băieți :D
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ok, recunosc, poate că mă entuziasmez mai mult decât este cazul. Deși, pentru un iubitor de bere așa cum sunt eu, este teribil de important ca această licoare minunată să fie servită așa cum se cuvine. Pentru că berea este o poveste, nu doar o băutură. Și, dacă povestitorul, adică cel ce o toarnă, nu are cuvintele la el…

Ce înseamnă un tapster? Eu vă dau definiția mea, apropo de povestea care este berea:

Tapster înseamnă un profesionist antrenat în servirea berii în așa fel încât berea să fie o experiență deplină.

Am fost pe 24 septembrie 2018 (de aia zic de data asta că este istorică, desigur), la finala națională a concursului lansat de Pilsner Urquell – Tapster, prin care se căutau tapsteri români. Din cei peste 100 de înscriși, au fost selectați 4 talentați, ca să le zic așa, care au trebuit să își arate măestria în fața unui juriu.

Integral, în articol.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded