Profile cover photo
Profile photo
Vladimir Weinstein
1,365 followers
1,365 followers
About
Vladimir's posts

Post has attachment

Post has attachment
"... the Unicode Consortium, the group that serves as the midwife to new emojis."

Поштована професорице Коњовић,
Поштоване колеге са одсека за Софтверско инжењерство и информационе технологије Факултета Техничких Наука у Новом Саду,

Имам потребу да Вам се обратим на овај начин зато што сто сам узнемирен помишљу да се постојање овог одсекa може довести у питање. Такође сам још више изненађен што се доводи у питање останак професорице Зоре Коњовић и бивших колега запослених на том одсеку.

Након више од 20 година професионалног живота, могу да кажем да је мом успеху у великој мери допринео систем вредности, размишљања и приступа проблемима  који сам развио током основних студија електротехнике на ФТН-у у Новом Саду, а понајвише под менторством и током сарадње са професорицом Зором Коњовић.

Професорица Коњовић ме је научила да је неопходно да у људима нађемо оно најбоље и да им помогнемо да развију своје потенцијале, како на професионалном, тако и на личном плану. Такође сам научио и да тренутно доступно окружење и алатке нису битни колико је битно разумети проблем и наћи прави приступ решењу, као и да је сарадња неопходна да би се дошло до резултата.

Током бројних посета и разговора са свима Вама, мишљења сам се да план, програм и начин извођења наставе на Вашем одсеку омогућава студентима да стекну чврсте основе и да постану инжењери којима су свуда отворена врата.

Такође, желим да напоменем да тим окупљен на одсеку ”Софтверско инжењерство и информационе технологије” прати савремене токове науке и технологије и пружа изванредно знање студентима. Најбољи показатељ квалитета тима и програма је свакако заинтересованост нових студената за овај одсек као и брз успех у налажењу запослења по завршетку студија.

На крају бих да се осврнем на питање одласка у пензију. У ИТ компанијама на западу, менаџери се на сваки начин труде да задрже своје најбоље раднике, без обзира на то колико имају година. Мислим да би свако иоле здраве памети могао само да пожели да професорица Коњовић ради докле год то жели.

Желим да Вам свима кажем да стојим уз Вас и да без резерви подржавам Ваше захтеве и настојања.

Уосталом, испред и иза Вас никада се није морало стајати, али је увек била част стајати уз Вас.

С поштовањем,
Vladimir Weinstein


Биографија:
Vladimir Weinstein је рођен у Новом Саду. Електротехнички факултет, смер Рачунарство завршио је 1994. године, а магистрирао је на истом смеру 2001. године. У компанији IBM је радио на пројекту отворене библиотеке за интернационализацију (ICU - http://icu-project.org), као инжењер, а потом и као технички вођа пројекта. У компанији Google ради на пројектима интернационализације и локализационе инфраструктуре. Тренутно има звање Senior Engineering Manager-a, и води тимове у Калифорнији и Швајцарској.

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Ada goes to Japan
PhotoPhotoPhoto
5/3/15
3 Photos - View album

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded