Profile

Cover photo
Kakcik Nur
Attended Sekolah kebangsaan Bukit Merchu, Kuala Kangsar
Lives in kuala lumpur
1,709 followers|4,299,432 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Kakcik Nur

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
Pertama kali kakcik jumpa ni, kari telur campur petai... :)
 ·  Translate
Assalam... Masakan dari dapur en.abang, kadang saya boleh layan kadang tak boleh nak terima.  Dia gemar makan kari, dah rupa gaya mamak boleh hirup-hirup kuah kari gitu.  Kalau hati dah suka, semua benda nak dikarikan, tengo...
1
nasa mulia's profile photo
 
Orang lelaki kakcik, resepi pelik2 tak sama dengan fikiran kita bila nak masak.
 ·  Translate
Add a comment...

Kakcik Nur

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
Nampak selesa dan bersih tempatnya... :)
 ·  Translate
First time akak diperkenalkan dengan Restoran Teh Tarik Place ni ialah masa akak duduk Bandar Puteri Puchong dulu. Ada satu branch dia kat IOI Mall. So bila jalan2 + shopping2 kat IOI Mall, time nak makan mesti pergi Teh Tari...
1
intan rh's profile photo
 
Memang bersih tempatnya, kak. Susunan meja/kerusi pun teratur.
 ·  Translate
Add a comment...

Kakcik Nur

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
Kena ambil kecil2 la kalau terus ditelan, kan?  Takut tercekik la pulak... :)
 ·  Translate
Assalam... Cerita weekend dengan dua orang lagi girlfren, aktiviti masak-masak makanan tradisi orang borneo.  Ada yang panggil ambuyat, linut, na'ua, kapurung atau ada nama lain mengikut suku kaum.  Nama ambuyat tu orang sem...
2
nasa mulia's profile photo
 
iye kakcik, kalau besar sangat mau juling biji mata nak telan...tapi benda ini licin2 senang jer telan..
 ·  Translate
Add a comment...

Kakcik Nur

Shared publicly  - 
 
Makan di sini hanya sesekali dan hanya bila dirasakan 'mampu'.  Harga makanan di sini tidaklah begitu mahal.  Walaubagaimanapun, layanan baik dari pemilik restoran ini dan keadaan restoran yang teratur lagi bersih, sangat mem...
1
Add a comment...

Kakcik Nur

Shared publicly  - 
 
Old Malaya Kopitiam, Seksyen 7, Shah Alam...
...milik Bumiputera Melayu sepenuhnya dan InsyaAllah makanan yang disajikan adalah halal. Terletak di belakang stesyen minyak Petronas tidak jauh dari Wisma Jakel. Jom tengok gambar.  Semua yang di bawah ini adalah dipesan dan dimakan oleh ahli keluargaku. ...
 ·  Translate
...milik Bumiputera Melayu sepenuhnya dan InsyaAllah makanan yang disajikan adalah halal. Terletak di belakang stesyen minyak Petronas tidak jauh dari Wisma Jakel. Jom tengok gambar.  Semua yang di bawah ini adalah dipesan...
3
Add a comment...

Kakcik Nur

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
Semoga dia bergembira dan mendapat manfaat dari perkhemahan itu...
 ·  Translate
Pertamanya, akak nak wish happy birthday pada anak dara akak yang gigih berkayak tu. Hari ni genap umur dia 13 tahun, sekejap je rasanya. Pejam celik dah 13 tahun budak kecik ni. Malam tadi dia tanya apa hadiah yang ummi nak ...
1
intan rh's profile photo
 
Harap2 mcm tu la, Kakcik :)
Add a comment...
Have her in circles
1,709 people
Karukord jagau's profile photo
suri solehah's profile photo
Rider Girls's profile photo
Zuriany Mohd Jamal's profile photo
Yunez Izzati's profile photo
ila mustapha's profile photo
MohdBahrin SidekMatKasan's profile photo
Karlisa Halim's profile photo
Naik Amal Khan's profile photo

Kakcik Nur

Shared publicly  - 
 
Sipemalas itu adalah aku! Bahan untuk dikisar - serai, halia, bawang merah dan cili kering. Kalau suka pedas, letaklah cili itu banyak-banyak... Ikan tongkol.  Di kampungku, ia disebut sebagai ikan kayu. Mungkin sebab is...
4
Nurdia Muhammad's profile photoSanisah eeiyss's profile photoKakcik Nur's profile photo
4 comments
 
Hehehe... bolehlah... :)
Add a comment...

