Profile cover photo
Profile photo
PeteRPG Plus
38 followers -
PeteRPG Plus - RPG, anime, film, könyv, sorozatok, játékok
PeteRPG Plus - RPG, anime, film, könyv, sorozatok, játékok

38 followers
About
Posts

Post is pinned.
Az oldal shortlinkje: https://goo.gl/J1Cu2C
A nagyobb lélegzetű dolgokra: https://peterpghu.blogspot.hu
Tartalom: https://peterpghu.blogspot.hu/2016/09/tartalom.html
GH: https://github.com/zistenz

Ha valaki online keresne, játékban, vagy hasonló oldalon, ide gyűjtöttem az elérhetőségeimet, kb. megtalálási gyakorisággal sorba rakva:

#Steam - petrustotallius, képem ugyanez
#Discord - zistenz # 0807

#GuildWars2 - zistenz.1945, Piken's Square (Törpedó, Lopez de Futaztán, Hóvarjú, Nekromoszóma, Konok Kun)
#battlenet (csak #Diablo3 ) - PetruZ#2174
#PathOfExile - EU szerver (Toportyánka)
#ElderScrollsOnline - EU, zistenz (Ryuhun, Tzopilotl, Tlamacazcui, Toportyán, Naplovag)
#AtlanticaOnline - Macedon (UmbralOnyx); nagyon ritkán
#Rift - EU, Typhiria (Tuth, Bophat, Mizton, Buhu, Xocoh; mindannyian a Rátóti Atyafiak privát guild tagjai); már nem játszom
#WildStar - EU, Jabbit (Xocoh Hun); már nem játszom

#reddit - zistenz
#SGHU - PetruZ
#Goodreads - Petrus

#LFGHU - Petrus (elvétve, már csak read-only módon)
Commenting is disabled for this post.

Post has attachment
Elkészült a Planescape: Torment EE-hez igazított korábbi fordítás első, publikus változata. Ez 99,9%-ban megegyezik az alapjátékhoz készült változattal, némi javítással kiegészítve. Az EE-vel együtt bekerült plusz sorok fordítása még éppencsak elkezdődött, ez valamikor később (talán nyáron?) várható, ahogy az időm engedi.
Aki az alapjátékkal már játszott, észreveheti, hogy néhány, ott már lefordított sor EE-ben visszavált angolra. Ez nem hiba, az EE többféle ismétlődésre már makrókat használ, amelyeknek csak a hivatkozása létezik, de a soruk még nincs lefordítva. Mivel ezek csak tájékoztató, tutorial jellegű sorok, nem vadásztam le külön egyenként őket. Majd ha odaérek a fordításban, akkor ezek is újból magyarrá válnak.

Az EE változathoz nincs még telepítő! A magyarítás használatához a következőket kell tenned:
1. Töltsd le a pstee_hu.zip fájlt a linkről.
2. Keresd meg a Steam könyvtáradban a telepített EE játékon belül a "lang" mappát. Ez a "(meghajtó):\Steam\steamapps\common\Project P\lang" útvonal kellene, hogy legyen.
3. Készíts ide egy új "hu_HU" könyvtárat és másold bele a letöltött zip fájl tartalmát (dialog.tlk).
4. Keresd meg a "C:\Users\(felhasználóneved)\Documents\Planescape Torment - Enhanced Edition" könyvtárat és nyisd meg szerkesztésre a "Baldur.lua" fájlt. Ez sima szöveges fájl, notepad, vagy bármi hasonló megfelel. Ebben a fájlban a "SetPrivateProfileString('Language','Text','en_EN')" sort cseréld ki "SetPrivateProfileString('Language','Text','hu_HU')"-ra. Ez most csak így megoldható, később megnézem majd, hogy lehet az "Alter Senses - Languages" menüben automatikussá tenni ezt.

A későbbiekben elég lesz csak a frissebb zip-et letölteni és a fájl(oka)t felülírni.

Csak a játék elejét volt időm tesztelni, ott kiakadás, vagy bug nem jelentkezett. Ha elírást látsz valahol, egyelőre nem érdekes, vagy észreveszem és javítom a következő kiadásban, vagy majd a végén lesz lehetőség ilyesmit jelezni, egyelőre nem fontos. Lényeges viszont, hogy jelezd, ha valami elszáll, megismételhetően rosszul működik, kiakad, stb.. Írd le, hol és mit csinálsz, ami a hibát kiváltja, és ha képet is tudsz mellé csatolni (a hiba előtti és utáni helyzetről), az is sokat segítene. Ha van rá lehetőséged, a nyelvet angolra visszaváltva is próbáld ki, jelentkezik-e a hiba. (Ha igen, akkor azt nem a magyarítás okozza, így azzal nem tudok mit kezdeni.)

https://drive.google.com/file/d/1jjS0C-X0ITuCZimKEL4mL1YdKprrir3J/view?usp=sharing
Add a comment...

Megtört a jég: sok-sok év távollét és haragszomrád* után a Steve Jackson Games termékei (főként persze a #GURPS) is megjelentek a DTRPG-n. Print-on-demand egyelőre nem érhető el, és nem is biztos, hogy lesz, hiszen már van saját POD-juk a Cardspace-en keresztül - bár az a hírek szerint csak fekete-fehér tud lenni, szóval... (Mindenesetre belátható időn belül nem lesz hardcover kiadás a DTRPG-n keresztül.)

https://www.drivethrurpg.com/browse/pub/12199/Steve-Jackson-Games

* A '90-es években megjelent SJG-WW együttműködés gyümölcse, a GURPS-alapú WoD nem igazán volt nyerő, a két cég egymást hibáztatta, össze is vesztek, nyílt üzengetések voltak a médiában, stb.. Az ezredforduló után nem sokkal a WW alapító Steve Wieck egy saját céget épített, ebből lett az OneBookShelf, a mai DriveThruRPG/RPGNow/miegyéb fúzió tulajdonosa (az OBS-től kapod a számlát, ha veszel náluk valamit), miközben az SJG-nek ott volt a Warehouse23, emellett nyílt titok volt, hogy az SJG szerződésben tiltotta le minden licencelőjüket is az új digitális platformról. Szóval ezek fényében kell kezelni ezt a lépést.
Add a comment...

Post has attachment
A mini #rpg gyűjteményem átköltözött a Github Pages-re. Bár kicsit körülményes volt először az ismerkedés vele, egyelőre úgy gondolom, könnyebb kezelni, mint a Bloggert, a szövegírás markdown formázással meg egyébként is jobban preferált általam.

https://zistenz.github.io/mini-rpgk/
Add a comment...

Post has attachment
Bizonyára sokan ismeritek a mikro- #d20 rendszereket (ha nem, akkor itt az alkalom megismerni ezeket), élükön a #Microlite20 -szal. Most egy jótét lélek összeszedte az összeset egyetlen pdf-be (2000+ oldal!) és elérhetővé tette több helyen is:

http://blog.retroroleplaying.com/2017/10/the-microlite20-rpg-collection-2017.html
Add a comment...

Post has attachment
"Egy hős vagy. Járod a világokat, ezer veszéllyel dacolva, hogy megmentsd a sárkányt, leöld a hercegnőket, és felmarkold a kincseket. Ez a legfontosabb az egészben, különben mi értelme lenne? Jobbá tenni a világot? Ugyan már, az idealisták halnak meg először. Ahogy a veteránok tanácsolják: Jól válaszd meg az ellenségeidet, keresd a magad boldogulását, és sose kezdj sárkánnyal!"
A Csillagok Barbárjai egy új, magyar nyelvű, egyszerű #szerepjáték, amihez csak pár kockára és egy jó társaságra van szükséged. A rendszere mindössze két oldal, amit egy-egy oldal általános világleírás és mesélői segédlet egészít ki, a többit a fantáziátokra bízza. Részben épít az utóbbi évek néhány sikeres "indie" játékára, de egyébként teljesen saját munka. Tesztelve még nem volt, de az egyszerűsége miatt nem hiszem, hogy komoly problémai lennének. Úgy gondolom, most érte el azt a kidolgozottsági szintet, ami már bemutatásra érdemes, ennél többet már nem lehetne hozzátenni. Kritikákat, kérdéseket, konverziókat, és beszámolókat szívesen veszek. :)

https://peterpghu.blogspot.hu/2017/09/csillagok-barbarjai.html
Add a comment...

https://200wordrpg.github.io/winners

Van köztük több jópofa #szerepjáték, egy átfutást megér szerintem.
Add a comment...

Post has attachment
A Metropolisz külvárosi, lepukkant lakótelepét a belvárosi jampecok csak úgy hívják: Dzsungel. De ti, a panelprolik bandákba verődött kölykei, úgy ismeritek, mint a tenyereteket. És tudjátok, olyan dolgok rejtőznek itt, amelyek csak a mesékben léteznek...
A Paneldzsungel #szerepjáték John Harper játékának, a #LasersAndFeelings -nek egy modern városi fantasy miliőbe ültetett változata, ahol a szereplők, a tinédzserek, egy nagyváros külvidékén születtek és nőttek fel, és olyan dolgokkal kell megküzdeniük nap, mint nap, ami csak a filmekben és sorozatokban létezik.

https://peterpghu.blogspot.hu/2017/09/paneldzsungel-egy-l-hack.html
Add a comment...

Elkészültem a Here's Some Fuckin' D&D kétoldalas #szerepjáték fordításával, elérhető az alábbi linken. A nyelvezet meglehetősen 18+-os, ez azért az eredeti címből is sejthető. :)
Gondolkoztam az alapjául szolgáló Searchers of the Unknown fordításán is, de igazából az ennek egy egyoldalas, még csupaszabb változata, szóval újdonság nem lenne benne (kb. nincsenek varázslatlisták és kasztok). Aki kíváncsi, keressen rá a nevére, kiegészítve az "rpg collection" szavakkal. Az első találat egy olyan oldalra visz (2. link), ahol egy pdf-esített változat tölthető le az alapjátékból és annak vagy harmincféle klónjából, bővítéséből. A 3. link meg további kiegészítéseket fog össze, de igazából a SotU-ból rengeteg klónt lehet még találni ezerfelé.

https://peterpghu.blogspot.hu/2017/09/nesztek-egy-kibszott-d.html

https://retroroleplaying.com/content/searchers-unknown-rpg-collection/
https://searchersoftheunknown.wordpress.com/
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded