Profile cover photo
Profile photo
Obbal Grafologia
10 followers -
Els vostres serveis de grafoanàlisi al Vallès Occidental.
Els vostres serveis de grafoanàlisi al Vallès Occidental.

10 followers
About
Posts

Post has attachment
Photo

Post has attachment

Post has attachment
Els jocs de taula com a eina pedagògica.

Post has attachment
Els perills de les plantilles de cal·ligrafia online.

Post has attachment
"La grafoanàlisi: un valor afegit per a les empreses", per Maite Jiménez. Article publicat al diari La Torre (juny 2015). Via @connecTerrassa http://ow.ly/3xWLD3

Post has attachment
Inaugurem una nova secció a la nostra web, "publicacions i entrevistes", on hi trobareu com el seu nom indica totes les publicacions i entrevistes que hem anat fent aquests darrers mesos.
http://www.obbal.com/cat/publicacions-i-entrevistes/

Post has attachment
'Una mirada emocional: el món de les emocions a través de l'art'. Exposició a la Sala Muncunill. El trastorn límit de la personalitat (TLP) i l'expressió artística.
http://bit.ly/1NCeYnv

Post has attachment
TALLERS D'EDUCACIÓ DEL GEST GRÀFIC PER A NENS D'ENTRE 7 I 9 ANYS

La finalitat d'aquests tallers és que els nens consolidin les bases del gest gràfic, practiquin la postura i la prensió correctes i aprenguin eines per adquirir una escriptura llegible i fluïda.

No hi ha un nombre determinat de tallers a realitzar, la temàtica és variada i es repeteixen matèries per facilitar l'elecció del/s taller/s en funció de les vostres necessitats.
 
Per a més informació, reserves i preus es prega contacteu directament amb Obbal als telèfons 937 891 487 / 630 141 318 o bé a través de l'adreça d'email grafologia@obbal.com.

http://www.obbal.com/cat/tallers-i-seminaris/tallers/

L'escriptura és el conjunt d'actes motors consistents en una plasmació gràfica amb un determinat útil escriptor sobre un determinat suport. Hi ha qui parla de la mort de l'escriptura manual, ja que mitjançant les noves tecnologies expressem el nostre pensament molt més ràpid. 

Però oferir una eina tecnològica a una persona disgràfica per evitar que escrigui a mà és un gran error. D'aquesta manera no l'ajudem, sinó que "amaguem" el seu trastorn. El disgràfic escriurà amb l'eina tecnològica (PC, pissarra electrònica, etc.) però mai podrà assolir una escriptura manual correcta si no se'l reeduca.

La via fàcil és donar-li una eina per evitar el problema, però a la llarga aquest problema serà més gran. Per exemple els exàmens universitaris s'han de fer mitjançant escriptura manual, excepte si s'al·lega una causa justificada que ho impedeixi. Seria la disgrafia causa suficient? Quin motiu al·legarem per demanar fer l'examen amb un dispositiu electrònic? Que tenim mala lletra? I ens ho acceptaran com a causa justificada? 

Estem parlant d'un tema que s'ha de tenir molt en compte. Substituir l'escriptura manual per l'escriptura electrònica si no s'han assolit les bases de la primera pot comportar greus problemes. Si bé a la universitat els apunts es poden prendre amb dispositius electrònics, a l'hora de fer l'examen l'esforç per un disgràfic serà doble, ja que tindrà una gran dificultat per escriure a mà. Inclús s'ha donat algun cas d'alumnes que no han superat les proves de la selectivitat degut a que els correctors no entenien la seva lletra.

Segons l'Uberto Eco l'escriptura cursiva exigeix compondre la frase mentalment abans d'escriure-la. Amb els aparells tecnològics es perd aquesta composició mental ja que es guanya amb velocitat i eficiència. Les noves tecnologies poden ser complementàries, però mai substituiran l'escriptura manuscrita.

L'Alfred Kanfer és conegut pels seus experiments sobre la detecció del càncer a l'escriptura, abans inclús de l'aparició d'indicis clínics de la malaltia en el subjecte que escriu.
Wait while more posts are being loaded