Profile cover photo
Profile photo
Zanimljive Destinacije
105 followers -
destinacije, putovanja, odmor, španija, grčka, turska, srbija, opisi, letovanje, zimovanje, turizam
destinacije, putovanja, odmor, španija, grčka, turska, srbija, opisi, letovanje, zimovanje, turizam

105 followers
About
Zanimljive Destinacije's posts

Post has attachment
Ulice prelepog Praga u 4K rezoluciji
Istorijska prestonica Češke, odnosno Bohemije, 14. je najveći grad Evropske unije i mesto jedinstvene kulture i tradicije. Ukoliko ste željni dobre hrane, još boljeg piva, lepih mostova i skrivenih bajkovitih predela koji odišu centralnoevropskim šarmom, Prag je grad za vas.

Post has attachment
Čudesni vidici Rajca i Suvobora
Vrhunska zimska avantura i rekreacija mogu se doživeti i na samo nešto više od sat vremena putovanja od Beograda, na sto kilometara udaljenom Rajcu i Suvoboru.

Post has attachment
Šta tačno predstavljaju hotelske zvezdice
Da li ste ikada razmišljali o tome šta označavaju zvezdice pored naziva hotela? Osnovnu razliku svi znamo - više zvezdica, luksuzniji hotel. Međutim, da li ste znali da se iza svih tih zvezdica kriju određeni standardi koje hoteli treba da zadovolje?

Post has attachment
Semeteško jezero: Čudo prirode u srcu Kopaonika
Ovde možeš da uradiš ono što su samo bogovi mogli: da budeš, bar za kratko, gospodar ostrva i da ga pomeriš gde god želiš, zajedno sa sve travama na njemu, desetak ne baš malih stabala, i stazom dugom petnaestak metara, koliko je i veliko ovo malo čudo prirode.

Post has attachment
Divlji konji u divljini Suve planine
Suvoplaninski poludivlji konji, ili sampasi, kako ih ovde nazivaju, velika su turistička atrakcija koja mami znatiželjnike je ovaj kraj. Nažalost, sve ih manje i sve se teže viđaju.

Post has attachment
Priča o lepotama zaboravljenog sela Gostuša
Na krajnjem istoku zemlje, na obroncima Stare planine i 30 kilometara udaljeno od Pirota, nalazi se selo Gostuša. Duh minulog vremena i tradicija čuvanja stoke, pravljenja gastronomskih specijaliteta i autentična arhitektura, samo su neki od razloga za posetu.

Post has attachment
Kjoto: Duh stare prestonice Japana
Grad koji je više od hiljadu godina bio mesto gde su boravili vladari, Kjoto je grad u koji osim turista iz celog sveta, dolaze i mnogi Japanci kako bi osetili neprolazan duh tradicije, koja se može videti na svakom koraku, tokom kratke šetnje kamenim ulicama.

Post has attachment
Top 8 destinacija na kojima se leto nikad ne završava
Nakon dugog toplog leta, stigao je i deveti mesec. Počela je škola, godišnji odmori su gotovi, a ni temperature nisu više toliko visoke. Ali, da li biste nakon malog odmora ipak otišli negde gde je toplije?Ako ste baš to naumili, predlažemo vam neku od sledećih destinacija:

Post has attachment
Dargavs: Najjezivije selo u Rusiji
U ruskom selu Dargavs ljudi već vekovima sahranjuju mrtve u mauzolejima, koji liče na male kuće za stanovanje. Međutim, osim pokojnika, ovde niko više ne stanuje, jer legenda kaže da će svako ko kroči u Dargavs to morati da plati životom.

Post has attachment
Lepote Srbije: Lekovito blato banje Rusande
Banja Rusanda je jedino aktivno banjsko lečilište u Banatu. Još od svog osnivanja 1867. godine, ima lečilišnu tradiciju zasnovanu na korišćenju lekovitih svojstava mineralnog peloida (blata) iz jezera Rusanda, koje se ubraja u najlekovitije u zemlji.
Wait while more posts are being loaded