Profile

Cover photo
Ralf Christensen
308 followers|127,997 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Ralf Christensen

Shared publicly  - 
 
Kristian Leth​ og jeg sender stålhjulene i rotation til Natbar på Bremen – efter at vi har hidset os op over Bowies 'Heroes'
 ·  Translate
1
Add a comment...

Ralf Christensen

Shared publicly  - 
 
FKA Twigs, Seven Davis Jr. og Maribou State anmeldt:

"Det er et ritual, vi alle kender. Dansen. Som et magtfuldt diktat, en kærlig gennembankning, headbang i hovedlandet, tango jalousi, booty-dans, bounce, en forlokkende dervishdans bag syv slør, en kinddans eller breakdans, lidt svingom, måske endda en slyngom. Solo, par, rundkreds, futtog. Og musikken har en del at sige i dén ligning. For eksempel fortæller trance technoens hvirvlende og gurglende arpeggio os, at vi skal danse med hvirvlende og plukkende armbevægelser. Hiphoppen taler til røven, så meget er etableret. Metalmusikken dikterer en mere primal amok. EDM-genren har allerede kopieret punkens og metallens amokteknikker, såsom moshpitten, hvor man smadrer ind i hinanden, mens maskinmusikken fortæller os at, ja, vi kommer fra den mest primale natur.

I hedonismens navn
Musikken informerer os om de mest oplagte reaktioner på dens lydbølger, altså hvilken form for dans, der er mest nærliggende. Hele musikkulturer eller stammer synes at blive formet eller i hvert fald stærkt påvirket af musikgenrernes varierende kropsappeller.

Et afgørende skift i dansekulturen opstod ikke overraskende samtidig med et afgørende skift i musikkulturen. Nemlig da klubmusikken fjernede fokus fra vers-omkvæd og lækkert forsiret popproduktion til bas-og-tromme-fikseret kropsretorisk funktionalisme. Det skete i skiftet fra 70’ernes disco til 80’ernes house/techno og især den efterfølgende rave-kultur. Her bevægede man sig fra ’dress to impress’ til ’dress to sweat’ – altså fra at se godt ud på dansegulvet til at te sig herligt åndssvagt i hedonismens navn.

Britiske FKA Twigs tilhører vist mest af alt den første kategori. Det er en abrupt ophugget r&b, der taler et hyperæstetisk og nærmest kubistisk sprog til os."
 ·  Translate
Musik informerer os om de mest oplagte kropslige reaktioner på dens lydbølger, altså hvilken form for dans, der er mest nærliggende. Informations musikredaktør rapporterer fra sine oplevelser i ører og krop under indflydelse af tre elektroniske input
1
Add a comment...

Ralf Christensen

Shared publicly  - 
 
Nu er den lille podcast-verden blevet lidt mere normal her i dag, men omkring midnat var der et småskørt øjeblik, hvor Album lå nummer 1 og 2 på iTunes-hitlisten. Nr 1 var The Lake-udgaven. Nr 2 var den gamle P6-udgave. Vi takker inderligt for opmærksomheden.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Ralf Christensen

Shared publicly  - 
 
Film! Tony Gatlif – De marginaliseredes berusede beskytter!

"Denne franske statsborger af algerisk oprindelse og med sin fars berber- og sin mors romablod i årerne har igennem fremragende film som Gadjo Dilo, Transylvania og Exils samt musikdokumentaren Latcho Drom fortalt om især romaernes liv og lyst, men også blot om utidige hjerters rejser i udkanterne af de europæiske samfund. Hans film er antropologiske ekstaser med blussende personligheder, grovkornet realisme, bundmusikalske eskapader. Fulde af romaernes, spaniernes, nordafrikanernes folkemusik og -dans.”

“Hans nye film, Geronimo, er en indvandrereuropæisk West Side Story (via Romeo og Julie). To unge mennesker fra hver deres indbyrdes stridende familie/bande forelsker sig i hinanden og potente danseoptrin opstår. Mange af konfrontationerne arter sig som musicallignende ramasjang, og især et forrygende og ekvilibristisk dansebattle med inspiration fra både breakdance og akrobatik på en natklub får adrenalinen til at pumpe. Men også en tidligere scene, hvor banderne puster sig op over for hinanden, mens de spiller på hegn og lygtepæle. Den tyrkiske familie afleverer så en tom kiste tiltænkt Lucky, hvorefter dennes klan danser tango på den. Det er virkelig forrygende."
 ·  Translate
Den romantiske motor virker lidt træt i Tony Gatlifs nyeste film, ’Geronimo’, men til gengæld kører den løs helt oppe på de socialt anfægtede nagler. Lige som den algeriskfødte instruktør også endnu engang formår at sammensmelte musik, dans og fortælling i et grovkornet realistisk filmsprog
1
Add a comment...

Ralf Christensen

Shared publicly  - 
 
Karsten Ifversen​ har skrevet om Album 2015 i Politiken:

"Når de tager sig sammen formår de at levere en musikanalyse og fortolkning, hvis lige man ikke finder no gen steder i dansk musikformidling. Man skal ikke være bange for oplysning, det er som regel den største underholdning."
 ·  Translate
Radiokonceptet er det første danske podcast, der er finansieret alene ved crowdfunding.
1
Add a comment...

Ralf Christensen

Shared publicly  - 
 
Filmkomponisters job bliver tit på det skammeligste reduceret til at kopiere en ulideligt generisk og klodset stemningsindikerende musik fra en tidligere film. Eller her er en ny kommende kliché, som den kan overværes i Boyhood eller tv-serien Transparent: Indie-sange, der har overtaget rollen som følelsesmanipulatorisk pressionsmiddel. I begge tilfælde handler det egentlig bare om at fortælle publikum med let genkendelige bogstaver og udslidte klicheer, hvad de skal føle i en given scene.

Lykkeligvis er der mange eksempler på, at komponister får lov at tænke i deres egne baner og udvikle ideer og kunstnerisk identitet direkte i deres soundtrack. Og det giver mulighed for at musikken bliver endnu et kunstnerisk lag, ikke bare en klodset parfume, i filmen. Og at musikken kan skabe nye betydninger og fortolkninger i handling og persongalleri.
 ·  Translate
Vi lytter til filmmusik af den gode slags. Der er stadig masser af følelsesmanipulerende metervare og klichétungt kopisteri. Men der er også kommet nye fremragende værker, der tilføjer filmene et ekstra kunstnerisk lag – og skaber nye betydninger
1
Add a comment...
Have him in circles
308 people
Christian N's profile photo
Thomas Tiedje's profile photo
Sveta Toth's profile photo
Kristian Ole Rørbye's profile photo
Kopenhagen's profile photo
Jack Løfquist Jensen's profile photo
Jakob Vedel Lisbjerg's profile photo
Ted Ewen's profile photo
Jesper Munk's profile photo

Ralf Christensen

Shared publicly  - 
 
Folkens! Fredag! Album Live på Bremen!

Husk nu at komme – for vi vil så gerne se jer allesammen.

Klokken 20 it is!
 ·  Translate
1
Rasmus Vibild's profile photo
 
+Ralf Christensen : Jeg er endnu ikke nået igennem hele jeres programrække som podcasts (både DR og the Lake), men jeg har lagt mærke til at I er tit ude efter U2. 
Er der nogen særlig grund til det? Og er der noget fra U2's hånd, som I finder godt eller prisværdigt? Kunne det være interessant at pille et af deres album fra hinaden ift. at vise noget om hvor de kommer fra? 
 ·  Translate
Add a comment...

Ralf Christensen

Shared publicly  - 
 
SLEAFORD MODS

"Op i røven med det hele. Hvis nu ham den fulde stodder nede på den lokale havde fået fat på mikrofonen fra karaokeanlægget og kortsluttet lortet, så det spillede en gammel The Fall-single i loop. Eller hvis Ice Cube havde være en indavlet brite på overførselsindkomst. Eller hvis Henrik Qvortrup havde sniffet rigtig meget lim, forelsket sig i proletariatet og lavet en duo med The Streets. Så er man måske i nærheden af Nottingham-duoen Sleaford Mods’ forsanger, Jason Williamson. Hans forkrøblede engelsk er af lav socialklasse, hans hidsigt fraserede tirader er af høj kunstklasse.
Williamson mødte sin musikalske sekundant, Andrew Fearn, i 2010 i en kælderklub i hjembyen, hvor han hørte et sygt brutalt beat fra undergrunden og gik ned og spurgte dj’en – Fearn – hvad han spillede. Det var Fearns egen remixning – til ukendelighed – af et George Michael-hit."
+
"På Charles Bukowskis gravsten i Green Hills Memorial Park i Los Angeles County, står der »Don’t try«. Jeg har selv set det. Det er et paradoks, for ganske vist opgav denne armsvedens, brunstens og bajerens sværdfægter at kravle op ad nogen konventionel rangstige i livet. Men i sin litteratur sled han for at formidle denne livsholdning med så stor præcision og kraft – selvom han af og til hævdede at gøre det modsatte – som overhovedet muligt. Det samme gælder Sleaford Mods: Der er virkelig ikke noget at kæmpe for, vi er virkelig fucked. Men duoen gør til gengæld alt for at formidle netop dét budskab med så ætsende vrede og så subversiv desillusion som overhovedet muligt. For både Bukowski og Sleaford Mods handler det om at lade kunsten ske, lade den ankomme. Men de gør sig umage, ikke desto mindre. Og det gør Sleaford Mods utrolig forfriskende. En ultimativt humanistisk omfavnelse af, at lortet er ved at ramle. En godkendelse af at famle i blinde. Et hysterisk morsomt røntgenblik gennem hele miseren. Båden er ved at synke, men vi er alle sammen i den. Altså bortset fra de rige."
 ·  Translate
Ucensurerede latrinære kultegninger fra den menneskelige rendesten – dét er blevet cockney-hiphop-duoen Sleaford Mods’ adelsmærke. Og det er utrolig forfriskende. Og velskrevet
1
Add a comment...

Ralf Christensen

Shared publicly  - 
 
"Der er ikke noget soundtrack-musik i Omar indtil omkring 80 minutter inde i filmen, hvor den rammer som en damphammer. Ellers så får historien lov at udfolde sin egen skæbnesvangre logik helt uden unødig musikalsk parfume. Det giver også meget mere plads til alle de menneskelige mislyde, der snart spiller deres egen dysfunktionelle symfoni inde bag alle de talte ord. Mislyde, der larmer ekstra højt, når man – som hovedpersonerne i Omar – befinder sig i en nervespændt trykkoger af undertrykkelse, vold, skyld, mistænksomhed, paranoia, seksuel repression, traditionernes vægt, urealistiske drømme og alt for let tilgængelige mareridt."
 ·  Translate
Den palæstinensiske film ’Omar’ er et actionpræget drama, der smukt kortlægger de politiske, voldelige, venskabelige og romantiske forviklinger for et helt almindeligt forelsket menneske fanget på den forkerte side af muren på Vestbredden
1
Add a comment...

Ralf Christensen

Shared publicly  - 
 
Mere film! Woody Allen – Den deprimerede komiks mester!

"Irrational Man er egentlig barske løjer. Trods sin klare karakter af lystspil er den også en tragedie. Og tilskuerens lystent investerede sympati i Lucas knuses nådesløst undervejs, og en moralsk diskussion begynder at rase. Desværre får det så også denne ellers fine Woody Allen-film til at ebbe ud i en detektivhistorie om forbrydelse og straf.
Jeg foretrak helt klart Abe Lucas (Joaquin Phoenix), da han befandt sig i depressionens paralyse. Lige som jeg også elsker George mest i Seinfeld. Fordi det er fra de vingeskudte og skamfulde, at vi får de mest sårende og rammende fugleperspektiver på den menneskelige eksistens. Uanset hvor selvoptagede og selvmedlidende disse individer så end måtte være."
 ·  Translate
Woody Allen leverer en fin skæbnefortælling med ’Irrational Man’. Denne gang i form af en hudfletning af humanistisk selvmedlidenhed og impotens – båret af en af vor tids pt. største, amerikanske skuespillere, Joaquin Phoenix
1
Add a comment...

Ralf Christensen

Shared publicly  - 
 
God omtale skader åbenbart ikke #Album2015
 ·  Translate
1
Add a comment...

Ralf Christensen

Shared publicly  - 
 
Et førsteklasses røvhul og en skamløs hykler, ham Svingdør-Anders, pardon my french. Nu også i gang med at pimpe sit politiske netværk til Goldman Sachs.

"Sine konsulentroller har Fogh tidligere over for nyhedsbureauet Reuters forsvaret således: »Jeg har tilegnet mig en bunke erfaring, og jeg tror, det også er i offentlighedens interesse, at jeg bruger disse erfaringer til det fælles bedste.«

Det fælles bedste? Jo da, Anders Fogh Rasmussen. Hvorfor bruger du ikke dine erfaringer på at rådgive Amnesty International? Eller Red Barnet? Eller Verdensnaturfonden? Ulønnet, selvfølgelig. Vi har jo allerede betalt dig, så du er frit stillet til gode gerninger. Ikke til våbenhandel eller finansiel grådighed, men det rigtigt fælles bedste. Det findes faktisk."
 ·  Translate
I går kunne Berlingske meddele, at den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har hyret Fogh til at bistå banken med at gøre sig lækker over for danske politikere efter det skrækkelige ry, som den har fået i DONG-sagen
10
3
Ralf Christensen's profile photoUffe Flarup's profile photoEsben Damgaard Petersen's profile photoTorben Colding's profile photo
6 comments
 
Mikkel Boutrup: Jo tak, jeg forstår da godt at de hyrer ham. Han har jo en masse forbindelser dybt i dansk politik, som kan konkurrenceforvride situationen til Goldman Sachs' fordel. I nogle andre lande har man karenstid på den her slags jobs efter at have siddet højt i politik, netop for at den inside viden og det netværk, man har skaffet sig i fællesskabets tjeneste ikke umiddelbart efter kan bruges imod selvsamme fællesskab. Statsminister er jo ikke bare et job, det er en ansvarsfuld og betroet post, som han er blevet givet af det danske demokrati – for at kunne tjene det så godt han kan (hvilket han ikke gjorde, han efterlod landet i en ødelæggende krig og i økonomisk uføre), og derfor får man også stor pension umiddelbart efter sit arbejde på de høje poster i dansk politik. Så man ikke behøver at søge mod private virksomheder og bruge sin viden mod fællesskabets interesser.
 ·  Translate
Add a comment...
People
Have him in circles
308 people
Christian N's profile photo
Thomas Tiedje's profile photo
Sveta Toth's profile photo
Kristian Ole Rørbye's profile photo
Kopenhagen's profile photo
Jack Løfquist Jensen's profile photo
Jakob Vedel Lisbjerg's profile photo
Ted Ewen's profile photo
Jesper Munk's profile photo
Basic Information
Gender
Male