Profile

Cover photo
Sinisa Gavrilovic
Works at Trenutak.hr
Attends AdWords Certification Program
Lives in Zagreb
1,576 followers|119,441 views
AboutPostsPhotosYouTube+1'sReviews

Stream

Sinisa Gavrilovic

Shared publicly  - 
 
Bold - zvjezdice test
Italic - undersoce test
Strikeout - minus -test-
1

Sinisa Gavrilovic

Shared publicly  - 
 
Korištenje Google Webmaster Tools-a

Pogledajmo kako koristiti osnovne dijelove Google Webmaster alata kako bi saznali sve informacije o vašoj stranici je Google do sada sakupio, a također idemo dati Googleu nekoliko uputa kako da indeksira vaše stranice. Prvi korak je otići na google.com/webmasters/tools i prijaviti se na vaš račun. Naravno to zahtijeva Google račun, a ako već nemate jedan, možete otići na google.com/accounts kako bi ga napravili. Jednom kada ste se prijavili, vidjet će te popis stranica kojima možete upravljati.

Ako još nemate svojih stranica u GWT-u možete koristiti crvenu tipku kako bi dodali novu stranicu.

Kako bi zaštitili svoj račun i web stranicu, Google će trebati potvrditi da ste vi zapravo vlasnik te domene i da ste ovlašteni vidjeti neke važne statističke detalje te stranice. Postoji nekoliko različitih metoda koje možete birati. Opcije koje vi ili osoba koja vam upravlja webom imate, uključuju uploadanje određenih HTML datoteka na vaše web sjedište, dodavanje određenih meta oznaka vašem izvornom kodu ili stvaranje malih promjena na DNS zapisu vašeg web sjedišta. Još jedna korisna opcija je Google Analytics, ili metoda pristupanja pomoću upravljanja oznakama, koji možete koristiti ako koristite te usluge i imate administrativni pristup njima.

ostatak proičitajte na goo.gl/Cd4qPn
 ·  Translate
1
Add a comment...

Sinisa Gavrilovic

Shared publicly  - 
 
Tehničko interpretiranje izvornog HTML koda

Krajnji cilj tražilice dok se kreće po web stranici je utvrditi kao ona izgleda korisnicima. No tražilica ne može vidjeti web stranicu na isti način kao i ljudi. Umjesto toga ona vidi kod koji web serveri (poslužitelji) šalju nazad našim internetskim preglednicima. Nama ljudima stranica na prvi pogled izgleda prilično jasna, razumijemo što su fotografije, što je tekst, gdje su izbornici za kretanje kroz sadržaj, možemo odmah pregledati video itd.

Tražilice vide samo izvorni kod stranice. Uspješna interpretacija tog koda je njihov posao a naš kao osoba zaduženih za SEO optimizaciju je da tražilicama jasno i nedvosmisleno označimo dijelove našeg sadržaja kako bi ih i “bez očiju” mogle što brže i što lakše razumjeti.
Robotu tražilice, malom programu koji samostalno pretražuje web, svaka web stranica izgleda drugačije nego nama ljudima.

Sve te čudne oznake i nerazumljivi dijelovi sadržaja skriveni u izvornom kodu zapravo su samo hrpa uputa koje naši preglednici prate kako bi na našim monitorima, mobitelima ili tabletima očitali stranicu koju pregledavamo što ispravnije. Izvorni kod je jako važan, većina je stanica napravljena u HTML kodu, koji nije programski jezik već jezik opisa dokumenta.

Taj opis pomaže preglednicima shvatiti gdje naći i skinuti sve datoteke koje ćemo trebati kako bi stvorili našu stranicu, gdje je sve vidljivo postavljeno na stranici, kako su stvari raspoređene, svi fontovi, boje i veličine koje se koriste, kako će izgledati izbornici, gdje će poveznice voditi i gdje će se postaviti elementi sadržaja.

više pročitajte na
 ·  Translate
Krajnji cilj tražilice dok se kreće po web stranici je utvrditi kao ona izgleda korisnicima. No tražilica ne može vidjeti web stranicu na isti način kao i ljudi. Umjesto toga ona vidi kod koji web serveri (poslužitelji) šalju nazad našim internetskim preglednicima. Nama ljudima stranica na prvi pogled izgleda prilično jasna, razumijemo što su fotografije, …
5
Add a comment...

Sinisa Gavrilovic

Shared publicly  - 
 
Razumijevanje atributa ključnih riječi

O ključnim riječima postoji jako puno podataka koji su nastali korištenjem tražilica kroz upisivanje ključnih riječi. Prije odluke o tome hoćemo li ili ne uključiti neku ključnu riječ u našu SEO strategiju važno je znati dobro procijeniti njezine atribute.

Tri su stvari koje treba promotriti kada su ključne riječi u pitanju;

relevantnost
ukupni volumen pretrage
konkurenciju

Prva pitanje koje ćemo si postaviti kada odlučujemo o tome koliko je neka ključna riječ relevantna za naš posao je “Reflektira li ta riječ jasno prirodu naših proizvoda i usluga?” Ako je odgovor da, tada je izabiremo.
Primarna zadaća internetskih tražilica je da pronađu i pruže najrelevantniji sadržaj prema upitu koji je upisao korisnik.

O navikama naših korisnika na tražilicama možemo najviše saznati ako i sami pokušamo koristiti tražilice na način na koji ih koriste naši kupci.
Stavimo su u poziciju kupca koji na Internetu traži novi automobil. Kako bi on koristio tražilice, što bi upisao? Vrlo vjerojatno neće otići na Google te u prostor za pretragu upisati “auto” i kliknuti “Search”.

Vrlo će vjerojatno suziti i dodatno definirati pretragu upisivanjem nekog konkretnog pojma poput “rabljeni hyundai accent 2010″.
Sad ako ste auto kuća koja prodaje rabljena vozila marke Hyundai i imate na svom web sjedištu stranicu posvećenu rabljenim Hyundai accent vozilima iz 2010 godine to je za vas relevantna ključna riječ. Najbolja stvar kod relevantnih ključnih riječi je to što će korisnici koji ih upisuju puno prije konvertirati u kupce nego oni koji upisuju generičke pojmove poput “auto” “prozor” “odmor” ili sl.

Druga stvar koju gledamo je volumen pretrage ili ukupni volumen pretrage u nekom vremenskom razdoblju. Iako je riječ “rabljeni hyundai accent 2010 ” izuzetno relevantna za vaš posao korisnici je na tražilici ipak ne upisuju tako često.

Volumen pretrage je ukupni broj mjesečnih pretraga za određenu ključnu riječ. Ako koristite alat poput Google Keyword Planner-a volumen pretrage je predstavljen kao prosječan broj mjesečnih pretraga unutar zadnjih 12 mjeseci. Budući da se radi o prosijeku lako je uočiti pravilnosti trendova pretrage i sezonalnosti.

Ako vaš posao ovisi o sezoni svakako ćete uz Google Keyword Planner koristiti Google Trends alat kako bi saznali što više o popularnosti pojedinih pojmova kroz sezonu.

više pročitajte na http://goo.gl/wdyCxE
 ·  Translate
2
Add a comment...

Sinisa Gavrilovic

Shared publicly  - 
 
Kako SEO utječe na poslovanje vaše tvrtke? http://goo.gl/F7DpQ1

Ako ste vlasnik ili zaposlenik neke tvrtke trebate znati da konstantna SEO strategija može imati prilično konkretne i precizne posljedice po poslovanje vaše tvrtke.

Korisnici tražilicama kroz ključne riječi koje ukucavaju otkrivaju svoju direktnu namjeru. Možemo znati što žele učiniti prije nego što to učine. Jednom kad to saznamo možemo ih ciljati našim marketinškim kampanjama.

Možemo precizno mjeriti i rezultate SEO-a kao jednog od kanala Internet marketinga.

čitajte dalje na http://goo.gl/F7DpQ1
 ·  Translate
2
Add a comment...

Sinisa Gavrilovic

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
Mudro zboriš, no daj se malo opusti pred kamerom :) Ukočen si ...
 ·  Translate
Have him in circles
1,576 people
Nenad Mišić's profile photo
DANILO SOARES's profile photo
Ivan Marinković's profile photo
dušan kuhar's profile photo
Kizziah Kennedy's profile photo
Plava Zvezda's profile photo
DMITRI EROFEEV's profile photo
Marija Djokic's profile photo
Saša Fišter's profile photo

Sinisa Gavrilovic

Shared publicly  - 
 
Stigla su tri nova članka za SEO knjigu u nastajanju.  

"Razumijevanje načina na koji tražilice indeksiraju sadržaj"
goo.gl/UfMB0Z - govori o robotima, mapama stranica i URL-ovima

"Rad s kanonskim URL-ovima i preusmjeravanje"
http://goo.gl/22SVpc - objašnjava problem duplog sadržaja i preusmjeravanja

"Upotreba mikro formata"
http://goo.gl/TGLlbM - kako od svoeg sjedišta napraviti dio semantičkog weba budućnosti

Sve do sada napisane članke možete pronaći na adresi goo.gl/7Inacg
 ·  Translate
Dok tražilice pokušavaju pronaći svaki dio sadržaja na Internetu i uvrstiti ga u svoj index od velike ime pomoći URL – jedinstvena adresa za svaku stranicu. Iako bi svaka stranica unutar nekog weba trebala imati jedinstvenu URL adresu u praksi se često taj URl neznatno mijenja tako da mu se dodaju dodatni parametri. Tako nastaje …
1
Add a comment...

Sinisa Gavrilovic

Shared publicly  - 
 
Potpuno nova #seo radionica http://goo.gl/bHxeaQ  kreće 24.09 u Zagrebu. Popusti za više polaznika iz jedne tvrtke i moje G+ ljubimce.
 ·  Translate
Otvorena radionica 24.09. u Zagrebu. O treningu. Privlačenje novih potencijalnih klijenata između ostalog ovisi i o tome koliko brzo i jednostavno potencijalni kupac može pronaći traženi proizvod na Vašoj web stranici. Ako je Vaš web postavljen prema pravilima struke, na način da pretraga ide ...
2
Add a comment...

Sinisa Gavrilovic

Shared publicly  - 
 
Zašto vam je potreban “Plan istraživanja ključnih riječi”? novi članak na trenutak.hr http://goo.gl/dxcuvA

Prije optimizacije trebamo znati za što se želimo optimizirati. Pravilan izbor ključnih riječi za našu SEO kampanju jedan je od prvih većih izazova koji je pred nama. No srećom po nas postoji jako puno dostupnih podataka koji će nam pomoći prilikom našeg istraživanja ključnih riječi.

Tražilice će dohvaćati za vas najrelevantnije rezultate ovisno o tome koje ste ključne riječi upisali u njih. No treba reći i da tražilice još uvijek nisu toliko pametne da mogu pogoditi vašu namjeru ako ju precizno ne izrazite. Što više ključnih riječi upišete, što više pretraga napravite i rezultati koje će vam vraćati tražilica će biti bolji.

Tako ste i vi sigurno ako bi rezultati za prvu ključnu riječ koju ste upisali bili različiti od onog što ste tražili upisali i drugu detaljniju pretragu. Važno je razumjeti da su upravo te ključne riječi koje korisnici širom svijeta upisuju u tražilicu svake sekunde, sata ili dana upravo te iste riječi za koje želimo biti prvi.

Formalno gledano istraživanje ključnih riječi je temelj SEO optimizacije. Trebamo znati koje su to ključne riječi koje upisuju naši korisnici, koliko često ih upisuju, koliko su relevantne za naš posao i koliko su konkurentne za zauzimanje.

Pročitajte i ostatak na www.trenutak.hr
 ·  Translate
1
Add a comment...

Sinisa Gavrilovic

Shared publicly  - 
 
Pregledavanje SERP rezultata.

Prije nego što počnemo govoriti o tome kako podići neku stranicu na tražilicama recimo nešto i samim rezultatima pretrage pojedinih internet tražilica (SERP – Search Engine Ranking Positions).

Iako na svijetu postoji priličan broj tražilica u Hrvatskoj je daleko najpopularnija tražilica Google.hr. Među tražilicama postoje i razlike no sve one pružaju u pravilu po 10 organskih (ne plaćenih) rezultata prema nekom pojmu koji je upisao korisnik.

Iznad njih će se obično naći i rezultati koji na prvu izgledaju kao organski no radi se o plaćenim oglasima koji svojim izgledom imitiraju organske rezultate. Obično će biti označeni drugačijom bojom pozadine ili malom ikonom “Oglas” odnosno “Ad”.

Kako razlikovati organske od plaćenih SERP rezultata?

Neiskusni korisnici neće moći razlikovati ove dvije (SEO i organske) vrste rezultata no razlika između njih je prilično velika. Dok skoro bilo tko može biti prvi na plaćenim oglasima, ako si kvalitetom svoje stranice i veličinom svog budgeta to može priuštiti, biti prvi na organskim rezultatima prilično je težak posao za koji vam treba puno iskustva, vremena i volje.

Tipični SERP će imati 10 organskih rezultata. Svaki će rezultat biti pomalo drugačiji no svi će imati tri osnovne komponente. To su naslov, opis i web adresa (URL). No kako na Internetu ima različitih vrsta sadržaja vrlo je lako moguće da među prvih 10 SERP zapisa pronađemo i video snimke, fotografije, vijesti, proizvode ili karte.
Iako su u svojim počecima tražilice pružale samo osnovnih 10 SERP rezultata obično u tekstualnom obliku danas pokušavaju uz rezultate pretrage odgovoriti i na jednostavnija pitanja, za to im je potreban kvalitetan izvor provjerenih informacija koji danas promatramo kroz zajednički nazivnik Google Knowledge Graph (GKG)

Rezultati GKG-a dolaze iz različitih izvora no najčešće se radi o podacima s Internet enciklopedije Wikipedije, Freebase podacima ali i o podacima s CIA-ine Factbook stranice.

goo.gl/dxcuvA
 ·  Translate
1
Add a comment...

Sinisa Gavrilovic

Shared publicly  - 
 
Što je SEO (Search engine optimization)?

Pojednostavljeno rečeno SEO je proces u kojem kroz poboljšanja na našim stranicama i oko njih ostvarujemo veću vidljivost na Internet pretraživačima.

Veća vidljivost će dovesti do većeg broja posjeta koje će u konačnici značiti bolje poslovne rezultat nekog web sjedišta.

Prije nego što počnemo pričati o kakvim se točno poboljšanjima radi pokušajmo pronaći odgovor što je zapravo cilj i svrha Internetskih pretraživača?

Internet tražilice imaju nezahvalan posao koji se sastoji u pregledavanju svega što postoji na Internetu i pokušaju utvrđivanja koji su najrelevantniji i najznačajniji rezultati prema ključnoj riječi ili ključnoj frazi koju je u Internet tražilicu upisao korisnik.

Ključna riječ može biti jedna riječ ili više njih. Ako korisnik napiše više povezanih riječi u tražilicu tada govorimo o ključnoj frazi, no radi lakšeg razumijevanja radilo se o jednoj ili više riječi najčešće ćemo upotrebljavati termin ključna riječ.

Recimo za početak nešto o relevantnosti.

Čitaj više na http://goo.gl/NtjSNV
 ·  Translate
5
Add a comment...
People
Have him in circles
1,576 people
Nenad Mišić's profile photo
DANILO SOARES's profile photo
Ivan Marinković's profile photo
dušan kuhar's profile photo
Kizziah Kennedy's profile photo
Plava Zvezda's profile photo
DMITRI EROFEEV's profile photo
Marija Djokic's profile photo
Saša Fišter's profile photo
Collections Sinisa is following
Education
  • AdWords Certification Program
    present
Basic Information
Gender
Male
Relationship
In a relationship
Links
Other profiles
Story
Tagline
SEO Web Social Entrepreneur
Introduction
Siniša Gavrilović je in-house SEO specijalist iz Zagreba sa desetogodišnjim iskustvom u polju optimizacije za tražilice.

Često citiran od strane medija, priznat je kao autoritet u polju prilagodbe CMS sustava, rješavanja problema duplog sadržaja, uspostave pravilnog link flowa i brzog indeksiranja. Educirao je veliki broj novinara u redakciji 24sata Digital, a kroz program webedukacije surađivao je sa tvrtkama poput Privredna banka Zagreb (PBZ), Hrvatska poštanska banka (HPB), T-Com, T-Mobile, Njuskalo.hr, Monitor.hr.

Njegova kombinacija brze demistifikacije složenih pitanja uz osobit pogled na web čini ga i zanimljivim govornikom. Vidjeti ga možete na konferencijama poput WebStrategije i WebIndustrije ali i na prezentacijama po raznim fakultetima poput FPZG, VERN i sl.

Siniša je u mogućnosti obučiti korporacije u primjeni SEO strategije (koje nisu konkurencija onima koje su ga već angažirale) kroz poludnevne ili višednevne programe seminara i radionica u organizaciji WebEdukacije.

On je samostalni SEO konzultant elitne grupe klijenata u pitanjima SEO optimizacije. Ukoliko vam Siniša nije u stanju pomoći, vrlo je vjerojatno da poznaje nekoga tko može.

Na privatnom planu Siniša je otac Hrabrena Gavrilovića i ponosni suprug Josipe Gavrilović. Od sportova tolerira lagane aktivnosti poput šetnje psa i puštanja zmajeva.

Do Siniše možete doći na više načina

e-mail. sinisa@trenutak.hr
telefon. 01/3843967
mobitel. 099/3843967
skype. sinisatrenutak
twitter. @trenutakhr
adresa. I.visine 5 Zagreb


Certifikati:
GAF - Google Advertising Fundamentals Exam
GSAA - Google Search Advertising Advanced Exam
Bragging rights
Hrabren
Work
Occupation
SEO/SEM
Employment
  • Trenutak.hr
    present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Zagreb
Previously
Varaždin - Frankfurt am Main - Amsterdam
Contact Information
Home
Phone
0993843967
Email
Address
Pr. Ivana Visine 5
Work
Phone
0993843967
Email
Address
Rudeška Cesta 91
Sinisa Gavrilovic's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Twitter
market.android.com

With Twitter, you can watch the world unfold like never before. • Get real-time stories, pictures, videos, conversations, ideas, and inspira

bitly | shorten, share and track your links
bitly.com

bitly, shorten, share and track your links

dajsve.com - sve grupne kupovine i svi popusti na jednom mjestu - Kolekt...
dajsve.com

dajsve.com predstavlja sve grupne kupovine i sve popuste na jednom mjestu. Kolektivna kupovina, Kupi me, Svi happy, Ponuda dana, Povoljno, T

Croatia Airlines - povoljne avionske karte - online rezervacija i prodaj...
www.croatiaairlines.com

Posjetite službenu stranicu Croatia Airlines i odaberite povoljne cijene avionskih karata iz naše ponude. Kupite povoljne avio karte za euro

Građanski nogometni klub Dinamo Zagreb | www.gnkdinamo.hr
www.gnkdinamo.hr

Službene stranice nogometnog kluba Dinamo Zagreb.

Pinterest
pinterest.com

Pinterest is an online pinboard.

Google AdWords: Keyword Tool
adwords.google.com

Google AdWords · New Features · Help · Sign out. Loading...

plusone-button
www.google.com

العربية, български, català, 中文 ‏(简体), 中文 ‏(繁體), hrvatski, čeština, dansk, Nederlands, English ‏(UK), English ‏(US), eesti, Filipino, suomi,

Search Engine Land: News On Search Engines, Search Engine Optimization (...
searchengineland.com

Search Engine Land is a must read hub for news and information about search engine marketing, optimization and how search engines such as Go

These Boots Are Made for Walking, Walking Over You — Imprint-The Online ...
imprint.printmag.com

Since WWI, the image of the Jackboot has been used repeatedly as a symbol of totalitarianism and military aggression, often embellished with

Google Maps
maps.google.com

Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps

SEO Software. Simplified. | SEOmoz
www.seomoz.org

SEOmoz is the most popular provider of SEO software. Our easy to use tools and tutorials make search engine optimization accessible to every

Jutarnji.hr - portal Jutarnjeg lista za vijesti, komentare, sport, zabav...
jutarnji.hr

Portal Jutarnjeg lista za vijesti, komentare, sport, zabavu i lifestyle

24-hour Spot Chart - Gold
kitco.com

Live 24-hour Spot Gold Chart from New York, London, Hong Kong and Sydney. Chart is created every two minutes.

YouTube - WS12: Siniša Gavrilović - Tko se boji Pande još?
www.youtube.com

Izradi računPrijava. Home. PregledajPrijenos. Ovo nije prekid radi reklama. Koristite zastarjeli preglednik koji YouTube više ne podržava. N

Solar panel Manufacturers & Suppliers
www.globalsources.com

Solar panels Manufacturers ★ Wide Range of Solar panels ★ Choose Verified Solar panels Suppliers

Kontakt Papel, prevođenje, poduka, izdavaštvo, Majdakova 30, vlasnica Ma...
papel.hr

Vjerodostojni medicinski prijevodi. Medicina je univerzalna znanost, ali jezik nije. Bez potpunog poznavanja medicinske terminologije, pojmo

Sharing Through Google+ | Think Insights with Google
www.thinkwithgoogle.com

In an interview, Melanie Hamilton, Sales Lead, New Advertising Products at Google, discusses how the ability to share information is becomin

Home - Joomla! Extensions Directory
extensions.joomla.org

Find extensions for your Joomla site in the Joomla Extensions Directory, the official directory for Joomla components, modules and plugins.

Najbolje selidbe u gradu, moja topla preporuka.
Public - 7 months ago
reviewed 7 months ago
Adresa ordinacije je promijenjena, Valdent d.o.o. se sada nalazi na adresi Nemčićeva 7
Public - a year ago
reviewed a year ago
Adresa salona Wollbett je promjenjena, sada se nalazi u Martićevoj ulici 11, telefon je (01) 6195 084.
Public - 2 years ago
reviewed 2 years ago
If you are coming to Split, Croatia by plane or just need a good car for rent I suggest you call Alen form Enixe. Best Split Airport rent a car service ever ! Love the 10% discount for web visitors
Public - 4 years ago
reviewed 4 years ago
6 reviews
Map
Map
Map
Ljubazni, uslužni i znaju svoj posao
Public - a year ago
reviewed a year ago
Prilikom dolaska u dječju igraonicu (u vlasništvu centra) rečeno nam je da se "upišemo" i dođemo za sat vremena. Tako smo i napravili. Kada smo došli rečeno nam je da smo "morali cijelo vrijeme" biti za pultom i čekati na red. Naravno to nam nitko nije rekao kada smo došli već "odite kupujte pa se vratite za sat vremena". Nakon toga nam je rečeno "da su nas prozvali" ali da nas nije bilo? :) I da možemo čekati koliko god želimo. Nakon što su rekli da nemaju knjigu žalbe jer je ne moraju imati (što nije istina) počeo sam upisivati pritužbu na neke njihove papriće (koji su ubacuju u kutiju za žalbe) u tom trenutku se pojavljuje zaštitar i svojim nastupom (bahato, nervozno i neinformirano) me pokušava omesti u pisanju prigovora. Ah... tada završavamo na info pultu gdje umjesto knjige žalbe nude "knjigu utisaka" i da će osobno poslati mail upravi. Naravno ništa od toga se ne dešava. Zovem danas info pult. Dolazim do glasnogovrnice koja unatoč tome što je upozorena da iznosi lažne podatke (da centar ništa ne prodaje i zbog toga ne mora imati knjigu žalbe, što nije istina jer upravo ta igraonica naplaćuje boravak djece nakon 2 sata) te na zahtjev da mi se omogući upis u knjigu žalbe odgovara sklapanjem slušalice. Odličan posao. Nadam se da sada shvaćate kako radi City Centar One. Vjerujem da skrivaju knjigu žalbe jer ne žele da istina izađe van a inspektori unutra. Ovo je vezano samo uz tretman korisnika dok je samu igraonicu najlakše opisati riječima "hitno zabraniti zakonom".
• • •
Public - 2 years ago
reviewed 2 years ago