Profile cover photo
Profile photo
Shazrizal Shahmy
242 followers
242 followers
About
Posts

Post has attachment
Hiking di Bukit Berekeh. Kaki Cramp!!!
Assalamualaikum semua. Bertemu kembali setelah 10 juta tahun tak ketemu. Sebenarnya hari ini terdetik nak menulis blog. kikikiki biasa kalau aku tulis blog mesti ada perkara impak besar lah dalam hidup aku. Apa impak besarnya?? haaa tunggu lahh.. baca dulu ...
Hiking di Bukit Berekeh. Kaki Cramp!!!
Hiking di Bukit Berekeh. Kaki Cramp!!!
shazrizalshahmy.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Kisah Tragis Si Ayam Pencen
Haii Assalamualaikum.. Ok sebenarnya aku nak cerita sikitlah kisah pagi tadi. Pagi2 tadi mak aku duk menjerit kejut aku dari tido. "Ijal!! Ijal!! Beli ayam pencen!! Mak nak buat rendang!!" Maigoddd pagi2 suoh aku beli ayam. Hahaha ngantuk weyy. Oleh kerana ...
Add a comment...

Post has attachment
Esok Diet.
Assalamualaikum.. Selamat hari raya semua.. sebenarnya semenjak dua menjak ni ramai betul cakap aku dah semakin gemuk bulat buntal dan sebagainya. Ya, aku mengaku yang aku dah bulat and gemok hahahaha sebab aku semester kali ni serius aku tak pernah exercis...
Add a comment...

Post has attachment
Say "NO" For Free Design
Haii Assalamualaikum semua, Apa khabar korang semua. Dah lama tak update blog. hehehe yelahh sekarang mana ada lagi orang bukak blog macam dulu2. Sekarang ni blog hanya mnjadi tempat mencari maklumat sahaja. hohoho Ok back to the topic. Korang pernah tak su...
Say "NO" For Free Design
Say "NO" For Free Design
shazrizalshahmy.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Lazada Malaysia Merdeka Blogger Contest
Merdeka! merdeka! contest. Sempena dengan hari merdeka tahun 2017 ini, Lazada ada buat contest untuk semua blogger kat Malaysia. Apa tunggu lagi, jom join sebelum 31 ogos tarikh tutup contest ni. Hohoho. Dalam contest ini anda hanya perlu menjawab beberapa ...
Lazada Malaysia Merdeka Blogger Contest
Lazada Malaysia Merdeka Blogger Contest
shazrizalshahmy.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Tips masuk Upsi (For freshy)
Assalamualaikum... Hello guyss.. bertemu lagi dalam blog ni setelah lama tak update. hahaha Before that, jangan lupa klik banner2 iklan yang ada kat atas tepi bawah blog ni (mintak simpati haha) okeyy?  Sebelum tu nak cakap..tips yang ada dalam blog ini ada...
Tips masuk Upsi (For freshy)
Tips masuk Upsi (For freshy)
shazrizalshahmy.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Suka Hati kau je panggil Orang Gemok
"Weyy Ijal, lama tak nampak..kau dah gemok sekarang ni yerr." "eee Ijal bulat nya kau" "Kau ni makan je, mana tak gemok" "kau tak makan ke? kau nak kurus eh??" "Woii gemok" weii netizen bodoh. sesuka hati kau je panggil orang gemuk eh.  mehh sini aku nak ta...
Add a comment...

Post has attachment
Makin Dewasa Makin Ciput Pakai Baju
Dik, abang nak tanya lah dekat adik-adik semua, pertanyaan abang ni agak kasar sedikit, sebelum tu, biar abang membebel dulu. hehe Aku tak pasti lah sekarang dah menjadi trending atau genjala media sosial dah semakin terlalu maju atau tak. Ya, aku pun sekar...
Add a comment...

Post has attachment
Kisah Student Biology semester 1 (Part 1)
Assalamualaikum.. haii korang, hari ni aku nak ceritalah sikit tentang sedikit sebanyak cerita dan pengalaman aku sepanjang semester satu ambil ISMP Biology kat UPSI ni. Mesti ramai yang diluar sana duk cari artikel pasal kehidupan student biology macam man...
Kisah Student Biology semester 1 (Part 1)
Kisah Student Biology semester 1 (Part 1)
shazrizalshahmy.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Tutorial cara nak buat Menu Bar (Biasa)
So ramai yang tanya aku pasal nak buat menu bar macam gambar kat atas ni haaa, so dripada aku ajar sorang-sorang, baik aku buat tutorial dekat blog aku ni haa. Korang boleh ikut step by step. 1. Dashboard > Layout >  (Cross collumn) Add a gadget 2. Dan sele...
Tutorial cara nak buat Menu Bar (Biasa)
Tutorial cara nak buat Menu Bar (Biasa)
shazrizalshahmy.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded