Profile cover photo
Profile photo
Συλλογικές Δράσεις 18 ΑΝΩ Κοινωνικής (Αλληλεγγύης 18 Ανω)
30 followers -
18 Άνω
18 Άνω

30 followers
About
Posts

Post has attachment
Προβολή ντοκυμαντέρ και σηζήτηση
Photo

Post has attachment

Post has attachment
Η δράση θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 17/7/2015 .
Τα είδη συγκεντρώνονται στα γραφεία του Σωματείου Υποστήριξης 18 άνω, Μπόταση 11, 1ος όροφος στα Εξάρχεια, ώρες 17:30-19:30.

Το Σωματείο Υποστήριξης του κοινωνικού και επιστημονικού έργου του 18 ΄Ανω μαζί με τις συλλογικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης 18 Άνω απευθύνουν έκκληση αντιμετώπισης των βασικών αναγκών διατροφής των θεραπευομένων στα προγράμματα απεξάρτησης του 18 Άνω, ιδιαίτερα στα κλειστά (εσωτερικής νοσηλείας).
Οι διαρκείς περικοπές που επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις στον προϋπολογισμό του ΨΝΑ, όπου υπάγεται διοικητικά το 18 Άνω, έχει σαν αποτέλεσμα δραματικές ελλείψεις, ακόμα και σε βασικά είδη διατροφής. Η κατάσταση που δημιουργείται έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στην θεραπευτική διαδικασία, όχι μόνο στον ταλαιπωρημένο οργανισμό τους, αλλά και στο ηθικό τους, ενισχύοντας το αίσθημα αναξιότητας και εγκατάλειψης από την πολιτεία σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή της απόφασής τους να αλλάξουν τρόπο ζωής και να αναζητήσουν μια ισότιμη θέση στην κοινωνία, με αξίες και αξιοπρέπεια.
Αυτή τη στιγμή μας χρειάζονται όλους στο πλευρό τους για να συνεχίσουν να δίνουν με επιτυχία τον δύσκολο αγώνα της απεξάρτησης.
Σας ζητάμε να συνεισφέρετε και εσείς στην επιτυχία αυτού του αγώνα , ενισχύοντας το πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφέροντας είδη διατροφής στο 18 Άνω, ιδιαίτερα στα τμήματα εσωτερικής νοσηλείας, που φιλοξενούν περί τα 100 άτομα.
Πιο συγκεκριμένα χρειάζονται λάδι, στιγμιαίος καφές, ζάχαρη, γαλακτοκομικά, μέλι, κρουασάν, μπισκότα, δημητριακά, κρεατικά και πουλερικά.
Με τις ευχαριστίες μας.
Για το Σωματείο Υποστήριξης του κοινωνικού και επιστημονικού έργου του 18 Άνω.
Η πρόεδρος
Κατερίνα Μάτσα
http://left.gr/news/137-syllogi-trofimon-apo-somateio-ypostirixis-18ano#sthash.6yqgRoDP.gbpl&st_refDomain=www.facebook.com&st_refQuery=

Post has shared content

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has shared content

Post has attachment
ανθρώπους και διατυπώνει κυνικά: » Θα αναρωτιέσαι πως τους καταφέραμε να πάρουν μέρος σε κάτι τέτοιο…Κανένα πρόβλημα. Ενα πιάτο φαγητό και λίγα χρήματα ήταν αρκετά…» Πριν αυτοκτονήσει με αμπούλα υδροκυανίου συνεχίζει: »..Είναι μια αναγκαία και λογική εξέλιξη. Σε μερικά χρόνια αυτού του είδους τα πειράματα θα πραγματοποιούνται σε γιγαντιαία κλίμακα. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΠΤΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΕΡΠΕΤΟ…»
(...)Εμείς, απεξαρτημένοι πλέον, είμαστε σε θέση μετά από τόσα χρόνια στο περιθώριο που βομβαρδιστήκαμε απο τον κοινωνικό ρατσισμό, την βία των σωμάτων ασφαλείας και τον εμετικό μικροαστικό καθωσπρεπισμό να αναγνωρίζουμε τους φασίστες χωρίς να χρειάζεται να ανεμίζουν σημαίες με μαιάνδρους ή να ποζάρουν με τατουάζ με σβάστικες. Διακρίνουμε ξεκάθαρα τα φίδια και τα αυγά τους στην καθημερινότητά μας χρόνια τώρα. Και προσπαθούμε με όλα τα μέσα να τα λιώσουμε.
10-10-2014
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 18ΑΝΩ

Post has attachment
Το αυγό του φιδιού….Αυτός είναι ο τίτλος μίας από τις ελάχιστες πολιτικές ταινίες του Σουηδού σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Γυρισμένη το 1977 περιγράφει με ασφυκτικό τρόπο τα αδιέξοδα της καθημερινής ζωής στην χρεωκοπημένη σε όλα τα επίπεδα Δημοκρατία της Βαιμάρης. Αυτοκτονίες,τάγματα εφόδου σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία, γιατροί-δολοφόνοι,ψυχικές ασθένειες,αλκοοολισμός και ναρκωτικά, διάχυτος κοινωνικός κανιβαλισμός. Κοντολογίς έκπτωση όλων μέχρι τότε των υφιστάμενων ηθικών αξιών. Σε κάποια στιγμή ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας εκμυστηρεύεται σε μία φίλη του ότι »Ξυπνάω από εφιάλτες και η πραγματικότητα που αντικρύζω είναι ακόμα χειρότερη». Μπορούμε με θλιβερή βεβαιότητα να υπογραμμίσουμε αυτά τα λόγια έχοντας ξυπνήσει από τον εφιάλτη της εξάρτησης και αντικρίζοντας την Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης. Σε αυτές τις συνθήκες παλεύουμε καθημερινά με κάθε δυνατό μέσο να κτίσουμε μία νέα ταυτότητα όχι μόνο σαν απεξαρτημένοι αλλα και σαν δρώντα κοινωνικά υποκείμενα.(...)
συνέχεια στο http://www.draseis18ano.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D/
Wait while more posts are being loaded