Profile cover photo
Profile photo
lucien govaert
SafetyNet Nederland - SafetyNet Europe
SafetyNet Nederland - SafetyNet Europe
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Noodzaak van de ADR veiligheidsadviseur nog onbekend.

Recent onderzoek onder een selectie aan bedrijven die gevaarlijke stoffen laten vervoeren, laat zien dat bedrijven niet bekend zijn met de verplichting tot het inschakelen van een ADR veiligheidsadviseur. Als reden wordt aangegeven dat bedrijven denken dat ze geen veiligheidsadviseur nodig hebben wanneer ze zelf geen gevaarlijke stoffen vervoeren en hiervoor een transporteur hebben ingeschakeld. Een aanname welke niet juist is.

De positie en de taken van de veiligheidsadviseur zijn geregeld in hoofdstuk 1.8 van het ADR en de Regeling vervoer over land van gevaarlijke stoffen (VLG). lees verder: http://veiligheidsadviseur-adr.nl
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Informatiebronnen voor beslissing keuze blussystemen bij opslag gevaarlijke stoffen schieten te kort.

Voor de opslag van gevaarlijke stoffen boven de 10 ton vormt het blussysteem de belangrijkste technische maatregel. Maar mag je die nieuwe stof wel onder jullie blussysteem opslaan? En welk blussysteem kies jij voor dat nieuwe magazijn? Met welke normen heb je te maken en wat zijn de belangrijkste eisen vanuit die normen?

De branchevereniging VNCW schreef eerder dit jaar een Enquête over de kennis van blussystemen uit. In deze enquête, werd gevraagd hoe men vaststelt of het blussysteem geschikt is voor de stoffen die men opslaat (welke informatiebronnen). Hierop gaf 28% aan uitsluitend de MSDS van de stof als bron te gebruiken. 33% van de respondenten gaf aan een combinatie van MSDS en UPD te raadplegen. 1% raadpleegt uitsluitend het UPD. Een opmerkelijke uitslag, gezien het percentage dat gebruik maakt van slechts één van deze informatiebronnen. Wanneer men nieuwe stoffen / producten wilt gaan opslaan ervaart 83 procent van de respondenten wel eens onduidelijkheid of het blussysteem geschikt is.

Door de overheid werd eerder dit jaar een subsidie ter beschikking gesteld voor de ontwikkeling van een cursus om deze kennis binnen de logistiek en de chemie te vergroten. De cursus richt zich niet alleen op de opslag van gevaarlijke stoffen, maar ook op de opslag van reguliere koopmansgoederen. In de ontwikkelde Cursus Kennis blussystemen logistiek gaat men een dag lang door de belangrijkste kennis van de verschillende normen en systemen.

Locatie Dordrecht – 26 Oktober - Cursus kennis blussystemen Logistiek -
http://safetynet-nederland.nl/cursusagenda/cursus-kennis-blussystemen-logistiek-26-10-2017/

Locatie Eindhoven – 24 November - Cursus kennis blussystemen Logistiek -
http://safetynet-nederland.nl/cursusagenda/cursus-kennis-blussystemen-logistiek-24-11-2017-2/

Locatie Zwolle - 15 december - Cursus kennis blussystemen Logistiek -
http://safetynet-nederland.nl/cursusagenda/cursus-kennis-blussystemen-logistiek-15-12-2017/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De PGS15 is de richtlijn voor de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen waarmee een aanvaardbaar beschermingsniveau voor mens en milieu wordt gerealiseerd. voor meer informatie:
https://pgs15-advies.nl/
Add a comment...

Post has attachment

E-learning Cursus Gevaarlijke stoffen in opslag (PGS15)

Kennis over de PGS15 is onmisbaar wanneer je in een PGS15 opslag werkt en verantwoording draagt of wanneer je PGS15 opslagen inspecteert. De opslag van gevaarlijke stoffen vereist een brede kennis van zaken.
http://www.pgs15.training
Add a comment...

Post has attachment


E-learning Cursus basiskennis gevaarlijke stoffen

"Met de Online E-learning cursus Basiskennis gevaarlijke stoffen online studeren voor het certificaat om veilig te kunnen werken met gevaarlijke stoffen."

http://www.gevaarlijke-stoffen.eu
Add a comment...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded