Profile cover photo
Profile photo
Financecenter
22 followers -
повече от финансиране
повече от финансиране

22 followers
About
Posts

Post has attachment
Вероятно още първите наистина студени сутрини и вечери са ви накарали да усетите меланхолия и тъга по отминалото лято. Приятните слънчеви емоции са неповторими, спор няма, но през зимата също има достатъчно почивни дни, които да изкарате на прекрасно място в добра компания! 

Post has attachment
От каране на шейни в швейцарската провинция и спиращи дъха ски спускания в Алпите, до естествени минерални басейни и ледени фестивали, Европа разполага с едни от най-уникалните места, където да прекарате зимата. 

Post has attachment
Близо 52% от изтеглените потребителски кредити на домакинствата и 82.3% от жилищните заеми в страната са в родната валута – лева, сочат изчисления на Profit.bg на база данни от Българска народна банка. Година по-рано левовите заеми съставляваха 45.39 на сто при потребителските кредити и 77.64 на сто при жилищните. Увеличеното търсене на левови кредити е за сметка на евровите, където е отчетен спад от 53.38% на 43.7 на сто за потребителските и 21.32 на сто на 16.53% за жилищните. Преди около две седмици от Кредит център информираха, че над 94% от ипотечните кредити се теглят в лева, защото все повече банки предлагат по-изгодни условия за заемите в родната валута. Средният размер на ипотеката у нас е около 37 000 евро, докато в София – 51 000 евро. Данните на централната банка за лихвите при потребителските и ипотечните заеми сочат продължаващ спад в последните месеци. Годишният процент на разходите (ГПР) по кредитите за потребление в левове през юли 2015 г., в сравнение със същия месец на 2014 г., се понижава с 0.77 пр.п. до 11.63%, а по кредитите за потребление в евро – с 2.52 пр.п. до 7.90%. През юли 2015 г. годишният процент на разходите по жилищните кредити в левове спада спрямо юли 2014 г. с 0.97 пр.п. до 6.21%, а по жилищните кредити в евро – с 1.32 пр.п. до 6.40%. През юли 2015 г., в сравнение с юни 2015 г., годишният процент на разходите по кредитите за потребление в левове се повишава с 0.29 пр.п., а по тези в евро намалява с 0.50 пр.п. При жилищните кредити в левове той се понижава с 0.06 пр.п., а по тези в евро – с 0.26 пр. п.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Levut-otnovo-dominira/nid-142966.html
Photo

Post has attachment
В официално оповестеното съобщение на БНБ днес се казва, че на „Индустриален холдинг - Доверие“ АД е била връчена заповед, с която компанията е уведомена за решението. 

Post has attachment
„От правилата, към които ще обърнеш поглед, нека тези две ти бъдат най-вече подръка - първо, че нещата не засягат душата, че вън от нея те са в покой и че притесненията ни се пораждат единствено от мнението вътре в нас; второ, че всичко, което виждаш, в следващия момент се променя и скоро го няма.” Марк Аврелий, Книга 4, гл. 3
Photo

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Същевременно американската валута ще скочи спрямо йената и надвиши нивата от 190. 

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded