Profile cover photo
Profile photo
BatPro.org
4 followers -
Initiere utilizare calculator pentru nevazatori cu ajutorul a doar 4 taste.
Initiere utilizare calculator pentru nevazatori cu ajutorul a doar 4 taste.

4 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Ca urmare a proiectului „#BatPro for Windows” - Calculatoare pentru nevăzători, coordonat de Lions Club Arad și finanțat de Fundația Orange prin fondul „Lumea prin culoare şi sunet”, vocea sintetică Ancutza este acum disponibilă gratuit pentru toți nevăzătorii din România.
Aceasta poate fi descărcată de pe situl proiectului din secțiunea Download. Ancutza poate fi folosită cu orice cititor de ecran și cu orice aplicație de sinteză vocală (TTS) compatibilă SAPI5.
http://batpro.org/download-vocea-sintetica-ancutza/
Add a comment...

Post has attachment
E oficial! Multumita Fundatiei Orange Romania, ‪#‎BatPro‬ merge mai departe.
„BatPro pentru Windows” este o continuare a proiectului din anul 2015 prin care a fost dezvoltat un soft de operare a calculatorului pentru nevăzători – nivel începător. Dacă versiunea inițială folosea un calculator dedicat cu sistem de operare Linux, în cazul proiectului din acest an, softul BatPro va putea fi instalat şi funcţional pe orice calculator, indiferent de sistemul de operare. Așadar, persoanele nevăzătoare pot instala aplicaţia pe oricare dintre calculatoarele la care au acces: în familie, la școală sau la serviciu. Această aplicaţie nu se adresează doar începătorilor, ci și utilizatorilor avansați.
Ce va putea face un nevăzător cu noul BatPro pentru Windows? Va avea acces la o bibliotecă audio de peste 40.000 de titluri, va avea acces online la mai multe ziare prezente pe internet, va putea accesa sute de posturi de radio și va putea afla informaţii meteorologice, horoscop, curs valutar sau rezultate sportive. În plus, versiunea actuală va permite accesarea diferitelor reţele de socializare, accesul la câteva jocuri (Spânzurătoarea, Șah, Trivia etc.), poșta electronică (email) și Skype.
Versiunea BatPro pentru Windows pune la dispoziția utilizatorului, pe lângă cursul interactiv de învățare a tastaturii, un curs de navigare pe Internet și un curs de utilizare a unui editor de texte. În plus, vocea Ancutza folosită de BatPro se va distribui gratuit nevăzătorilor care o vor putea folosi cu orice cititor de ecran.
Proiectul are o componentă ecologică ataşată. Calculatoarele ce urmează să fie distribuite gratuit persoanelor nevăzătoare şi cu deficienţe de vedere provin din firme şi instituţii care nu mai au nevoie de acestea. Tone de calculatoare (funcţionale încă) vor fi recuperate, recondiţionate şi readuse la viaţă în cadrul proiectului.
http://www.fundatiaorange.ro/proiecte-2016/lumea-prin-culoare-si-sunet/batpro-windows/index.html
Add a comment...

Post has attachment
„Softul BatPro mi-a schimbat viaţa. Folosesc în fiecare zi calculatorul pe care l-am primit. Am învăţat foarte repede utilizarea tastaturii şi acum pot accesa ziare pe Internet, posturi de radio, dar şi cărţile din bilblioteca audio care îmi fac viaţa mult mai frumoasă. Vă mulţumesc din suflet pentru această oportunitate” a declarat Izabela Juhasz, beneficiar al proiectului, membru al Asociaţiei Nevăzătorilor Arad.
http://www.romaniapozitiva.ro/romania-pozitiva/peste-200-de-nevazatori-au-invatat-sa-acceseze-resurse-digitale-cu-ajutorul-softului-batpro/
Add a comment...

Post has attachment
Am generat o noua versiune ISO a BatPro: 
BATPRO_V1.21.49DVD-2016-03-18-RO.iso - https://sourceforge.net/…/BATPRO_V1.21.49DVD-2016-…/download
Aceasta imagine contine versiunea BatPro 1.21.49 ce aduce urmatoarele schimbari:
- Aplicatia se incarca mult mai rapid. La pornire este afisat un splashscreen si se reda un mesaj preinregistrat de bun venit indiferent de sinteza vocala aleasa;
- Un nou modul 'YouTube' ce permite cautarea si redarea audio a continutului de pe site-ul youtube.com;
- S-a activat modulul de actualizare automata. Calculatorul utilizatorului verifica in fiecare ora versiunea de soft instalata si instaleaza noi versiuni ale BatPro daca aceastea sunt disponibile;
- Diferite imbunatatiri si corecturi.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Lions Club Arad iniţiază proiectul „BatPro – Calculator pentru nevăzători” prin care urmează să creeze o aplicaţie informatică simplă, destinată persoanelor cu deficienţe de vedere care nu sunt familiarizate cu folosirea calculatorului.
Aplicaţia creată în cadrul BatPro va permite utilizatorului ca folosind doar patru taste (sus, jos, stânga şi dreapta), să parcurgă un meniu din care va putea alege diverse opţiuni ce îi vor da acces la: o colecţie de mii de cărţi audio, ştiri de pe website-urile mai multor ziare, informaţii disponibile pe Internet, posturi de radio online, etc. Apoi cu ajutorul unui program interactiv dezvoltat special pentru nevăzători, aceştia vor putea învăţa tastele şi utilizarea tastaturii. În plus, în cadrul proiectului BatPro vor fi colectate din diferite instituţii calculatoare ce nu mai sunt utilizate. Aplicaţia BatPro va fi instalată pe aceste calculatoare ce vor fi recondiţionate şi apoi donate unor nevăzători prin Asociaţia Nevăzătorilor din România. Astfel, în loc să devină deşeuri, sute de calculatoare (funcţionale încă) vor fi recuperate şi readuse la viaţă prin proiectul BatPro. Se estimează că proiectul va avea peste 500 de beneficiari în primii cinci ani de derulare. Orice persoană sau instituţie care poate dona calculatoare, este invitată să contacteze cel mai apropiat Club Lions pentru a le dona, ajutând în acest fel un nevăzător. Proiectul se va desfăşura timp de 12 luni în şase oraşe (Arad, Timisoara, Braşov, Cluj-Napoca, Bucureşti şi Iaşi ), având ca parteneri Cluburile Lions din oraşele respective. Beneficiarii proiectului, persoane cu deficienţe de vedere din aceste oraşe, vor primi gratuit câte un calculator cu programul BatPro instalat. Proiectul este finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 211.650 Lei în cadrul fondului de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet”, ediţia 2015, derulat de Fundaţia Orange.
Proiectul este finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 211.650 Lei în cadrul fondului de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet”, ediţia 2015, derulat de Fundaţia Orange
http://www.fundatiaorange.ro/…/batpro-calculator…/index.html
Orange Romania
Orange Romania
fundatiaorange.ro
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded