Profile cover photo
Profile photo
Sfipaddan
5 followers -
iPad, SFI, Digitala arbetssätt, appar
iPad, SFI, Digitala arbetssätt, appar

5 followers
About
Posts

Post has attachment
Nu är det dags att presentera den andra delen i Sfipaddans undersökning (ni kan läsa den första delen HÄR)! Denna del handlar om vilka appar Sfi-lärarna använder i undervisningen och vilka tre appar som är mest omtykta. Dessutom kommer vinnaren av utlottningen av ett iTunes-presentkort att presenteras.
Add a comment...

Post has attachment
Under det dryga året Sfipaddan har funnits har ni köpt appar för ca 5000:-, genom de olika länkarna till AppStore som finns på Sfipaddan.se. För varje köpt app genom någon av dessa länkar får Sfipaddan en viss provision. Av de 5000:- som ni köpt appar för har Sfipaddan fått in 300:- i provision (ja Apple är rätt snåla). Nu tänker jag ge tillbaka denna provision till er i form av två “tävlingar” där två 150:- iTunes-presentkort kommer delas ut.
Add a comment...

Post has attachment
Jag kommer dela upp resultatet av denna undersökning i två inlägg, där det första inlägget tar upp de tre inledande frågorna i enkäten. Enkäten besvarades av 32 personer, vinnaren av presentkortet på 150:- kommer att presenteras i del två av enkätresultatet (om cirka en vecka).
Add a comment...

Post has attachment
Till en början vill jag säga att detta inte är något sponsrat inlägg eller att någon från SVAAPP har kontaktat mig för att göra detta inlägg. Det enda någon från SVAAPP gjorde var att publicera ett inlägg om tjänsten på Sfipaddans facebooksida. Jag blev nyfiken och började undersöka vad SVAAPP var för någonting. Så länge jag tycker att produkten/tjänsten eller appen är intressant publicerar jag gärna ett inlägg om detta på Sfipaddan. Följande meddelande publicerades på sfipaddans facebooksida vilket fångade mitt intresse.
Add a comment...

Post has attachment
Idag har jag hållit i en heldags utbildning på “all min kunskap” om iPads och appar på Hultsfreds sfi. Det var en utmaning att pressa in allt under ett för och eftermiddagspass men jag fick med det viktigaste. Självklart skulle det vara optimalt med mer tid åt att grundligt gå igenom alla apparna som visades och vissa tyckte att det gick lite väl fort fram. Det har jag full förståelse för men när nivåerna på deltagarna varierar så blir alltid någon del lidande (eller hur man nu ska säga). Går det för sakta blir de med mer förkunskap otåliga och går det för snabbt hänger inte “nybörjarna” med. Svår avvägning men till nästa tillfälle (om något sådant dyker upp) ska jag nog försöka göra lite förändringar så det blir bra för alla (om det nu går :) ). Trots detta tror jag att alla ändå var nöjda även om det var mycket information att ta in.
Add a comment...

Post has attachment
Ibland brukar jag google runt för att hitta något nytt att skriva om när det gäller iPads och Sfi. Hittills har jag nästan aldrig lyckats hitta någon forskning som är relevant att skriva om. Denna gången träffa jag dock mitt i prick :). Ingela Berggren har nyligen skrivit ett examensarbete med följande titel: iPad i sfi-klassrumemt: Illiteratas tankar och upplevelser av iPad vid läs- och skrivinlärning.
Add a comment...

Post has attachment
Sfipaddan.se startades i februari förra året, så det kanske är ett lite sent firande, men bättre sent än aldrig. Inledningsvis var syftet med bloggen/hemsidan att skriva ner mina tankar och idéer från den tiden jag var projektledare över ett iPadprojekt inom Sfi. Detta för kunskapen och idéerna skulle förevigas och delas vidare.
Add a comment...

Post has attachment
Vid en genomgång av förra årets statsbidrag för sfi kunde iaf jag se en röd tråd i form av flippat klassrum och lärplattformar. Detta året är det lite svårare att se någon specifik tendens (vid en analys av statsbidragens titlar). Jag tycker att skolverket har blivit lite bättre på att ta till vara på erfarenheterna från projekten i form av webinarium och träffar under förra året. Under det året jag var projektledare över ett av dessa projekten genomfördes det endast ett webinarum.

Finns det någon anledning till att inte alla projektrapporter blir offentliga och läggs upp på skolverkets hemsida när projekten tar slut? Jag valde att offentliggöra det mesta av den rapport jag skrev i detta inlägg.  Personligen tycker jag att det hade varit väldigt intressant och ta del av allas slutsatser och lärdomar från de 100-tals projekten som genomförs årligen. Har ni någon bra förklaring? Skriv den gärna i kommentarerna till detta inlägg.
Add a comment...

Post has attachment
Då var det dags för ett nytt utförligt inlägg, där jag går igenom nio appar för att lära sig svenska. Förhoppningsvis blir det lika populärt som mitt tidigare inlägg vid namn: Nio appar för att träna stavning, uttal och ordinlärning (valde med avsikt att inte ta med appar från förra inlägget). Många av apparna känner ni säkert igen sedan tidigare men förhoppningsvis hittar ni någon ny intressant app. Jag beskriver varje app med text, bilder och ett youtubeklipp där jag hittat något passande. #sfi #ipads #appar #svenska
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded