Profile

Cover photo
ЯСЕН ТОДОРОВ
2 followers|59,374 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

ЯСЕН ТОДОРОВ

Shared publicly  - 
 
 
Точката на здравето: Контролира и лекува над 100 болести на тялото

Една японска легенда разказва, че живял един щастлив човек, който получил от баща си безценни знания – знания за точката на дълголетието или точката която лекува и контролира стотици болести. Синът ежедневно масажирал тази точка и доживял смъртта на няколко императори.
 
Масажът на тази точка е един от най-старите методи за лечение на Изтока, който продължава вече няколко хиляди години. Общо човешкото тяло притежава 365 точки и 12 основни меридиани, което напомня на броят дни и месеци в годината. Действието на такъв масаж (акупресура, налягане на пръстите на определени точки), се основава на учението за меридианите и каналите, които са свързани с определени органи.
 
В китайската медицина тялото се държи като енергийна система, така че масажа може да повлияе на хода на енергията и функционирането на дейността на органите. Активирането на точката Цу Сан Ли, дава трайно подмладяване и изцелителен ефект, предотвратява стареенето. В Китай тази точка е известна като "точка на дълголетието" в Япония – "точка на стотици болести".
 
Къде се намира тази точка Цу Сан Ли в нашето тяло?
 
Точката се намира под чашката на коляното. За да я намерите, покрийте коляното с дланта. Намира се между края на малкия пръст към него във вдлъбнатина между костите. Можете да я намерите и по друг начин.
 
Трябва да седнете на пода, да натиснете здраво крака към пода и да го плъзнете към себе си, без да повдигате петите от пода. Ще забележите, че под коляното се е появило извишение.
 
Намерете най-високата точка на това извишение, поставете на нея пръста си и заемете изходна позиция. Точката, която сте натиснали с пръст е точно тази точка Цу Сан Ли. 
 

 
За какво е отговорна тази точка в нашето тяло и защо японците я наричат "Точка на стотици болести"?
 
 Точката Точка Цу Сан Ли:
 
– Контролира работата на органите, които се намират в долната част на тялото.
 
– Контролира работата на гръбначния стълб в частите, които са отговорни за правилното функциониране на стомашно-чревния тракт, храносмилателния тракт, бъбреците и надбъбречните жлези. С помощта на масажа на тази точка може да повишите активността на надбъбречните жлези, които имат ролята на пазител на здравето на човека. Тя инжектира в кръвта адреналин, хидрокортизон и други важни хормони.
 
Ако ежедневно масажирате "точката на дълголетието", възможно е да нормализирате работата на надбъбречните жлези, които имат следната функция в организма:
 
– Нормализиране на кръвното налягане 
 
– Нормализиране на инсулина
 
– Потискане на възпалителните процеси в организма
 
– Регулиране на имунните функции на човека
 
 
С масажирането на точката може:
 
 
– Да се ​​подобри храносмилането
 
– Да оздравите болести на храносмилателния тракт 
 
– Да превъзмогнете последствията от инсулт
 
 
Масажът на тази точка ще ви помогне да придобиете увереност, преодоляване на стрес и тревожност, ще намерите вътрешна стабилност. Масажът на тази точка може да излекува редица заболявания, включително импотентност, запек, гастрит, невъзможност да се задържа урината. В голяма степен повишава имунитета, човек става здрав и издръжлив.
 
Как можете да повлияете на точката на дълголетието ?
 
Масажирайте точката сутрин, преди обяд, 9 пъти с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка (9 пъти на единия крак и 9 пъти на другия) 10 минути дневно. Преди началото на масажа заемете удобно, спокойно положение (седнало). Контролирайте дишането и се концентрирайте над своите чувства. Бъдете в състояние на хармония и разбиране на процеса на оздравяването. Такъв масаж има стимулиращо действие. Масажирайте точката с пръсти или със зърно от някаква зърнена култура.
 
Можете и да поставите на точката бял чесън и да оставите 1-2 часа (докато кожата се зачерви). Ежедневният масаж на точката Точка Цу Сан Ли вечер, е подходящ за отслабване 400 до 500 грама седмично. Но не да масажирате директно преди лягане, за да не предизвикате безсъние. Точката Цу Сан Ли можете да масажирате всеки ден, но най-добре в началото на месеца.
 
"Осем дни след началото на месеца, масажирайте тази точка сутрин, последователно на всеки крак по посока на часовниковата стрелка. Това е най-ефеикасното време за масаж за увеличаването на имунитета, подобряване на работата на всички органи и забавяне на процеса на стареене. Преди обяд, последователно на всеки крак, в посока на часовниковата стрелка, за подобряване на обхвата на тонуса, паметта, работата на сърдечно-съдовата и храносмилателната система.
 
След обяд синхронизирането на двата крака срещу стреса, напрежението и раздразнителността при главоболие и нарушеното на съня. Масажирайте вечер в обратната посока на часовниковата стрелка, последователно, на всеки крак, за подсилване на метаболизма и намаляване на телесното тегло.
 

Източник: mall359.com

 ·  Translate
1
Add a comment...

ЯСЕН ТОДОРОВ

Shared publicly  - 
 
Аптекарите си колекционират бисери, изръсени от клиенти. Повечето смешни искания за несъществуващи лекарства, грешки в имена и др. са споделяни във форума на сайт на фармацевтите pharmclub.info, цитирани от e-vestnik. Бисерите издават наивно потребителско отношение към здравето, сякаш всеки проблем се отстранява като с магическа пръчка от някое рекламирано по телевизията лекарство. Също така, според психоаналитика Зигмунд Фройд и неговите последо...
1
Add a comment...
Basic Information
Gender
Male