Profile cover photo
Profile photo
Mawar Rindu
380 followers -
# Life as Mujahid, Die as Syahid # ; Biar jadi anak manja jangan jadi anak derhaka !
# Life as Mujahid, Die as Syahid # ; Biar jadi anak manja jangan jadi anak derhaka !

380 followers
About
Mawar's posts

Post has attachment
5 Ways to Boost Your Reading Mood
Assalamu'alaikum and good afternoon everyone. Few days ago, I accidentally bumped into a beneficial article and it gives me some kind of mood which encourage me to read. Thus, I decided to share it here. This article was written by Nuranne and published at ...

Post has attachment
Wordless Wednesday
Duduk diam, muka mcm pikiaq masalah besaq, mcm terasa hati pon adaa, padahal kepala otak asyik pikiaq nak makan apa jaaaa. LOl.  Time tgah perut tong gajah, beratur2 list makanan dlm kepala.  Tapi kalau tengah lost appetite, perut lapaq tp taktau nak makan ...

Post has attachment
Pentingnya Motivational Quote
Sebagai manusia yang seringkali lupa dan alpa, kita tak lari dari rasa malas dan emotional break down. So am I. Bukanlah seorang yang motivational-nya tinggi, malah selalu lupa tujuan buat sesuatu tu. Sesapa yang sejenis dengan sis kita geng! haha Tapi, hid...

Post has attachment
Hidup tanpa Smartphone. Bagaimana rasanya?
بسم الله الرحمن الرحيم Assalamu'alaikum w.b.t. Haa kan dah cakap, musim exam memang mood update blog. haha So malam ni dah start terawih. Itu tandanya apa? Tandanya esok puasa lah apa lagiii. haha *okay lame joke Selamat berpuasa uolls. May this Ramadhan be...

Post has attachment
Pay Now, or Pay Later?
Assalamualaikum w.b.t. Lama tak update blog. Last update februari, Tu pon share story yg worth reading. Dan setiap kali rasa nak update blog, setiap kali tu musim exam, sis pon tak paham kenapa. haha. Yea, UIA start sem awal so lagi 5 hari last paper. Namun...

Post has attachment
Tetamu yg Mengejutkan Semua Orang
Belajar. Belajar. Belajar. Siapkan assignment. Belajar lagi. Kerja part time. Belajar lagi. Futsal sampai pukul dua pagi.  Study. Exam. Exam lagi. Carry marks lagi. Belajar lagi. Kerja sepenuh masa.  Rindu orang itu, orang ini. Cemburu orang itu dengan oran...

Post has attachment
Tips untuk Sembuhkan Selesema.
Dah lama nak share tip sembuhkan selesema ni, tapi asyik terlupa jaa. Tip ni SANGAT mudah, PALING mudah, dan paling penting, JIMAT!! Kenapa paling mudah dan jimat? Sebab tip ni hanya guna air jeee. Alhamdulillah, bila I hv flu, selalu gak la buat tip ni, in...

Post has attachment
Wordless Wednesday: Stress punca Acne / Pimple
KNOW YOUR SPOT Most likely happen to adults. Me included :/   HOW TO TREAT? atau cara lain ialah, yg saya rasa macam mudah dan effective  Read further   HERE   ! Happy trying! p/s: Hati-hati, jangan sesuka hati picit dia, sebab dia macam gangster, sekali aw...

Post has attachment
Langit Tak Selamanya Cerah
It's been a long time. Lama akak cuti update blog yea. hew hew Sibuk diknon. plus, macam2 jadi dalam sekelip mata, penamat 2015. Kalau sempat, nanti lah akak story serba sikit. *_^ *bahasa diri akak ni rasa dah tua sangat la tuuu. haha Ohh, btw, rasanya tak...

Post has attachment
Kesetiaan Diuji
"Kesetiaan WANITA diuji saat lelaki tidak punya apa-apa.   Kesetian LELAKI diuji saat dia memiliki segalanya." Sapa je taktau Quote femes tu kan.  And sekarang, quote tu dah ada lagu dah. hah, tak percaya ke? okay, cer dengar lagu ni and lirik dia. ^_^ Lock...
Wait while more posts are being loaded