Profile cover photo
Profile photo
Despoina Palamari
161 followers
161 followers
About
Posts

Post is pinned.Post has attachment
Μέσα από την εσωτερική μου διαδρομή και τις διάφορες αναζητήσεις μου, από βιβλία, διαλογισμούς, θεραπείες και βιωματικά σεμινάρια, άρχισα να γράφω με ποιο τρόπο άγγιζαν το μυαλό και την καρδιά μου οι θησαυροί μου, τα συναισθήματα που βρίσκονται στην Εσώτερη Γη μου.
Από όλη αυτή την αναζήτηση έμαθα ότι η Αγάπη είναι το ελιξίριο της μεταμόρφωσης και είναι η μόνη που μπορεί να μετασχηματίσει τα συναισθήματα της επιβίωσης (θυμό, φόβο, πόνο) σε κάτι αγνό και θεραπευτικό.
Καθώς περνούσε ο καιρός, ένιωσα την επιθυμία να μοιραστώ τις σκέψεις μου αλλά και κάποιες διαλογιστικές ασκήσεις που με βοηθήσαν στην εξέλιξη μου, με όλους εσάς, ώστε μέσα από αυτόν τον τρόπο να έχω τη χαρά να συναντηθώ μαζί σας στο μονοπάτι της Μεταμόρφωσης.
.
Εύχομαι οι λέξεις που έντυσαν το βιβλίο μου να γίνουν «πεταλούδες» που θα οδηγήσουν, όποιον το διαβάσει, πιο κοντά στην Γαλήνη, την Πληρότητα, την Ελευθερία.
namaste 
despoina palamari
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Να ευγνωμονείς την τύχη σου, αν συναντήσεις κάποιον στο δρόμο σου!!!

Τους βλέπουμε αλλά κάνουμε πως δεν τους βλέπουμε. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν ξεφύγει από το σύστημα.
Τους ακούμε αλλά κάνουμε ότι δεν ακούμε. Υπάρχουν κάποιοι που πάντα ήταν ελεύθεροι.
Τους νοιώθουμε, αλλά προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχουν…

Αυτούς δεν θα τους δούμε στις θέσεις εξουσίας. Δεν θα τους δούμε τυλιγμένους σε σημαίες είτε αυτές είναι γαλάζιες είτε κόκκινες είτε μαύρες. Δεν θα τους δούμε να γράφουν αφοσιωμένα με πολυτονικό ή στην καθαρεύουσα. Δεν θα τους ακούσουμε να σπρώχνουν την ιδεολογία τους ή την θρησκεία τους σε άλλους.

Δεν θα τους δούμε να πουλούν πνεύμα ή να εδρεύουν στις κορυφές της κοινωνίας. Δεν είναι ότι όλα αυτά είναι κακά εξ ορισμού, δεν είναι αυτός ο λόγος που τα αναφέρω. Θέλω να δείξω ότι όλα αυτά, σήμερα, ΔΕΝ είναι η ουσία. Δεν αρκούν τα φαινόμενα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι οι ουσιαστικές ΠΡΑΞΕΙΣ!
Add a comment...

Post has attachment
Οι άνθρωποι χειραγωγούν ο ένας τον άλλον, εξαρτώνται ο ένας από τον άλλον και κουράζονται πολύ από αυτό. Δεν υπάρχει μεγάλη ευτυχία σε τέτοιου είδους σχέσεις και οι άνθρωποι γίνονται πολύ εξαντλημένοι για να αλλάξουν. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση.
Παρακάτω μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το τρίγωνο Κάρπμαν. Να θυμάστε πως προκειμένου να επιλυθεί ένα πρόβλημα, πρέπει πρώτα να το καταλάβετε.

Το τρίγωνο Κάρπμαν
Μπορεί να υπάρχουν δύο, τρία ή περισσότερα άτομα μέσα σε ένα τρίγωνο. Υπάρχουν πάντα τρεις ρόλοι: ένα θύμα, ένας θύτης και ένας σωτήρας. Οι συμμετέχοντες ενός τριγώνου συχνά αλλάζουν ρόλους. Ένα πράγμα παραμένει αμετάβλητο: είναι όλοι χειριστές και φέρνουν πόνο τόσο στον εαυτό τους όσο και στους κοντινούς και τους αγαπημένους τους ανθρώπους.
Add a comment...

Post has attachment
Άκου παιδάκι
Θα σου μιλήσω για την ψυχή σου. Θα σου μιλήσω για το μεγαλείο που κρύβει, για την αγάπη της για το δίκαιο, για την ανάγκη της να υπερασπίζεται τον αδύναμο, για την ομορφιά που κρύβει μέσα της.

Θα δεις ότι ο κόσμος των μεγάλων, είναι σκληρός και απότομος. Άνθρωποι που ακούνε μόνο το μυαλό τους αλλά έχουν ξεχάσει τον χτύπο της καρδιά τους. Άνθρωποι που τρέχουν πίσω από αγώνες δρόμου επιβίωσης και υπάρχουν χωρίς να ζουν. Άνθρωποι που θα επιχειρήσουν να φυλακίσουν το πνεύμα σου και να μαυρίσουν την ματιά σου.

Αλλά μην μασάς.

Άκου
Η ψυχή σου είναι σένα ότι είναι το αίμα για το σώμα σου. Άκου την και προστάτευε την, για να αντέχεις. Πάντα σου μιλάει και θα συνεχίσει να σου μιλάει, αρκεί να την ακούς.Add a comment...

Post has attachment
Η κατάσταση του ανθρώπου είναι να βυθίζεται στη σκέψη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν φυλακισμένοι σ' όλη τους τη ζωή στα περιθώρια των σκέψεων τους. Ποτέ δεν πηγαίνουν πέρα από μια αίσθηση του εαυτού τους, που χτίστηκε από το μυαλό και εξαρτάται από το παρελθόν.

Όπως σε κάθε ανθρώπινο ον, η συνείδησή σας έχει μια πολύ βαθύτερη διάσταση από τη σκέψη. Είναι η ουσία σας. Μπορούμε να την ονομάσουμε παρουσία, προσοχή, άνευ όρων συνείδηση. Στις αρχαίες διδασκαλίες, είναι ο εσωτερικός Χριστός, ο Βούδας μέσα σας.

Το να ανακαλύψετε τη διάσταση αυτή σας ελευθερώνει, το ίδιο και τον κόσμο, από τον πόνο που προκαλείτε στον εαυτό σας, καθώς και στους άλλους, όταν το "μικρό εγώ" καθορίζει όλες τις αποσκευές σας και οδηγεί τη ζωή σας. Η αγάπη, η χαρά, η δημιουργική επέκταση και η διαρκή εσωτερική ειρήνη μπορούν να μπουν στη ζωή σας μόνο μέσα από αυτήν την άνευ όρων διάσταση της συνείδησης.

Add a comment...

Post has attachment
ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ <3
Ας αναρωτηθούμε τι μας δίνει χαρά και όταν το συνειδητοποιήσουμε ας το προσφέρουμε στους ανθρώπους που αγαπάμε. Και ας μπούμε μέσα σε αυτό με την αλήθεια μας, επικοινωνώντας τον εαυτό μας…

Κι ας μην σκεφτούμε: «Πάλι εγώ! Πάλι εγώ θα δημιουργήσω τις συνθήκες για να χαρούν οι άλλοι;» Κάνεις μας δεν το κάνει για τους άλλους… για μας το κάνουμε, για να γευτούμε εμείς την χαρά, την αγάπη.

Δεν αγαπάμε για να αγαπηθούμε. Αγαπάμε για να αγαπάμε, για να γίνουμε ΑΓΑΠΗ!!!
Add a comment...

Post has attachment
Καμιά εξωτερική δύναμη δεν μπορεί να βάλει φωτιά στη φωτιά μας.
Χρειάζεται να γκρεμίσουμε τον αυτοκαταστροφικό προγραμματισμό μας, να αποδεχτούμε την άγνοια, τον πόνο και το φόβο μας και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να εκδηλώνει ατόφια και αυθεντικά τα συναισθήματα του. Το να πει κάποιος «δεν ξέρω», «φοβάμαι» ή «πονάω» και με­τά βρει έναν τρόπο να ξεπεράσει τους δισταγμούς, τους φόβους, τα διλήμματα ή τα κολλήματά του και βγει από τους προκαθορισμένους τρόπους σκέψεις και συμπεριφοράς χρειάζεται θάρρος και δύναμη. Μια δύναμη που έρχεται κατευθείαν από την "πηγή" του.

Όμως υπάρχουν και κάποιοι πρακτικοί τρόποι όπως η αναπνοή και ο οραματισμός, για να δώ­σουμε στον εαυτό μας τη δύναμη που χρειάζεται στην καθημερινή ζωή και να κάνουμε τον προσωπικό μας ήλιο να ακτινοβολεί.
Add a comment...

Post has attachment
Ενώ πολλοί άνθρωποι δεν έχουν αίσθηση του βαθμού του φόβου τους, δεν είναι δύσκολο να τον δουν. Κάθε χρόνια μυϊκή ένταση είναι μια κατάσταση φόβου, αλλά αυτός είναι πιο εμφανής στο σφίξιμο του σαγονιού, το ανασήκωμα των ώμων, στα ορθάνοιχτα μάτια και στη συνολική ακαμψία του σώματος. Μπορεί κανείς να πει γι’ αυτά τα άτομα ότι είναι άκαμπτα από το φόβο.

Όταν στο σώμα «δηλώνεται μια συνολική απώλεια ζωτικότητας, με ωχρότητα, με υποτονικό μυϊκό σύστημα και θαμπά μάτια, το άτομο «τρέμει μέχρι θανάτου». Λέγοντας ότι ο φόβος έχει δομηθεί στο σώμα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να απελευθερωθεί. Η απελευθέρωση του σώματος απ' αυτή την κατάσταση, απαιτεί από το άτομο να αποκτήσει συνειδητότητα του φόβου και της έντασης και επίσης να βρεθούν τα μέσα για την αποφόρτιση αυτής της έντασης.
Add a comment...

Post has attachment
Όταν ελέγχεις, χειρίζεσαι και προσπαθείς να κυριαρχείς στους άλλους… στις στιγμές σου… το μόνο που καταφέρνεις είναι να αφαιρείς τα χρώματα, την αγάπη από τη Ζωή σου…

Αν θέλεις αγάπη, χρειάζεται να δώσεις αγάπη. Να την αφήσεις να ξεχειλίσει από μέσα σου χωρίς ενδοιασμούς… χωρίς μέτρα και σταθμά… χωρίς υπολογισμούς…

Αν ζητάς αγάπη, αν γίνεσαι ζητιάνος της, πάντα θα νιώθεις στερημένος και όλο θα την αναζητάς γιατί κανένας δεν θα μπορέσει ποτέ να σου δώσει την Αγάπη που εσύ στερείς από τον εαυτό σου.
Add a comment...

Post has attachment
H Margot Anand αναφέρει: «Το σώμα μας, ο σωματικός εαυτός μας, είναι το όχημα μέσα από το οποίο εκφράζονται ο συγκινησιακός, διανοητικός και πνευμα­τικός εαυτός μας. Μέσω της καρδιάς (συναισθηματικός εαυτός), βγαίνουμε από τον εαυτό μας και συνδεόμαστε, σχετιζόμαστε με τον κόσμο των άλλων. Μέσω του νου, (διανοητικός εαυτός), αντιλαμβανόμαστε, σκεπτόμαστε, στοχαζόμαστε και ερμηνεύουμε τις αντιλήψεις μας. Και μέσω του Πνεύματος, (ουσιώδης εαυτός), συναντούμε ένα θετικό, σοφό και γε­μάτο αγάπη οδηγό που μας θυμίζει την αληθινή μας φύση, που είναι γεμάτη έκσταση.»
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded