Profile cover photo
Profile photo
Eelerwoude
6 followers -
werkt met passie aan een mooi en groen Nederland
werkt met passie aan een mooi en groen Nederland

6 followers
About
Posts

Post has attachment
Klarenbeekse plannen vallen goed
De plannen voor de uitbreiding van Klarenbeek met 120 woningen zitten goed in elkaar, zo bleek uit een bijeenkomst tussen enkele tientallen bezoekers van het Apeldoornse architectuurcentrum Bouwhuis. Tijdens deze bijeenkomst presenteerden Rob Aben, van Rob Aben Landschapsarchitectuur en Jantine Schinkelshoek, landschapsarchitect bij Eelerwoude, samen het uitbreidingsplan. Aben en Schinkelshoek schetsten hoe zij het plan in samenspraak met een breed opgezette klankbordgroep hebben opgesteld.

De huidige lintbebouwing in Klarenbeek verandert door de bouw in een dorp met een kern. Diverse bezoekers prezen daarbij de manier waarop beide ontwerpers het landschap laten terugkeren in het uitbreidingsplan, door een brede zone langs de wetering open te houden, net als enkele veldjes, en de woningen en wegen zo te plaatsen dat overal uitzicht is op het landschap.
Ook collega-architecten en ontwerpers uitten hun waardering voor het plan, waarbij op een dorpse wijze wordt gebouwd en het landschap op een goede manier de nieuwe buurt wordt ingetrokken.
Add a comment...

Post has attachment
Vestigingen Eelerwoude
PhotoPhotoPhoto
Vestigingen Eelerwoude (3 foto's)
3 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded