Profile cover photo
Profile photo
anysidayu zakaria
312 followers -
1 Usahawan 1 Blog
1 Usahawan 1 Blog

312 followers
About
anysidayu's posts

Post has attachment
Tip Beriklan Melalui Penulisan
Teks : Anys Idayu Zakaria    "Kak, saya ni sebenarnya penat dah buat iklan 100 kali pun tak de orang terpikat. Boleh tolong bagi tips sikit" "Ni yang saya kongsikan bukanlah tip sangat pun. Ni apa yang saya dan kawan-kawan
FB praktikkan. Senang sangat. Kal...

Post has attachment
Bank Idea
Teks : Anys Idayu Zakaria  Nak bagi mudah menulis kalian buat bank idea. Ramai otai dan sifu bisnes semua
sudah buat. Kita nak mahir menulis juga mesti ikut seperti mereka.  Kalian
rasa apa faedah ada bank idea ni?  Tulislah apa sahaja yang terlintas
di ...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Alhamdulillah Syukur
Teks : Anys Idayu Zakaria  Alhamdulillah syukur, 15 Februari lalu genap usiaku 33 tahun. Tuhan masih beri peluang untuk aku meneruskan kehidupan di dunia fana ini. Berbaki usia menuju akhirat perlu terus memperbaiki diri ke arah kebaikan. Alhamdulillah. Ter...

Post has attachment
Di Mana Mahu Menjual?
Teks  : Anys Idayu Zakaria  Facebook = Storytelling  Jadikan FB tempat kita bercerita, berkongsi untuk membina crowd, "follower" dan berkawan. . Jadi di mana kita mahu menjual? Belajar macam mana untuk buat blog dan jadikan ianya sebagai ‘kedai online’ anda...

Post has attachment
Minat Membaca Tukar Kepada RM
Teks : Anys Idayu Zakaria  Buku buku buku memang menjadi kecintaan saya sejak zaman sekolah
lagi. Rupanya Tuhan sudah takdirkan saya yang minat membaca ni,
berkongsi ilmu dan nilai yang ada dalam buku tersebut dengan menjalankan
bisnes menjual buku juga....

Post has attachment

Post has attachment
Kata Kunci Yang Tepat
Teks : Anys Idayu Zakaria  "Kak, ada jual jajan apa. Pemborong kedai kat mana. Boleh saya datang beli" Amboi, laju benar kau menyoal. Sampai salam akak bagi pun tak berjawab. "Mana dapat nombor ni dik. Akak bukan pemborong" "Owhh hehehhe, saya google je" Sa...

Post has attachment
Kelas Blog Februari
Teks : Anys Idayu Zakaria  16
langkah mudah antara tugasan dalam kelas blog. Mereka akan bermula
12hb, hari ini dan berakhir 3 Mac bulan hadapan. Kelas berlangsung
secara online di Group Whatsapp. Tugasan sangat mudah, hanya
perlu ikut panduan yang dibe...
Wait while more posts are being loaded