Profile cover photo
Profile photo
Izura Mohamad Sobri
9 followers
9 followers
About
Posts

Post has attachment
Tua itu subjektif.
Tua hanya usia. Hanya nombor. Ada je orang tua yang cantik kulitnya, sampai kita tengok pon macam tak percaya itu usianya. Terkebil-kebil congak bila beliau memberikan tahun kelahiran. Apa sebab kita tampak tua dari usia? #1 Berat badan berlebihan. Berat ba...

Post has attachment
Tua sebelum usia.
Scary kan? Pernah tak orang jumpa kita cakap, “lor, baru 30 ingat macam 35” Danggg! “Ni anak ke?” Padahal adik kot! “Eh, mak awak ke? Ingat kakak awak” Eh eh melebih. Korang ada faktor tua sebelum usia ke? # DoozyBeauty # beYOUtiful # mamaCOOL # SaintisCantik

Post has attachment
Cara nak “Putihkan kegelapan bawah mata”
#1 Basuh muka dengan air sejuk. #2 Tidur yang secukupnya. #3 Seminggu sekali buat masker mata #4 Rajin kan diri menggunakan krim mata. Krim mata juga boleh disapu di bahagian bibir untuk mengelakkan dari kedutan awal. #5 Dapatkan VitaminA Shaklee. Kaya deng...

Post has attachment
TAZKIRAH : EMPAT PULUH TAHUN BERLALU
Usiaku sudah 40 tahun. Apa yang mesti dilakukan? Allah  Ta’ala  berfirman, وَوَصَّيْنَا الْإِنْسَانَ بِوَالِدَيْهِ إِحْسَانًا حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهًا وَوَضَعَتْهُ كُرْهًا وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلَاثُونَ شَهْرًا حَتَّى إِذَا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَبَلَغَ أَ...

Post has attachment
10 faktor penyebab 'MATA PANDA' dikalangan wanita
 : 💜  Keletihan pada mata. Kurang tidur atau susah hendak tidur menyebabkan kulit sekeliling mata kelihatan pucat dan lingkaran gelap pada mata semakin jelas. 💜  Terdedah kepada sinar matahari. Boleh menyebabkan tubuh menghasilkan lebih banyak melanin seh...

Post has attachment
Apa itu MATA PANDA?
Adakah ia kelihatan seperti cartoon kungfu panda yang memiliki sepasang mata yang besar dan comel. Mesti tak. Itu teruk sangat kan.. Panda  🐼  comel je mata hitam. Kita manusia macam zombie dah kan? Keadaan ini merupakan lingkaran yang gelap di bawah mata ...

Post has attachment
TAZKIRAH : KEHEBATAN SUJUD
وَعَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ رَضِيَ اللهُ عَنْهُمَا : أَنَّ رَسُوْلَ اللهِ – صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ – ، قَالَ :(( فَأمَّا الرُّكُوعُ فَعَظِّمُوا فِيهِ الرَّبَّ – عَزَّ وَجَلَّ – ، وَأمَّا السُّجُودُ فَاجْتَهِدُوا فِي الدُّعَاءِ ، فَقَمِنٌ أَنْ يُسْتَجَابَ...

Post has attachment
3 Resepi cantik Fazura.
#1 Tidak Minum Ais dan air sejuk. Sebab pertama dah tahu kenapa I tak berapa cantik. Hahahah.. suka minum air sejuk. Ini tips dari Fazura. Langsung tidak minum ais atau ambil minuman sejuk. Fazura memang mengamalkan minuman panas sepanjang masa seperti teh ...

Post has attachment
Rahsia cantik Fazura
Ramai yang masih tak boleh move on kan? hihii. Bersemut wall dengan  #fattzura  lagi ni.. Mamajura sempat interview Puan Fazura (jangan percaya) Meh kita tahu apa rahsia kecantikan dia  ;) 1. Apa maksud cantik bagi anda? Cantik itu apabila kita sentiasa per...

Post has attachment
Keistemewaan GLA Complex Shaklee.
GLA complex merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA ),asid linolenik (LA),minyak matahari dan vitamin E. • Minyak Borage adalah bahan utama GLA Complex Shaklee. . Minyak Borage mengandungi Gamma Linolenic Acid atau Omega...
Wait while more posts are being loaded