Profile

Cover photo
Kakcik Nur
Attended Sekolah kebangsaan Bukit Merchu, Kuala Kangsar
Lives in kuala lumpur
1,686 followers|4,199,356 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Kakcik Nur

Shared publicly  - 
 
Ulau melingkau depan pagau (ular melingkar depan pagar)...
Tarikh kejadian : hari ini (Selasa = 31/03/2015, antara 6.30 pagi hingga 7.20 pagi) ...ini baru betul-betul ular melingkar depan pagar... Gambar dirakam oleh En Suami Juga dirakam oleh En Suami (nampak tak?) Seperti lazimnya setiap selepas Subuh, Angah akan...
 ·  Translate
Tarikh kejadian : hari ini (Selasa = 31/03/2015, antara 6.30 pagi hingga 7.20 pagi) ...ini baru betul-betul ular melingkar depan pagar... Gambar dirakam oleh En Suami Juga dirakam oleh En Suami (nampak tak?) Seperti lazimnya...
1
Add a comment...

Kakcik Nur

Shared publicly  - 
 
Biasakan menyebut 'tolong' dan 'terima kasih'...
tak kiralah setinggi mana pun pangkat atau jawatan kita tak kisahlah setua mana pun usia kita bila kita meminta seseorang lain membuat sesuatu untuk kita tak kiralah serendah mana pun jawatannya tak kisahlah setakat mana tahap pendidikannya tak mengapalah d...
 ·  Translate
tak kiralah setinggi mana pun pangkat atau jawatan kita tak kisahlah setua mana pun usia kita bila kita meminta seseorang lain membuat sesuatu untuk kita tak kiralah serendah mana pun jawatannya tak kisahlah setakat man...
1
Add a comment...

Kakcik Nur

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
Kakcik tak sanggup nak bersesak-sesak kat dalam tu sebab nanti kakcik hilang tumpuan untuk membeli... :)
 ·  Translate
Ramai dah kawan2...sedara-mara pakat pergi wisma jakel. Semua cerita macam excited semacam :). Jumaat lepas during lunch hour, akak pun 'berjaya' tiba di Wisma Jakel...niat hati nak cari kain yang murah2 dulu untuk test skill...
1
intan rh's profile photo
 
Kakcik, pegi hari keje tak sesak sangat. Kalau weekend memang sesak.
 ·  Translate
Add a comment...

Kakcik Nur

Shared publicly  - 
 
Makan-makan di Restoran China Muslim Hj Shahrin Low Grand...
Tarikh : 15/03/2015 Catatan ini hanya untuk ingatan dan kenangan kerana ia mungkin hanya datang sekali dalam hidup kami sekeluarga .  Bukan catatan bersifat riak atau menunjuk-nunjuk. Untuk marhaen seperti kami, makan-makan sebegini sudah begitu mewah diras...
 ·  Translate
Tarikh : 15/03/2015 Catatan ini hanya untuk ingatan dan kenangan kerana ia mungkin hanya datang sekali dalam hidup kami sekeluarga.  Bukan catatan bersifat riak atau menunjuk-nunjuk. Untuk marhaen seperti kami, makan-makan...
1
Add a comment...

Kakcik Nur

Shared publicly  - 
 
RM50.00 yang menghantui fikiranku...
Gambar dari arkib Google Pagi Jumaat lepas, suamiku memandu kereta Myvi Angah perlahan-lahan di sebatang jalan.  Hanya kami berdua di dalam kereta tersebut.  Tiba-tiba, suamiku menekan brek dan mengundurkan kereta. Kufikirkan dia ingin menyapa seseorang yan...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Kakcik Nur

Shared publicly  - 
 
Adam oh Adam...
siapakah Adam? nanti bila 'ada masa', aku akan bercerita siapakah dia? kenapakah dengan dia? kenapa dia ke sini ke sana? oh... aku bukanlah terlalu mengenalinya! cuma, pagi ini aku tersentak sewaktu kereta yang dipandu suamiku bergerak tiba-tiba aku ternamp...
 ·  Translate
1
Add a comment...
Have her in circles
1,686 people
Siti Norizam Ishak's profile photo
Paria Jalanan's profile photo
Mastura #buatbytira's profile photo
Sham Sarail's profile photo
ZAi Marketing Consultant's profile photo
Asmar Arafad's profile photo
Budak Benteng's profile photo
dear xila's profile photo
Hanafi Abdullah's profile photo

Kakcik Nur

Shared publicly  - 
 
Sebenarnya apa yang kalian mahukan?...
...setiap kali aku (mahupun adik-adikku) pulang ke kampung, satu soalan yang 'sangat suka ditanya' oleh 'saudara-mara' yang ada di sana : 'apa khabar dia?', 'di mana dia?', 'sihatkah dia?' (untuk pembaca, jangan tanya siapa 'dia' dalam kisah ini) dan lain-l...
 ·  Translate
...setiap kali aku (mahupun adik-adikku) pulang ke kampung, satu soalan yang 'sangat suka ditanya' oleh 'saudara-mara' yang ada di sana : 'apa khabar dia?', 'di mana dia?', 'sihatkah dia?' (untuk pembaca, jangan tanya siapa '...
1
Add a comment...