Kakcik Nur

Shared publicly  - 
 
Sudahkah anda mengemaskini e filing anda?...
Jangan lupa bahawa tarikh akhir untuk mengemaskini e filing bagi tahun 2014 adalah pada 30 April 2015.   Kewajipan membayar cukai mesti diutamakan.  Semalam tengok kat tv, Ustaz tu kata kita wajib bayar cukai termasuk GST untuk menjana pendapatan negara... ...
 ·  Translate
Jangan lupa bahawa tarikh akhir untuk mengemaskini e filing bagi tahun 2014 adalah pada 30 April 2015.  Kewajipan membayar cukai mesti diutamakan.  Semalam tengok kat tv, Ustaz tu kata kita wajib bayar cukai termasuk GST untu...
1
1
Rohani Amran's profile photo
Add a comment...

Kakcik Nur

Shared publicly  - 
 
...milik Bumiputera Melayu sepenuhnya dan InsyaAllah makanan yang disajikan adalah halal. Terletak di belakang stesyen minyak Petronas tidak jauh dari Wisma Jakel. Jom tengok gambar.  Semua yang di bawah ini adalah dipesan...
2
Add a comment...

Kakcik Nur

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
Kakcik bercadang untuk menyertai Kembara Balkan bersama TV Al Hijrah hujung bulan ini.  Atas sebab2 yang tidak dapat dielakkan, hasrat  dan cadangan itu terpaksa dipendam dulu...
 ·  Translate
Salam jelajah negara Balkan. Kami dah nak sampai di Sarajevo,Bosnia Herzegovinia. Seronok juga kembara naik bas turun bas ni macam di tempat sendiri. Kalau di Malaysia tidak pula buat naik bas turun bas ni. Dah 2,3 kali saya ...
1
Kak Mahh's profile photoKakcik Nur's profile photo
2 comments
 
InsyaAllah...
Add a comment...

Kakcik Nur

Shared publicly  - 
 
Nama yang bagaimana kita simpan dalam telefon untuk menggambarkan perasaan kita?...
Biasanya kalau sedang bercinta, tanpa segan silu kita letakkan nama 'kecintaan' kita itu sebagai 'honey', 'baby', 'my dear', 'my other half', 'abang sayang', 'intan payung', 'manjaku' dan pelbagai lagilah kan? Bagaimana pula kita menyimpan nama ibubapa kita...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Kakcik Nur

Shared publicly  - 
 
155 / 120...
Itu bacaan tekanan darahku malam tadi.  Tidaklah begitu tinggi.  Tapi doktor dah mula bagi ubat untukku telan. Hari ini pun kepalaku masih rasa pening.  Goyang bila berdiri. Semalam doktor tanya sama ada aku kurang tidur.  Aku jawab, sebenarnya aku dah lebi...
 ·  Translate
1
Add a comment...
People
Have her in circles
1,709 people
Karukord jagau's profile photo
suri solehah's profile photo
Rider Girls's profile photo
Zuriany Mohd Jamal's profile photo
Yunez Izzati's profile photo
ila mustapha's profile photo
MohdBahrin SidekMatKasan's profile photo
Karlisa Halim's profile photo
Naik Amal Khan's profile photo
Education
  • Sekolah kebangsaan Bukit Merchu, Kuala Kangsar
Basic Information
Gender
Female
Other names
kakciks
Story
Tagline
Aku adalah aku
Introduction

Wanita biasa yang tiada kemegahan apa-apa

Bragging rights
Ibu kepada 4 anak lelaki
Work
Occupation
account
Employment
  • account, present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
kuala lumpur
Previously
kuala kangsar