Profile cover photo
Profile photo
Merkenregistratie.nl
Zorgt ervoor dat uw waarde wordt beschermd en zijn waarde ook behoudt!
Zorgt ervoor dat uw waarde wordt beschermd en zijn waarde ook behoudt!
About
Posts

Post has attachment
Getipt! Branding Inside out
19 SEP 2017

In getipt belichten we boeken die interessant zijn op ons vakgebied.
Sinds 2001 heeft Rik Riezenbos van het EURIB, een kennisinstituut op het gebied van brand, design & reputation management (www.eurib.net) gewerkt aan een model dat het verschil inzichtelijk maakt tussen organisaties met een sterk versus een zwak merk. Na de Brand/Image Grid te hebben ontwikkeld, onderbouwde hij deze met data en inzichten op het gebied van strategisch management en HR management. Om uiteindelijk de Brand/Reputation Grid op te stellen. Nicholas Ind vroeg hem in 2016 om op basis van dit model een hoofdstuk voor het boek ‘Branding Inside Out’ te schrijven.
Branding Inside Out biedt een gedetailleerde en toegankelijke verkenning van interne branding. Interne branding is de culturele verschuiving die zich voordoet in een organisatie als werknemers meer klantgericht worden.
Het boek bevat origineel onderzoek naar de principes die effectieve interne brandingprogramma's ondersteunen, praktijk voorbeelden van hoe dergelijke bedrijven als Patagonia, NN Group en Adidas allebei nieuwe werknemers aantrekken en werknemersbetrokkenheid opbouwen. Samenvattend vormen deze bijdragen en casestudies een vitaal boek om markteers te helpen succesvolle interne branding programma’s te begrijpen om de actieve betrokkenheid van hun mensen winnen.
Riezebos, R., (2017), The characteristics of living brand companies. In: Branding inside out; internal branding in theory and practice (Ind, N., ed.) (section 9). Kogan Page, London, U.K.
Begin oktober 2017 verschijnt het boek op de markt!

http://www.rikriezebos.nl/branding-inside-out/
Add a comment...

Post has attachment
Bedrijf Ilja Gort mag flessen ZoMerlot-wijn blijven verkopen
31 AUG 2017

Chateau de la Garde, het bedrijf van wijnmaker en tv-persoonlijkheid Ilja Gort, hoeft de verkoop van flessen ZoMerlot-wijn niet te staken.
Dat is woensdag de conclusie in een kort geding dat wijnimporteur LFE tegen het bedrijf van Gort had aangespannen. Volgens de rechter is er geen sprake van verwarringsgevaar. LFE heeft namelijk de merknaam Sum-merlot gedeponeerd.

ZoMerlot ligt deze zomer in de supermarkten. LFE wilde dat de rechter het gebruik van de naam ZoMerlot zou verbieden, omdat deze te veel zou lijken op Sum-merlot. Volgens LFE maakt Chateau de la Garde inbreuk op zijn merkrecht.

De rechter vindt wel dat het teken ZoMerlot "in enige mate overeenstemt" met het woordmerk Sum-merlot. ZoMerlot zal de consument echter niet in verwarring brengen, doordat ZoMerlot voor een Sum-merlot wordt aangezien of doordat wijnkopers denken dat er een verband is tussen LFE en Chateau de la Garde.

Chateau de la Garde gebruikt het merk echter alleen in combinatie met het woordmerk La Tulipe, concludeert de rechtbank. Hierdoor zal het "voor de gemiddelde consument duidelijk zijn dat ZoMerlot uit de reeks La Tulipe-wijnen komt".

Volgens de rechter houden beide aanduidingen bovendien vooral een omschrijving van een zomerse merlotwijn in. ZoMerlot wordt sinds afgelopen juni verkocht onder het woordmerk La Tulipe. Sum-merlot is nog niet verkrijgbaar.

LFE draait als verliezende partij op voor de proceskosten, die aan de kant van Chateau de la Garde tot nu toe 14.776 euro bedragen.

Bron : http://www.nu.nl/ondernemen/4900463/bedrijf-ilja-gort-mag-flessen-zomerlot-wijn-blijven-verkopen.html?platform=hootsuite
Add a comment...

Post has attachment
Stichting Brein stopt makers van softwaretoepassingen voor illegale media
25 AUG 2017

Stichting Brein gaat achter ontwikkelaars aan die toepassingen aanbieden om illegale content op mediaspelers af te spelen.

Dat schrijft Stichting Brein op zijn website. De afgelopen dagen zijn drie zogeheten 'Kodi builds' gestopt. Tien betrokkenen hebben geschikt door een onthoudingsverklaring te tekenen met een boetebeding van 500 euro per illegale link.
In de builds voor mediaspeler Kodi, dat voorverpakte softwarepakketten zijn, zitten add-ons waarmee gebruikers toegang krijgen tot illegale films, series, sport en muziek. "Als mensen een stuk software maken met daarin toepassingen die naar illegale content linken, dan maakt dat inbreuk", zegt Brein-directeur Tim Kuik.
Het Europees Hof van Justitie bestempelde mediaspelers om illegaal mee te streamen eerder dit jaar als verboden. Als gevolg stopten daarna ruim tweehonderd aanbieders met de verkoop. Het aanbieden van add-ons zonder kastje is volgens Brein ook illegaal.

BRON: http://www.nu.nl/tech/4892024/stichting-brein-stopt-makers-van-softwaretoepassingen-illegale-media.html
Add a comment...

Post has attachment
Gevolgen van de Brexit op uw Europese merk (EUTM)
17 AUG 2017

door Wladimir Nordemann
Nu de Brexit dichterbij komt en de regering van het Verenigd Koninkrijk op 29 maart 2017 formeel te kennen heeft gegeven om het lidmaatschap van de EU te beëindigen (overeenkomstig artikel 50 van het Verdrag van de Europese Unie), dient zich de vraag aan wat er gaat gebeuren met het EUTM dat voorheen gelding had in het Verenigd Koninkrijk (VK).


Blijft een Europees merkrecht nog geldig in de VK?
In de komende twee jaren moeten vele duizenden regels en wetten worden aangepast om de toekomstige verhoudingen tussen de EU en het VK te regelen. Daarvoor zijn legers juristen nodig: onzekerheid is troef. Dat geldt ook voor het merkenrecht en de bescherming die u in de Europese Unie gewend bent daaraan te ontlenen. Niemand kan precies voorspellen hoe e.e.a. er in de toekomst uit gaat zien. Wel kunnen we een waarschijnlijkheids scenario schetsen.
Zodra het VK de EU verlaat zal een EUTM haar gelding in het VK verliezen, tenzij er:
(i) óf een nieuw VK-merk wordt gecreëerd vanuit een bestaand EUTM;
(ii) óf het VK besluit om bestaande EUTM's te honoreren.
Hoe dit in de praktijk in zijn werk zal gaan, of individuele merkhouders voor de doorgang van hun recht zullen moeten betalen, en aan welke administratieve formaliteiten zal moeten worden voldaan, is niet duidelijk.
Wel kan met zekerheid gesteld worden dat er zogenaamde overgangswetgeving moet worden geintroduceerd, die zoveel mogelijk het gat moet opvullen dat ontstaat nadat de VK merkrechtelijk gezien ‘afbreekt’ van de EU. Te voorzien valt ook dat de VK in de eerste plaats zal denken aan het veiligstellen van haar eigen nationale belangen en dat dus al heel gauw het eigen VK trademark aan kracht zal winnen. Kort gezegd valt niet uit te sluiten dat er dan, gewild of ongewild, een situatie ontstaat waarbij het VK trademark versus het EUTM komt te staan. Indien u commerciële belangen heeft bij de handhaving van uw EU merk in de VK is dat een scenario waar u zich voor moet hoeden, en waarop u kunt anticiperen.
Het ligt voor de hand dat derden van deze transitieperiode (en onzekerheid) gebruik zullen maken en reeds op voorhand een VK-registratie zullen doen, om zo bestaande EU merkhouders voor te zijn. Een merkregistratie in de VK duurt ongeveer 4 maanden. Houd u daar als merkhouder nu al rekening mee. Straks is het mogelijk aan te bevelen om zekerheidshalve een separate VK-registratie van uw merk te doen. De juridische afdeling van Center Tone Consultancy kan u daarover uiteraard verder adviseren.

Rechterlijke uitspraken en Licenties
Andere punten van aandacht zijn juridische geschillen tussen partijen waarover geprocedeerd wordt. Zijn uitspraken van de Europese merkrechter in zaken die nu lopen straks nog wel uitvoerbaar in het VK? Of heeft een uitspraak dan geen gelding meer? Heeft
u hiermee te maken, houd de ontwikkelingen dan nauwlettend in de gaten, onder andere via onze site.