Kakcik Nur

Shared publicly  - 
 
Hari ini hari Rabu, kan?...
...di hujung-hujung usia ini, aku selalu lupa tentang 'hari ini hari apa' kadangkala aku terlewat sehari kadangkala aku tercepat sehari namun yang aku pasti bila tiba saat dijemput kembali sesaat pun tidak akan lewat sesaat pun tidak akan cepat cuma aku ber...
 ·  Translate
...di hujung-hujung usia ini, aku selalu lupa tentang 'hari ini hari apa' kadangkala aku terlewat sehari kadangkala aku tercepat sehari namun yang aku pasti bila tiba saat dijemput kembali sesaat pun tidak akan lewat ...
1
Add a comment...

Kakcik Nur

Shared publicly  - 
 
Percutian singkat ke Kuala Terengganu...
Sebenanrnya nak katakan percutian pun tak berapa nak kena.  Aku kan memang dan cuti dari dunia pekerjaan buat selamanya (InsyaAllah) dan En Sepet pun dalam cuti sekolah.  En Suami ke sana atas urusan kerja, jadi anak isterinya hanya menumpang (seperti biasa...
 ·  Translate
Sebenanrnya nak katakan percutian pun tak berapa nak kena.  Aku kan memang dan cuti dari dunia pekerjaan buat selamanya (InsyaAllah) dan En Sepet pun dalam cuti sekolah.  En Suami ke sana atas urusan kerja, jadi anak isteriny...
1
Add a comment...

Kakcik Nur

Shared publicly  - 
 
Mari berkenalan dengan Hj Shahrir Ali...
Blog beliau di sini :  UNCLE815 Aku memang rajin meninggalkan komen di ruang komen catatan beliau.  Biasanya beliau akan membalas semua komen-komen yang ditinggalkan oleh pembaca.  Walaupun blogku tidak tersenarai di bloglist  beliau, tapi blog beliau ada d...
 ·  Translate
Blog beliau di sini : UNCLE815 Aku memang rajin meninggalkan komen di ruang komen catatan beliau.  Biasanya beliau akan membalas semua komen-komen yang ditinggalkan oleh pembaca.  Walaupun blogku tidak tersenarai di blogl...
1
Add a comment...

Kakcik Nur

Shared publicly  - 
 
Sabtu (21/3/2015) - sekurang-kurangnya ada enam jemputan ke majlis perkahwinan...
...amboiiii ... mengalahkan YB la pula kan? InsyaAllah, akan pergi ke beberapa jemputan sekiranya sempat. Antara jemputan : Jiran sebelah rumah (dan menggunakan halaman rumahku juga) Teman sebilik sewaktu mengerjakan ibadah umrah Dua orang teman blogger Bek...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Kakcik Nur

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
Terima kasih untuk ilham ini.  Memang bila tersilap beli, rasa nak pulangkan balik je...tak termakan! :)
 ·  Translate
Kita selalu tersalah beli buah ini. Biasalah seperti saya yang sangat malas membaca papan tanda. Main belasah sahaja membeli itu ini. Jadinya buah oren dan grapefruit selalu tersalah. Buah ini agak masam dan pahit, memang bia...
2
Add a comment...
People
Have her in circles
1,686 people
Siti Norizam Ishak's profile photo
Paria Jalanan's profile photo
Mastura #buatbytira's profile photo
Sham Sarail's profile photo
ZAi Marketing Consultant's profile photo
Asmar Arafad's profile photo
Budak Benteng's profile photo
dear xila's profile photo
Hanafi Abdullah's profile photo
Education
  • Sekolah kebangsaan Bukit Merchu, Kuala Kangsar
Basic Information
Gender
Female
Other names
kakciks
Story
Tagline
Aku adalah aku
Introduction

Wanita biasa yang tiada kemegahan apa-apa

Bragging rights
Ibu kepada 4 anak lelaki
Work
Occupation
account
Employment
  • account, present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
kuala lumpur
Previously
kuala kangsar