Profile

Cover photo
Mohamad Nur Hidayat
Works at Unemployed
Attended UiTM
Lived in Taiping
109 followers|86,707 views
AboutPostsPhotosVideos+1's

Stream

Mohamad Nur Hidayat

Shared publicly  - 
 
Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. Lesung pipit ialah salah satu asset kecantikan dan kehenseman bagi seseorang yang memilikinya. Namun disebalik kecantikan dan kehenseman seseorang yang memiliki l...
1
Add a comment...

Mohamad Nur Hidayat

Shared publicly  - 
 
Assalamualaikum dan salam perpaduan. Tuah aku bulan ni tak terkira banyaknya. Ada orang cakap kalau kena berak dengan burung boleh bawa tuah. Untuk statistik,
1
Add a comment...

Mohamad Nur Hidayat

Shared publicly  - 
 
Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. Lesung pipit ialah salah satu asset kecantikan dan kehenseman bagi seseorang yang memilikinya. Namun disebalik
2
Add a comment...
Have him in circles
109 people
Harez Jo's profile photo
Muhammad Firdaus Mansor's profile photo
Ssl Fxguru's profile photo
pejal yu's profile photo
Khairil Shahmi's profile photo
Yati tie's profile photo
norhanid tongkol's profile photo
Mohd Azuan's profile photo
Ghazali Rahmat's profile photo

Mohamad Nur Hidayat

Shared publicly  - 
 
Assalamualaikum dan salam perpaduan. Tuah aku bulan ni tak terkira banyaknya. Ada orang cakap kalau kena berak dengan burung boleh bawa tuah. Untuk statistik, bulan March ni saja aku dah kena berak de...
1
Add a comment...

Mohamad Nur Hidayat

Shared publicly  - 
 
Biar Mati anak, jangan mati adat. Demikianlah patah pujangga sejak dari nenek moyang kita lagi. Bukan semua adat yang datang dari nenek moyang kita relevan untuk diguna pakai pada hari ini. Khususnya ...
1
Add a comment...

Mohamad Nur Hidayat

Shared publicly  - 
 
Forum baru update. tapi dah tak ada active user ^.^
1
Add a comment...

Mohamad Nur Hidayat

Shared publicly  - 
 
Kondom digunakan oleh pasangan untuk merancang keluarga dengan mencegah kehamilan. Tapi kondom-kondom yang akan dikongsi hari ini hasik dari kreativiti dan
1
Add a comment...

Mohamad Nur Hidayat

Shared publicly  - 
 
Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. Fenomena smartphone sedang melanda sekarang ini. Banyak model baru yang dikeluarkan oleh jenama-jenama terkemuka
1
Add a comment...
People
Have him in circles
109 people
Harez Jo's profile photo
Muhammad Firdaus Mansor's profile photo
Ssl Fxguru's profile photo
pejal yu's profile photo
Khairil Shahmi's profile photo
Yati tie's profile photo
norhanid tongkol's profile photo
Mohd Azuan's profile photo
Ghazali Rahmat's profile photo
Work
Occupation
Blogger
Employment
  • Unemployed
    present
  • Por Ooi & Co.
    Auditor, 2010 - 2011
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Previously
Taiping
Contact Information
Work
Email
Apps with Google+ Sign-in
  • Project Default Service Account
  • Bus Simulator 2015
  • Bridge Constructor PG FREE
  • Rollercoaster Tycoon 4 Mobile
  • Hay Day
  • Virtual Families 2
Story
Tagline
Just a simple man
Introduction
Template designer and part time blogger
Education
  • UiTM
    Accountancy, 2007 - 2010
Basic Information
Gender
Male
Links
Other profiles
Contributor to
Mohamad Nur Hidayat's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Tips Elak Mati Pucuk | Dunia Dayat
duniadayat.com

Mati pucuk atau lebih glamour sebagai lemah tenaga batin selalu menghantui lelaki. Gangguan ini selalunya dalam bentuk cepat ejakulasi, kura

Tips Memilih Plan Data Untuk Smartphone Anda | Dunia Dayat
duniadayat.com

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. Fenomena smartphone sedang melanda sekarang ini. Banyak model baru yang dikeluarkan oleh jenama-jenama

Selsema Itu Tension | Dunia Dayat
duniadayat.com

Salam 1 selsema. Jika anda semua selsema hari ternyata ianya 1 hari yang sangat tension untuk dilalui terutamanya ketika menjalani ibadah pu

Menariknya Seni Penanaman Padi | Dunia Dayat
duniadayat.com

  Padi atau beras ialah makanan ruji di Malaysia. Tapi pernahkan diantara anda melihat sendiri bagaimana cara beras dihasilkan dari mula pro

Hari Ni Hari Bodoh Saya Encik!! | Dunia Dayat
duniadayat.com

  Kenapa? mesti ramai yang nak tahu kenapa hari ni hari bodoh aku kan (tak ada siapa pun yang heran Dayat oii). Ni semua disebabkan aku rasa

blog panduan untuk pengguna blogspot |Arieyblog.Com
www.arieyblog.com

memberikan panduan bagaimana cara-cara untuk membuat blog di blogspot beserta dengan tips-tips menggunakan software di arieyblog

Review : Captain America The First Avenger | Dunia Dayat
duniadayat.com

  28 July 2011 mungkin tarikh yang dinanti-nantikan oleh peminat superhero. Review yang aku nak tulis ni bukanlah nak ceritakan jalan cerita

Sambal Ikan Masin | Resepi Dayat
resepi.duniadayat.com

BAHAN - BAHAN : 200 gm isi ikan masin 2 labu bawang besar - dikisar 10 tangkai cili kering - dikisar 2 ulas bawang putih - dikisar 1 cm bela

Keputusan Malaysia vs Liverpool | Dunia Dayat
duniadayat.com

Kemeriahannya terasa bila stadium penuh dengan kelibat penyokong dari Malaysia dan Liverpool. Namun apa yang pasti penyokong-penyokong tetap

Webmaster Tools
www.google.com

Improve your site's visibility in Google search results. It's free. Google Webmaster Tools provides you with detailed reports about

Kelebihan Keretapi Laju di Malaysia | Dunia Dayat
duniadayat.com

Salam 1 Malaysia. Rasanya Malaysia sudah mula mengambil langkah proaktif dalam sistem keretapi ini. KTM sekarang sedang berusaha menyiapkan

AYAM GORENG HALIA | Resepi Dayat
resepi.duniadayat.com

( GAMBAR HIASAN ) BAHAN-BAHAN : 1 ekor ayam 1/2 liter air 1 sudu besar sos tiram 3 sudu besar minyak bijan 3 sudu besar kicap pekat 2.

KUIH KOCI | Resepi Dayat
resepi.duniadayat.com

( GAMBAR HIASAN ) BAHAN-BAHAN : 1 bungkus tepung pulut 2 mangkuk santan ( ½ mangkuk santan dimasak hingga pecah minyak) ½ sudu teh garam Dau

GULAI KELADI DAN SIPUT SEDUT | Resepi Dayat
resepi.duniadayat.com

( GAMBAR HIASAN ) BAHAN-BAHAN : 1 kg siput sedut 100 ml air 300 ml santan pekat 1 keping asam gelugur 1 ikat batang keladi 1 helai daun.

CUCUR IKAN BILIS | Resepi Dayat
resepi.duniadayat.com

( GAMBAR HIASAN ) BAHAN-BAHAN : 500 gram tepung gandum 3 batang cili merah ( ditumbuk hampir lumat ) Ikan bilis ( ditumbuk hampir lumat ) 2.

POPIA GORENG | Resepi Dayat
resepi.duniadayat.com

( GAMBAR HIASAN ) BAHAN - BAHAN : Kulit popia saiz besar 1 biji telur (pukul) 1⁄2 batang lobak merah 1 keping tahu (goreng dan.

KUIH BINGKA UBI | Resepi Dayat
resepi.duniadayat.com

(Gambar Hiasan) BAHAN - BAHAN : 5 cawan ubi parut 6 cawan santan pekat 3 biji telur ayam 2 cawan gula pasir 1 cawan gula merah 1 sudu teh.

BUAH MELAKA | Resepi Dayat
resepi.duniadayat.com

BAHAN-BAHAN : 1 bungkus tepung pulut 1 cawan tepung gandum 1 sudu garam ½ sudu teh pewarna hijau 2 helai daun pandan Air secukupnya 23 kepin

LEPAT PISANG | Resepi Dayat
resepi.duniadayat.com

BAHAN-BAHAN : 6 biji pisang masak (buang kulit) 1 cawan gula 2 cawan tepung gandum (ayak) ½ biji kelapa parut ½ sudu teh garam Daun pisang.

AGAR-AGAR SANTAN | Resepi Dayat
resepi.duniadayat.com

(gambar hiasan) BAHAN-BAHAN : 1 bungkus agaragar (rendam sehingga kembang) 5 cawan air 1 cawan gula merah ½ cawan gula pasir 3 cawan santan