Bent u licentienemer of licentiegever met betrekking tot een merk, en heeft u te maken met het VK? Let dan goed op de inhoud van uw licentieovereenkomst. In veel gevallen zal de lopende merklicentie betrekking hebben op het territoir van de EU, tot nu toe inclusief het VK. Maar zo’n licentieovereenkomst komt (wat de VK betreft) aan een zijden draadje te hangen als het EU grondgebied voortaan niet meer de VK inbegrepen heeft. Dan kunnen uw commerciele belangen op de tocht komen te staan. Pas uw licentieovereenkomst(en) daarom tijdig aan, of neem contact met ons op.

Wenst u meer advies over het registreren van uw merk of over contracten in het VK, bel of mail dan met Wladimir Nordemann of één van uw juridische adviseurs via 010-2655335 of juridisch@merkenregistratie.nl
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Getipt! Startup Branding - Een goed begin is het halve merk
01 AUG 2017

In getipt belichten we boeken die interessant zijn op het vakgebied. Soms gaan we een stapje verder, gewoon omdat we het een goed boek vinden.
Startups zijn hot en ook Nederland koestert deze vernieuwende bedrijven in de hoop dat ze uitgroeien tot duurzaam succesvolle ondernemingen. De grote uitdaging bestaat er uit om van meer startups daadwerkelijke sterren te maken.

Branding vervult hierbij een belangrijke rol omdat het kan helpen een jonge onderneming bekendheid en betekenis te geven. Startup branding draait vooral om ‘becoming’.

In dit boek worden veel cases gepresenteerd en een praktisch model om zelf als startup meer grip te krijgen op de zo gewenste duurzame groei, het Brand Coding Canvas. Het model geeft via 10 C’s concreet invulling aan het proces van ‘business blueprinting’ waarbij het merkconcept als DNA fungeert voor het op een unieke en relevante manier succesvol tot leven brengen van een startup.
Het boek is via de Adfoshop te verkrijgen voor € 29,95: https://www.adfoshop.nl/boek/9789492196996/startup-branding-andy-mosmans
Add a comment...

Post has attachment
Getipt! James Bond voor Dummies


In getipt belichten we boeken die interessant zijn op het vakgebied. Tijdens de vakantieperiode gaan we wel eens verder dan dat. Hier een boek om eens wat meer te weten te komen over de geheimagent 007. Want wat weet jij eigenlijk van James Bond?

De merken James Bond en 007 staan niet alleen meer voor de held in de gelijknamige films. Het is tegenwoordig “a way of life”. Een voorbeeld hoe een merk zich kan ontwikkelen in de loop van de jaren. De boeken van Ian Flemming spelen nog altijd tot de verbeelding, zo ook de film locaties. Danjaq LLc is eigenaar van de merken en heeft James Bond en 007 in 1989 gedeponeerd in het Benelux merkenregister.

De schrijver van dit James Bond voor Dummies boek is Twan Arts en beschrijft in dit boek alle ins en outs.


Het boek is te verkrijgen via Bol.com in Paperback € 14,98

Er zijn meer interessante boeken van Twan Arts verschenen neem eens een kijkje op de website https://www.bol.com/nl/c/algemeen/twan-arts/12481409/index.html?lastId=2382

Add a comment...

Post has attachment
DE SELFIE-ZAAK - HOF VAN BEROEP MOET BEPALEN OF EEN AAP COPYRIGHT KAN CLAIMEN
19 JUL 2017

Fotograaf beroemdste aap-foto zit aan de grond

Als een aap met een fototoestel speelt en op het knopje drukt, van wie is de foto dan? Een vraag die na jaren van gerechtelijke procedures nog altijd niet beantwoord is in de VS. Nu mag een hof van beroep in Californië zich over de zaak buigen. De fotograaf – of moeten we hem gewoon de eigenaar van het toestel noemen? – heeft ondertussen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.

Aanvankelijk leek het avontuur in Indonesië ook goed uit te draaien voor Slater en hij verdiende een paar duizend pond aan de foto’s. De selfie haalde de cover van zijn boek Wildlife personalities. Veelbelovend allemaal, tot Slater aan de online encyclopedie Wikipedia en technologiesite Techdirt vroeg om de beelden van hun sites te halen omdat ze die gebruikten zonder zijn toestemming. Wikipedia en Techdirt weigerden. Hun argument was dat er helemaal geen copyright op de beelden rustte, aangezien ze genomen waren door een aap.

Lees hele artikel hier:
http://www.standaard.be/cnt/dmf20170713_02970439?utm_source=standaard&utm_medium=social&utm_campaign=send-to-a-friend

(Bronnen: dS De Standaard, LA Times, The Guardian, The Hollywood Reporter, Legal Solutions Blog)
Add a comment...

Post has attachment
>>>>>>>>>>> Zomeractie: <<<<<<<<<<<<<

membership bewaking voor de helft van de prijs
29 JUN 2017

Profiteer nu van de instaptarieven!

Zo kunt u het membership een half jaar uitproberen.

Het biedt u veel voordelen, waaronder:
Bewaking van uw merk zodat u vroegtijdig kunt optreden tegen inbreuk.
Advies en overleg 1e uur gratis.
Korting op het uurtarief voor het aanschrijven van de inbreuk makende partij. (€ 145 i.p.v. € 175).
Onbeperkt gebruik maken van de helpdesk.

U heeft uw merk(en) geregistreerd in het Benelux merkenregister, het EU merkenregister of de Internationale merkenregisters. Het is daarom vanaf moment van registratie van belang dat u uw rechten behoud door deze te laten bewaken, dit verhoogt de waarde van uw merk. Uw merk moet exclusief en van u blijven. De registers controleren namelijk niet of een nieuwe merkinschrijving teveel op uw merk lijkt. U zult zelf aan moeten geven dat u bezwaar heeft tegen deze inschrijving en het misbruik van uw merk. Er zijn wellicht nu al nieuwe depots die inbreuk maken op uw merk! Of worden er al producten nagemaakt en op de markt gebracht?

Maakt u te laat bezwaar dan vervalt uiteindelijk uw merkenrecht of neemt de sterkte van uw merknaam af. Dus hoe eerder dit bezwaar gemaakt kan worden, hoe beter dit is… Worden er nep producten op de markt gebracht dan is dit schadelijk voor uw merk en moeten deze producten zo snel mogelijk van de markt worden gehaald.

Het membership is er op gericht zoveel mogelijk met u samen te werken. Er wordt u een lite of een premium pakket aangeboden. Op maat gemaakte pakketten zijn de specials.


https://www.merkenregistratie.nl/bewaking-overzicht/


Als u nog vragen heeft belt u dan met onze helpdesk 010-2654965 of zend
een e-mail aan juridisch@merkenregistratie.nl.
Wij waken over uw merk!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ik kom terug van vakantie en ik neem (niet) mee…
26 JUN 2017

De zomer vakantie komt er weer aan. Hoe verleidelijk is het om merkartikelen mee terug te nemen uit het buitenland als handelaren u voor extreem lage prijzen zogenoemde merkartikelen aanbieden. U kunt er van uitgaan dat als het voor extreem lage prijzen wordt aangeboden het om illegale handel gaat of om namaak.

Het meenemen en invoeren van nagemaakte artikelen is verboden. Maar u mag voor eigen gebruik toch een zeer kleine hoeveelheid nagemaakte artikelen zelf meenemen. Deze uitzondering geldt alleen als u de goederen zelf meeneemt als reiziger. Zendt u de nagemaakte goederen per post naar Nederland dan worden de nagemaakte goederen in beslag genomen en kunt u worden vervolgd.

Horloges – maximale hoeveelheid: 3 stuks
Parfum/Eau de toilette – maximale hoeveelheid: 250 ml
Beeld- en geluidsdragers met uitzondering van master (s) – maximale hoeveelheid: 3 stuks/dragers (Een dvd met 3 verschillende films geldt als 3 dragers)
Datadragers – geen
Overige goederen – maximale hoeveelheid: 3 stuks/paar

Als de douane per goederensoort meer aantreft in uw bagage dan hierboven aangegeven, dan neemt de Douane alle goederen van die goederensoort in beslag. En u krijgt een boete.

Lees meer op https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/douane/wat_mag_niet_zomaar_in_uitvoeren/nagemaakte_art/nagemaakte_artikelen
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Nog wat examen stress?
21 JUN 2017

Rustig werken met deze uitvinding uit 1925
Deze uitvinding uit 1925 is ideaal voor personen met concentratieproblemen. Althans, dat meende sciencefiction-auteur en uitvinder Hugo Gernsback toen hij het apparaat ontwikkelde. Met de zogenaamde Isolator kon bijvoorbeeld studenten zich helemaal afsluiten van de omgeving. Doordat de helm over het hele hoofd ging, werden omgevingsgeluiden vrijwel volledig geweerd. Ademhalen moest via een slang, die verbonden was met een kleine zuurstoftank.

Lees hier meer over deze uitvinding: Rustig werken met deze uitvinding uit 1925

http://historiek.net/rustig-werken-met-deze-uitvinding-uit-1925/69602/
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded