Profile cover photo
Profile photo
Cristian China Birta
11,758 followers -
Mare maestru de isprăvi 2.0
Mare maestru de isprăvi 2.0

11,758 followers
About
Cristian's posts

Post has attachment
Pe scurt, vă provoc la un concurs, în care să îmi spuneți ce piesă de mobilier ați vrea să aveți în casă, doar să aveți în minte că trebuie să ziceți despre piese de mobiler pe care, la o adică, le-ați putea face și voi :D Pentru că noi vrem să aflăm gândurile voastre pe linie de bricolaj, de Do It Yourself, cum ar spune englezul. Și vrem asta pentru că, după ce am fost în atelierul MAM Bricolaj și am văzut cât de repede și de eficient (inclusiv la bani!) se pot face niște suporturi de vinil, am zis că merită să vă provocăm să veniți și voi cu idei de astea practice :)

Aveți pe blog formularul în care puteți să puneți propunerile voastre. Împreună cu Cristian Florea o să oferim trei premii de câte 500 de lei, după cum urmează:

Post has attachment
Trag nădejde că și voi sunteți din categoria de oameni pe care o veste bună îi bucură și care, atunci când aud că se întâmplă și lucruri faine pe la noi prin țară, zâmbesc agale, cu mulțumire :)

În urmă cu ceva vreme, v-am spus despre elevii de la Clasa Tehnică din cadrul Liceului Teoretic Brâncoveanu Vodă din Urlați, care au reușit să nu își întrerupă cursurile pentru că cei de la Procter and Gamble le-au oferit o soluție provizorie, un container (nu găsesc alt cuvânt, dar ăsta nu face dreptate spațiului, serios…) dotat cu toate utilitățile. Ei bine, gata cu soluțiile improvizate! Pentru că s-a început lucrul la clasa permanentă, dacă vreți, pentru acești elevi.

Că s-a început construcția acestui spațiu este o veste bună în sine. Dar când ”asezonăm” această informație și cu minunații voluntari, cei mai mulți chiar din cadrul companiei Procter and Gamble (80 de oameni!), coordonați de Habitat For Humanity, ei bine, zâmbetul inițial răsare mai larg și unii dintre noi simțim un ”mulțumesc” spus din suflet acestor frumoși oameni, care au decis că merită să își ofere timpul și resursele pentru ca tinerii din Urlați să poată învăța în condiții mult mai bune. Respect!

Post has attachment
BIFF – Bucharest International Film Festival are loc între 28 iunie – 2 iulie, prin organizarea celei de-a XIII-a ediții. Poate nu știați dar este cel mai longeviv festival competițional de lung metraje din Capitală.

Post has attachment
Faină asta cu seria de concerte Backyard Acoustic Season, care revine la București cu un nou sezon cu niște trupe, care, după cum puteți vedea mai jos, sunt corespunzător de corespunzătoare :D O să vedeți că băieții și fetele o să presteze într-un loc nou, dar care este deja de ceva vreme pe radarul amatorilor de evenimente de astea mai trendy (și nu o zic deloc cu răutate). În plus, pe linie personală de blogger bătrân și pe alocuri simpatic, îmi place că încep concertele asta la o oră după care să pot ajunge și io la culcare, ca tătăița :D

Post has attachment
Vă urez bună-i dimineața cu niște informații pe sistem de #PoateVăInteresează, așa, să vă țină cât vă beți cafeaua. În gură, desigur :D

Așadar:

- O întâlnire de excepție pentru cei care sunt in zona de brand design: Chris Lee și Cristian Kit Paul la aparat :) Încercați-vă norocul, dați mail și poate, poate o să fiți invitați :)

- Între 30 iunie și 2 iulie are loc un Târg Din Portbagaj. Găsiți pe pagina evenimentului care-i șpilul.

- O listă cu 13 influenceri pe care – cică – ar trebui să îi urmărești dacă vrei să devii un leader care să știe o leacă de bătaie.

- Mișto jocul făcut de Lidl Romania, care oferă clienților posibilitatea de a intra în rolul unui Manager de magazin Lidl și de a gestiona activitatea acestuia.

- Un studiu care ne zice cam cum o să fie treaba cu comunicarea prin 2020. Well, nu prea cred eu în futurologii de astea, dar simpla discuție despre astfel de subiecte ne deschide mintea, de aceea le și recomand.

- Air France si KLM Royal Dutch Airlines au lansat o campanie promotionala cu preturi cu pana la 30% mai mici la destinatii din ASIA, Caraibe si Oceanul Indian. Preturile pomotionale sunt valabile pana pe 23 iunie 2017 si pot varia in functie de data calatoriei.

Post has attachment
N-are, bre, nimic dacă vă dau recomandările pe sistem de #PoateVăInteresează și acuma, când sunteți cu furculița în gură, cum ar veni :D

Așadar:

- Salutăm corespunzător lansarea agentiei Champaigns, dedicata exclusiv magazinelor online de fashion si lifestyle din Romania. Și, pe cale de consecință, urăm fondatoarei, stimabila Adelina Oprea, mult succes pe frontul deschis! Și să nu uite că, pe zona de social media, există un aliat de nădejde numit, desigur, Kooperativa 2.0 :D

- Vă recomand să dați un ochi peste studiul Like & Share – Social media marketing în companiile din România 2017, realizat de Valoria.

- Scurtmetrajele NexT Film Festival se văd anul acesta și în Bucureștii Noi, Giulești, Pantelimon, Floreasca, Drumul Taberei și Tineretului.

- Conform studiului Agile Finance Revealed: The New Operating Model for Modern Finance, realizat de Oracle rolul CFO-ului evoluează rapid de la specialist în finanțe către strateg, ajutându-I pe CEO să gestioneze mediul de business în constantă schimbare, să găsescă noi oportunități și să genereze creșteri.

- Pe 24 și 25 iunie, Primăria Capitalei și Opera Comica pentru Copii (OCC) îi așteaptă pe cei mici alături de părinți să se joace și să vizioneze filme nordice și spectacole de operetă, în ultimul weekend din stagiunea 2016-2017. 

Post has attachment
Patricia mea s-a uitat multă vreme la niște desene animate mai educative, așa, (iertați-mă, sunt bătrân, nu mai știu cu ce erau…), în care se tot făcea vorbire despre ”MicUnelte”. Adică despre niște ”scule”, dacă vreți, care să îi ajute pe copii să rezolve problema aia, să repare chestia aia, bref, să îi ajute în viață ”MicUneltele” astea. Și m-a pus pe gânduri termenul…

Și mi-am dat seama că noi, ca părinți, ce putem face cel mai bine pentru copiii noștri este să le dăm cât mai multe astfel de ”MicUnelte”, care să îi ajute în viitor să fie adulți mult mai buni și mai pregătiți decât am fost noi.

Dar ce înseamnă aceste ”MicUnelte”? Păi înseamnă multe lucruri. Eu aș vrea să vă spun despre două dintre ele. Care se numes educația prin artă și educația financiară.

Înainte de a ridica sprânceana, aș vrea să vă gândiți, doar să vă gândiți dacă nu cumva puteți face o corelație între apetitul pentru artă, educația financiară și nivelul de viață (nu doar financiar, ci și emoțional, ca viață împlinită). Și să vă gândiți dacă nu cumva a începe expunerea copiilor la aceste două chestiuni – artă și educație financiară – ar putea reprezenta încă o ”MicUnealtă” care să le fie de folos în viitor. Gândiți-vă un pic la ce ce v-am zis, atât vă cer :)

Am văzut aceste două noțiuni combinate ”la lucru” la #ArtSafariKids, ispravă susținută de Metropolitan Life. Unde copiii veneau și realizau niște minunate opere de artă (să nu îmi ziceți că nu asta erau că nu vă cred :D), în colțul în care putea să afle și despre ce înseamnă educația financiară.

Integral, pe blog.

Post has attachment
Am mai multe informații în această dimineață pe sistem de #PoateVăInteresează, dar cea mai importantă, care chiar ar trebui să vă intereseze este cea despre discuția despre porcăria de proiect de directivă europeană prin care, în esență, niște minți luminate de petrol lampant vor să schimbe, practic, internetul. Este o mizerie ce vor ei să facă, de aia zic: merită să vă faceți timp să mergeți să înțelegeți mai bine de ce, dacă legea trece (și vă dau doar un exemplu din prostiile scrijelite acolo) nu o să mai puteți da un share pe facebook unui articol preferat. Well, da, atât de prost este făcut grămadă proiectul ăla. Informații suplimentare găsiți la stimabilii de la Asociatia pentru Tehnologie si Internet - ApTI

Mai găsiți în material așa:

- Familia Hai Hui vă raportează cam cum este Dubaiul din perspectiva, desigur, unei familii care vrea să petreacă puțintel timp acolo.

- Filmul “Despre trup si suflet” / „On Body and Soul” (r: Ildikó Enyedi) a fost declarat duminica, 18 iunie, marele castigator al celei de-a 10-a editii Sydney Film Festival.

- Au început înscrierile la „Baia Mare Beach Handball Challenge” va avea loc între 1-9 iulie, în Centrul Vechi al Municipiului Baia Mare.

- Până pe 28 iunie se desfășoară Campionatul Național de Scrimă pentru copii la Sala de Scrimă ”Ana Pascu” din București (mulțumesc, Dinu Loredana, pentru informație!).

Post has attachment
Da, știu, e weekend, dar asta nu înseamnă că ați scăpat de #PoateVăInteresează, desigur.

- O invitație faină de la Let's Do It, Romania!: În perioada 19 – 30 iunie, sediul nostru se va umple din nou de cutii cu donații! În ediția anterioară, 42 de companii, 6 unități de învățământ și peste 11 donatori individuali s-au implicat în proiect.

- Bursa de Valori Bucuresti lansează APPLY BVB, aplicație online gratuită pentru cei interesați de activitatea companiei BVB.

- Orange lansează în România Orange Fab – programul internațional de accelerare a startup-urilor din cadrul Grupului Orange.

- The Institute și ING au lansat concursul ReDesign Crafts, cu ocazia ultimei ediții Romanian Design Week, pentru a identifica noi proiecte ce își propun să revitalizeze meșteșugurile naționale prin design contemporan.

- 21 de proiecte din România participă la competiția Wienerberger Brick Award 2018. Competiția Wienerberger Brick Award, inițiată în anul 2004, are loc sub forma unui concurs bienal de arhitectură care prezintă concepte moderne și inovative de clădiri remarcabile, realizate din produse ceramice.

- Royal Canin desfășoară la nivel global, inclusiv în România, cea mai recentă campanie a sa de educare și conștientizare “Feed Their Nature. Not Yours”.

- ClipulZilei vine însoțit de știrea asta: Trupa The Veils vine în premieră în România, în cadrul turneului de promovare pentru cel de-al cincilea album, ”Total Depravity”. 

Post has attachment
Ca să nu vă rețin prea mult din ceea ce faceți, nu vă zic toate proiectele din cadrul #CulorileRomaniei, ci spicuiesc doar trei. Ca să înțelegeți de ce îmi place foarte tare această inițiativă.

Un proiect special se va desfășura în parteneriat cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, pentru care au fost donați 3.140 litri de emailuri în valoare de 56.600 lei, materiale necesare renovării a 85 de refugii, 20 de cabane și 80 de trasee turistice.

Începând de anul acesta „Culorile României” va sponsoriza cu materiale „Muzeul viu de la Tecșești” din județul Alba. Scopul proiectului este de a clădi un muzeu viu al satului, în care vizitatorii să poată experimenta cum trăiau și cum se gospodăreau oamenii din neolitic până în prezent. Publicul va avea acces la o istorie aplicată și va afla informații despre vechile civilizații, cine sunt strămoșii noștri și care sunt legendele transmise până astăzi.

Federația Română de Scrimă va primi peste 3 tone de materiale pentru renovarea unui centru de cazare a sportivilor.
Wait while more posts are being loaded