Profile cover photo
Profile photo
Elixir Cosmeceuticals
168 followers -
Produkter fra Elixir under kategorien ”PROTECT” har en beskyttende effekt mot solstråler og inneholder antioksidanter som motvirker frie radikaler., Elixir Cosmeceuticals. http://cosmedica.no/elixir-cosmeceuticals-informasjon-om-elixir.html
Produkter fra Elixir under kategorien ”PROTECT” har en beskyttende effekt mot solstråler og inneholder antioksidanter som motvirker frie radikaler., Elixir Cosmeceuticals. http://cosmedica.no/elixir-cosmeceuticals-informasjon-om-elixir.html

168 followers
About
Elixir Cosmeceuticals's posts

Post has attachment
Renseprodukter | Elixir Cosmeceuticals | Cosmedica....
http://cosmedica.no/n-s-artikler-renseprodukter.html

Elixir Cosmeceuticals tilbyr et bredt utvalg av Renseprodukter for sensitive og uren hud.

RENSEPRODUKTER - GENTLE CLEANSER

BAKGRUNN
Et renseprodukt (cleanser) er viktig i den daglige hudpleien. Gentle cleanser er en mild hudvask som fjerner fett, make-up, urenheter og overskudd av talg. Egner seg godt for sensitiv hud. Cleanseren rengjør huden og fjerner døde hudceller slik at porene ikke tettes igjen En god cleanser etterlater huden ren, myk og smidig. Gentle cleanser forbereder huden slik at de aktive kremene trenger dypere inn.

VIRKESTOFF
Inneholder ikke såpe eller irriterende virkestoffer.Green tea: Grønn te er en av de kraftigste antioksidantene. Cleanseren inneholder grønn te ekstrakt i høy konsentrasjon. Papain enzymes: Cleanseren er beriket med antioksidanter fra papaya frukten.

ANBEFALT BRUK
Gentle cleanser kan brukes alene eller som del av et hudprogram. Masseres inn på fuktig hud morgen og kveld. Rens deretter vekk med lunkent vann. Kan også brukes på øyelokkene.


RENSEPRODUKTER - ALPHA BETA CLEANSER
BAKGRUNN
En virkningsfull cleanser som inneholder både Alfa- (AHA) og Betahydroxysyre (BHA). Cleanseren rengjør huden og fruktsyrene fjerner døde hudceller og åpner tilstoppede porer. Egner seg spesielt godt for de med fet og uren hud.

VIRKESTOFF
AHA: Inneholder glykolsyre og lactic acid. Fjerner døde hudceller og har en lett peelende effekt.

BHA: Inneholder salisylsyre som trenger ned i talgkjertlene og reduserer mengden talg. Salisylsyre gjør huden ren og forhindrer kvisedannelse.

ANBEFALT BRUK
Alpha Beta cleanser kan brukes alene eller som del av et hudprogram. Masseres inn på fuktig hud morgen og kveld. Rens deretter med lunkent vann. Unngå kontakt med øynene.


Renseprodukter | Elixir Cosmeceuticals | Cosmedica....
http://cosmedica.no/n-s-artikler-renseprodukter.html
Photo

Post has attachment
Behandling av tørr hud | Tørr hud | Cosmedica..
http://cosmedica.no/t-%C3%85-artikler-t%C3%B8rr-hud.html

Hva er årsaken til tørr hud?
Tørr hud er en av de vanligste hudproblemene. Plager med tørr hud øker med økende alder. Hudens evne til å holde på fuktighet reduseres hos eldre, med en reduksjon i naturlige lubrikanter og fettstoffer. Tørrhet er ofte mest uttalt på armene og leggene, og kalles på fagspråket Xerose eller Xeroderma. Tørrhet i huden kan være et kortvarig og midlertidig problem, eller en kronisk plage. Tørrhet kan igjen gi en følelse av at huden er trang og gi kløe. Andre faktorer kan være arv, generell helse og om det er noen assosiert hudsykdom.

Hvorfor blir huden tørr?
Huden vår er dekket av et naturlig fettlag med viktige fettstoffer og oljer. Disse forhindrer at huden blir dehydrert. Når disse fettstoffene tas bort reduseres hudens evne til å holde på fuktighet og blir tørr.


Hvilke faktorer gjør huden tørr?                                   
Kjente faktorer som er medvirkende til å gi tørr hud er overdreven bruk av såpe samt tørr og kald luft. Tørrhet er derfor mer vanlig om vinteren. Om vinteren har man også en tendens til å ta lengere varme dusjer og bad. Langvarig kontakt med vann er medvirkende til å fjerne fettstoffer fra huden, og etterlate den ubeskyttet. Såper er en vanlig årsak til tørrhet. Såper fungerer spesielt ved å fjerne fettstoffer i huden, og kan ved overdreven bruk skade hudens naturlige barriere.

Hva er symptomene på tørr hud?
Det viktigste symptomet på tørr hud er kløe. Ved undersøkelse av huden ser man ofte områder med rødhet, ru hud og skjelling. Disse forandringene er spesielt vanlig på leggene og underarmene. Kløe forårsaket av tørr hud kan ende opp med en kløsyklus og påfølgende utslett (Nevrodermatitt).

Behandling av tørr hud | Tørr hud | Cosmedica..
http://cosmedica.no/t-%C3%85-artikler-t%C3%B8rr-hud.html
Photo

Post has attachment
Anti aldring | Tips for vakker hud | Cosmedica
http://cosmedica.no/t-%C3%85-artikler-tips-for-vakker-hud.html

Det er mange måter å opprettholde en vakker hud. På markedet er det en jungel av hudprodukter på markedet, og det kan være vankelig å orientere seg hva man bør bruke.

Hva er årsaken til hudaldring
Det er estimert at kronisk soleksponering er årsaken til mer enn 90% av synlige tegn på aldring. Soleksponeringen fører til rynker, fine linjer, ujevn hudfarge, brune pigmentflekker og fregner. De påvirker også blodkarene og gir synlige blodårer (telangiektasier) og hos eldre kan gi synlige hudormer. En enkel test alle kan gjøre for dette er å sammenlikne huden som eksponeres mest for sol (V-hals, hender, ansikt) med huden som ikke er soleksponert (rumpe innside av armer). Effekten av sollys og viktigheten av å beskytte seg blir da åpenbar. Andre faktorer som er viktig for aldersforandringer er arv og røyking.

Hvordan skader solen huden
Sollys påvirker både de øvre og endre lagene av huden. UVB sollys gir mest skade i det øverste hudlaget (epidermis), mens UVA ultrafiolette stråler også påvirker lærhuden (dermis). I lærhuden påvirkers kollagen og elastiske fibre, og tap av disse med tid gir fine linjer og rynker. På fagspråket kalles denne proessen ”solar elastose”. Sollys virker direkte på hudcellene, og fører til såkalt oksidativ skade. Det dannes frie radikaler, som igjen fører til oksiderende skade arvematerialet og bestandsdelene av hudcellene.

Forebygging av hudskade
Solbeskyttelse er det viktigste for å opprettholde en vakker hud. Å få dette inn i sitt daglig hudprogram er anbefalt for alle. ”Photoaging” er en pågående prosess, og eksponering for ultrafiolette stråler bygger seg opp over flere år. Selv om vinteren og på overskyede dager kan man få betydelig mengde eksponering for UV stråler.

Røyking og huden
Røyk og tobakk akksellererer aldringsprosessen, og skader på huden på flere måter. Det reduserer hudens elastisitet, medvirkende til dannelse av rynker og hudormer. Disse forandringene blir ofte først synlig etter flere år. Å slutte å røyke er det beste man kan gjøre for sin hud.

Viktigheten av fuktighet
Behandling av tørr hud vil gi huden et yngre utseende, bidra til å fjerne døde hudceller og motvirker aldringsprosessen. Hvis du har tørr hud bør du begrense eksponering for såper, og bruke pH nøytrale produkter. Appliser en fuktighetskrem inntil flere ganger om dagen ved behov. Kombinasjonen av en solkrem og fuktighetskrem på dagtid er spesielt nyttig. Husk at solskader ikke bare bør forebygges i ansiktet, men også på halsen, armer og hender...


Anti aldring | Tips for vakker hud | Cosmedica
http://cosmedica.no/t-%C3%85-artikler-tips-for-vakker-hud.html
Photo

Post has attachment
Askorbinsyre | L-askorbinsyre | L-askorbinsyre behandling | Elixir Cosmeceuticals...
http://cosmedica.no/virkestoffer-l-askorbinsyre.html

Hva er L-askorbinsyre?
L-askorbinsyre, bedre kjent som vitamin C, er en antioksidant som gir hudforbedring. Ultrafiolett bestråling fra solen reduserer mengden vitamin C i huden, og øker dannelse av skadelige frie radikaler. Bruk av kremer som inneholder L-askorbinsyre gjenoppretter denne balansen, og motvirker dannelsen av frie radikaler. Vitamin C produkter er spesielt å anbefale om sommeren når vi utslettes for sollys.

Hvordan virker L-askorbinsyre?
Kliniske studier har vist at vitamin C reduserer antall "solbrent celler" i huden med 40-60%, og reduserer UV  skade på arvematerialet (DNA) med 62%. Vitamin C er også anti-inflammatorisk og reduserer irritasjon og betennelse i huden. Vitamin C er videre en viktig kofaktor i dannelse av kollagen og hjelper til å forsterke barrieremekanismene som beskytter huden. Vitamin C kremer i konsentrasjon 10-20% er foretrukket for å oppnå ønsket effekt, og jo høyere konsentrasjon man bruker desto mer virkningsfulle er produktene.

Hvor effektivt er L-askorbinsyre?
I en studie fra 1999 behandlet 28 personer halve ansiktet med fuktighet og andre halvparten med L-askorbinsyre. Ansiktshalvdelen som ble behandlet med fuktighet opplevde nesten ingen hudforbedring, mens hele 84% opplevde hudforbedring på siden behandlet med L-askorbinsyre etter 12 uker. Hudforbedring bestod av reduksjon i fine linjer (68%), ruhet (36%) og bedret pigmentering (32%). Bivirkninger rapporter var lett svie i huden (55%), rødhet (24%) og tørrhet (5%). Andre studier har også vist at vitamin C kan bedre fine linjer, ruhet, 
brune flekker og tegn på solpåvirket hud.

Referanser/Forskning

1. Humbert PG, Haftek M, Creidi P et al. Topical ascorbic acid on photoaged skin. Clinical, topographical and ultrastructural evaluation: double-blind study vs. placebo. Experimental Dermatology 2003: 12: 237-244.
Traikovich SS. Use of topical Ascorbic acid and its effects on photodamaged skin topography. Arch Otolaryngol Head Neck Surg. Vol 125, Oct 1999.
Fitzpatrick RE, Rostan EF. Double-blind, half-face study comparing topical vitamin C and vehicle for rejuvenation of photodamage. Dermatol Surg. 2002 Mar;28(3):231-6.
Seité S, Bredoux C, Compan D, Zucchi H, Lombard D, Medaisko C, Fourtanier A. Histological evaluation of a topically applied retinol-vitamin C combination. Skin Pharmacol Physiol.2005 Mar-Apr;18(2):81-7.
Farris PK. Topical vitamin C: a useful agent for treating photoaging and other dermatologic conditions. Dermatol Surg. 2005 Jul;31(7 Pt 2):814-7; discussion 818.
Hvilke produkter/hudprogram fra Elixir inneholder L-askorbinsyre?

Hudprogram 4: Antioxidant protection                                                                                                                                     
Vitamin C 17% rejuvenating complex
Antioxidant repair cream 10-20%
Antioxidant toning pads
Antioxidant body lotion
Dermal restructuring therapy
Eye therapy serum
Hudprogram 5: Mot tørr og sensitiv hud

Askorbinsyre | L-askorbinsyre | L-askorbinsyre behandling | Elixir Cosmeceuticals...
http://cosmedica.no/virkestoffer-l-askorbinsyre.html
Photo

Post has attachment
Melasma - cosmedica
http://cosmedica.no/h-m-artikler-melasma.html

Melasma er en vanlig tilstand som gir økt mengde pigment i ansiktet. Typisk for Melasma er symmetrisk brun pigmentering i ansiktshuden. Det rammer vanligst kinnene, overleppen og panne.n De fleste får økte plager om sommeren, og merker avbleking av hyperpigmentering om vinteren. 

Hvorfor får man Melasma? 
Årsaken er ukjent, men en viktig medvirkende faktor er eksponering for sollys. Andre risikofaktorer er bruk av P-piller. De med mørkere hudtype er disponert. Melasma under svangerskap er vanlig og kalles da Kloasma eller på engelsk "Mask of pregnancy". 

Finnes det ulike typer Melasma?
Dette avhenger av hvor dypt pigmentet ligger. I den overfladiske (epidermale) typen Melasma ligger pigmentet i overhuden. Denne tilstanden er mest tilgjengelig for behandling. I den dypere typen (dermale) ligger pigmentet dypere ned i lærhuden. Det finnes også varianter med pigment i både over- og underhuden (mixed). 

Kan Melasma behandles?
Den viktigste  behandlingen ved Melasma er å unngå soleksponering. Alle bør bruke solbeskyttelse med høy faktor som beskytter mot både UVA- og UVB stråler. Ingen behandling vil være effektiv om man ikke følger dette rådet. Flere ulike behandlingsmetoder kan brukes for å forbedre brunfargen: 
A-vitamin preparater
Alfahydroxysyrer som Glykolsyre kan gi avbleking av pigmentet.
Kojicsyre
Trenger jeg etterbehandling?
Solbeskyttelse må brukes fast som etterbehandling, da pigmentet har en tendens til å komme tilbake. 

Referanser
Melasma
Melasma - cosmedica
http://cosmedica.no/h-m-artikler-melasma.html
Photo

Post has attachment
Kjemisk peel | Pensling Elixir | Salicylic acid peel..
http://cosmedica.no/elixir-professional-salicylic-acid-peel.html 

Hva er Salicylic Acid Peel?
Salicylic Acid Peel tilbyr effektiv klinikkbehandling mot kviser, fet og uren hud. Penslingene inneholder konsentrert salisylsyre i ulik konsentrasjon. Behandlingen gir også huden glans og bedrer solpåvirket hud.

Hvordan virker salisylsyre? 
Salisylsyre reduserer overflødig talg, åpner tilstoppede porer og gir en lett avskalling av det ytterste hudlaget. Les mer om salisylsyre under virkestoffer.

Hvordan foregår behandlingen?
Behandlingen utføres av lege, sykepleier eller hudterapeut på klinikk. De fleste utfører peelinger med 2-4 ukers mellomrom. En vanlig behandlingsrunde er på 4-8 penslinger. Best resultat oppnås om man kombinerer penslinger på klinikk med Elixir Peeling Kit som hjemmebehandling. Gravide og ammende skal ikke behandles. 

Hvordan blir man etter behandlingen?
Huden vil se lett “solbrent” ut rett etter behandlingen. Dette varer i 1-5 dager avhengig av hvilken konsentrasjon som brukes. Det anbefales å bruke en fuktighetskrem inntil rødheten har gitt seg, og deretter starte opp med Elixir Peeling kit som hjemmebehandling.

Hvordan reagerer huden på salisylsyre?
Flere kliniske studier har vist at salisylsyre er en effektiv behandling til hudforbedring. Fine linjer, pigment og ruhet i huden bedres ved bruk av alfa-hydroxysyrer. Vanlige milde hudreaksjoner er rødhet i huden, tørrhet og lett svie. Behandlingen tolereres generelt svært godt. Irritasjon kan reduseres ved bruk av fuktighetskrem. Det er viktig å bruke solbeskyttelse om sommeren, og de med mørk hudtype bør heller utføre glykolsyre peeling...

http://cosmedica.no/elixir-professional-salicylic-acid-peel.html 
Photo

Post has attachment
Kjemisk peeling |  Cosmedica..
http://cosmedica.no/kjemisk-peeling-artikler-kjemisk-peeling.html

Soleksponering, akne og økende alder kan gjøre huden ujevn, rynkete, flekkete og etterlate arr. Om du ønsker en glatt og yngre hud bør du vurdere kjemisk peeling. Kjemisk peeling bruker en oppløsning på huden som glatter den ut, gjør den ren og kan bedre fine linjer. En kjemisk peel fjerner det ytterste laget av huden, og etterlater den vakrere og glødende. 

Hva er kjemisk peeling
En kjemisk peeling kalles også "kjemieksfoliering" eller "derma peeling". Det er en av de tryggeste og mest invasive måtene å forbedre huden på. Kjemisk peeling bør kombineres med hjemmeprodukter for optimal effekt.  

Kjemisk peeling: indikasjoner
Solskadet hud
Uren hud
Linjer
Pigmenteringer
Ru hud
Overfladisk kjemisk peeling

Ved en "light" peel brukes som regel glykolsyre (Alfa-hydroksysyre) eller salisylsyre. Disse virkestoffene fører til en eksfoliering av det ytre hudlaget. Vi bruker Glykolsyre fra 30-70%, og Salisylsyre fra 10-30%. Denne behandlingen fjerner det ytterste hudlaget (epidermis) og gir en lett eksfoliering. Flere behandlinger anbefales. For maksimal effekt trengs 4-6 penslinger. Behandlingen bør kombineres med hjemmeprodukter. Behandlingen forbedrer ujevn pigmentering, tørrhet, akne og fine linjer. Alle hudtyper kan behandles. Du kan gå på jobb samme dag. 

Hva betyr kjemisk peeling 

Kjemisk peeling av huden involverer applikasjon av en kjemisk oppløsning på huden for å forbedre solskadet hud, pigmenteringer, akne og rynker. Prosedyren gir som navnet tilsier en overfladisk peel eller eksfoliering av det ytterste hudlaget. På verdensbasis er peeling en av de mest populære behandlingene. Ordet kjemisk peeling strekker seg fra overfladiske fruktsyrepeelinger for å gi huden glød, til dype peelinger mot rynker. Dybden på peelingen avhenger av type virkestoff som brukes, hvor lenge det er i kontakt med huden og hvor hardt peelingen masseres inn i huden.

Elixir | Elixir Cosmeceuticals |  Kjemisk peeling | Glykolsyre | Glykolsyre behandling | Melasma | Kjemisk peeling |  Cosmedica....

http://cosmedica.no/kjemisk-peeling-artikler-kjemisk-peeling.html
http://cosmedica.no/virkestoffer-retinol.html
http://cosmedica.no/h-m-artikler-melasma.html
http://cosmedica.no/virkestoffer-glykolsyre.html
http://cosmedica.no/elixir-cosmeceuticals-informasjon-om-elixir.html
http://cosmedica.no/kjemisk-peeling-artikler-kjemisk-peeling.html

Elixir | Elixir Cosmeceuticals |  Kjemisk peeling | Glykolsyre | Glykolsyre behandling | Melasma | Kjemisk peeling |  Cosmedica
Photo

Post has attachment
Porer i huden | Pore Tightening Mask | Elixir Cosmeceuticals..
http://cosmedica.no/pore-tightening-mask-produktet-detaljer-21.html


Pore tightening mask
BAKGRUNN
Rensende maske som reduserer porer ved å absorbere overflødig olje og fettstoffer i huden. En rensende behandling som trenger dypt ned i huden. Har en uttørkende effekt på hudormer.

ANBEFALT BRUK
Masken appliseres etter at huden er renset med en cleanser. La masken være på i ca. 20 minutter til den har tørket. Vask deretter av med lunkent vann. Kan brukes flere ganger i uken. Kan med fordel kombineres med anti-acne pads. Tørr hud under behandlingen motvirkes ved bruk av moistu...

Porer i huden | Pore Tightening Mask | Elixir Cosmeceuticals..
http://cosmedica.no/pore-tightening-mask-produktet-detaljer-21.html
Photo

Post has attachment
Rynkekrem | Krem mot rynker | Cosmedica 
http://cosmedica.no/virkestoffer-retinol.htmlRynkekrem og A-vitamin
A-vitamin (såkalte Retinoider) har vært brukt i mer enn 20 åri rynkekremer og kremer ot kviser. A-vitaminsyre er reseptbelagt, og må skrives på resept av lege. Aldersforandringer skyldes arvelige faktorer og miljøfaktorer (sol, røyking). Som del av aldringsprosessen er de viktigste faktorene i huden endringer i arvematerialet (DNA) etter UV-bestråling, oksidativt stress, reaktive oksygenradikaler og kronisk betennelse. Enzymer, som kalles Matrix metalloproteinaser (MMP), er også medvirkende. Disse enzymene stimuleres av UV-stråler.

Flere kliniske studier har vist at langtidsbruk av A-vitamin, som f.eks Retinol og Tretinoin, kan bedre solskadet hud og rynker. A-vitaminsyre øker produksjonen av nye celler og fører til utstøtelse av gamle. A-vitamin kan brukes for å jevne ut hudfargen, redusere fine linjer og pigmentflekker, bedre solpåvirket hud, redusere store porer og motvirke kviser. 


Rynkekrem: bakgrunn
Den kjemiske strukturen til A-vitamin (Retinol) ble først beskrevet i 1930. Først i 1959 begynte man å bruke A-vitaminsyre (Tretinoin, All-trans-retinoic acid) innenfor hudfaget. Først i 1983 kom de første rapportene på den gunstige effekten av A-vitamin på aldersforandringer i huden. Vi deler i dag ulike Retinoider inn i ulike klasser. Det finnes en lang rekke ulike virkestoffer.


A-vitamin og rynker
Retinoider tas opp i celler via en prosess som kalles endocytose. Virkestoffet går inn i kjernen av hudcellene, og virker på bestemte reseptorer. De viktigste reseptorene er de såkalte RAR og RXR reseptorene. Når et retinoid binder seg til en reseptor igangsettes en spesiell DNA-sekvens med etterfølgende transkripsjon av visse gener.


Elixir Cosmeceuticals | Rynkekrem | Serum mot rynker..
http://cosmedica.no/anti-wrinkle-serum-produktet-detaljer-24.html
PhotoPhotoPhoto
3 Photos - View album

Post has attachment
Behandling av pigmentflekker | Pigmentflekker | Cosmedica
http://cosmedica.no/n-s-artikler-pigmentflekker.html

Det finnes flere ulike typer pigmentflekker. Vanligste årsak til pigmentproblemer er leverflekker (lentigo), melasma,seborreiske keratoser og fregner. Før man tilråder noen kosmetisk behandling av pigmentflekker, er det viktig å få en undersøkelse av hudlege først. Etter en undersøkelse har vi mulighet å tilråde om aktuell behandling avhengig av årsak. 

Pigmentflekker: Les mer om leverflekker (solar lentigo)
En solar lentigo er en pigmentflekk som skyldes eksponering for sollys. En solar lentigo betegnes ofte som en leverflekk eller aldersflekk. Forekomsten øker med alder. En leverflekk ses som en ensartet flekk i huden som varierer i farge fra lys til mørk brun. En lentigo er en godartet forandring, men det er viktig å utelukke ondartede forandringer som kan likne. Pigmentflekker: Les mer om melasma
Melasma er en vanlig tilstand som gir økt mengde pigment og pigmentflekker i ansiktet. Typisk for melasma er symmetrisk brun pigmentering i ansiktshuden. Det rammer vanligst kinn, overleppe og panne. De fleste får økte plager om sommeren, og merker avbleking av hyperpigmentering om vinteren. Årsaken er ukjent, men en viktig medvirkende faktor er eksponering for sollys. Andre risikofaktorer er bruk av P-piller. De med mørkere hudtype er disponert. Melasma under svangerskap er vanlig og kalles da kloasma, eller på engelsk "mask of pregnancy". 
Photo
Photo
2 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded