Profile cover photo
Profile photo
Javier Vellé
About
Javier's posts

Post has shared content
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ "TRES HORITZONS" de Pep-Maür Serra
29 Photos - View album

Post has shared content
Divendres 28 nov. a les 20.00h inauguració de l'exposició de PEP-MAÜR SERRA "TRES HORITZONS".

És un plaer convidar-vos a la propera inauguració de l'exposició de Pep-Maür Serra "TRES HORITZONS" ...

<La reflexió que ens proposa Pep-Maür a "Tres horitzons" no és una reflexió senzilla i comuna, perquè en realitat ens demana una mirada sense sorolls, sense velocitats, sense prejudicis, però sobretot, ens demana una mirada "silenciosa" - aquest bé tan escàs i mal entès-, una mirada interior i abandonada ... una mena de viatge sense moure'ns del lloc, sense drogues, sense déus, sense meditacions, sense enganys.

"TRES HORITZONS" significa també el retorn de les mans, i el retorn del tacte, un retrobament de colors i pols, un reconeixement de llum ... Significa el retorn de l'artista.

Pep-Maür ha tornat després d'un temps de silencis ben acompassats i pautats segons el seu propi esperit, perquè ell ha sabut respectar-lo, complir-lo i finalment, trencar-lo, i encara que sigui ell mateix qui ara ens demani el silenci a nosaltres, gràcies a "TRES HORITZONS" podrem retrobar-nos amb aquest artista tan meravellós i al mateix temps, redescobrir un silenci propi que ens ensenyi altres horitzons possibles ...>

*oberta desde el 28 nov. al 5 de desembre

*HORARIS: de dilluns a divendres 11.00h/ 14.00h - 17.00h/ 20.00h
Photo

Post has shared content
Aforament ple total..., un gust, unes rialles i una meravella veure que aquesta gent tan potent té una proposta d'altíssima qualitat, trencadora i origial, boníssima, i amb molta projecció per davant. Molta sort i endavant Groc Filmmakers! I gracies Sota Terra, per la feina ben feta!
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
"LES NOSTRES VIDES DIBUIXADES" Groc Filmmakers.
12 Photos - View album

Post has attachment

Post has shared content
- CALENDARI PER NOVEMBRE 2014-


*20 novembre

Exposició i llibre “CENT MIL I UN”/ PEDRO OLIVER

(amb la col·laboració dels textos a càrrec de Biel Mesquida) 

20 nov/ 19h inauguració exposició 
21 nov/ 20h presentació del llibre d’il·lustracions “CENT MIL I UN”

*oberta desde el 20 al 22 de novembre

Biel Mesquida
Llibre "CENT MIL I UN"

"El símbol de l'embut està inspirat en la història de la carrossa que, amb un embut gegant, va fer l’any 1935 per a la rua un grup d'amics d’Andratx. L'embut simbolitzava el tractament desigual que el poder aplica als poderosos, que passen còmodament per la banda ampla, i als necessitats, obligats a passar per l'estreta. Després del cop d'estat franquista aquesta festa va costar la vida als tres participants en la carrossa: dos van ser afusellats i l’altre va morir apallissat.

La plataforma Crida adoptà aquest embut com a eina del poble: Ens volen fer passar per aquí, però també serveix per cridar.
La marea verda de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears, al costat de la plataforma Crida, i cent mil ciutadans varen sortir al carrer el 29 de novembre de 2013 en la manifestació més gran de la història de les Illes Balears, per denunciar l'accelerada degradació de l'ensenyament públic i per la defensa de la llengua catalana.

De l'Assemblea de Docents i la Caixa de Resistència, juntament amb Biel Mesquida, Nicolau Dols i Pere Oliver, sorgeix Artiresistència. Organitzen la donació solidària de gairebé 300 artistes, i duen a terme l'exposició i subhasta Artistes i mestres van plegats per recaptar fons per continuar la lluita dels docents.

D’aquesta unió surt aquest llibre, Cent mil i un: són instantànies, moments, impressions. Impactes de llum, d’energia: pensaments precaris, reivindicacions petites, atzars cercats, dispersions figuratives, missatges il•lustrats, desembutaments vers, tendreses immenses, complicitats col•lectives… Unió de forces diferents per una causa comuna de llibertat, de civilitat, de cultura i de justícia."


---------------------------------------------------------------------------------------
 

 *24 novembre

FESTIVAL D'ANIMACIÓ SOTATERRA

El proper dilluns 24 de novembre a les 19.00h, aterra a Can Danús festival Sotaterra (amb la col·laboració de Comerciants de núvols) que ens convida a la projecció i exposició dels curts d'animació "Les nostres vides dibuixades" de Cristòfol Oliver i Lluís Nadal (GROC), dins del festival que Tià Zanoguera ha muntat un any més, aconseguint gràcies a una programació d'altíssima qualitat, donar-li un lloc molt destacat a les iniciatives culturals de primer nivell de la nostra ciutat. És un orgull per a nosaltres poder col·laborar amb aquesta excel·lent proposta.

 
“LES NOSTRES VIDES DIBUIXADES”

de Cristòfol Oliver i Lluís Nadal (GROC)

19h. inauguració exposició “Les nostres vides dibuixades”
20h. Presentació dels autors + projecció curts d’animació

Les nostres vides dibuixades és una sèrie d'animació autobiogràfica sobre el dia a dia d'un grup d'amics que viuen a Barcelona. Es pot veure com un aplec de moments quotidians intranscendents que, en conjunt, conformen un petit univers tan íntim com esbojarrat, on aparentment mai succeeix res. Combinant tècniques pròpies del cinema documental amb animació minimalista, el resultat és estrany i proper alhora. Trossos de vida capturats en seqüències curtes i en temps real, sense seguir cap estructura narrativa, com records que arriben sense avisar.

GROC

 www.grocfilms.com
grocfilms@gmail.com

---------------------------------------------------------------------------------------

* 28 novembre

Exposició “TRES HORITZONS”/ PEP-MAÜR SERRA


28 nov/ 19h inauguració exposició

*oberta desde el 28 nov. al 5 de desembre
PhotoPhotoPhoto
2014-11-17
3 Photos - View album

Post has shared content
"CENT MIL I UN" de Pedro Oliver, a Comerciants de Núvols
Dijous 20 nov/ a les 20h. inauguració exposició
Divendres 21 nov/ a les 20h. presentació del llibre

És tot un plaer per a nosaltres presentar-vos aquesta propera exposició i presentació de llibre, "Cent mil i un" de Pedro Oliver (amb la col·laboració de Biel Mesquida amb els textos, sempre bells i lúcids). Un treball realitzat al voltant del moviment social per l'educació i l'assemblea de docents, que gràcies a les seves reclamacions i força s'han enfrontat contra la ignorància dels nostres governants. Un treball que ens planteja la "repetició" com a base per donar lloc a un extens i variat univers poètic, ple d'imatges i símbols únics.
Pedro Oliver, artista independent i lliure en tots el seus significats, ens presenta aquesta proposta expositiva al costat de la presentació d'un llibre (en el que ha col·laborat Biel Mesquida amb els textos, sempre bells i lúcids) que recull i reuneix el seu discurs artístic mitjançant un inventari gràfic i artìstic de la seva imaginació. Una proposta per partida doble, on podrem trobar una riquesa visual i conceptual fora del comú ...
Photo

Post has shared content
... me parece que se nos acabaron las vacaciones y que volvemos a abrir Comerciants de Núvols, (o eso me han dicho unos tarados que trafican con nubes), con alegría y tranquilamente, me han advertido.
Salut!

Comença setembre, i com si fóssim alumnes d'una escola de núvols, estrenem cúmulus i nimbus diversos, cirrus i algun estrat inèdit... Contents i amb moltes ganes de començar aquest "curs escolar", en el qual us presentarem totes les novetats que tenim preparades per a aquesta nova etapa de Comerciants de núvols, al voltant del món de les arts plàstiques, els llibres, el teatre i altres fórmules d'expressió que cultivem aquests mamífers agosarats que som. 

Tot i que començarem a repartir núvols a l'octubre, abans ja us volem convidar a dos tastets meravellosos al setembre:

Demà divendres, 12 de setembre, a les 20h, al pati de Can Danús i de la mà de Produccions De Ferro (en el marc del festival Temporada alta, Teatre Lloseta) tindrem Alberto San Juan que ens parlarà del seu projecte Teatro del Barrio. Una xerrada interessant d'aquest actor consolidat i compromès amb el món del teatre lliure i autogestionat. Alberto San Juan és un dels directors escollits enguany dins la programació del Festival Temporada Alta. A Mallorca, passarà abans pel Teatre de Lloseta, dissabte 13 de setembre a les 21 h, a presentar "Autorretrato de un joven capitalista español".

I per a dijous que ve, 18 de setembre, a les 20h, us volem convidar a l'exposició del nostre estimat comerciant de núvols Saúl Herrero, que inaugura "Nothing but time 2", una mostra més del talent i la lucidesa d'aquest artista plàstic, poeta i enorme ésser humà. Saúl Herrero ens explica així la seva proposta: "En aquesta exposició el temps es representa en una successió d'instants propers però diferenciats, escenes quotidianes d'una vida comuna en un temps que fou present i que ara ho serà eternament. Suma de vivències que defineixen la vida ". "Nothing but time 2", una bona oportunitat per descobrir o retrobar l'art de Saúl Herrero.

Hi estau t@ts convidats!
Photo

Post has shared content
El proper divendres 13, a les 20.30h, us convidem a tots al tancament de temporada de Comerciants de núvols. I per això ens volem acomiadar amb un concert del gran Jordi Maranges, en format íntim i acústic, (i envoltat de l'exposició "Cant de sirenes" de Mercedes Prieto Melero), en el qual ens oferirà una varietat de temes del seu fantàstic repertori , i ens presentarà alguns de les noves cançons del disc que estrenarà a la tardor. 
També us volem convidar a participar en el sorteig de tres obres gràfiques de Manuel Sánchez Monzó, Saúl Herrero i Javier Vellé, comprant una butlleta que us donarem amb l'entrada al concert (2 €), com a mostra de gratitud per la calorosa acollida que han tingut totes les propostes que des Comerciants de Núvols hem compartit amb vosaltres, des que el desembre de 2013 que varem obrir el taller. 
Esteu tots convidats!

PS L'entrada es de 2€, (concert + sorteig de obra gràfica) l'aforament es limitat.

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded